Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оувърклок на amd x2 7750 black edition

Featured Replies

Здравейте, искам да си клокна малко процесора. Стоково е на 2.7GHz и вчера го вдигнах на 2.8GHz, но искам да го направя малко над 3. Какво трябва да гледам като го клоквам и за какво трябва да внимавам?

Благодаря предварително! :)

• Отговори 58
  • Прегледи 2,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, искам да си клокна малко процесора. Стоково е на 2.7GHz и вчера го вдигнах на 2.8GHz, но искам да го направя малко над 3. Какво трябва да гледам като го клоквам и за какво трябва да внимавам?

Благодаря предварително! :)

Имаш ли добро охлаждане?Захранването ако е това от подписа е слабичко.

• Автор

Имаш ли добро охлаждане?Захранването ако е това от подписа е слабичко.

Охлаждането не е добро, но следя температурите в аида, така че ако видя че стават високи ще намаля честотата. Защо е слабо захранването? Имам предвид, че частите не дърпат много ток.

Дънната платка с нвидиа чипсет ще е проблемна за голям оверклок. Ако стигнеш чисто 3ГХц за 24/7 ще е постижение.

• Автор

Дънната платка с нвидиа чипсет ще е проблемна за голям оверклок. Ако стигнеш чисто 3ГХц за 24/7 ще е постижение.

Дъното ли спъва работата?

Дъното ли спъва работата?

Не то ще си се клоква, но в даден момент чипсета ще почне да прегрява :) а и захранващият блок си е слабичък. Един по-марков 350-400 ватов ще е добре наместен след като се търси приличен клок.

• Автор

Не то ще си се клоква, но в даден момент чипсета ще почне да прегрява :) а и захранващият блок си е слабичък. Един по-марков 350-400 ватов ще е добре наместен след като се търси приличен клок.

Това в аидата дето го пише MCP, то ли е чипсета?

• Автор

Аз за него четох, че нормалните му температури са от 80 до 90 градуса, а моето в момента държи 78.

Edit: Ето тук го бях видял:http://www.aida64.com/faq/mcp-temperature

Редактирано от stanislavrs (преглед на промените)

Аз за него четох, че нормалните му температури са от 80 до 90 градуса, а моето в момента държи 78.

Edit: Ето тук го бях видял:http://www.aida64.com/faq/mcp-temperature

Внимава с чипсета,че изпатка ли ще трябва да хвърляш дъното.

Процесора не е ли с отключен множител?Ако е така просто вдигни множителя(ако позволява дъното де).Ти как клокваш по шина или множител?

п.п. старата ми щайга беше с такъв чипсет и му бях монтирал един вентилатор.Не вдигаше над 60*

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Да, с допълнителен вентилатор на чипсета като и преди това му се смени термопастата или термолепенката, в зависимост с какво е в неговия модел и идеално почистване на радиаторчето, може да стане да държи температури в приемливи граници...Но все пак без клока да е екстремен.

Имаш доста като теоретична възможност за високи честоти, но ще те спре вероятно на Х15 3000МХц за 24/7, то и процесора не е от най-хладните.

Виж сега(до автора),правилно си се насочил ;) ,но тук има едно голямо НО.

Да приемем ,че зададеш множител X15*200=3000mhz(3Ghz) после като пуснеш Prime95 за да тестваш стабилността на процесора след клока,то той ще прегрее защото ти най-вероятно си с бокса.Със сигурност ще трябва да вдигнеш и напрежението.Вземи намери в Olx боксов охладител от fx 6350/8320 вървят около 10-15лв,ще ти свърши страхотна работа.Би трябвало да стане за AM2 socket.

Редактирано от Костадин_91 (преглед на промените)

Прайма ще мине дори на 3.2 или 3.3ГХц. при подходящо напрежение. Но това няма да е клок като за постоянно ползуване, а само за теста.

• Автор

Охладителят ми е нещо такова:2c1b1a30fcae089a.jpg

А напрежението откъде да го вдигна?

Редактирано от stanislavrs (преглед на промените)

Прайма ще мине дори на 3.2 или 3.3ГХц. при подходящо напрежение. Но това няма да е клок като за постоянно ползуване, а само за теста.

Какво имаш в предвид ?Нали прайм тества стабилността на клокнати процесори за да се разбере дали след клока процесора става за ежедневно ползване/натоварване?

Какво имаш в предвид ?Нали прайм тества стабилността на клокнати процесори за да се разбере дали след клока процесора става за ежедневно ползване/натоварване?

Не, тества моментната стабилност. Не е достатъчно дълъг да покаже дали клока е подходящ за 24/7. Особено за конкретната конфигурация не препоръчвам да се използува ежедневно с максималният "стабилен" според прайм оверклок.

Охладителят ми е нещо такова:2c1b1a30fcae089a.jpg

А напрежението откъде да го вдигна?

От Processor voltage, ама не да го набичиш на колкото ти падне,а стъпка по стъпка 

• Автор

От Processor voltage, ама не да го набичиш на колкото ти падне,а стъпка по стъпка 

На колко да го направя?

На колко да го направя?

Когато стигнеш честота, на която се прояви нестабилност,  почваш да увеличаваш напрежението стъпка по стъпка, докато "закрепи клока. И така нататък...

На колко да го направя?

Най-лесно е да направиш следното: Вдигаш честотата на 3гхз(примерно) и пускаш прайм95 и ако след 20-30-60 минути някое от ядрата спре,тогава вдигаш напрежението с една позиция нагоре и тестваш пак.Така правя аз и това мога да те посъветвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.