Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчан отговор

Искам да попитам дали този адаптер е подходяш като излъчвател на wifi интернет от настолен компютър за мобилен телефон? http://animabg.com/store/computer_accessories/0020/index.php?cls=0020 Ако ще ми върши работа може ли да ми кажете този от линка дали е добър като цена и качество и ако не е да ми препоръчате нещо по-добро. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

При мен поне не излиза модела на Wi-fi устройството.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

нещо си объркал рейса ми се струва :) Това е приемник  и не може да излъчва.

Това е възможно най-малкия създаван досега WiFi адаптер поддържащ дори и N стандарт. Този адаптер ви е необходим ,ако вашия лаптоп няма или е развален WiFi приемника му.WiFi устройството работи под всички познати операционни системи на всякакъв компютър. Освен като приемник адаптерът има възможност да работи и като излъчвател на Интернет.Обхватът на адаптера е 200 метра.

От тук възниква въпрос дали всеки мини wifi адаптер служи и като излъчвател? Гледам и в други сайтове подобни та и по-скъпи но не виждам да е споменато ,да са излъчватели. Ще може ли да ми препоръчате подобен адаптор чрез който да излъчвам интернет за мобилния си телефон? (не ми трябва рутер)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Четох, че това е възможно, но резултатите са толкова отчайващи, че в крайна сметка хората си взимат истински рутер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да ти се препоръча такова нещо защото  го няма на пазара. Като не искаш рутер си ползвай мобилния интернет  от оператора.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да ти се препоръча такова нещо защото  го няма на пазара. Като не искаш рутер си ползвай мобилния интернет  от оператора.

Как ще да го няма на пазара? Даже линк към него съм дал но се бълга. Копирай подчертания текст и го постави в гугъл. Ще ти излезе въпросния сайт и устройство. Не е като да го няма на пазара. Някой ползващ подобин wifi адаптер да каже нещо по въпроса от личен опит? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има го на пазара, но чесно да ти кажа и с по-голям такъв приемник/предавател съм пробвал, но в крайна сметка си взех рутер. Резултатите просто не бяха такива каквито аз очаквах, но за известно време ми свърши работа :).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мартине това  което си показал само може  да приема сигнал !!!! Със тоя пишлек не може да раздаваш на нищо интернет. Колкото  интернет може да раздаде един морков толкова и това  USB приемниче.  За разпръскване на интернет се ползва маршрутизатор (рутер)  във който ти влиза  кабела от  доставчика и вече  самия рутер вътре си има съответните  чипове  и антени . Я ми обясни как ще ти мине интернета от лан картата в USB  порта на лаптопа и от там да  го предадеш на тоя пишлек ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

има възможност да работи и като излъчвател на Интернет.Обхватът на адаптера е 200 метра.

УАУУУ  :)  рутерите им дават 100 м  а тая пича въшка 200  :) Колегите те посъветваха , вземи си рутер .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има го на пазара, но чесно да ти кажа и с по-голям такъв приемник/предавател съм пробвал, но в крайна сметка си взех рутер. Резултатите просто не бяха такива каквито аз очаквах, но за известно време ми свърши работа :).

Зависи за какво си го ползвал. Аз смятам че да си влизам в FB и you tube през мобилния ще е достатъчно. Не възнамерявам да тегля филми и игри примерно. Какъв адаптер ползваш ти? Може ли линк? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

100 метра им дават ако ги сложиш на улицата един срещу друг :)  Реално едвам покриват 70 квадрата жилище.

Така е , а реално през една стена я хвърлил на 30 м , я не   :) На автора предполагам му трябва да се върголи в кревата и да се кьорави на телефона , но защо трябва да ми блъска компютъра през цялото това време  :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ей ти нещо идейно :) което ще ти върши работа .

Безжичен рутер Tenda A5, 150Mbps, Преносим

Явно на тебе ти е тотална мъгла кое  за какво се ползва и няма смисъл  и да ти се обяснява а трябва да се набуташ веднъж с 20 лева ,че да проумееш какво ти говорим .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най- добре си купи най- евтиния рутер с една или две антени,виж Xiaomi mini portable Wi-Fi :-)

Мартине това  което си показал само може  да приема сигнал !!!! Със тоя пишлек не може да раздаваш на нищо интернет. Колкото  интернет може да раздаде един морков толкова и това  USB приемниче.  За разпръскване на интернет се ползва маршрутизатор (рутер)  във който ти влиза  кабела от  доставчика и вече  самия рутер вътре си има съответните  чипове  и антени . Я ми обясни как ще ти мине интернета от лан картата в USB  порта на лаптопа и от там да  го предадеш на тоя пишлек ?

Минава и то доста лесно с няколко клика на софтуерна основа разбира се :-) Интернет от лан картата ти отива към USB и тва мъничкото разпръсква интернет.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ей ти нещо идейно :) което ще ти върши работа .

Безжичен рутер Tenda A5, 150Mbps, Преносим

Явно на тебе ти е тотална мъгла кое  за какво се ползва и няма смисъл  и да ти се обяснява а трябва да се набуташ веднъж с 20 лева ,че да проумееш какво ти говорим .

Абсолютно всеки един такъв безжичен мрежов адаптер става за разпръскване на интернет. Отделен е въпроса за обхвата и настройките му и дали си заслужава. Но хардуерно няма как да не стане и е голямо заблуждение къде тръбите че е само приемник.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я го направете и го покажете като сте толкова сигурни . Имате 3 дена да си докажете теорията . Ако  го направите и покажете  реални тестове аз ще купя на пича флашката . Ама ако не го направите ще я купите вие двамата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я го направете и го покажете като сте толкова сигурни . Имате 3 дена да си докажете теорията . Ако  го направите и покажете  реални тестове аз ще купя на пича флашката . Ама ако не го направите ще я купите вие двамата.

Ами нямам я под ръка но мога да я поръчам и ще ми остане излишна. Говоря в момента без даже и да съм я виждал имай на предвид.

Но ако сложим едни 100 евро между нас без да намесваме автора съм ги готов да ги загубя. С със 7-ца е песен упражнението защото съм го правил. С XP е малко повече настройки на картата.

Само искам да ми потвърдите.

Става ли да го направя с безжичната карта на лаптопа или според вас е друга и ще ми даде непозволено предимство ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смятам ,че  бях достатъчно ясен .Условието е  USB WiFi  приемник за 5 евро да го накарате да раздава интернета  на друго у-во  и  да приложите  някакви  снимки за доказателство. Ти може да искаш и кола да ти купя  само че това няма как да стане. Без да запоявате и разпоявате каквото и да е  на у-то. Щом твърдите ,че става искам да го докажете и да спестите на хората покупката  на скъпи рутери и всички да минем на китайски буклучета за  по 10 лева . Предполагам сте го правили много пъти и сте убедени в твърденията си. Аз подобно нещо не съм видял до сега да е правено. На 31 август  в неделя ако видя в темата доказателството  флашката ще пътува в понеделник към  пича пуснал темата .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Смятам ,че  бях достатъчно ясен .Условието е  USB WiFi  приемник за 5 евро да го накарате да раздава интернета  на друго у-во  и  да приложите  някакви  снимки за доказателство. Ти може да искаш и кола да ти купя  само че това няма как да стане. Без да запоявате и разпоявате каквото и да е  на у-то. Щом твърдите ,че става искам да го докажете и да спестите на хората покупката  на скъпи рутери и всички да минем на китайски буклучета за  по 10 лева . Предполагам сте го правили много пъти и сте убедени в твърденията си. Аз подобно нещо не съм видял до сега да е правено. На 31 август  в неделя ако видя в темата доказателството  флашката ще пътува в понеделник към  пича пуснал темата .

Аз не исках кола а и не виждам проблем щом сте сигурен в правотата си. Ще го направим с вашите правила няма проблем но ще отнеме време да дойде до мен. Но къде е тръпката от спора или разходите са за червен кръст ?

Вие ми изберете който искате USB wi fi мрежов адаптер от eBay с условие да работи поне като приемник а ако ще да е и от 1 долар. От там нататък с два три клика за 30 сек аз ще го направя да раздава IP адреси и да разпръсква нета де получава от лан картата.

Чакам само линк и го купувам и чакаме 10 дена да ми пристигне

п.п. Потвърдете ми само за това usb wi fi ли става дума защото не ми излиза линка а това е единственото в сайта но не е 5 долара а 20 лева ? За да го поръчам в eBay.

http://animabg.com/store/computer_accessories/0019/index.php?cls=0019

Става ли с това да направим пробата понеже е същата марка и се предлага за 5 долара

http://www.ebay.com/itm/EDUP-Ultra-Mini-Nano-USB-2-0-802-11n-150Mbps-Wifi-WLAN-Wireless-Network-Adapter-/291182416725?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item43cbd31355

п.п. Опс момент намерих го но е повече от 5 долара и не знам дали няма да имате претенции. Но е същото като в темата.

http://www.ebay.com/itm/EDUP-Mini-USB-Wifi-Wlan-Wireless-Adapter-Network-802-11N-150Mbps-5dBi-Antenna-/370637394775?pt=US_USB_Wi_Fi_Adapters_Dongles&hash=item564bb5d357

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това ли ви е  идеята  ?

Варианти много но аз ще заложа на този като най лесен.

http://www.connectify.me/

п.п. Естествено че рутер е най добре понеже си независим от компютъра.

Но тук дискутираме става или не става. Иначе за лаптопи де си идва налично с хардуера си е най добре и спасява ситуацията.

Но пак казвам с рутер е най добре но все пак автора си преценява кое да избере като вариант.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

п.п. Потвърдете ми само за това usb wi fi ли става дума защото не ми излиза линка а това е единственото в сайта но не е 5 долара а 20 лева ? За да го поръчам в eBay.

http://animabg.com/store/computer_accessories/0019/index.php?cls=0019

Не е за това. Става дума за артикул 20. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...