Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 Boot проблем

Featured Replies

Здравейте!
Реших да се върна към Windows 7 и два дена по-късно след преинсталацията започна да boot-ва много бавно. На какво се дължи това?
HDD? BIOS?
Графичните елементи и проверките на хардуера при стартиране са ужасно бавни...

1. Инсталирани ли са всички драйвери?

2. Може да провериш хард диска за грешки с някоя програма. Например HD Tunes.

3. Може да погледнеш в Task Manager има ли процеси, които товарят процесора или рамта.

• Автор

1. Инсталирани ли са всички драйвери?

2. Може да провериш хард диска за грешки с някоя програма. Например HD Tunes.

3. Може да погледнеш в Task Manager има ли процеси, които товарят процесора или рамта.

1. Да

2. Няма проблеми с HDD

3. Ако говорим за процеси, които товарят то значи говорим за системни такива, защото не съм инсталирал други приложения. 

- и ... Не няма такива процеси, които претоварват горепосочения хардуер.

Мисля че оправих проблема до следваща поява.
Извадих батерията на BIOS от дънната платка за около 1 цигара време и след това се оправи.
Какви са възможните фактори за този проблем?

EDIT:

Проблема се появява при всеки рестарт на ОС и се премахва по начина, които описах.

Редактирано от z0sk1e (преглед на промените)

• Автор

Компютърът стар ли е,батерията на БИОСА е възможно да е свършила и да си с стар БИОС които да се нуждае от обновление.

Дънната платка е закупена миналата година. Производството е 2012 - GIGABYTE

Може да започнеш с обновяване на BIOS. При всички положения има по-нова версия от твоята.

Не си споменал никакво описание на машината - дъно, процесор, памет и т.н. Не ми стана ясно - системата е бавна докато започне старта на Windows при проверка на хардуера или докато зарежда WIndows? Имаш ли включени някакви периферни устройства по USB?

Пробваи зарежадане от Live CD и спдели  как е системата при зареждане.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

Може да започнеш с обновяване на BIOS. При всички положения има по-нова версия от твоята.

Не си споменал никакво описание на машината - дъно, процесор, памет и т.н. Не ми стана ясно - системата е бавна докато започне старта на Windows при проверка на хардуера или докато зарежда WIndows? Имаш ли включени някакви периферни устройства по USB?

Пробваи зарежадане от Live CD и спдели  как е системата при зареждане.

Ъпдейт има, но не ми помага.

Конфигурацията ми е същата, която съм използвал без налични проблеми. Всички части са проверени и работят/функционират на пълна пара и единствената промяна, която съм правил е по HDD - смених го с АТА трансфер кабел, защото се водят за уж по-добри.

HDD Statistic:

-Read: 120Mb/s

-Write: 128Mb/s

-Writting till read: 52Mb/s

-Reading till write: 64Mb/s

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Minimal Reading: 52Mb/s

Maximal Reading: 120Mb/s

Minimal Writing: 64Mb/s

Maximal Writing: 128Mb/s

По принцип аз съм фен на ФПС игрите. След като си преинсталирах OS стартирах Counter Strike 1.6 и забелязах че движенията по-бавни от на останалите играчи (скачанe, стреляне и т.н).

Имам достатъчно опит в играта за да разбера, че нещо не е наред Хардуерно или Софтуерно. Та така...

Не ми стана ясно - системата е бавна докато започне старта на Windows при проверка на хардуера или докато зарежда WIndows?

..и двете! Цялата система е бавна.

До сега HDD с АТА кабел не съм използвал. Възможно ли е да има ограничение или разни опции на Data трансфер през кабела?

EDIT:

Смених Port-a на кабела и проблема се реши(надявам се). Дано не се налага да го местя при всеки рестарт на ОС. Съжалявам за моята недосетливост, бяхте добри събеседници. Благодаря!

PS:

Възможно ли е да има ограничение или разни опции на Data трансфер през кабела?

щом диска ти е АТА значи компа ти е дърт и най добре си карай на XP... лайняндоус 7 иска ресурси...

все пак щеще да е добре да напишеш какъв ти е процесора, рамта и видеокартата...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

щом диска ти е АТА значи компа ти е дърт и най добре си карай на XP... лайняндоус 7 иска ресурси...

все пак щеще да е добре да напишеш какъв ти е процесора, рамта и видеокартата...

Да, АТА е малко общо понятие при наличието на Serial АТА и Parallel ATA.

и да Факт, е че с P-ATA до сега проблем не съм имал, но това не означава че конфигурацията ми не може да поддържа Windows 7. Мисля, че говорим за 2 различни неща. По принцип трябваше да предвидя въпроси от този тип и да кажа че съм пробвал с:

Windows XP/ Vista/ 8.1/ & Linux

Kолега, очевидно, е че цялата информация написана в тази тема си я претупал на бързо и даваш основно недобмислени критики.

Моля прочети темата 2-3 пъти и тогава дай съвет/информация ако имаш такава в излишък. Ще е от полза!

Да, АТА е малко общо понятие при наличието на Serial АТА и Parallel ATA.

и да Факт, е че с P-ATA до сега проблем не съм имал, но това не означава че конфигурацията ми не може да поддържа Windows 7. Мисля, че говорим за 2 различни неща. По принцип трябваше да предвидя въпроси от този тип и да кажа че съм пробвал с:

Windows XP/ Vista/ 8.1/ & Linux

Kолега, очевидно, е че цялата информация написана в тази тема си я претупал на бързо и даваш основно недобмислени критики.

Моля прочети темата 2-3 пъти и тогава дай съвет/информация ако имаш такава в излишък. Ще е от полза!

Истината е, че наистина няма никаква информация за конфигурацията. Дъното казваш че е от 2012г., но не съм виждал ново дъно с PATA конектор от доста повече време.

• Автор

Истината е, че наистина няма никаква информация за конфигурацията. Дъното казваш че е от 2012г., но не съм виждал ново дъно с PATA конектор от доста повече време.

Истина е че останалите части не играят никаква роля в проблема. Информацията която е нужна в момента за тях е  че те функционират перфектно както вече казах. Проблема е ограничен do Твърд диск - SATA кабел - Дънна платка и нищо друго, защото с PATA кабел нямам абсолютно никакви проблеми.

Последното ти изречение не искам да го коментирам - излишно е.

Критиките мисля са основателни, тук се опитват да ти съдействат, а сложи по-конкретна информация за дънната платка-модел, Твърд диск модел и т.н.

Между SATA и PATA си има доста разлика-  в Burst режим 150MiB/s до 600MiB/s срещу 133MiB/s при PATA.

В BIOS SATA режимът как е сложен - IDE или AHCI или RAID? Да разбираме ли, че бавенето е при работа със SATA диск? Как е настроен boot опциията в BIOS?

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• Автор

EDIT:

Смених Port-a на кабела и проблема се реши(надявам се). Дано не се налага да го местя при всеки рестарт на ОС. Съжалявам за моята недосетливост, бяхте добри събеседници. Благодаря!

Проблема е решен, приятелче. Интересуваше ме какви може да са възможните причини това да се случва и главния въпрос:

Възможно ли е да има ограничение или разни опции на Data трансфер през кабела? 

но хората си споделят личните проблеми и виждания 
- един платка не е виждал такава, друг Уин7 мрази. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.