Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Здравейте.

 

 Потребител съм на "BLIZOO" повече от 2 години и до преди 2 месеца не съм имал никакви сериозни проблеми с техния интернет. Но от два месеца насам се случва по няколко часа, дори по цял ден да нямам интернет, или сигнала да е ужасно слаб, че да не става за нищо. Извиках техници, те уж прегледаха нещата и казаха, че всичко е наред.

 Преди около месец си взех втори компютър и си прекарах втори интернет пак към тях. Тогава забелязах, че когато изчезне интернета на компютъра със първия модем, компютърът с първия модем работи без проблем. Размених местата на модемите и установих, че неработещият модем не работи и на двата компютъра, а другият си работи, към който и комп да го свържа.

Отново извиках техници и този път смениха модема и две седмици нямах никакви проблеми. Но от три дни насам първият модем упорито отказва да работи, където и да го вържа. Не иска да отваря страници или изобщо не ги зарежда. На спийд тест ми показва скорости между 0.1 и 3 мега бита и то при положение, че успее да направи теста (в повечето пъти се проваля). Но интересното е ,че днес изтеглих няколко филма от замунда и то на максимална скорост- 16 мега байта в секунда. 

Моля, кажете ми, от къде може да е проблема и какво трябва да направя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сменят се всички устройства, който не работят, както се очаква, явно са повредени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сменят се всички устройства, който не работят, както се очаква, явно са повредени.

Както казах, модема го смениха преди две седмици  някъде с чисто нов, а не някакъв отремонтиран и прави същите проблеми като стария. Двата компютъра работят перфектно с другия модем. Кои да са устройствата, които да са повредени? Изпробвал съм и кабелите- работят. 

Аз пак смятам да се занимавам с близуто, докато не ми решат проблема, но реших преди това да се допитам до по-запознати с такива проблеми.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами звъниш и отново да дойдат. Проблема не е в компютрите щом на единия модем работят. И още нещо, кажи ми марка и модел на проблемния модем.


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами звъниш и отново да дойдат. Проблема не е в компютрите щом на единия модем работят. И още нещо, кажи ми марка и модел на проблемния модем.

 

Модела е "CISCO epc3208" предишния беше същия. А този, който работи е "Thomson". На CISCO-то нета е 150 мега бита, а на другия-25.

 

Вкъщи влиза един кабел ,на който има закачено някакво цилиндрично устройство, мисля, че е за защита от мълнии или нещо такова и след него има сплитер с 2 x 3.5dB UOT. сменях и местата на кабелите и не е от тях.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е това Сиско с безжичния модул просто искай да ти го сменят. Големи боклуци са. И аз имах проблеми с него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако е това Сиско с безжичния модул просто искай да ти го сменят. Големи боклуци са. И аз имах проблеми с него.

 

Не е с безжичен модул, отделно ми дадоха и рутер на TP link, но не го ползвам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е с безжичен модул, отделно ми дадоха и рутер на TP link, но не го ползвам.

Като ти спира интернета премигват ли ти индикаторите на модема?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като ти спира интернета премигват ли ти индикаторите на модема?

 

Всичко си свети, все едно че няма проблем. И компютрите показват, че има интернет връзка, а реално тя е толкова слаба, че дори и за скайп не стига. Когато пусне за проверка на проблеми, ми изкарва или да рестартирам модема за 10 секунди, или това - Компютърът ви изглежда конфигуриран правилно, но устройството или ресурсът (DNS сървър) не отговаря.

Много е странно тези дни зарежда страшно бавно каквото и да е, а като пусна да се сваля някой торент, върви с пълна пара. Как с п2п да работи добре а с уеб страниците- не?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всичко си свети, все едно че няма проблем. И компютрите показват, че има интернет връзка, а реално тя е толкова слаба, че дори и за скайп не стига. Когато пусне за проверка на проблеми, ми изкарва или да рестартирам модема за 10 секунди, или това - Компютърът ви изглежда конфигуриран правилно, но устройството или ресурсът (DNS сървър) не отговаря.

Много е странно тези дни зарежда страшно бавно каквото и да е, а като пусна да се сваля някой торент, върви с пълна пара. Как с п2п да работи добре а с уеб страниците- не?

Имаш ли достъп до настройките на рутера?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаш ли достъп до настройките на рутера?

 

Рутера изобщо не се ползва, дори е прибран в кутията си. Всичко е директно вързано. Но иначе май имам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рутера изобщо не се ползва, дори е прибран в кутията си. Всичко е директно вързано. Но иначе май имам.

Значи ПС е директно свързано с модема. Пробвай на мрежовата карта да зададеш статично следните DNS:

DNS1:208.67.222.222

DNS2:208.67.220.220

и виж как ще работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Значи ПС е директно свързано с модема. Пробвай на мрежовата карта да зададеш статично следните DNS:

DNS1:208.67.222.222

DNS2:208.67.220.220

и виж как ще работи.

Ще ми обясниш ли как точно да го направя, че изобщо не разбирам от това  :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще ми обясниш ли как точно да го направя, че изобщо не разбирам от това  :(

С каква ОС си?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На единия комп с уиндоус 7, а на другия от снощи с уиндоус 8.1

Ето ти линк

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако пуснеш пинг или Trace към дадена страница имаш ли загуби.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако пуснеш пинг или Trace към дадена страница имаш ли загуби.

И това не знам как се прави. пише се нещо в командния прозорец ли? Голям злетак съм :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И това не знам как се прави. пише се нещо в командния прозорец ли? Голям злетак съм :(

Ето какво е пинг .

Не е нужно да се обиждаш. Не си зле, просто не си се сблъсквал. Винаги може да се научи нещо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пусни пинг към даден сайт само че сложи едно -t отзад. Така ще пуснеш пинг по-дълго време. Да видим дали тогава ще имаш прекъсвания. ( ще ти дава request time out или ще се вдигнат милисекундите). Pinga може да го пуснеш, когато интернета ти е бавен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пусни пинг към даден сайт само че сложи едно -t отзад. Така ще пуснеш пинг по-дълго време. Да видим дали тогава ще имаш прекъсвания. ( ще ти дава request time out или ще се вдигнат милисекундите). Pinga може да го пуснеш, когато интернета ти е бавен.

Ето два теста към vbox7. Нарочно към него ги пускам, защото по принцип доста време прекарвам там.

Сега забелязах, че съвсем като падне нета, лампичката за линк започва силно да премига.  Но то е горе-долу 5 секунди мигане, 5 секунди светене.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имаш прекъсвания. Пробвал ли си да смениш UTP кабела с нов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от phoenix_x
      Здравейте, 
      обръщам се с помощ към форума и много ще се радвам ако проблемът мога да го разреша с ваша помощ. Ако не здраве да е.  Фотоапаратът е доста стар, но до сега правеше хубави снимки. Та проблемът е, че когато се правят снимки излизат линии/ ивици. Ако се снима със светкавица не си личат толкова, ако това е от значение. 
    • от Живко Тенев
      Здравейте, бих искал да ми помогнете със свързването към WiFi мрежа на стар лаптоп. Лаптопа се свързва с директен кабел и има интернет, но не мога да се свържа със wifi връзка. Става въпрос за Windows xp защото не съм много запознат. Благодаря предварително за отделеното време https://prikachi.net/image/oYecp ето и линк към проблема 
    • от ZTT7
      Здравейте. Имам проблем с качването на един клип в канала си, който изтеглих от мрежата и на който поставих субтитри, но има фонова музика, която се оказва е с лиценз, поради което ми дава, че има иск за нарушаване на авторски права. Канала от който изтеглих клипа е решил този проблем, като под видеото, неизвестно за мен как, е упоменал - Коя е песента, Кой е изпълнителя, Кой е албума, Кой е автора и най вече, че Лиценза е в полза на YouTube от някакви там компании и 9 сдружения за музикални права. При качването на видеото не открих възможност някъде това да упомена и аз, за да не бъда в нарушение! Изгледах няколко видеа на youtube в които уж обясняват кое - как е, и що е, но за това не чух и дума. Има ли някой който да е в час с тези лицензи и да знае как стават нещата? Ще бъда много благодарен!
    • от Helmith
      Здравейте ! 
      Имам следния проблем : Става въпрос за Panasonic DP-C265, забравена е паролата за service  менюто, как мога да я ресетна ?
      Благодаря, предварително !
    • от CinderDrift
      Здравейте! Планирам да си ъпгрейдна конфигурацията от GTX 1050-ti към RTX 3070, но ми излезе следният въпрос - дали не трябва да си сменя захранването?
      Настоящата ми конфигурация е:
      Asrock A320M Pro 4/AM4
      AMD Ryzen 5 2600 3.4ghz 6core
      8GB DDR4 2666 Team Elite+
      1TB SATA 6G/3Y/ST1000DM010
      240GB SSD Kingston
      Asus STRIX-1050-TI-0-O4G-GAMIN
      PSU CM Elite V3 600w
       
      Проверих и според резултатите на сайта, който използвах (https://www.newegg.com/tools/power-supply-calculator/), би следвало 471 вата да са достатъчни ако променя единствено и само GPU-то. Тук обаче ми изскочи следното притеснение - след малко ровене из интернет излиза, че захранването ми има доста лоша слава (май други, по-стари PSU-та от същата серия се считат за опасни?) и се чудя дали не е рисковано по някакъв начин да ъпгрейдвам с такова захранване и дали да не обмисля да си взема ново. Можете ли да дадете мнения по въпроса? Благодаря предварително.
      Считам за нужно да отбележа, че нямам много опит с работата с компютърна техника и предварително се извинявам за потенциалните неточности и недоразбирания, допуснати тук.
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване