Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на хард диск

Препоръчан отговор

Здравеите искам да сменя харда на лаптопа ми и ме интересува като го сменя дали ще трябва да правя някакви допълнителни настроики освен преинсталация.Благодаря предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите искам да сменя харда на лаптопа ми и ме интересува като го сменя дали ще трябва да правя някакви допълнителни настроики освен преинсталация.Благодаря предварително.

не, няма да правите допълнителни настройки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е отговорил.

Естествено ще трябва да се направят настройки на самият Windows/Linux/MacOS и сродните операционни системи (след инсталацията), но няма да са по-различни от фактическа преинсталация, дали на този диск, дали на стария.

Поздрави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не всички модели твърди дискове за лаптопи, са поддържани от всички модели на всички марки лаптопи. Причините са цяла камара. Надявам се да проверите в страницата на  производителя за вашият модел лаптоп какви са опциите за поддържаните твърди  дискове по марки, обем, скорост на въртене на шпиндела, дебелина на корпуса и прочие, за да няма после ахо-ихо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти гледай да е със същият интерфейс(PATA, SATA) какъвто е и текущият ти твърд диск.

Не всички модели твърди дискове за лаптопи, са поддържани от всички модели на всички марки лаптопи. Причините са цяла камара. Надявам се да проверите в страницата на  производителя за вашият модел лаптоп какви са опциите за поддържаните твърди  дискове по марки, обем, скорост на въртене на шпиндела, дебелина на корпуса и прочие, за да няма после ахо-ихо.

Лимитациите на BIOS относно големината отдавна не са в рамките на до няколко десетки гигабайта. Като правило дискът трябва да е със същият интерфейс и с поддържан от BIOS капацитет. Останалото като Whitelist на производители в BIOS при повечето модели лаптопи отсъства.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти гледай да е със същият интерфейс(PATA, SATA) какъвто е и текущият ти твърд диск.

Лимитациите на BIOS относно големината отдавна не са в рамките на до няколко десетки гигабайта. Като правило дискът трябва да е със същият интерфейс и с поддържан от BIOS капацитет. Останалото като Whitelist на производители в BIOS при повечето модели лаптопи отсъства.

Не знаем колко е стара машината на автора на темата, а лимитации си има и не само по обем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не знаем колко е стара машината на автора на темата, а лимитации си има и не само по обем.

Здравеите лаптопа е msi cr650 а диска го взимам от dell inspiron 1546, дали ще стане

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите лаптопа е msi cr650 а диска го взимам от dell inspiron 1546, дали ще стане

Според сайта http://hddcaddy.com/en/msi-hdd-caddy/149-msi-cr650-cr640-cr620-hdd-caddy.html съвместими са следните модели - 

MSI CR650-227NL

MSI CR650-207NL 

MSI CR650-029NL

MSI CR640-458NL 

MSI CR640-057NL

MSI CR620-608NL

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-вероятно е да стане свободно продаван твърд диск за лаптопи, който не е специфициран за определена марка, отколкото на лаптоп с лимитации за ОЕМ дискове произвеждани за техните машини и с техният бранд, да може успешно да се монтира и заработи твърд диск взет от друга марка моптоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По-вероятно е да стане свободно продаван твърд диск за лаптопи, който не е специфициран за определена марка, отколкото на лаптоп с лимитации за ОЕМ дискове произвеждани за техните машини и с техният бранд, да може успешно да се монтира и заработи твърд диск взет от друга марка моптоп.

Извиняваи ама нещо неразбрах става или нестава

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите наи накрая смених тоя диск преинсталирах всичко е наред но при стартиране на ОС ми излиза ето това..прикачвам снимка.И в AIDA ми изписва Състояние на SMART FAIL това някакъв проблем ли е?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите наи накрая смених тоя диск преинсталирах всичко е наред но при стартиране на ОС ми излиза ето това..прикачвам снимка.

Не е проблем, просто преместете в буут менюто на биоса твърдия диск пред Network Boot

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е проблем, просто преместете в буут менюто на биоса твърдия диск пред Network Boot

Така ли трябва да е че съм малко индианец :no-no:

Така ли трябва да е че съм малко индианец :no-no:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите след смяна на диска вече съм разочарован.Лаптопа работи добре даже и малко повече бързина се усеща.Но след тест ето какво ми показва.Мисълта ми е тоя диск за в кофата за боклук ли е??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравеите след смяна на диска вече съм разочарован.Лаптопа работи добре даже и малко повече бързина се усеща.Но след тест ето какво ми показва.Мисълта ми е тоя диск за в кофата за боклук ли е??

Линк: http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

End-to-End error: This attribute is a part of Hewlett-Packard's SMART IV technology, as well as part of other vendors' IO Error Detection and Correction schemas, and it contains a count of parity errors which occur in the data path to the media via the drive's cache RAM.

Airflow Temperature (така го разчитам, картинката е смалена и с не добро качество, но предполагам, че това е втория червен сектор): Airflow temperature on Western Digital HDs (Same as temp. [C2], but current value is 50 less for some models. Marked as obsolete.)

Второто ти показва, че моментната температура на диска е по-висока от нормалното (най най общо казано), но не е причина за тревога.

Първата, за End to End е малко по-притеснителна, но за момента не мисля, че имаш каквито и да са проблеми.

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк: http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

Второто ти показва, че моментната температура на диска е по-висока от нормалното (най най общо казано), но не е причина за тревога.

Първата, за End to End е малко по-притеснителна, но за момента не мисля, че имаш каквито и да са проблеми.

Поздрави!

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...