Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows Defender

Featured Replies

• Автор

За първото има Yes обаче това за рестарта не ми се появява

post-238433-0-37187400-1410350499_thumb.

• Отговори 52
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искам да видя и лога от Eset след поправката и рестарта обаче. :)

При вас интересно защо не е сработила поправката. FRST може да се справи с него само от Recovery Console...Има обаче други инструменти като TDSSKiller, RogueKiller и Combofix, които го премахват успешно след рестарт и без подобни гимнастики.

1. Изтеглете ComboFix от BleepingComputer
и го запазете (бутон Save -> Save as) ComboFix на вашия десктоп:
2exprgh.jpg
След приключване на изтеглянето на ComboFix, иконката на програмата би трябвало да изглежда така:
29eqjuq.jpg

2. Затворете всички работещи приложения, отворени прозорци и програми работещи във фонов режим. Спрете временно защитата в реално време на антивирусната програма и на другите програми за сигурност, ако има такива.

3. Стартирайте с двоен клик Combofix.exe. Изберете YES, за да се съгласите с условията за използване на програмата. Важно: По време на работата на ComboFix не бива да се движи мишката и да се натискат клавиши от клавиатурата. Просто търпеливо оставете ComboFix да си свърши работата, без да използвате компютъра за други цели.

4. Ако получите предупреждение от UAC, съгласете се.

5 ComboFix ще спре временно Интернет връзката, но след като приключи работата на програмата тази връзка ще бъде възстановена автоматично. ComboFix ще сканира за проблеми и за заразени файлове, като това може да отнеме известно време. Моля да бъдете търпеливи. Ако има проблем с Интернет връзката след приключване на работата на Combofix, моля да прочетете това: Manually restoring the Internet connection section.

6 Когато работата на ComboFix приключи, ще се появи текстов документ (log) в Notepad:
157m978.jpg

Копирайте с (Copy) и поставете с (Paste) съдържанието на лога в следващия си коментар.

Забележка: Ако се появи следното съобщение при отварянето на различни програми след завършване на сканирането с Combofix - "illegal operation on a registry key that has been marked for deletion." просто рестартирайте компютъра още веднъж и то ще изчезне.
По време на сканирането не използвайте компютъра си !

• Автор

Извинявам се за забавянето ето го новия лог

Вече всичко е наред с системата ми благодаря на всички  които писаха много ми помогнахте преди малко премахнах и зловоредния софтуер с помоща на Windows Defender бил е една троянска гадинка ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ВСИЧКО ВЕЧЕ Е 6

log.txt

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Не сме готови. Има още неща за почистване, но ще напиша скрипт след като видя новия лог файл. Публикувайте нов лог от FRST след като Combofix се справи с Necurs. :)

Здравейте,

Ако вече ви е преминало наказанието публикувайте желаните от мен логове за да продължим работата по премахването на остатъците. :)

Изтеглете edit-text.giffixlist.txt и го запазете в папката от която стартирахте FRST.exe.
Стартирайте FRST.exe и натиснете бутона Fix веднъж!
След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Тъй като по Лични съобщения писахте, че имате проблеми със стената на Windows, нека да проверим още няколко неща:

icon1337952077.png
Моля изтеглете Farbar Service Scanner и я стартирайте.

Сложете всички отметки и натиснете бутона "Scan".
Ще се създаде лог файл с името (FSS.txt) в папката откъдето стартирате инструмента.
Прикачете лог файла в следващия си пост.

Колкото затова, че не можете да инсталирате Adobe Reader...то направете следното:

Изтеглете CAT и стартирайте приложението.
Отидете до Fixes и сложете отметки пред:
Reset Permissions
Натиснете Apply Checked Fixes
Ако се наложи рестартирайте,

Вижте има ли промяна.

Ако още не можете...тогава деинсталирайте последната версия на Adobe Reader с помощта на следният инструмент (той ще премахне остатъците от Windows Installer - MSI кеша ако има такива и след това трябва да можете да инсталирате последната версия на продукта).

Поздрави!

• Автор

Пич следващия път внимавай какви инструменти ми даваш.Знаеш ли тоя CAT преди малко какви главоболия ми даде след проверката като рестартирах син екран и грешка за малко да получа инфаркт .После се сетих като дадох на ф8 и натиснах там нещо и се оправи .Бъди малко по коректен недей ми дава такива сложни гимнастики .

Нещо да не се опитвате да ми се карате? Винаги сме коректни в инструкциите си. Няма как да знам кой инстумент как ще се държи на "замацаната" ви система. Ние можем да анализираме резултатите от проверките и да решим какво да предприемем, но не и да предсказваме бъдещето. Инструментите все пак са писани от хора и е възможно да имат бъгове, но щом системата ви се нуждае от тях и е в този раздел, значи и тя има бъгове за оправяне нали? На мен ми е най-лесно да преостановя помощ (не, не го правя защото се е появил проблем и не мога да се справя с него, а заради неблагодарници като вас). Отделно не вярвам проблема да се е появил заради Cat...Използвал съм я доста пъти и точно за решаване на проблема за който ми бяхте писали на лично съобщение с невъзможността за инсталиране на Adobe Reader...за да не говоря празни приказки веднага ще дам доказателство:

http://www.bleepingcomputer.com/forums/t/504074/infected-with-zeroaccess-rootkit/?p=3132909 (пост 41).

Синия екран лесно може да се разбере от какво е...в Event Viewer-a ще си пише или ако архивирате C:\Windows\Minidump папката и качите нейното съдържание на хост по избор. След анализ на dmp файловете ще се разбере коя е причината за срива!

Няма угодия и това си е. Типично по български. Разбирам, че системата си е ваша, но пък помощта (при това безкористно) и труда и времето са наши. Като не ви харесва прав ви път. Ако ви харесва тогава поработете върху тона и покажете уважение!

Поздрави!

• Автор

Добре извинявам се за тона но не разбирам след всичките инструменти които си ми давал и са ми помагали защо точно тази ми вкара голям гол не разбрах . Както и да е оправи се адобето и си го инсталирах ще направя това с папката и ще я кача след малко и защитната стена продължава да не си работи да уточня проблема е на двете ми машини .

Странно нямам такава папка

Т.е. все пак CaT е помогнала в случая въпреки синия екран? :) Щом вече Adobe-то е позволило да се инсталира...

Защитната стена не работи, защото доста услуги са изключени (явно сте "оптимизирали" и сте спряли "ненужните" услуги).

Windows Firewall:
=============
mpsdrv Service is not running. Checking service configuration:
The start type of mpsdrv service is OK.
The ImagePath of mpsdrv service is OK.

MpsSvc Service is not running. Checking service configuration:
The start type of MpsSvc service is set to Disabled. The default start type is Auto.
The ImagePath of MpsSvc service is OK.
The ServiceDll of MpsSvc service is OK.

Action Center:
============

wscsvc Service is not running. Checking service configuration:
The start type of wscsvc service is set to Disabled. The default start type is Auto.
The ImagePath of wscsvc service is OK.
The ServiceDll of wscsvc service is OK.

Windows Update:
============
wuauserv Service is not running. Checking service configuration:
The start type of wuauserv service is set to Disabled. The default start type is Auto.
The ImagePath of wuauserv service is OK.
The ServiceDll of wuauserv service is OK.

Windows Defender:
==============
WinDefend Service is not running. Checking service configuration:
The start type of WinDefend service is set to Disabled. The default start type is Auto.
The ImagePath of WinDefend service is OK.
The ServiceDll of WinDefend service is OK.

Моля изтеглете програмата Windows Repair (all in one) от тук

Кликнете с десен бутон върху иконата на програмата и изберете "Run As Administrator".

Отидете до стъпка 3 и натиснете бутона Check.
Ако се окаже, че е необходима проверка на диска тогава натиснете бутона Do It. Ще се наложи да рестартирате компютъра.

4ljsUjO.jpg

След като проверката приключи отидете на Стъпка 4: и стартирайте System File Check натискайки бутона Do It:

yzmb8Pa.jpg

След като проверката приключи отидете до Стъпка 5 и създайте нова точка за възстановяване на системата и бекъп на текущото състояние на регистрите...

Под 1.Registry Backup натиснете бутона Backup.
Под 2.System Restore натиснете бутона Create.

60p53Ct.jpg

Сега вече отидете до Start Repairs и натиснете бутона Start.

76G7OMh.jpg

Сложете отметки пред следните поправки и премахнете останалите:

1,2,3,4,5,6,7,10,17,26,27

и сложете отметка пред Restart/Shutdown System When Finished => Restart System и натиснете бутона Start.

N1qOYNx.jpg

НЕ използвайте компютъра докато се извършват поправките.

След като всички приключи, компютъра ще се рестартира.
Архивирайте всички логове от папката
64-bit systems - C:Program Files (x86)Tweaking.comWindows Repair (All in One)Logs
и качете архива на следния адрес => http://file.bg и публикувайте линка към архива в следващия си коментар.
Вижте и дали вече защитната стена работи.

• Автор

Да след като си свърши работата CAT този рестарт така и не се появи и се наложи ръчно да рестартирам и хоооп зарежда си ОС забив и син екран и рестарт .После натиснах ф8 и от там от нещата натиснах нещо забравих го вече и о чудо оправи се .

Repaira ще го пробвам по късно ,че не мога сега използвам лаптопа и за служебни цели не само за четене на новини :D

• Автор

За сега добре справих се преди като използвах Combofix за защитната стена работеше 2 /3 дена , сега ще видим колко ще работи.

Ето и линка за логовете http://file.bg/c304089iwPeh

То какво има да се справяте. Програмите са автоматични. От вас се иска да спазвате инструкциите само (нещо, което не сте направили - има поправки, които не сте отмаркирали, както бях споменал)...Причината Combofix да се справи бе, че той работи директно с гнездата, не с (reg)...а защо е работила само няколко дни...ами защото според последния лог от FRST системата още бе заразена (и след последния скрипт я изчистихме). Сега вече би трябвало всичко да работи. Направете нова проверка с Farbar Service Scanner и прикачете новия лог файл.

• Автор

Да засега всичко е 6 извинявам се още веднъж за тона ми по рано днеска но незнаех , че така ще стане явно и ти не си знаел . Утре ще пробвам с последната програма която ми даде да се пусне защитната стена и на компа.Благодаря ти за помоща   :)

Няма защо пак да я стартирате след като вече веднъж сте я стартирали и всичко работи? ИЛи говорите за другата си система?

• Автор

Еми да ще я пробвам нея програма на другата система че и там да тръгне защитната стена. А като не работи защитната стена а само антивирусната пак защитен ли съм може ли да се притеснявам или това е излишен малък проблем

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.