Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой да услужи с дискета? София

Daylight Dancer

Препоръчан отговор

Трябва ми да я направя на start up, че да мога да инсталирам win98 :shock11:

Между другото Имам някакви дискове Princo и записах ужким Damn small linux iso-то на диск като ISO и после в компютъра се вижда като празен диск. Записвам после като Data файловете на win98 и слагам диска и пак седи празен.

Идеята е ако някой ми е сравнително близко, че иначе се обезмисля. Намирам се на Лъвов мост или вариант 2 е Красна Поляна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Между другото Имам някакви дискове Princo и записах ужким Damn small linux iso-то на диск като ISO и после в компютъра се вижда като празен диск. Записвам после като Data файловете на win98 и слагам диска и пак седи празен.

Идеята е ако някой ми е сравнително близко, че иначе се обезмисля. Намирам се на Лъвов мост или вариант 2 е Красна Поляна.

Не ти трябва дискета. Имаш си дос на множество дискове разпространявани в мрежата.

Примерно hirens

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм го тествал, но ще ти свърши работа. Имидж на СД

http://www.freedos.org/download/

По вторият въпрос:

Не може пуснеш win98 през линукс.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И ти се занимаваш с поддръжка на компютри !!!

Не може да подкараш (инсталираш) един глупав win98 и за това търсиш дискета за да стартираш Setup под DOS Promt !

Ми направи го от CD защо търсиш тая дискета изобщо не е ясно, само да си усложняваш живота.

Даже с едно глупаво NERO може да направиш цялата гимнастика без нищо да търсиш от нета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

щом диска се вижда празен и втори диск и той вероятно четящото устройство не чете такива дискове:

1 лазера му е заминал

2 записваш dvd и пробваш да го четеш на cd-rom

3 не си записал диска правилно

4 пробваш от windows и погледни 3 или има инсталиран daemon tools на 98-цата

гарантирам ти че от дискета пак няма да успееш с инсталацията на 98-цата...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

гарантирам ти че от дискета пак няма да успееш с инсталацията на 98-цата...

А стига сега и ти. Защо да не успее ? Ако има драйвери за CD които се зареждат с ОС не виждам какъв е проблема да инсталира и от дискета.

Но това е по сложния вариант.

Навремето nero правеше стартиращи CD-та с free dos и драйвери (сега не знам новите как са) само остава да прибави инсталационния сетъп към съдържанието на CD-то.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Добави ново...