Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли котка да не яде и пие "само" от стрес ?

Featured Replies

• Автор

Здравей отново

Радвам се че писа вече е добре

:)

На въпроса, който задаваш, можеш да отговориш само и единствено ти.

Котка, която не дава да се пипа, е стресирана, или бита, тя пази спомен за нещо лошо, и ще го пази докато е жива.

Ами не знам, аз лично ходих да си я взема , когато беше на 35 дена, от 35 километра, никога не е излизала от нашето семейство , освен при доктори и още от малка предпочиташе да се излежава върху нас, но ръцете ( както и досега) са "неща" с които иска да се бори, да ги хапе и дращи, но без поражение, видимо е на "ужким" ... от къде пък ни дойде това... :shock11:

• Отговори 85
  • Прегледи 18,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

А бе ние скоро си взехме персийка. На 3 месеца, ама много е неспокойна, много дивее, направо откача. Рано е да се е разгонила.Яде и пие, ходи до тоалетна. Чудя се дали не е от смяната на обстановката, иначе е гальовна...но пък е страхлива, само да чуе някакъв шум и като луда се крие(например да помръднеш, да се изкашляш и т.н.), пък ако те види да ставаш и да тръгнеш за някъде, не можеш й види опашката... Странно е. Някакви идеи?

Все едно виждам описанието за моята котка. Абсолютно същата "диагноза", с тая разлика, че моята принцеса е мелез и от ангорското потекло е останало само  голямата, пухкава опашка.От време на време включва на режим "дивачка" (моята съпруга го определи така) и прави скоростни тигели из целия апартамент, събаря чаши, предмети, ама какво да я правя, обичам си я, и й прощавам всичките лудории.

Кажете с кои храни храните вашите котки, Ако не искате да рекламирате нещо , пишете на Л,С. 

Все едно виждам описанието за моята котка. Абсолютно същата "диагноза", с тая разлика, че моята принцеса е мелез и от ангорското потекло е останало само  голямата, пухкава опашка.От време на време включва на режим "дивачка" (моята съпруга го определи така) и прави скоростни тигели из целия апартамент, събаря чаши, предмети, ама какво да я правя, обичам си я, и й прощавам всичките лудории.

Кажете с кои храни храните вашите котки, Ако не искате да рекламирате нещо , пишете на Л,С. 

Това скоростно обикаляне из стаите - май повечето котки го правят.

А за храната - що да не кажа, не е мое мнение а на котката. Обича да ги сменя - бързо и омръзват, но най-много харесва http://www.profpetcorporation.com/kis-kis 

Хах сега видях, че се вижда все още обръснатия й корем и дясна лапа... ако беше в форума сигурно би изпаднала в Бяс, че я "кепазя" пред други хора   :D

Ти дето я кепазиш пред хора - как да е, ама сигурен ли си че във форума няма регистриран някой котарак ?

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

за изтриване

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Храним я с храна за бебета персийки... Royal Cannin. 

ама това е - можеш да я погалиш съвсем за малко ако вижда, че си се запътил с нейната "манджа" иначе се огъва към пода когато я пипнеш по гърба или се изнася, ако си я вдигнал и я носиш...

Същата история...засиля ли се да я галя и не мога да я видя накъде хваща...няма взимане на ръце, ако не я издебна...  :mad:  много се ядосвам :help wanted4: това при нас са рядкости....много голeми рядкости,ние не сме нормална котка  :D :D :D 

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Същата история...засиля ли се да я галя и не мога да я видя накъде хваща...няма взимане на ръце, ако не я издебна...  :mad:  много се ядосвам :help wanted4: това при нас са рядкости....много голeми рядкости,ние не сме нормална котка   :D :D :D

Всяка котка си има характер. :)

Моят котак само ме дебне да седна и веднага идва го галя.

Има и навика и да ме прегръща, като го взема на ръце.

Когато се изака започва да мяука, а ако не му обърна внимание събаря предмети и това продължава, докато не се сетя за какво става въпрос и не почистя тоалетната му. :)

Добре че ака само сутрин и вечер!

Всяка котка си има характер. :)

Моят котак само ме дебне да седна и веднага идва го галя.

Има и навика и да ме прегръща, като го взема на ръце.

Когато се изака започва да мяука, а ако не му обърна внимание събаря предмети и това продължава, докато не се сетя за какво става въпрос и не почистя тоалетната му. :)

И това всеки път?

Ние сме със силиконова тоалетна - чисти се/сменя се, когато се замърси. Иначе силикона изсмуква влагата и неутрализира миризмите.

И това всеки път?

Ние сме със силиконова тоалетна - чисти се/сменя се, когато се замърси. Иначе силикона изсмуква влагата и неутрализира миризмите.

Да, всеки път независимо каква е тоалетната.

От около две години прави това, а е 10 годишен.

ние не сме нормална котка   :D :D :D

напротив, те това е баш котка

:P

Същата е и мойта ангорка - докато не си отлепя гъзинката да се замъкна до банята да й изчистя - не ме оставя на мира.

Мау мауууу маууууу беее

Естествено всеки път й се казва браво браво на момичето.

Мчи не е ли за браво - от бебе си я научих в банята и такова нещо като котешка тоалетна не знаем.

Мчи не е ли за браво - от бебе си я научих в банята и такова нещо като котешка тоалетна не знаем.

Ти в банята - предполагам в сифона, едни познати имат котарак - направо в тоалетната чиния. Само дето не си пуска водата, ама и той вряка - някой да дойде да я пусне.

Ти в банята - предполагам в сифона, едни познати имат котарак - направо в тоалетната чиния. Само дето не си пуска водата, ама и той вряка - някой да дойде да я пусне.

на сифона по малка нужда, около тоалетната чиния тортичките

:D

• Автор

Е, що се отнася за мякане и издаване на звуци аз съм пощаден - моята Саня не издава никакъв шум, освен мъркане, когато види, че посягаш към кутийка/консерва/пликче, което познава като част от нейния хранителен процес... като се замисля, досега да е измяуквала няколко пъти силно  и повечето пъти е, когато някой е затворил вратата на тоалетната, а на нея и се ака :ph34r:

• 5 седмици по-късно...

Я да ви питам нещо, защото аз (като млад и неопитен "коткар") не мога да си го обясня.

Моята котка, когато и се отдаде възможност, винаги ближе олио. Не знам какво я привлича ,миризмата на слънчогледовото олио, или мазнината. Понякога й слагам няколко капки в паничката  за храна, и тя с охота го облизва. Страх ме е да давам редовно олио - незнам как ще се отрази на животинчето.  Някой имали наблюдение над този "проблем"?.

Това не е проблем.Просто е харесала вкуса на олиото.Но котките си имат мярка и никога не прекаляват.Моята пък,когато белим картофи идва и си иска.Яде съвсем малко пресен картоф и спира.Освен това когато има пресни краставици,ябълка,туршия,маслини,царевица от консерва,ги надушва от далече,идва веднага търка се в краката ми и мяука,докато не и дадеш.Много обича да яде краставиците.

Я да ви питам нещо, защото аз (като млад и неопитен "коткар") не мога да си го обясня.

Моята котка, когато и се отдаде възможност, винаги ближе олио. Не знам какво я привлича ,миризмата на слънчогледовото олио, или мазнината. Понякога й слагам няколко капки в паничката  за храна, и тя с охота го облизва. Страх ме е да давам редовно олио - незнам как ще се отрази на животинчето.  Някой имали наблюдение над този "проблем"?.

по мъничко си е полезно, ама не прекалявай че ще се подриска

:P

Това не е проблем.Просто е харесала вкуса на олиото.Но котките си имат мярка и никога не прекаляват.Моята пък,когато белим картофи идва и си иска.Яде съвсем малко пресен картоф и спира.Освен това когато има пресни краставици,ябълка,туршия,маслини,царевица от консерва,ги надушва от далече,идва веднага търка се в краката ми и мяука,докато не и дадеш.Много обича да яде краставиците.

Моята обича варен грах, но нарочно не писах по-горе, че да не ми се смее някой. Иначе, не иска и да помирише  риба под всякаква форма (гранули, консерва...). 

@Димитър 59,  :)  добавяй малко ракийка  към краставичките де :) . Моята гевезана обича пяната на тъмната бира.

• 3 седмици по-късно...

Аз пак да питам нещо.Може ли от стрес да започне да окапва козинката на котката?
Преди три дни, моята маца падна от петия етаж.Отърва се само с раздрана муцунка и прехапан език.За разлика от мен, тя много бързо излезе от шока. Още на втория ден, започна да се храни нормално и сякаш нищо не е било. Сега не е така игрива както беше преди "каскадата". Много ми липсва игривостта й. Сега само яде и спи. Преди, понякога ме ядосва[е, че драска тапетите и лудее, но така пък още повече ми дожалява за нея. Сърцето ми се къса като я видя с раздрания нос.
Та, от два дни след падането, забелязвам кичурчета козина по килима. Възможно ли е от стреса да е това, или да търся причината в (примерно) смяна на "бебешката" козина (котката е на девет месеца), или в заразяване с кожни и други такива болести?

Аз пак да питам нещо.Може ли от стрес да започне да окапва козинката на котката?

Преди три дни, моята маца падна от петия етаж.Отърва се само с раздрана муцунка и прехапан език.За разлика от мен, тя много бързо излезе от шока. Още на втория ден, започна да се храни нормално и сякаш нищо не е било. Сега не е така игрива както беше преди "каскадата". Много ми липсва игривостта й. Сега само яде и спи. Преди, понякога ме ядосва[е, че драска тапетите и лудее, но така пък още повече ми дожалява за нея. Сърцето ми се къса като я видя с раздрания нос.

Та, от два дни след падането, забелязвам кичурчета козина по килима. Възможно ли е от стреса да е това, или да търся причината в (примерно) смяна на "бебешката" козина (котката е на девет месеца), или в заразяване с кожни и други такива болести?

Боже паднало милото и не си го завел на вет

мислиш ли че няма вътрешни наранявания

недей така, моля те, заведи я непременно

обезопасявайте терасите си

има едни неща дето се казват комарници

ако тогава имах комарник - Хайдук Пикасо щеше да е жив сега

• Автор

Това не е много сигурно. Не си внушавай подобни мисли.Моята дивачка се научи, както отваря врати да се изправя на комарника откъм магнитната ключалка и да го избутва... и като го отвори излиза на перваза и се "залага" там. Разбира се, аз съм на 1ви етаж и не се притеснявам да не падне, по скоро да не хване пътя... но като знам, че не си пада по "мъже" ;)  го раздавам спокоен...

Иначе.. няма да е зле, да се направи един преглед евентуално за някакви проблеми на "изпадналата", защото котките са много твърди и устойчиви, но защо да им намалява бройката живот, ако може да помогне... Често лошото е, че не можеш да познаеш колко им е зле... на една от моите фирмени любимци микробус мина през опашката и загуби доста от нея, другата пък заспала под гумата на кола и я понатиснаха - има нещо по ребрата... и в двата случая се криеха и се налагаше да ги храня на техните скришни места, пазейки ги от другите гладници... сега пак са жизнени , ама човек никога не знае какъв е късмета , пък бил и късмет на котка... :ph34r:

Това не е много сигурно. Не си внушавай подобни мисли.

вече е при Моста на дъгата, не мога да върна времето назад

знам че ми е простило

Хайдучето ми

Боже паднало милото и не си го завел на вет

мислиш ли че няма вътрешни наранявания

недей така, моля те, заведи я непременно

обезопасявайте терасите си

има едни неща дето се казват комарници

Исках да я заведа на ветеринар, но почти два дни беше се навряла под секцията така че, трябваше да демонтирам мебелите, че да достигна до котката. Не ми се искаше допълнително да я стресирам. Иначе, гледам в тоалетната й няма следи от кръв. Прозореца е обезопасен с комарник, но проклетото животинче го отворило(по непонятен за мен начин).

Остава въпроса, възможно ли е от стреса да й пада козината?

Редактирано от krali (преглед на промените)

Исках да я заведа на ветеринар, но почти два дни беше се навряла под секцията така че, трябваше да демонтирам мебелите, че да достигна до котката. Не ми се искаше допълнително да я стресирам. Иначе, гледам в тоалетната й няма следи от кръв. Прозореца е обезопасен с комарник, но проклетото животинче го отворило(по непонятен за мен начин).

Нашата котка беше на 1 година, когато също се изтърси от петия етаж. Ние нямахме чак толкова късмет- беше счупен един крак, имаше вътрешни наранявания (бъбреци) и опашката не можеше да я движи. Ходихме на лекар (на две места) - прегледи, ренген, кръвна картина и накрая две операции. Сега е ОК, само този крак леко го криви.

За комарниците - не разчитайте само на магнитчетата. Слагайте нещо допълнително - райбер, кукичка ...

.....

За комарниците - не разчитайте само на магнитчетата. Слагайте нещо допълнително - райбер, кукичка ...

Сега вече съм го вързал с една връв за да не се отваря, ама по-добре късно отколкото никога. 

Едва днес писаната започна да се завръща  към обичайните й "занимания", хапане, драскане по тапетите .... ама какво да я правя, обичам си я.

Преди много години 9 месечният ми котарак загина при падане от 4 етаж.

Оттогава обезопасявам най-стриктно прозорци и балкони.

Сегашният ми котарак е на 10 години, но е малко тромав и пада от най-невероятни места.

Преди време падна от радиатора и контузи сериозно задната си лапа, слава богу, възстанови се напълно.

Миналата седмица падна от един стол, на който спеше и контузи предна лапа.

Вече стъпва на нея, но все още куца, а като види, че го наблюдавам я вдига и ме гледа с жален поглед, защото знае, че ще го гушна и ще го успокоявам. :)

Преди много години 9 месечният ми котарак загина при падане от 4 етаж.

...

Моята котка е момиченце и това (предполагам) , че я спасило. Млада, грациозна госпожица - това мисля, че я направила "оцеляваща" в падането от такава височина . Друго си е, ако някой мъжкар беше паднал от петнадесет метра височина.

П.П

Между другото, видях в нета, че падането на котка е най-опасно между втория - четвъртия етаж.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.