Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оувърклок на amd x2 7750 black edition

Featured Replies

• Автор

BSOD :D

Аааа, недей така де :D

П.П. Ами ако го направя на 3 и направо заедно с това да вдигна една идея волтажа, ще мога ли да го избегна синия екран?

А, и още нещо. Захранването ми дали ще издържи ако вдигна волтажа с 1-2 стъпки?

Редактирано от stanislavrs (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аааа, недей така де :D

П.П. Ами ако го направя на 3 и направо заедно с това да вдигна една идея волтажа, ще мога ли да го избегна синия екран?

А, и още нещо. Захранването ми дали ще издържи ако вдигна волтажа с 1-2 стъпки?

Ми отде да знам. То се пробва затова стъпка по стъпка.

• Автор

Така, вдигнах го на 3GHz, и това са температурите в idle:

180b07e33deddb60.jpg

Това е с отворена мозила само, даже докато го напиша това и температурата на процесора падна на 50 градуса. Сега да пусна един prime95, а?

П.П. Не съм барал волтажа.

• Автор

Офф, смлях се направо с тея въпроси(извинявам се за което), но тук какво да избера:

7ea5537eba083214.jpg

Темпертурата на чипсета е неподходяща за всичко друго, освен машината да стои в idle. Така че първо се погрижи да бъде по-добре охлаждан преди да правиш каквото и да е било.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Темпертурата на чипсета е неподходяща за всичко друго, освен машината да стои в idle. Така че първо се погрижи да бъде по-добре охлаждан преди да правиш каквото и да е било.

Имам тука един капак с вентилатор на разположение от такава кутия:

8c1fe399fb702160.jpg

Като го сложа и температурата на чипсета пада с 10 градуса

Супер е, ама все пак нямам предвид нещо което да трябва да седиш и да държиш с ръце. Някой малък  50-60мм вентилатор или стандатно среден размер от 80мм, закрепен поне относително стабилно със свински опашки или, по друг начин на радиатора на чипсета

• Автор

А, не, аз като го подпра на кутията и той си седи, даже е почти плътно.

А, не, аз като го подпра на кутията и той си седи, даже е почти плътно.

Без коментар, ако ме разбираш. Караш ме да се вкусмихвам :D

• Автор

Без коментар, ако ме разбираш. Караш ме да се вкусмихвам :D

:D Ами, в такъв случай го закачам и пускам прайма.

sliderum, ще може ли само да кажеш как да го пусна прайма, смисъл да отговориш на предния ми въпрос

Офф, смлях се направо с тея въпроси(извинявам се за което), но тук какво да избера:

7ea5537eba083214.jpg

Избираш който и да от готовите профили -->Ok,  или в custom си правиш по желание. Засега не мисля че си достатъчно подготвен за последното и ще е добре, ако ще пипаш там, колегите да ти дадат указания.

• Автор

Значи го оставям така, както си е.

Лоши новини... На 3GHz като пуснах прайма и след няколко секунди ми даде син екран. Как да правя?

Трябваше на момента да видиш темпертурите в БИОС при рестарта. Предполагам или чипсета е прегрял, или захранването не е достигнало, при работа на клокнат процесор под високо натоварване. Все пак първи вдигни една после още една стъпка напрежението на процесора, за да видим дали не да е от това и дали няма да го закрепим.

• Автор

Аз гледах в аидата, в момента, когато ми даде синия екран, процесорът беше на 50 и няколко градуса, а чипсета на 70 и нещо.

Аз гледах в аидата, в момента, когато ми даде синия екран, процесорът беше на 50 и няколко градуса, а чипсета на 70 и нещо.

Не разчитай на АИДА в такива моменти. То скока в температурата може да е доста бърз и да не догледаш...Освен това, като стартираш прайма, гаси всички други програми и браузера в това число.

• Автор

Да повторя ли всичко тогава, или да вдигна напрежението? Има ли вероятност да си прецакам захранването?

Да повторя ли всичко тогава, или да вдигна напрежението? Има ли вероятност да си прецакам захранването?

Има вероятност. Не е голяма, но ако е старо и вече е на път да издъхне...

• Автор

Ново беше, даже си спомням, че към 50лв дадох за него. Уж fortron са хубави захранвания, надявам се, че няма да имам проблеми с него. Та, да увелича ли с една идея волтажа и пак да пробвам с прайма?

Ново беше, даже си спомням, че към 50лв дадох за него. Уж fortron са хубави захранвания, надявам се, че няма да имам проблеми с него. Та, да увелича ли с една идея волтажа и пак да пробвам с прайма?

Еее, фортрон бяха хубави захранвания доста преди тия 2-3 години. После пак имаха някои удачни модели, а сега има и цели хубави серии. Но имат и камари с... евтини буклуци.

• Автор

Да пробвам ли с малко по-голям волтаж?

Какво имаш в предвид ?Нали прайм тества стабилността на клокнати процесори за да се разбере дали след клока процесора става за ежедневно ползване/натоварване?

По скоро ти казва за волтажа.Той може да е стабилен и на 7 гиги ама волтажа като е много и температурата е доста.

Да пробвам ли с малко по-голям волтаж?

Вземи си охладител първо и тогава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.