Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Спомняме ли си първите три филма които сме гледали на кино?

Featured Replies

Някой има ли спомен кои са първите филми които е гледал на кино?

А някой спомня ли си от кога има кино в родният му град или село?

Откакто се помня имаше кино в квартала (в София). Не си спомням първия филм, но си спомням първия Студио Х, беше мисля пиеса, "Modus operandi"

Аз съм сравнително млад, та надали филмът, който съм гледал пръв, е много стар. Става дума за "Спайдърмен 2" с Тоби Магуайър, който гледах като бях на 6. За жалост преди няколко години киното в града затвори...

В нашият град (Девин) е имало преди, ама съм била много малка като са го затворили. Ако не се лъжа пак се говори скоро да го пуснат в експлоатация. :)

Първият филм, който гледах беше Failure to launch(бях на 15 мисля и майка ми ме беше пратила лятото в София на гости....басии кефа :D ). След това беше Resident evil Afterlife (първото 3D .. бях с Борис) и ако не се лъжа след това беше Real Steal. Е, не са кой знай колко стари филми, защото в родният ми град няма кино, а ходенето до голям град, преди да стана студентка, си беше истинска рядкост. Всъщност беше няква манна небесна. Good God .....Колко съм била зле :D

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

• Автор

Е аз започнах някъде през 80-те с Дънди Крокодила, Индиана Джоунс и храма на обречените и Манастирът Шао Лин с Джет Ли мисля, че беше

Първите филми бяха "Шофьорът" и "Разяреният бик", но къде ги гледах не си спомням! София, може би :)

Спомням си първия Тарзан, на около 4 години съм бил, което не е било много правилно да ме вкарат в киното, защото доста се стреснах от маймуните. Общо взето имам ясни спомени от случката. Вторият и третият обаче не мога да се сетя.

Съдейки по ника си най-вероятно ще е "Индиана Джоунс и Храмът на обречените" втория- имам някакви спомени, че не ни пускаха в киното за този филм и за "Ченгето от Бевърли Хилс"- та с доста врътки влезнахме.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Бил съм много малък и нямам спомени, но са ми разказвали родителите ми, че са ме водили на "Козия рог". Случката се помни в семейството, защото някакви чичковци и лелки, са вдигнали скандал, че малко дете/аз демек/ са го повели да гледа такъв филм...Имали са предвид изнасилването най-вече....А втори и трети нямам спомени.....Друго интересно, на първия учебен ден, когато съм бил първолак, с 2 момиченца избягахме от тържеството и отидохме да гледаме "Бродяга". Това ще го помня цял живот, защото след това ядох такъв здрав пердах.....

Първият беше в Попово, лятното кино ( сега на негово място седи някаква грозна, празна сграда) - беше "Мики маус", бил съм 1-ви или 2-ри клас.

Вторият беше пак там, но в истинското кино и беше "Името на розата". Помня го като че ли беше вчера- и  филма, както и как седях с отворена уста.Страхотно впечатление ми направи. за първи път виждах огромен екран, хората все едно бяха пред мен, звукът беше огромен някак си.А темата на филма, фабулата, действието, интригата .....Мисля, че той определи доста от нещата, които ме интересуват и днес, 30 години след това :lock:

И най-вече -беше ЦВЕТЕН !

В къщи по това време имахме един "юност", малък, черно-бял......

третият - не помня със сигурност, но май беше "тигърът на седемте морета", в Плевен - кино "хр смирненски" - вече го няма и него отдавна.От филма нищо не помня, но пък помня добре как се клатеха седалките -бяха дървени, без тапицерия,  цели редове и някой като се залюлее от едната страна - целият ред хващаше морска болест  :D

Колкото до втория въпрос - в родния ми град -Пловдив -винаги си е имало кина.И то няколко.В Попово имаше две -лятното и "истинското". А в Плевен винаги е имало няколко киносалона.Бяха 4 по едно време, докато бях ученик. И поне аз не помня момент, в който е нямало киносалони ...

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Опитвам се да си спомня колко пари струваше билетчето, но не мога....

Аз в Червен бряг за първи път отидох на кино, но така и пропуснах да гледам Междузвездни войни. Спомням си, че беше голяма мания да се пускат Шаолински филми и такива с карате

Аз в Червен бряг за първи път отидох на кино, но така и пропуснах да гледам Междузвездни войни. Спомням си, че беше голяма мания да се пускат Шаолински филми и такива с карате

не беше евтино, само това помня, защото нашите винаги ми се караха , ако отида и дам пари за кино.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ами някъде 0.80-1лв беше билета, когато гледах Шао-лин и др.Междузвездните войни ги плащаха нашите, че бях някъде 6-7 годишен.

Ми не излизаше скъпо...Имаше много начини, да се гледа тънко кино. Ако е лятно-през оградата, иначе на закритите кина, можеше да си купиш билетче за баня, имаше едни по 10 стинки, за чаршаф и влизаш кога има най-голяма навалица и стискаш здраво да се вижда само "контрола" и влизаш. Събирали сме кой колкото стинки има за да купим едно билетче и един влиза и докато е прегледа отваря изхода-то тия врати с резе отвътре се затваряха, ако пък нямаш ни билетче от баня или нямаш агент вътре, чакаш дето е изхода и все някой отваряше :D

Не знам първи, втори, или трети е бил, но връщайки се назад във времето се сещам за индийския филм "Невинното дете". Може би ми изплува в съзнанието понеже помня как всички след прожекцията хлипаха с носни кърпи (както и по време на филма)

Който го е гледал знае за какво говоря.

А иначе по телевизията помня как гледах "Студио Хи "Жената зад щанда"

Един от първите филми за който имам някакви смътни спомени е за кучето;рин тин тин; по бнт.....към края на 60години миналият век . Тогава имаше само един канал и той май почваше излъчване към 18ч. Сещам се и за един друг по това време ама не си спомням името му......главният герой беше някакъв негър / Яо/....и все бягаше някъде из джунглата. :)

не, не за телевизия -за кино  става дума

А за кино.....мисля, че беше някакъв френски...;Врящото гърне;.....този съм го запомнил защото имаше някакъв еротичен елемент :)

Сега се сетих и за един от филмите които са ми направили  впечатление / а сигурно е от първите които съм гледал/...индийският ;Бродяга;.

Редактирано от valseat (преглед на промените)

Много добра тема!

Трудно ми е да се сетя кой е първия игрален (в малките класове ни водеха на детски филмчета) филм, който съм гледал на кино, но може би е "Зарево над Драва" или пък някой от тогавашните филми за индианци и каубои ("Заветът на инката", "Съкровището на Сребърното езеро", "Улцана" или подобен). Имаше 2 кина в града, което осигуряваше разнообразие. Но някъде от средата на 90-те няма кино, последното беше от веригата "Чаплин". Много ми липсва, защото колкото и качествен телевизор да имаш, той не може и да се доближи дори до ефекта на големия екран - предпочитам най-обикновена прожекция пред кой да е Блурей диск.

Сега ходя на кино само когато съм в някой от големите градове по друг повод, последно гледах "Луси" в един от моловете в Пловдив. 

Щом имам спомен, трябва да съм бил поне 4-5 годишен... С уговорката, че не помня точно първите 3 (може и да са тези), това са филмите, оставили най-ярък спомен в мен :)

"Ни чул, ни видял"

"Боговете сигурно са полудели 1"

"Империята отвръща на удара" (поне 20 пъти)

Първия филм на кино който не съм гледал (върнаха ме на вратата, щото съм бил малък) беше "Козия рог". Гледам че е пуснат 1972 г - значи е било 73 - 74. На село, с брат'чеда ходихме - той на кино, аз до киното.

Иначе 70-те, 80-те години в Габрово имаше 6 - 7 кина, като едното беше с две зали. Имаше и лятно кино. По-късно имаше и "Кино-видео клуб" (кино-вино клуб)

В момента май няма нито едно. Четири направо ги събориха, другите си стоят сградите, ама само стоят. Лятното кино в момента се посещава по ... "медицински нужди".

Което ме подсеща един "виц" - защо "Докторската градина" се казва така - защото сутрин е пълно със спринцовки.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Първия филм, който гледах е Сандокан,втоия Слонът моят пиятел, на третия не си спомням заглавието, в него се раказваше за мн пари заровени под едно огромно W.То не бяха гонки, мисля, бяха 5-6 коли и и всяки се стрмеше да достигне пръв,и накрая го намериха под едни високи палми образували  W.

Бях се напикал от смях докато го гледах.Гледах първите два в лятното кино в гр. Кубрат,имахме и кино с балкон и дървени седалки.Билетите мисля, че бяха по 20ст,а когато ни задължаваха да гледаме НуПогоди плащахме по 12ст.

Редактирано от balki65 (преглед на промените)

...на третия не си спомням заглавието, в него се раказваше за мн пари заровени под едно огромно W.То не бяха гонки, мисля, бяха 5-6 коли и и всяки се стрмеше да достигне пръв,и накрая го намериха под едни високи палми образували  W...

"Този луд, луд свят" - една от най-щурите комедии, които съм гледал!

"Този луд, луд свят" - една от най-щурите комедии, които съм гледал!

Да ,тончно така се казваше филма

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.