Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли котка да не яде и пие "само" от стрес ?

juve

Препоръчан отговор

Хора, помогнете с някакъв съвет! Моята котка претърпя операция заради чревна непроходимост, повръща няколко дни преди това,  преди операцията я съдраха от снимки на рентген , прегледи , след операцията пък направо я попиляха от инжекции, разни разтвори против повръщане и други такива... накрая получи такъв стрес, че само да види чантата и вече почва да се лигави, а в клиниката направо и излиза пяна от устата - жалка картина.... докторите накрая ми дадоха да й даваме лекарствата през устата, обаче тя, от поне 2 дена нищо не пие, яде по една  чаена лъжичка ( ако й се събира и толкова) и само седи и се крие на тъмно. Страх ме е , че не пие никаква вода, а и давам купичка пред муцунката, почти не ака вече ( защото няма какво ) а ме е страх да и дам нещо "силово" защото не знам вече.. в магически кръг сме вече... И се чудя: може ли котка от стрес да умре от жажда, или да се търси друга причина? В клиника вече не ми се води - тя сигурно ще умре от шок.... въобще вече сме полудяли всички... От операцията минаха 4 дена - може ли да е нещо от упойката или ..вече не знам , просто сме отчаяни ..... :help wanted4:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 85
  • Създадено
  • Последен отговор

Остави я на спокойствие и не я закачай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Остави я на спокойствие и не я закачай.

Ами хубаво, ама какво правим, ако вдигне температура? То аз съм и осигурил пълно спокойствие, но ме е страх какво ще стане, като не й давам антибиотиците ( всичко, което е предписано е купено, ама седи ) или ако се обезводни...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами хубаво, ама какво правим, ако вдигне температура? То аз съм и осигурил пълно спокойствие, но ме е страх какво ще стане, като не й давам антибиотиците ( всичко, което е предписано е купено, ама седи ) или ако се обезводни...

Докторите не ви ли дадоха някакви идеи ?

Защо не я оставихте в клиниката - хем и лекарствата ще си пие там, хем и под надзор.

Сега ще се мъчите взаимно - трябва да я хващате, да й давате антибиотика...

Стрес за всички.

:(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Докторите не ви ли дадоха някакви идеи ?

Защо не я оставихте в клиниката - хем и лекарствата ще си пие там, хем и под надзор.

Сега ще се мъчите взаимно - трябва да я хващате, да й давате антибиотика...

Стрес за всички.

:(

Ами вероятно и на тях вече им дойде в повече... седя колкото седя и вече е време да отваря място за други ... отпускарски е този месец...  междувременно пийна малко пилешки бул%он ... пак е нещо ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами вероятно и на тях вече им дойде в повече... седя колкото седя и вече е време да отваря място за други ... отпускарски е този месец...  междувременно пийна малко пилешки бул%он ... пак е нещо ....

браво, радвам се

ще се оправи, споко, те са силни животни котките

антибиотика не може ли в бульончето да се разтвори

:rolleyes:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гадинката е много подла... хапва от всяко ядене по съвсем малко - около лъжичка, и другото остава, ако пък й дам с малко ( пауч, или други такива) маймуната засича чуждо съдържание и не близва даже....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гадинката е много подла... хапва от всяко ядене по съвсем малко - около лъжичка, и другото остава, ако пък й дам с малко ( пауч, или други такива) маймуната засича чуждо съдържание и не близва даже....

всички са такива, всички

бетер лисици са тез писинки, и капризни

:P

маймуната а -

ти гледай да не те чуе че ... по-лошо от стресирана котка е сърдита и обидена котка

:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Следете за състоянието и за изпитата вода. Ако 5 дни не е пила вода - това е тежко състояние на дехидратация и липсата на апетит също е безпокоящ. Освен пиенето  на вода следедете и дехидратацията чрез кожна гънка, защипете кожа на гърба и с два пръста за 2-3 секунди и вижте за колко време се прибира - 5 секунди са много, освен ако не е стара и от специфична порода. Домашно посещение от ветеринарен лекар без престилка също е решение.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди години имах котарак, отказваше да се храни. Дофторите му скъсаха ъъъ гърба от инжекции без ефект. Закарах го на село и като го пуснах в двора първата му работа бе да опасе тревата. :) На следващия ден бе като нов.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отношението :whist:  Днес котката е осезаемо по добре.... пак пийна  вода, хапна няколко пъти, спи на по явни места ( на един стол под масата) и има някакъв социален статус... единственото, което на този етап не понася е, да се опиташ да я повдигнеш ( вероятно мисли, че ще я носиш при доктора да я боде или кой я знае) обаче не го позволява...което на този етап не ме притеснява, на фона на изминалите събития... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе ние скоро си взехме персийка. На 3 месеца, ама много е неспокойна, много дивее, направо откача. Рано е да се е разгонила.Яде и пие, ходи до тоалетна. Чудя се дали не е от смяната на обстановката, иначе е гальовна...но пък е страхлива, само да чуе някъв шум и като луда се крие(например да помръднеш, да се изкашляш и т.н.), пък ако те види да ставаш и да тръгнеш за някъде, не можеш й види опашката... Странно е. Някакви идеи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе ние скоро си взехме персийка. На 3 месеца, ама много е неспокойна, много дивее, направо откача. Рано е да се е разгонила.Яде и пие, ходи до тоалетна. Чудя се дали не е от смяната на обстановката, иначе е гальовна...но пък е страхлива, само да чуе някъв шум и като луда се крие(например да помръднеш, да се изкашляш и т.н.), пък ако те види да ставаш и да тръгнеш за някъде, не можеш й види опашката... Странно е. Някакви идеи?

Като малки са буйни и пъргави. Като наближи 1 г. стават невероятно мързеливи и по цял ден само спят. Като малък моят цяла вечер

щъкше  из стаите, събаряше всичко, опитваше се да влезе в аквариума при рибите или събаряше клетката на папагалите. Сега не ги и поглежда от мързел.

Не знам защо, но любимата му храна е варена царевица. Иначе си има зелена пшеница за дъвкане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отношението :whist:  Днес котката е осезаемо по добре.... пак пийна  вода, хапна няколко пъти, спи на по явни места ( на един стол под масата) и има някакъв социален статус... единственото, което на този етап не понася е, да се опиташ да я повдигнеш ( вероятно мисли, че ще я носиш при доктора да я боде или кой я знае) обаче не го позволява...което на този етап не ме притеснява, на фона на изминалите събития... :)

ами да - парен каша духа така е

като се местихме с моята ангорка и тя така беше стресирана и не даваше да я пипаш няколко дена - ко ли си вика тая откачената пак ли ще ме разкарва по страшните улици, я да си се скатавам

радвам се че е добре

;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Още не е свикнала, затова се страхува.

Колкото до дивеенето, нормално е, особено на нейната възраст.

Моят котак е на 10 години и все още му се играе. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Охх... ставаме все по добре... да не чуе дявол :)  Бабата на нашата дивачка е ангорска котка, обаче от тогава се е добавило 2 пъти родословието на местните "нормални"  късокосмести котараци - биячи.. :shy11:  Доколкото съм запознат, ангорките са много интелигентни и обичат да се гушкат, обаче... при нашата е останало едрият ръст и интелигентността, но всичко останало.... няма я типичната козинка, котката е абсолютно безмълвна, винаги е готова да се сбие с всяко движещо се "нещо" - топче, хартийка и най- непонятното  - страшно мрази да я галят! Може да дойде, да ти се отърка, да те "отбележи"  по котешкият начин, да си пъхне главата в ръката ти нооо... само я пипни по гърба и се огъва в противоположната страна и след 10 секунди се е отдалечила на 3 метра от тебе..... странна е, ама те котките са омотани  :ph34r: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Някой може ли да ми обясни защо котката ми ближе пръстите постоянно :D :D даже като я взема някой път ми ближе и нослето :D като куче е :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми обясни защо котката ми ближе пръстите постоянно :D :D даже като я взема някой път ми ближе и нослето :D като куче е :D

целува те, защото много те обича

ти не обичаш ли целувки

;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ти гледай да не те чуе че ... по-лошо от стресирана котка е сърдита и обидена котка

Когато пишеш във форума - няма как да те чуе, нали не е регистрирана тук.

Преди години имах котарак, отказваше да се храни. Дофторите му скъсаха ъъъ гърба от инжекции без ефект. Закарах го на село и като го пуснах в двора първата му работа бе да опасе тревата. :) На следващия ден бе като нов.

Нашата котка не мога да я извеждам навън, но и късам тревички - много им се радва.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Когато пишеш във форума - няма как да те чуе, нали не е регистрирана тук.

Може, може - забравяш че животинките са от по-висше измерение.

:)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някои котки приемат стопаните си като себеподобни и не пропускат случай да ги поизмият. ;)

И моят е от тях. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някои котки приемат стопаните си като себеподобни и не пропускат случай да ги поизмият. ;)

И моят е от тях. :)

Мойта ангорка и тя - еле сутрин - само да ме види че шавам и се събуждам - за отрицателно време ми измива муцуната мърморейки и мъркайки

превод :

Наспа ли са бе, айде ставай да ми даваш да ям, много те обичам нъл знайш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че темата се е поразбудила... значи нашата калпазанка се оправи :whist: . Откакто бях полудял - т.е преди почти 20 дена, вървим все на добре... върнахме се към старите дивотии на 100%... събуждане в 5-6 часа сутрин с пляскане по пода с ъгъла на килма;  бутане с муцуна в окото, ако шума не помага с мъркане в ухото за подсигуряване; разходка по корема, ако има съмнения... но, едно не мога да разбера и бих искал, ако някой може да помогне: защо , по дяволите не дава да я гали никой? Вижда се, че се мисли за шефката на къщата, лежи до нас, играе си с нас, мотае се из краката ни сутрин  или се изляга на прага на вратата на стаята в която сме и не се помръдва докато я прескачаме... казвам това, защото искам да поясня, че не се страхува от нас но ... не може да я погали никой и всички , с изключение донякъде на мен се вбесяват от този факт... :mad:  Гадното е, че в службата имам 4 котки- храненици, които се радват на 1% от вниманието на домашната ни лигла, но ако реша да погаля някоя сами се бутат да ги погаля мъркайки и често падайки по гръб, а тази .... никога!  Някаква идея?   Мислех, да не би да има някакъв кожен проблем, да я боли нещо или ..не знам какво , ама това е - можеш да я погалиш съвсем за малко ако вижда, че си се запътил с нейната "манджа" иначе се огъва към пода когато я пипнеш по гърба или се изнася, ако си я вдигнал и я носиш...

20140916_190235.jpg

Хах сега видях, че се вижда все още обръснатия й корем и дясна лапа... ако беше в форума сигурно би изпаднала в Бяс, че я "кепазя" пред други хора  :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

защо , по дяволите не дава да я гали никой?

Здравей отново

Радвам се че писа вече е добре

:)

На въпроса, който задаваш, можеш да отговориш само и единствено ти.

Котка, която не дава да се пипа, е стресирана, или бита, тя пази спомен за нещо лошо, и ще го пази докато е жива.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...