Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Баша̀р Ха̀фез ал-А̀сад (на арабски: بشار حافظ الأسد) е президент на Сирия от 2000 г. и лидер на партия Баас. Избран е за президент от сирийския народ след като тогавашният президент и негов баща, Хафез ал-Асад, умира след 30-годишно управление.

Съмнително! И ние избирпахме бай Тошо с 99% щот друг немаше.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 5 минути, язе написа:

Наследил баща си. Тва да не ти е Буш бе?:D

сирия е една от шестте останали държави в света без банката на ротшилд!той трябва да си ходи както садам,кадафито,милошевич и оня кореец ким!

преди 6 минути, _Alex&Vanko_ написа:

И ние избирпахме бай Тошо с 99% щот друг немаше.

той ако беше жив човека сега щеше да спечели с над 100 процента !;)

преди 43 минути, glen написа:

по непроверени данни Лидерът на Ислямска държава, Абу Бакр ал Багдади е арестуван!

Тоя не беше ли "умирал" няколко пъти? То и "Асад" го бяха убивали също

преди 17 минути, Lumberman написа:

Тоя не беше ли "умирал" няколко пъти? То и "Асад" го бяха убивали също

преди точно 2 години американците го беха убили пак в мосул :lol6:

преди 1 час, glen написа:

за да мразиш хизбула или си евреин или масон!иначе защо ще я мразиш?:lol6:

Може. Аз бих използвал думата ционисти. Примерно, бившият ирански президент Ахмадинеджад беше против ционистите, но не беше против ортодоксалните евреи. Даже беше организирал срещи с такива в Иран. И дори те го уважаваха. Докато управниците в Израел не можеха да го гледат.

В момента в Ливан, където има и шиити, и сунити, и християни, е мирно. Погаждат се, даже управляват съвместно. Както е било и в Сирия преди войната. Ето една статистика за населението в Ливан:

Цитат

"Терористите" от Хизбула, които са шиити (които представляват около 1/4 от населението на Ливан), живеят в мир със сунити и християни. Не се трепят. Както беше до неотдавна и в Сирия, допреди да направят импорт на муджахидини и други екстремисти. За разлика от "умерените терористи" и Ислямска Държава, които не пробират много-много кого да трепят. Но за сметка на това са "носители на демокрация" и "евроатлатически ценности", които са взаимствали от западните си спомоществуватели и господари.
 Та, виновни са Хизбула. Но най-вече са виновни, защото са против ционистите в Израел и са им твърде близо. А САЩ са едно с тия ционисти. Затова и им беше атентатът в Бургас, за да може ЕС да обяви Хизбула за "терористична организация" и да вземе контрамерки.

преди 1 час, Вacко написа:

ISIS LEADER ABU BAKR AL-BAGHDADI ARRESTED IN NORTHERN SYRIA – MEDIA RUMORS

Сега да не вземат да го надупчат като за световно и да бързат да го "погребат" в морето... по примера на техните "американски партньори"?

преди 1 час, _Alex&Vanko_ написа:
преди 1 час, язе написа:

Кой го е избрал като е наследил баща си?

Човек ако е чел малко повече история не би трябвало да се изненадва, че син наследява баща на властта. Това си е практиката от хиляди години. Може би без последните стотина, когато ни назначават марионетки. А в някои случаи народът си "избира" и бащата, и сина, че без малко и внука (от сем. Буш, в САЩ).

Той и Садам е бил човек на англосаксонците, и Кадафи, и Асад, Ердоган също. Но са почнали да си гледат интереса, а това много ги разгневява англичани и американци - защото те не са против гледането на интереса, стига да е техния.

преди 17 минути, Lumberman написа:

В момента в Ливан, където има и шиити, и сунити, и християни, е мирно.

Малко off-topic: като го препрочитах това и си рекох: "Ей, гле'й като го няма Миро, как е мирно!"

Редактирано от Lumberman (преглед на промените)

преди 1 час, Lumberman написа:

Малко off-topic: като го препрочитах това и си рекох: "Ей, гле'й като го няма Миро, как е мирно!"

Да, бе, верно:D Ма ш са появи отнякъде:)

Иначе Башар Асад наследява баща си, но после е избран от народа.

То и у нас Б.Б. наследява бай Тошо, нали му беше гадиборд, та все нещо е прихванал от него. Ма кво, не мога да разбера. Много е некадърен заваллията.

преди 22 минути, karadzha написа:
преди 1 час, Lumberman написа:

Да, бе, верно:D Ма ш са появи отнякъде:)

Сигурно си чете библията някъде... "Ето колко е добро и колко е угодно да живеят братя в единодушие!" И това го гложди отвътре да дойде по-скоро да се препира и да нарушава спокойствието във форума. Нали го знай'ш на къв е акъл? Опак човек.

преди 2 часа, Lumberman написа:

Сега да не вземат да го надупчат като за световно и да бързат да го "погребат" в морето... по примера на техните "американски партньори"?

Или...:

Цитат

It is possible that this is another element of the information war against the Caliphate in order to undermine the morale of fighters who stubbornly continue to defend the Western part of Mosul.

https://4threvolutionarywar.wordpress.com/2017/04/18/baghdadi-captured-colonel-cassad/

Spoiler
преди 7 часа, Lumberman написа:

Сигурно си чете библията някъде... "Ето колко е добро и колко е угодно да живеят братя в единодушие!" И това го гложди отвътре да дойде по-скоро да се препира и да нарушава спокойствието във форума. Нали го знай'ш на къв е акъл? Опак човек.

Дори когато не отговарям на нападките и глупостите ви за мен, пак ви липсвам :)

Е нямате угодия :):)

И да, празнувам си Великден / не разбирам подигравателното ти отношение към това/  , православно кръстен съм, и ако въобще нещо "защитавам", това са европейските ценности , цивилизованите и морални принципи, дясно ориентиран съм. Дори както забеляза, позитивното ми обръщение към теб /вас/ предизвика нова вълна простотия и епитети като "циник" и незнам си какво ...

Не ви знам религията, но не е моята.... и не искам да е моя...

Та тези неща нямат нищо общо с простотиите които бълвате де... но затова и не отговарям.

Аз никого и никога няма да обиждам за това което харесва или не харесва.

Не си лиз абелязъл че никога не критикувам твоя избор, нито се подигравам, нито нещо на лична основа те нападам ? Коментирам изацяло и едиснтвено казваното от хората, и ако мога да допринеса с нещо за дискусията или оборя някоя от многото лъжи и пропаганда, го правя.

:)

Дано си схванал каква е разликата между нас.

Да се върна на още една илюстративна статистка

-  руските удари за миналия месец

Russian+Airstrikes+in+Syria+March+1+-+Ap

Красноречиво, нали ? :)

преди 10 часа, Вacко написа:

ISIS LEADER ABU BAKR AL-BAGHDADI ARRESTED IN NORTHERN SYRIA – MEDIA RUMORS

Цитат

All media reports refer to an article appeared at the desiagency.eu website

Доста доста съмнително инфо и източник...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

Да се върна на още една илюстративна статистка-  руските удари за миналия месец

Да не би да чакаш баница с мед и орехи - каквото повикало , такова се обадило....

Ти пак не можеш да си отговориш на прости въпроси , да вържеш две прости неща на кръст както се казва....

Русия е официално поканена в Сирия . И в Иран ги поканиха току що - има за какво ! САЩ никой и никъде не ги е канил . Даже и комшиите - Либия , Ирак и наоколо ? Ами нашите роднини (нямаме особена нужда от преводач) - Югославия ? За Украйна да споменавам ли....? Ами у нас какво дирят , че не си стоят у дома ? Какъв чеп дирят навсякъде тези нагли престъпници на всичко човешко (дума да не става за американския народ !) ? Защо се неповърнеш 12 дни назад да обясняваш за тях ? Може и днес (само след 12 дни !) да огледаш Кореите и Китай , че и Япония.....ако имаш мозък.... ! 

Така и не можа да решиш простия , основен въпрос " Кой , кой е ?" , че от страни да се видиш къде си и на какво мязаш - ще се въздържа от определения . Те на всеки тук са ясни ! 

Хващай си пътя и при бандитите и убийците . Нямаш място всред почтенните човеци....!

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 3 часа, miro20 написа:
преди 11 часа, Lumberman написа:

Дори когато не отговарям на нападките и глупостите ви за мен, пак ви липсвам

Хич не липсваш. Но отсъствието ти се усеща, ако това те ласкае.

И да, празнувам си Великден / не разбирам подигравателното ти отношение към това/  , православно кръстен съм, и ако въобще нещо "защитавам", това са европейските ценности , цивилизованите и морални принципи, дясно ориентиран съм. Дори както забеляза, позитивното ми обръщение към теб /вас/ предизвика нова вълна простотия и епитети като "циник" и незнам си какво ...

Няма как да не е подигравателно или с възмущение. Както би било и към един ояден и мазен поп, който тръгне да ми говори за "християнски добродетели". Пред който дори невярващите са като "светци". И не случайно цитирах някои пасажи от "твоята" библия, за да може всеки да ги сравни с твоето поведение и нещата, които проповядваш. Проблемът е, че приказките за това, какво си бил вярвал и празнувал хич не се връзват с поведението ти във форума и одобрението ти за доказани многократно лъжци, грабители и убийци. И това е достойно за презрение, не подигравка.

А относно "позитивното" ти обръщение - няма нищо позитивно в това човек да казва на черното бяло и да се изплъзва и лукавства като змия, пък дори да спазва някакъв "добър тон" и "позитивно отношение". Всеки може да докара някаква поза на говорене за пред хората (православните най-вече), но аз гледам делата и фактите, не тона. И това го пиша заради четящите, не за глух човек като тебе, Миро. Ти ако имаше уши и очи, и сърце (не "златно сърце" като дяволското в приказката на Смирненски), хич няма да си на това дередже и да предизвикваш такова възмущение у хората. И все още не съм сигурен: наистина ли не разбираш или се преструваш?

Не си лиз абелязъл че никога не критикувам твоя избор, нито се подигравам, нито нещо на лична основа те нападам ? Коментирам изацяло и едиснтвено казваното от хората, и ако мога да допринеса с нещо за дискусията или оборя някоя от многото лъжи и пропаганда, го правя.

Ти не обиждаш на лична основа, прав си. Но правиш нещо много по-тъжно и болезнено. Съединяваш се с враговете и погубителите на България и ги наричаш "добри", и никога не виждаш, камо ли да оборваш, лъжите им изобилни. Това, че не критикуваш, не се подиграваш не те оневинява... а за последното, хич не е и вярно - защото ти редовно презираш и се отнасяш с пренебрежение, към аргументите, които ти се представят (обикновено с много широка форумна усмивка).

Няма да се занимаваме само с тебе я и да оборваме твоите "аргументи". Айде у лево!

Spoiler

Миро, за тези ли плачеш? Викаш, що гадните рашисти удрят "демократичната" и "цивилизована" опозиция.

http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/opozitsioneri-v-siriya-se-razkayakha-beshe-greshka-da-obezglavyavame-deteto-v-alepo-zapadt-e-vinoven-snimkivideo-21_news430143.html

18+ Не е за всеки.

Редактирано от darco (преглед на промените)

Коментарите под статията са красноречиви. Тези "умерени опозиционери" надминават и господарите си и им петнят "доброто име". Това ми напомня за хърватските фашисти - усташи, за които се твърди, че надминали по жестокост спрямо православните си братя дори германците. И то в сърцето на Европа, където беше избито една трета от населението на Хърватия, а друга една трета прогонено от католиците. Тези Миро съм сигурен, че също ги подкрепя, както и бандеровците. Нека допълни още грехове към сметката си. Щом така иска.

Само да добавя, че тази "умерена опозиция" нали са тръгнали да освобождават народа от игото на Асад. И този така е освободил детето, направо му отрязал главата. Представете си примерно Христо Ботев слиза със четата си и агитира хората да се вдигат на бунт против турската власт заедно с него... а тези, които не искат - понеже иска да бъдат свободни - им реже главата, жени, деца - значение няма. Защо третират своите братя, сестри и деца, които уж освобождават като НАЙ–ДОЛНИТЕ И ОМРАЗНИ ВРАГОВЕ? Защо взривиха автобусите с жени и деца преди няколко дена? Това не са човеци. Както не са човеци и тия които ги одобряват и подкрепят.

Даже последните са по-виновни. Защото излизаха информации, че дрогират някои от джихадистите, за да имат желание да се бият и да са по-склонни да вършат тези зверства. Отделно, че им промиват мозъците преди това, насаждайки омраза.

Spoiler

преди 5 часа, Lumberman написа:

Няма как да не е подигравателно или с възмущение. Както би било и към един ояден и мазен поп, който тръгне да ми говори за "християнски добродетели". Пред който дори невярващите са като "светци". И не случайно цитирах някои пасажи от "твоята" библия, за да може всеки да ги сравни с твоето поведение и нещата, които проповядваш. Проблемът е, че приказките за това, какво си бил вярвал и празнувал хич не се връзват с поведението ти във форума и одобрението ти за доказани многократно лъжци, грабители и убийци. И това е достойно за презрение, не подигравка.

А относно "позитивното" ти обръщение - няма нищо позитивно в това човек да казва на черното бяло и да се изплъзва и лукавства като змия, пък дори да спазва някакъв "добър тон" и "позитивно отношение". Всеки може да докара някаква поза на говорене за пред хората (православните най-вече), но аз гледам делата и фактите, не тона. И това го пиша заради четящите, не за глух човек като тебе, Миро. Ти ако имаше уши и очи, и сърце (не "златно сърце" като дяволското в приказката на Смирненски), хич няма да си на това дередже и да предизвикваш такова възмущение у хората. И все още не съм сигурен: наистина ли не разбираш или се преструваш?

Хрситиянството може да се тълкува както и другите религии . За някои то е човечност, морал, вътзпитание, вътрешен мир .Други го тълкуват като рязане на глави и гонене на неверници на клади .

Аз съм от първите, и го показвам красноречиво със всяка една дума тук. Ти , и още някои , за съжаление сте към втората категория. Какви ли не глупости избълвахте и за християнството ,  и за мен и какво ли не.

Но проблема си е твой. Липсата на морал , възпитание , непознаване на християнството , също.  Не аз предизвиквам възмущение у хората :) 

преди 6 часа, Lumberman написа:

Ти не обиждаш на лична основа, прав си

Именно. Благодаря.

преди 6 часа, Lumberman написа:

Съединяваш се с враговете и погубителите на България и ги наричаш "добри", и никога не виждаш, камо ли да оборваш, лъжите им изобилни. Това, че не критикуваш, не се подиграваш не те оневинява... а за последното, хич не е и вярно - защото ти редовно презираш и се отнасяш с пренебрежение, към аргументите, които ти се представят (обикновено с много широка форумна усмивка).

Няма да се занимаваме само с тебе я и да оборваме твоите "аргументи". Айде у лево!

За всяко едно нещо се аргументирам достатъчно подробно. Отсреща виждам само безпочени обиди като твоите, дето нито веднъж не можете да ме цитирате , в какво , аджеба, съм "се съюзил" и с какви "погубители на България". разни, кухи, безпочвени думи "от въздуха".

"айде у лево "  ? хм :):):)  е как да не го подмина с "широка форумна усмивка" както казваш ? Очакваш да ви се вържа на простотията, гаменщините и обидите ли ?

Защо ?

преди 4 часа, darco написа:

Миро, за тези ли плачеш?

Не плача за никого . Както цитирах по назад, РФ бомбардира цели които 80 %  не са позиции на ИД.

САЩ и др бомбардират позиции които са 94 % позиции на ИД.

Последната карта на руските удари показва с кого се бие РФ . И това не е ИД.

Това което питам - коа РФ от участнк в гражданската война, ще застане на позицията на борба с терора.

Не плача за никого . Както цитирах по назад, РФ бомбардира цели които 80 %  не са позиции на ИД.

САЩ и др бомбардират позиции които са 94 % позиции на ИД.

Не че вярвам на въпросните статистики, но дори да ги приемем за верни, пак излиза, че Русия с 20 % от своите удари постигна много повече от САЩ със техните 94 %. И това се видя в хода на войната. Американците са супер неефективни, дори когато са толкова целенасочени и точни. Горките. Представям си, ако само 20 % от ударите им бяха по цели на ИДИЛ, какво щяха да постигнат.

Нескопосана работа, точно както и тяхната пропаганда. Печелят си само врагове (които и без това не са малко) и вдигат рейтинга на противниците си. Може би това и целят, знам ли? И мене зорлем ме направиха русофил - и то не защото се прекланям пред руската държава или народ, а защото ми дойде в повече западното лицемерие. Понеже някой ме обвиняваше в пристрастност (кой ли беше, хм, че кой може да е бил?), в интерес на истината аз съм бил през по-голямата част от живота си много по-позитивно настроен към и заинтересован от Англия и Америка отколкото Русия. Но с такива низки хватки англосаксонците - техните държави и управници - ме изгубиха, поне както изглежда, завинаги. Казвал съм и преди - така не се печелят приятели. Ако някой е наистина добър, хората сами ще оценят това. Няма нужда от твърдата ръка на императора. А доверието, веднъж изгубено, много, ама много трудно, се възстановява. Ако въобще е възможно. Но колкото повече от същата арогантност и лицемерие ми се предлага, толкова повече се затвърждава изборът ми. "Всяко зло за добро", както се казва.

Интересно какво ли е станало със сирийската жена, която умоляваше МакКейн? Дали днес все толкова уважава американците, както в началото? Таях някакви бледи надежди, че с Тръмп Америка може да претърпи някакво пречистване, но вече и тези надежди за мен се изпариха. Те са hellbent, както се казва на английски. Непоправими.

Spoiler

Хрситиянството може да се тълкува както и другите религии . За някои то е човечност, морал, вътзпитание, вътрешен мир .Други го тълкуват като рязане на глави и гонене на неверници на клади .

Аз съм от първите, и го показвам красноречиво със всяка една дума тук. Ти , и още някои , за съжаление сте към втората категория. Какви ли не глупости избълвахте и за християнството ,  и за мен и какво ли не.

"Нека те хвали друг, а не твоите уста, - Чужд, а не твоите устни."

преди 26 минути, Lumberman написа:

но дори да ги приемем за верни, пак излиза, че Русия с 20 % от своите удари постигна много повече от САЩ със техните 94 %

Дали ? Със блокирани колко .. 8 международни резолюции и инициативи на ООН, РФ взе страна. и  Сирия се превърна във втори техен Авганистан .

Не ми се повтаря това което ти обяснявах за "арбитъра" в един "мач".

Ако имаше желание да се спре войната , картата на ударите , която цитирах , щеше да е съвсем друга....

преди 11 часа, miro20 написа:

Дори когато не отговарям на нападките и глупостите ви за мен, пак ви липсвам :)

Е нямате угодия :):)

Не ви знам религията, но не е моята.... и не искам да е моя...

Та тези неща нямат нищо общо с простотиите които бълвате де... но затова и не отговарям.

:)

Дано си схванал каква е разликата между нас.

Доста доста съмнително инфо и източник...

Мирослав мисля че заглавието на статията е красноречиво-МЕДИЙНИ СЛУХОВЕ

Да, именно.

Относно химическата атака , още веднъж, официално от  организацията за забрана на химически оръжия  :

Цитат

The bio-medical samples collected from three victims during their autopsy were analysed at two OPCW designated laboratories. The results of the analysis indicate that the victims were exposed to sarin or a sarin-like substance. Bio-medical samples from seven individuals undergoing treatment at hospitals were also analysed in two other OPCW designated laboratories. Similarly, the results of these analyses indicate exposure to Sarin or a Sarin like substance.

Director-General Üzümcü stated clearly: “The results of these analyses from four OPCW designated laboratories indicate exposure to Sarin or a Sarin like substance. While further details of the laboratory analyses will follow, the analytical results already obtained are incontrovertible.”

https://www.opcw.org/news/article/opcw-director-general-shares-incontrovertible-laboratory-results-concluding-exposure-to-sarin/

Останалите тиражирани глупости за "симуланти", "скалъпен театър" и т.н. оставям на вашата съвест.... не всички имат такова нещо де...

Интензивни авиоудари по позиции на терористите в Северна Хама, както от руски, така и от сирийски самолети. Основно на мушка е следващата цел на армията - Тибат Ал Имам.

Hama-explosion.jpg

https://www.almasdarnews.com/article/russian-syrian-airstrikes-light-jihadist-defenses-northern-hama/

преди 20 часа, Lumberman написа:

Даже последните са по-виновни. Защото излизаха информации, че дрогират някои от джихадистите, за да имат желание да се бият и да са по-склонни да вършат тези зверства. Отделно, че им промиват мозъците преди това, насаждайки омраза.

излезе информация че амфетамините за ИД се произвеждат тук!и понеже нашата позиция в света е в партер и едва ли някой ще ни допусне да правиме бизнес чрез тази война е повече от ясно че нашите партньори от нато и европейския съюз ни ползват само за мръсната работа!оръжия също минават чрез нас,както и разглобените хуманитарни танкове от Германя за Порошенко!

Сирийската армия е освободила Тайбат Алимам, който беше под контрола на подкрепяните от Запада, Саудитска арабия и Катар джихадисти от Ахрар ал Шам/Тахрир ал Шам .

1330.jpg

298.jpg

Масирани въздушни рейдове по Латамина, малко по на север от Алимам-а.

Ако джихадистите се провалят в контраатаката си, армията със сигурност ще укрепи позициите и ще атакува друг стратегически важен град в областта - Хелфая.

на 19.04.2017 г. в 14:12, darco написа:

Миро, за тези ли плачеш? Викаш, що гадните рашисти удрят "демократичната" и "цивилизована" опозиция.

http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/opozitsioneri-v-siriya-se-razkayakha-beshe-greshka-da-obezglavyavame-deteto-v-alepo-zapadt-e-vinoven-snimkivideo-21_news430143.html

18+ Не е за всеки.

преди 23 часа, Lumberman написа:

Интересно какво ли е станало със сирийската жена, която умоляваше МакКейн? Дали днес все толкова уважава американците, както в началото? Таях някакви бледи надежди, че с Тръмп Америка може да претърпи някакво пречистване, но вече и тези надежди за мен се изпариха. Те са hellbent, както се казва на английски. Непоправими.

Всеки, който подкрепя тези опозиционери, независимо дали е българин, американец, ескимос или който и да било, е ИЗРОД!! И не само бих го обидил лично, ами бих му се изплюл в лицето.

Що се отнася до надеждите за "пречистването" на Америка, то и аз имах такива и сега трижди се проклинам, че повярвах на тръмп (вече с малка буква, каквото повикало -такова се обадило). Мисля, че непоправими е най-мекия епитет, който аз бих използвал и затова ще използвам един цитат от "писателите-ястреби" на американската фантастика, Робърт Хайнлайн от "Странник в странна страна":

"...А най-страшният и недостатък е, че водачите са огледален образ на своите избиратели. Долнопробни, но какво друго да очакваш? Така че вгледай се в Дъглас и помисли над факта, че в своето невежество, тъпота и себичност той е същински среден американец, но с един-два пръста над тълпата."

Не че уважавам толкова този писател, но щом дори и той, който е бил луд защитник на американската демокрация, е видял това, аз нямам какво да добавя.

преди 3 часа, crazy katon написа:

Не че уважавам толкова този писател, но щом дори и той, който е бил луд защитник на американската демокрация, е видял това, аз нямам какво да добавя.

To в Америка имаме реално република, не истинска демокрация. При републиката има Конституция, основен закон, на който не може другите закони да противоречат. Не знам от колко време вече основният враг на американския продажен елит е американската Конституция. Понеже имат добра такава, която ограничава произвола на властта над народа. Но това не им пречи да презират тая Конституция и да приемат противоконституционните закони колкото си искат. Че дори Обама беше казал, че "краят на републиката никога не е изглеждал толкова добре" в прав текст:

А ако говорим за тяхната "демокрация", и за властта на народа да избира управниците си, всичко е фикция от много, много време. Хубави приказки за пред хората. Че толкова си "вярват", та даже я разпространяват "демокрацията" като панацея по света... със всички позволени и непозволени средства. Виждаме какво става в Сирия.

Има един стар и много хубав филм, Network (1976), което превеждат като "Телевизионна мрежа". И там един от героите, медийният магнат г-н Дженсен, прави следния паметен монолог, смъмряйки своя подопечен телевизионен водещ, "пророкът" Хауърд Бийл, който е имал неблагоразумието да отстоява демократичните ценности в шоуто си: Network - Money Speech

Малко е трудно да се усети извън контекста на филма, но дори сами по себе си думите са много силни. Всъщност Бийл малко по-рано във филма му е провалил на тоя сделка за милиарди заради това, което е решил да говори по съвест в предаването си. Филмът може да се намери и с български субтитри. Сценарият за мен е удивителен. И то още кои години? А ние още сме щели да гътаме социализъма...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.