Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Windows 8 няма звук.


TheLight

Препоръчан отговор


Наскоро отворих машината да я почистя от прах. След сглобяване на компютъра windows не разпознава звуковата ми система. Показва че колоните са изключени а когато ги пъхам вкуплунга (преден/заден) за една секунда се включват,след като ги вкарам пак показва че са изключени. Колонката долу в дясно има червен X. Показва че колоните са изключени и поради това не мога да ги сетна като дефаулт. Какво съм пробвал до сега: Тъй като махах видеокартата мислех че hdmi порта може да есетнат като дефаулт когато съм сглобил компютъра,и да е изключил дефаулт аудиото, но след като влез ох в bios на компютъра пишеше че дефаулт аудиото е включено. Пробвах безуспешно да ъпдейтна драйварите, дори ги изтрихи оставих windows-а да ги инсталира наново, без успех. Инсталирах нов кодек за аудио. Също така открих че дори през team-viewer на телефона-компютъра ми, компютърът не пращаше никакъв звук който телефона ми да възпроизведе, поради което мисля че проблемът не е в куплунгите. Колоните работят, пробвал съм ги с телефона, също така пробвах други колони на компютъра.
В Dxdiag ми показва че нямам саунд-карта.
Моля помогнете

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лаптоп или стационарен компютър? Какво и как сте чистили?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стационарен, по дънната платка нямаше прах не съм я докосвал, чистих видеокартата защото имаше прах под вентилатора и във него, също така охлаждането на процесора и обрах прахта по кабелите където  имаше.
Не съм докосвал компоненти освен метал/пластмаса с голи ръце.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Стационарен, по дънната платка нямаше прах не съм я докосвал, чистих видеокартата защото имаше прах под вентилатора и във него, също така охлаждането на процесора и обрах прахта по кабелите където  имаше.

Не съм докосвал компоненти освен метал/пластмаса с голи ръце.

А в дивайс мениджъра как е положението?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А в дивайс мениджъра как е положението?

Работело правилно

post-322996-0-81876700-1411487991_thumb.


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Провери всички кабели дали са си на мястото и съответно ги притисни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да с буфер се захранват


Провери всички кабели дали са си на мястото и съответно ги притисни.

Притиснати са. Ако помага когато ги вклучвам в куплунга за момент проработват преди да е вкаран напълно, уиндоуса показва че са вкл. и издава този звук който се издава при включване на ново устройство. Когато влезе в куплунга обаче звукът изчезва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тествай с други колонки. Ако и при тях се появява същия проблем, може да имаш проблем с буксата на звуковата карта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той е писал в първия пост, че е пробвано с "други колони"....наистина може в буксата да има изкривена пластинка - и да не контактува добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Теодор Тодоров
      Voice 001.mp3
      Може ли това да е от дискорда?
    • от Franko_BG
      Купих си от новите NVMe дискове и стария ми лаптоп потръгна. Наскоро обаче прочетох, че на ССД дисковете има лимит на запис и триене. Опитах да преместя системните папки temp bin на втория диск, но под Windows 10 не намерих тази опция. И дали изобщо NVMe и M.2 дисковете имат този проблем, както първите ССД-та? Ще бъда благодарен ако някой помогне със съвет. Благодаря!
    • от Марио Проданов
      Здравейте на всички! Искам да започна с това - Честита Нова година на всички! Да сте живи и здрави, всичко най-хубаво Ви пожелавам и нека всичко, с което се захванете с лекота го изминавате! 
       
      Както сте прочели от заглавието имам проблем с TouchPad на лаптопа ми  HP EliteBook 8440p като не иска да работи. 
      Опитах се да реша проблемa по следния начин:
      -Прегледах си горната лампа на лаптопа за TouchPad и я активирах - не иска да работи!
      -Инсталирах си най-новия драйвер за TouchPad - Synaptics PS/2 Port Touchpad - също не работи! 
      -От диспечера на устройства махнах стария драйвер и пробвах дали работи - без резултат. След това инсталирах същия драйвер за TouchPad - отново.
      -Отворих да проверя под клавиатурата дали всички кабели са свързани, както трябва - всичко е наред. Няма откачен лентов кабел. Всичко е свързано!
      -Върнах първоначалните настройки на BIOS - продължава. 
      Към момента това изпробвах и от всичко това проблема продължава.
       
      Някой има ли предложение как да реша проблема? Ще бъда много благодарен на всеки, който сподели начин как да се реши. 
      Моля хората, които са тук да философстват без опит и да коментират неприятни неща - да напуснат форума!
      Благодаря за отделеното време и внимание!
    • от Атанас Димов
      Здравейте ! Някой да е имал следния проблем при инсталация на windows. Когато сложа програмата която ми прави флашката. Без да пипам настройките инсталацията тръгва. Стигам до там да избера диск и не ми дава да инсталирам защото трябва да в GPT. Правя го да е GPT и става това с линиите.

    • от Марио Проданов
      Здравейте на всички! Имам проблем с интернет мрежата на лаптоп HP EliteBook 8440p -  с всички необходими инсталирани драйвери от сайта на производителя не ме допуска да се свържа с интернет мрежата. Преди си работеше без проблеми и изведнъж започна да прави такъв проблем.
      Опитах се да го преинсталирам  от Windows 10 на Windows 7 и отново е същата работа. Проверих и лан картата, но към момента ми изглежда, че всичко е наред с нея и със свързаните кабели.Проверил съм и настройките на BIOS дали от там е забранен достъпа до WI-Fi мрежата, но там няма проблеми.
       Реших да пробвам да сложа Wireless USB Adapter и имам интернет без никакви проблеми, но целта ми е да имам интернет без Wireless USB адаптери. 
      Затова някой може ли да ми даде някаква насока или да ми даде мнение по проблема?
      Благодаря на всички за отделеното време и внимание!
      Ако имате въпроси - питайте. 
      Извинявам се, ако съм пропуснал нещо. 
      Имам и видео, но е голямо като размер - 13MB
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване