Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на хард диск

Featured Replies

Здравеите искам да сменя харда на лаптопа ми и ме интересува като го сменя дали ще трябва да правя някакви допълнителни настроики освен преинсталация.Благодаря предварително.

Здравеите искам да сменя харда на лаптопа ми и ме интересува като го сменя дали ще трябва да правя някакви допълнителни настроики освен преинсталация.Благодаря предварително.

не, няма да правите допълнителни настройки

• Автор

не, няма да правите допълнителни настройки

Благодаря

Колегата е отговорил.

Естествено ще трябва да се направят настройки на самият Windows/Linux/MacOS и сродните операционни системи (след инсталацията), но няма да са по-различни от фактическа преинсталация, дали на този диск, дали на стария.

Поздрави.

Не всички модели твърди дискове за лаптопи, са поддържани от всички модели на всички марки лаптопи. Причините са цяла камара. Надявам се да проверите в страницата на  производителя за вашият модел лаптоп какви са опциите за поддържаните твърди  дискове по марки, обем, скорост на въртене на шпиндела, дебелина на корпуса и прочие, за да няма после ахо-ихо.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ти гледай да е със същият интерфейс(PATA, SATA) какъвто е и текущият ти твърд диск.

Не всички модели твърди дискове за лаптопи, са поддържани от всички модели на всички марки лаптопи. Причините са цяла камара. Надявам се да проверите в страницата на  производителя за вашият модел лаптоп какви са опциите за поддържаните твърди  дискове по марки, обем, скорост на въртене на шпиндела, дебелина на корпуса и прочие, за да няма после ахо-ихо.

Лимитациите на BIOS относно големината отдавна не са в рамките на до няколко десетки гигабайта. Като правило дискът трябва да е със същият интерфейс и с поддържан от BIOS капацитет. Останалото като Whitelist на производители в BIOS при повечето модели лаптопи отсъства.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ти гледай да е със същият интерфейс(PATA, SATA) какъвто е и текущият ти твърд диск.

Лимитациите на BIOS относно големината отдавна не са в рамките на до няколко десетки гигабайта. Като правило дискът трябва да е със същият интерфейс и с поддържан от BIOS капацитет. Останалото като Whitelist на производители в BIOS при повечето модели лаптопи отсъства.

Не знаем колко е стара машината на автора на темата, а лимитации си има и не само по обем.

• Автор

Не знаем колко е стара машината на автора на темата, а лимитации си има и не само по обем.

Здравеите лаптопа е msi cr650 а диска го взимам от dell inspiron 1546, дали ще стане

Здравеите лаптопа е msi cr650 а диска го взимам от dell inspiron 1546, дали ще стане

Според сайта http://hddcaddy.com/en/msi-hdd-caddy/149-msi-cr650-cr640-cr620-hdd-caddy.html съвместими са следните модели - 

MSI CR650-227NL

MSI CR650-207NL 

MSI CR650-029NL

MSI CR640-458NL 

MSI CR640-057NL

MSI CR620-608NL

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

По-вероятно е да стане свободно продаван твърд диск за лаптопи, който не е специфициран за определена марка, отколкото на лаптоп с лимитации за ОЕМ дискове произвеждани за техните машини и с техният бранд, да може успешно да се монтира и заработи твърд диск взет от друга марка моптоп.

• Автор

По-вероятно е да стане свободно продаван твърд диск за лаптопи, който не е специфициран за определена марка, отколкото на лаптоп с лимитации за ОЕМ дискове произвеждани за техните машини и с техният бранд, да може успешно да се монтира и заработи твърд диск взет от друга марка моптоп.

Извиняваи ама нещо неразбрах става или нестава

Пробвай го тоя диск накрая. Няма да ти изгори лаптопа.

• Автор

Здравеите наи накрая смених тоя диск преинсталирах всичко е наред но при стартиране на ОС ми излиза ето това..прикачвам снимка.И в AIDA ми изписва Състояние на SMART FAIL това някакъв проблем ли е?

Здравеите наи накрая смених тоя диск преинсталирах всичко е наред но при стартиране на ОС ми излиза ето това..прикачвам снимка.

Не е проблем, просто преместете в буут менюто на биоса твърдия диск пред Network Boot

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор

Не е проблем, просто преместете в буут менюто на биоса твърдия диск пред Network Boot

Така ли трябва да е че съм малко индианец :no-no:

Така ли трябва да е че съм малко индианец :no-no:

• Автор

Точно така.

Благодаря ти много

• Автор

Здравеите след смяна на диска вече съм разочарован.Лаптопа работи добре даже и малко повече бързина се усеща.Но след тест ето какво ми показва.Мисълта ми е тоя диск за в кофата за боклук ли е??

Здравеите след смяна на диска вече съм разочарован.Лаптопа работи добре даже и малко повече бързина се усеща.Но след тест ето какво ми показва.Мисълта ми е тоя диск за в кофата за боклук ли е??

Линк: http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

End-to-End error: This attribute is a part of Hewlett-Packard's SMART IV technology, as well as part of other vendors' IO Error Detection and Correction schemas, and it contains a count of parity errors which occur in the data path to the media via the drive's cache RAM.

Airflow Temperature (така го разчитам, картинката е смалена и с не добро качество, но предполагам, че това е втория червен сектор): Airflow temperature on Western Digital HDs (Same as temp. [C2], but current value is 50 less for some models. Marked as obsolete.)

Второто ти показва, че моментната температура на диска е по-висока от нормалното (най най общо казано), но не е причина за тревога.

Първата, за End to End е малко по-притеснителна, но за момента не мисля, че имаш каквито и да са проблеми.

Поздрави!

• Автор

Линк: http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

Второто ти показва, че моментната температура на диска е по-висока от нормалното (най най общо казано), но не е причина за тревога.

Първата, за End to End е малко по-притеснителна, но за момента не мисля, че имаш каквито и да са проблеми.

Поздрави!

Благодаря.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.