Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плодов червей в екрана на телевизора...

Препоръчан отговор

Всичко започна онзи ден, когато забелязах черно продълговато петно върху екрана на телевизора. Помислих че е нещо изцапано, но когато го докоснах, повърхността беше гладка и не беше изцапана. Следващото което ми мина през ума бе умрели пиксели. След няколко минутно псуване се свързах със сервиза и се разбрахме да им го занеса тези дни, т.к. е гаранционен (на под 6 месеца)... И така до този момент когато забелязах и второ подобно петно. Отидох да го вида от близо, а то се движеше! В този момент се сетих че преди няколко дни по тавана лазеха няколко плодови червея, вероятно от някой плод (все пак е лято и има праскови и какво ли не) Нямах си на идея как са се качили на тавана и ги подминах без дори да се кача да ги убия. Не знам как са влезли в телевизора, но в момента между стъклото и матрицата лази един, а в ъгъла има един вероятно умрял(не се движи) За момента мисля че матрицата не е повредена, но е знам какво да правя. Утре ще ида до сервиза, но не знам какво ще кажат.

Вие какво мислите? Има ли и друг на който да му се е случвало подобно безумие?

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чел съм , и снимка бяха сложили на някакво насекомо - не мисля че сервиза ще разглобява дисплея  :no-no: не смятам че това е дефект и не се покрива от гаранция , виж застраховка ако имаш ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За жалост нямам застраховка (в България живеем все пак, сещаме се за застраховки в подобни моменти)

А дали в някой сервиз ще го отворят срещу заплащане, извън гаранцията.

Ето и снимки на гадините:

7579145U.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вие шега ли си правите????

Как ще се случи такова нещо чисто технически!!!! :no-no:  :shock11:  :eek:

И на мен ми се стори невъзможно като ги видях, но е факт. Не е шега! И аз не мога да си обясня как са влезнали в телевизора, но...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз скоро също отварях един дисплей за да му сменя лампите и една прашинка да има, веднага се забелязва на бял екран. 3-4 пъти го разглобявах, докато го изчистя напълно, но не ползвам парцал, тъй като оставя повече прашинки, а с принтерна хартия ги отмитам, но вентилатора в стаята работеше, щото беше голяма жега и пак кацаха на фолиото. Ако ще го отваряш трябва да ползваш найлонови ръкавици и обикновено прашинките са под бялото фолио, над плексигласовата плоча или зад нея, отзад е по-вероятно да се промъкнат насекоми и др.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз скоро също отварях един дисплей за да му сменя лампите и една прашинка да има, веднага се забелязва на бял екран. 3-4 пъти го разглобявах, докато го изчистя напълно, но не ползвам парцал, тъй като оставя повече прашинки, а с принтерна хартия ги отмитам, но вентилатора в стаята работеше, щото беше голяма жега и пак кацаха на фолиото. Ако ще го отваряш трябва да ползваш найлонови ръкавици и обикновено прашинките са под бялото фолио, над плексигласовата плоча или зад нея, отзад е по-вероятно да се промъкнат насекоми и др.

До сега не съм отварял ТВ и едва ли ще се заема предвид факта че телевизора е нов и сравнително скъп. Телевизора е LED и няма лампи, но предполагам устройството е подобно. От къде точно могат да влязат подобни насекоми? Сега го разгледах и единствените потенциални „входове“ са охлаждащите отвори отзад и дупчиците на свързващите интерфейси(което ми изглежда невъзможно, но знае ли човек)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

виж застраховка ако имаш ?

Застраховката покрива настъпили вреди. В сучея увреждане няма. Нали знаеш, че работя точно това. Нямаше да покрия подобна "щета" и да я платя...

До сега не съм отварял ТВ и едва ли ще се заема предвид факта че телевизора е нов и сравнително скъп. Телевизора е LED и няма лампи, но предполагам устройството е подобно. От къде точно могат да влязат подобни насекоми? Сега го разгледах и единствените потенциални „входове“ са охлаждащите отвори отзад и дупчиците на свързващите интерфейси(което ми изглежда невъзможно, но знае ли човек)

Точно, през охлаждащите отвори. И после са търсили (предполагам) светлина или ддз...

Ако го отвориш сам - отпада ти гаранцията. Най-добре в сервиза по гаранция да го почистят, но ще трябва да си заплатиш...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Застраховката покрива настъпили вреди. В сучея увреждане няма. Нали знаеш, че работя точно това. Нямаше да покрия подобна "щета" и да я платя...

.....

Ето ти предложение за пред шефа - като допълнение на стандартната полица и съответно по-висока премия  : "Навлизане на червеи в телевизора" :giggle1: 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето ти предложение за пред шефа - като допълнение на стандартната полица и съответно по-висока премия  : "Навлизане на червеи в телевизора" :giggle1:

И следващото, което ще направи шефа, е да ме прати на тест за наркотици :D :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това между другото, е сравнително често срещащ се инцидент, червеи, паяци и разни други гадинки си влизт без проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз все пак съм сложил въпросителен , сега се сетих че когато в техномаркет правих застраховката на ТВ , то във нея е описано , кражба пожар , наводнение и др. за които не се сещам  , но не и буби  :) а знаем че застрахователите не са много млечни и се ловят за тънкия край - няма го описано и това е  :D знаем със земетресенията какво чудо беше .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз все пак съм сложил въпросителен , сега се сетих че когато в техномаркет правих застраховката на ТВ , то във нея е описано , кражба пожар , наводнение и др. за които не се сещам  , но не и буби  :) а знаем че застрахователите не са много млечни и се ловят за тънкия край - няма го описано и това е  :D знаем със земетресенията какво чудо беше .

При земетресенията се получи друго... Да не спамим, може на ЛС да си поговорим, ако искаш, но да, това са "основните" покрития. В кавички, защото само Пожара е основно и задължително покритие за всяка имуществена полица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Даа, до сега четох за подобни случки и се оказа че имало и то доста!

Няма как. Ще ходиш в сервиз, а там дали ще признаят гаранцията или ще ти одерат кожата за почистване мога само да гадая!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Даа, до сега четох за подобни случки и се оказа че имало и то доста!

Няма как. Ще ходиш в сервиз, а там дали ще признаят гаранцията или ще ти одерат кожата за почистване мога само да гадая!

2-рото ще е. Никоя гаранция не признава вреди от гризачи, насекоми. Гаранцията обслужва производствен дефект. Тя няма да покрие счупен диспей от изхвъчала тапа от шампнаско, изпуснат, ударен, намокрен телевизор... Или пък токов удар.

За това застраховката разширява и допълва гаранцията с/у подобни рискове.

Ни и двете няма да покрият тези червей, които са пропълзяли вътре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еми значи утре ще го носа в сервиза, поне да не падне оставащата гаранция. Дано гадините не изядат нещо през нощта :D

Иначе няма да е зле застрахователите във форума да изскочат с по една оферта за застраховка „Червей“ или нещо подобно :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето колко работа е да се разглоби матрица - не вярвам поне във фирмен сервиз некой да се занимава с това  :no-no:

ПП. А защо не оставиш дзвера да умре , може да падне надолу и да не ти пречи  :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ПП. А защо не оставиш дзвера да умре , може да падне надолу и да не ти пречи  :)

Този на втората снимка на първият ред е мъртъв. Открих го преди 2 дни, а преди това не бях в града за около седмица и явно тогава е влязъл и е умрял вътре. Около него има нещо като течност. Вероятно някакви секрети от него. Като стои така пречи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...Чел съм , и снимка бяха сложили на някакво насекомо...

Дааа-в SetcomBG един се оплакваше, че му е влезнала мушица , но бил свикнал с нея  :D

7579380E.png

А автора-ми да ходи в сервиз!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Без значение е дали подсветката е светодиодна или с лампи, матрицата и устройството са еднакви. Около шината на дисплея дупки колкото щеш, щом е пропълзял в кутията, нищо не му пречи да се разходи където си поиска. Не може да си сигурен дали в сервиза няма да си оставят пръстите или някоя прашинка в повече, тъй като никъде не е стерилна среда. Друг вариант е да напръскаш наоколо със спрей против насекоми и току виж си е отишъл, само да не остави след себе си дълга мазна диря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...