Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми за Втората Световна

Featured Replies

Здравейте!

Препоръчайте ми игрални филми за втората световна война. Предимно ме интересуват руски, но предлагайте и други ако са ви грабнали.

Като за начало може да започнеш с "Освобождение". Това са към 60 и няколко серии - ще останеш доволен от баталните сцени.

Редактирано от gyps (преглед на промените)

Здравейте!

Препоръчайте ми игрални филми за втората световна война. Предимно ме интересуват руски, но предлагайте и други ако са ви грабнали.

Най- добрите които аз намирам са: "Крахът на Третия Райх" (обаче е немски) , един руски игрален на няколко серии " Штрафбат", тези 2-та аз лично ги намирам за уникати, иначе има много, много като: 9 Рота, Бяхме Войници, Пърл Харбър, Спасението на Редник Райън, Самотния Отцелял (lone Survaivor 2013)

Като за начало може да започнеш с "Освобождение". Това са към 60 и няколко серии - ще останеш доволен от баталните сцени.

Всъщност сериите са само 5.

Добри филми са: Те сражаваха за родината, Бащата на войника, А утрините тук са тихи, Горящият сняг, Враг пред портите, Техеран 43, Иди и виж, Сталинград (версията от 1993), Спасяването на редник Райън, Тънка червена линия, Пърл Харбър, Тънка червена линия, Операция Валкирия, Списъкът на Шиндлер, Пианистът...

• Автор

Благодаря ви много, ще гледам всички изброени които съм пропуснал до тук изброените. :)

Здравейте!

Ето Ви и от мен нещо! Два отлични сайта за всевъзможни филми, които можеш да гледаш веднага, на момента, без даже да ги сваляш! Има кратка анотация за какво иде реч, избиране на качество на картината и т.н. Единствено иска да се регистираш, евентуално - при твое желание.А що се отнася до руските за Великата отечествена война - са може би най -добрите, отразяващи този период от човешката епоха! Ще останеш много доволен. Много е важно да послушаш мнението на уважавания от мен колега ""gips"", като именно започнеш от цялата поредица! Аз също имам голямо пристрастие към 1938-1945 година! Успех и приятно гледане!

Дано с линковете не нарушавам правилата на форума! Аз лично не го приемам за такова!

Най - интересни и достоверни са документалните поредици!

Що се касае до игрално кино, то от мен "Белият Тигър", който е и е по - нова кинопродукция

Тези , пък който ще ти предложа не свързани със Втората световна война, но са доста поучителни и интересни т.е "9-та рота" и "К-19", който не е руски филм, но е доста добре направен и е  по действителен случай

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

А тук само на една страничка може да видиш Топ 12 Най-добри филми за втората Световна война с кратко и синтезирано ,,резюме,, не всеки от тях!

Аз съм гледал само 6 от точно тази класация, но няма да им правя подредба, тъй като мненията и разбиранията за хубав филм са индивидуални.

Мисля всеки един от тях заслужава да се гледа поне веднъж!

• Автор

Ето Ви и от мен нещо! Два отлични сайта за всевъзможни филми, които можеш да гледаш веднага, на момента, без даже да ги сваляш! Има кратка анотация за какво иде реч, избиране на качество на картината и т.н. Единствено иска да се регистираш, евентуално - при твое желание.А що се отнася до руските за Великата отечествена война - са може би най -добрите, отразяващи този период от човешката епоха! Ще останеш много доволен. Много е важно да послушаш мнението на уважавания от мен колега ""gips"", като именно започнеш от цялата поредица! Аз също имам голямо пристрастие към 1938-1945 година! Успех и приятно гледане!

Дано с линковете не нарушавам правилата на форума! Аз лично не го приемам за такова!

Благодаря за сайтовете, сега тегля посочената от gips поредица. :)

Най - интересни и достоверни са документалните поредици!

Що се касае до игрално кино, то от мен "Белият Тигър", който е и е по - нова кинопродукция

Тези , пък който ще ти предложа не свързани със Втората световна война, но са доста поучителни и интересни т.е "9-та рота" и "К-19", който не е руски филм, но е доста добре направен и е  по действителен случай

Съгласен съм за документалните филм, а относно Белия Тигър съм го гледал и мога да го опиша с една дума УНИКАЛЕН филм!

А тук само на една страничка може да видиш Топ 12 Най-добри филми за втората Световна война с кратко и синтезирано ,,резюме,, не всеки от тях!

Аз съм гледал само 6 от точно тази класация, но няма да им правя подредба, тъй като мненията и разбиранията за хубав филм са индивидуални.

Мисля всеки един от тях заслужава да се гледа поне веднъж!

Колега преди бях намерил страницата и аз изгледах долу горе половината филми и наистина са доста добри.

Добавям още два:

"Катин" (2007) на Анджей Вайда - за клането в Катинската гора. Изумително силен филм, един от любимите ми на тази тема.

"Бабий яр" (2003) на Джеф Канев - посветен на масовото убийство край Киев. Също невероятно мощен!

• 3 месеца по-късно...

Здравейте незнам дали тук трябва да пиша но тарся един филм в който немога да кажа много за него но е много интересен което мога да кажа за него убиваха еврей а един руснак или поляк мисля че е поляк ако не се бъркам който помагаше на една жена еврейка със бебе да оцелеят но жената я убиват и той спасява само бебето и на края на филма той го оставя на една пейка на пристанище някой ако може да помогне ще съм му много благодарен!

Аз ще Ви препоръчам филма

"Мы из будущего"

гледаната точка на филма е много по различна от тези филми, които сте гледали досега.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.