Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

неработещ модем

Featured Replies

• Автор

Имаш прекъсвания. Пробвал ли си да смениш UTP кабела с нов.

Когато  сменям местата на модемите, откачам кабелите от тях, а не от компютрите, плюс това имам още 3 кабела  и съм ги пробвал. на здравия всички работят, а на "болния"-нито един. размених и коаксиалните кабели- същата история.

Ето и един тест от другия модем

Публикувано изображение

Дори сега за всеки случай сложих чисто нов кабел и няма абсолютно никаква разлика.

Значи проблема е ясно къде е. Проблемен модем. Остава доставчика да си свърши работата.

• Автор

Значи проблема е ясно къде е. Проблемен модем. Остава доставчика да си свърши работата.

Еми утре ще ги викам пак да го сменят. Сега ще направя малко тестове и с другия ком, че да не могат утре да си измислят някакви глупости и да ме обвиняват.

Да видим какво ще направят сега "специалистите" от близалката, като им покажа малко снимки :D

мерси много за помощта

Еми утре ще ги викам пак да го сменят. Сега ще направя малко тестове и с другия ком, че да не могат утре да си измислят някакви глупости и да ме обвиняват.

Да видим какво ще направят сега "специалистите" от близалката, като им покажа малко снимки :D

мерси много за помощта

Не знам от кой град си, но тук в Плевен техниците са доста добри и си вършат страхотно работата. Аз също съм на Близу.

Извинете , че се намесвам но може ли да ми обясните защо близоо работят с модеми и ги слагат в домашни условия ? с тия модеми ме връщат в 90 години на 20 век едно времешното АДСЛче на бткато днескашно виваком.Например не искам модем искам нета да ми върви по директен кабел мушнат в рутера ми а не след рутера ми да има сто техни устройства ,защо е всичко това , това ли е политиката им ?

Редактирано от adersa (преглед на промените)

• Автор

Не знам от кой град си, но тук в Плевен техниците са доста добри и си вършат страхотно работата. Аз също съм на Близу.

Аз съм от Шумен. Не знам колко са добри при нас, но е факт, че два пъти ги виках и все още имам проблем. Ако не бях си взел втори компютър и не бях пуснал втори нет, едва ли щяха да ми сменят модема на първото си идване. Щяха да обвинят компютъра, че бил заразен. Така направиха първия път.

Преди около година майка ми имаше такива проблеми, че от близуто я правеха на нищо. била пипала където не й е работа, компютъра й бил смотан, не знам си още какво измисляха. Като цяло съм с доста лошо впечатление от тях, но булсата още ги няма на наща улица, а не ми се връзваше към БТК-то.

Извинете , че се намесвам но може ли да ми обясните защо близоо работят с модеми и ги слагат в домашни условия ? с тия модеми ме връщат в 90 години на 20 век едно времешното АДСЛче на бткато днескашно виваком.Например не искам модем искам нета да ми върви по директен кабел мушнат в рутера ми а не след рутера ми да има сто техни устройства ,защо е всичко това , това ли е политиката им ?

Слагат модеми, защото използват високите и ниските честоти на телевизионния сигнал, който пък върви по коаксиален кабел. 

Слагат модеми, защото използват високите и ниските честоти на телевизионния сигнал, който пък върви по коаксиален кабел. 

ахам :) а със какво предимство за интернет е коаксиалния пред лана /то си е ясно ,че трасето е оптика / но лана си има предимства като се използва оптика до сградата нета е железен

ахам :) а със какво предимство за интернет е коаксиалния пред лана /то си е ясно ,че трасето е оптика / но лана си има предимства като се използва оптика до сградата нета е железен

Просто това е един начин за доставяне на интернет свързаност. Доколкото знам могат да ти пуснат до 300 мегабита по този начин.Аз в момента съм на 100 мегабита пакет. Коаксиалния кабел е защитен и държи доста на атмосферни условия. Сигнала се усилва през определени метри с усилватели, които са капсуловани. 

Разбира се има и минуси.

1. Модем. Развалят се, капризни са и т.н

2. Задължително трябва да имаш телевизия, за да имаш и интернет.

3. Ограничен Upload трафик поради естеството на услугата. Асиметрична е.

• Автор

При нас трасето не е оптика, а инфраструктурата на една кабеларка, която близуто купиха преди години. И за да направят оптика до сградата, ще трябва бая да се изръсят, а тея модеми най вероятно ги купуват за по 2-3 лева на едро

При нас трасето не е оптика, а инфраструктурата на една кабеларка, която близуто купиха преди години. И за да направят оптика до сградата, ще трябва бая да се изръсят, а тея модеми най вероятно ги купуват за по 2-3 лева на едро

Ако близото ти пускат някой ден оптика до сградата /което си е почти като скорост от оптика до дома/ няма нужда да ревеш и да им се молиш за оптика у вас всичко си е същото както до сега само кабела се подменя .Но да и в добрич незнам дали мрежата на близо е оптична слага си акумулаторите в нещо импровизирано като date center отзад блока или където намерят ..

• Автор

Ако близото ти пускат някой ден оптика до сградата /което си е почти като скорост от оптика до дома/ няма нужда да ревеш и да им се молиш за оптика у вас всичко си е същото както до сега само кабела се подменя .Но да и в добрич незнам дали мрежата на близо е оптична слага си акумулаторите в нещо импровизирано като date center отзад блока или където намерят ..

Не знам и не ме интересува, какви са им кабелите. Интересува ме, когато им плащам по 30 лева на месец за интернет, наистина да имам такъв.

И тези файбър ту дъ хоум дето рекламират, явно ще си останат само на рекламата. Е, в по-големите градове може да го има, но такива като Шумен, едва ли ще ни огрее този век. Все пак всеки иска да взема, без да дава.

Просто това е един начин за доставяне на интернет свързаност. Доколкото знам могат да ти пуснат до 300 мегабита по този начин.Аз в момента съм на 100 мегабита пакет. Коаксиалния кабел е защитен и държи доста на атмосферни условия. Сигнала се усилва през определени метри с усилватели, които са капсуловани. 

Разбира се има и минуси.

1. Модем. Развалят се, капризни са и т.н

2. Задължително трябва да имаш телевизия, за да имаш и интернет.

3. Ограничен Upload трафик поради естеството на услугата. Асиметрична е.

Аз съм само с интернет, нямам телевизия. Иначе преди няколко години всичките им оферти за интернет включваха телефон и цифрова телевизия.

Иначе разликата ъплоуд и даунлоуд е просто убийствена. За 150 мегабитовия ми нет ъплоуда е 6 мегабита, а за 25 мегабитовия е 3

Редактирано от coldrage (преглед на промените)

До колкото съм запознат с интернет пазара в Шумен имате страхотни градски доставчици на много по ниски цени с тв и нет от тези на близалките.Телнет можеш да пробваш те имат оптика до сградата и оптика до дома .Все пак интересувай се какво е покрието в твоя блок :)

Да, докато не минат на чиста оптика няма да вдигнат Upload скоростта.

До колкото съм запознат с интернет пазара в Шумен имате страхотни градски доставчици на много по ниски цени с тв и нет от тези на близалките.Телнет можеш да пробваш те имат оптика до сградата и оптика до дома .Все пак интересувай се какво е покрието в твоя блок :)

Ето както виждаш има начини като се поразтърсиш малко. Винаги има избор за по-добър доставчик.

• Автор

Проблемът е ,че аз живея в къща на края на града , а тези доставчици нямат покритие навсякъде. иначе знам за тях

Проблемът е ,че аз живея в къща на края на града , а тези доставчици нямат покритие навсякъде. иначе знам за тях

Ами отиваш и питаш какви възможности имат или предлагат за твоя квартал или адрес. Те ще ти кажат.

• Автор

Ами отиваш и питаш какви възможности имат или предлагат за твоя квартал или адрес. Те ще ти кажат.

Както и да е, вързал съм се вече. Само да си оправят системите, че ми писна вече. Ако продължават така, събирам всичките им техники в една торба и им ги занасям. Нека да ме съдят после.

Не, няма да правиш такова нещо. Има си клаузи в договора. Прочети ги добре. Иначе наистина ще те осъдят.

• Автор

Не, няма да правиш такова нещо. Има си клаузи в договора. Прочети ги добре. Иначе наистина ще те осъдят.

Globul от две години ме съдят и нищо не могат да направят. Само от време на време ми пращат заплашителни писма, или ме тровят по телефона. Както и да е. Писах им на е пощата и сега чакам да ми се обадят. нямам намерение и сметки за телефон да трупам заради тях, не стига, че по 45 лева на месец ми е таксата, ами още по 5 лева да ги закръгля на 50 ли :D

Майтапа на страна, но дано утре оправят всичко, защото си изкарвам парите именно от интернет и ако не го оправят, просто няма да има с какво да им платя. Да видим тогава какво ще ми вземат, като ме съдят.

Могат и то много лесно. Няма да разяснявам какъв е начина. Изпитал съм го лично.

• Автор

Могат и то много лесно. Няма да разяснявам какъв е начина. Изпитал съм го лично.

Както и да е. Притеснява ме това, че нета от половин час върви много добре и утре като дойдат майсторите, ще работи на макс скорост и пак ще си имам ядове. Дано повярват на снимките.

И гугъл хрома взе да ми прави проблеми... Откакто сложих тоя уин 8.1, хрома постоянно спира да работи...

Преди година, един ден ходих да тегля пари от банкомата и някаква циганка се лепна за мен и почна уж да ми гадае. Въртя сука иска ми цигари, пари и аз като не и дадох, ми каза - Ако не ми дадеш, както на умрелия не му върви в живота, така и на теб да не ти върви.

Все някакви пречки излизат...

Редактирано от coldrage (преглед на промените)

Махни си тази мисъл от главата. Случва ти се защото подсъзнателно си повярвал на циганката. Това е клетва вярно, но няма да има сила ако ти не и вярваш.

• Автор

Махни си тази мисъл от главата. Случва ти се защото подсъзнателно си повярвал на циганката. Това е клетва вярно, но няма да има сила ако ти не и вярваш.

Както и да е няма да ви занимавам повече с глупостите си. Утре като дойдат техниците, ще пиша за резултата. Желая ви лека вечер и благодаря за помощта :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.