Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нека се осведомява за действията...

Featured Replies

..относно изтриване на теми! Понякога съм доста учуден от това - защо определена тема е изтрита.Явно някой мисли, че не е на мястото си или е в разрез с правилата, а може и да не е??! А ако е, нали човека който е пуснал темата трбва да разбере какво е сбъркал!!!!!???

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)

..относно изтриване на теми! Понякога съм доста учуден от това - защо определена тема е изтрита.Явно някой мисли, че не е на мястото си или е в разрез с правилата, а може и да не е??! А ако е, нали човека който е пуснал темата трбва да разбере какво е сбъркал!!!!!???

Трябва да ти кажа че идеята определено ми допада.Понякога и аз се чудя защо някои теми са изтрити или затворени.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Теми не се трият.

Всичко, което е в разрез с правилата се мести в раздел 'Затворени теми' :)

Определено и аз съм съгласен със pavl0v

=======================================

bulgarian.gif

bgbox.png

fck-grg-bsh.jpg

illuminati.png

slackware2_userbar.gif

Теми не се трият.

Да, прав си. Последно изтрих една тема вчера, защото беше явна реклама на някакъв форум и т.н.

Иначе просто ги местим в затворени и почти винаги е дадено обяснение защо темата е там. В повечето случаи е очевидно и просто се дава линк за правилата.

За това попитах за конкретен пример.

Ами аз единствено трия дублирани теми :)

Теми не се трият.

Това ми е пределно ясно,и не става дума за такива теми,които е очевидно че са в разрез с правилата. Просто исках да помоля,когато затваряте тема или я триете,да пишете по един ред,когато не е съвсем ясно защо.Поне да не повтаряме грешката.

Конкретен пример FAT32 vs. NTFS.Така и не схванах защо я затворихте,още повече исках да видя докъде ще стигне с опитите един съфорумник.

Друго много неприятно явление е да ти затръшнат вратата под носа.Тъкмо отговарях на Night_Raven когато затворихте друга тема.Не може ли да се измисли някакво "предупреждение за затваряне" или нещо подобно? Изписах цяла страница на вятъра.

Това ми е пределно ясно,и не става дума за такива теми,които е очевидно че са в разрез с правилата. Просто исках да помоля,когато затваряте тема или я триете,да пишете по един ред,когато не е съвсем ясно защо.Поне да не повтаряме грешката.

Конкретен пример FAT32 vs. NTFS.Така и не схванах защо я затворихте,още повече исках да видя докъде ще стигне с опитите един съфорумник.

Друго много неприятно явление е да ти затръшнат вратата под носа.Тъкмо отговарях на Night_Raven когато затворихте друга тема.Не може ли да се измисли някакво "предупреждение за затваряне" или нещо подобно? Изписах цяла страница на вятъра.

В такъв случай пишеш ЛС на този, който е заключил и ще се измисли нещо.

А за предупреждение за затваряне - не виждам смисъл и начин.

Доста неприятно явление наистина. На мен също ми се е случвало. За жалост не се сещам начин да се избегне.

Иначе при триене или затваряне на теми не би било зле да се уведомява някак. Не знам как функционира IPB, затова може би идеите са неосъществими, но това ми идва наум: някъде на главната страница да се извежда тази информация. Както има последно във форумите, може да има и затворени теми. Другият вариант е да се пращат автоматично генерирани ЛС до потребителите или поне до автора на темата.

Някои теми просто е наложително да се трият. Сещате се за кои теми говоря. Други просто се местят в затворените, както вече казахме. За уведомевянате, незнам дали има такава възможност, но все пак рядко се трие, знаете го добре. Погледнете раздела със затворените теми. В повечето последния пост е от модератор.

И пак ще кажа - рядко се трие и само при най-наложителни случаи.

Е, то осведомяването не е зле да го има и за затворени и преместени теми. Новак пуска тема, която не отговаря на правилата и тази тема се затваря и премества в "Затворени". Новакът влиза отново и си търси темата, но я няма и понеже не се сеща да провери в затворени, пуска нова.

Просто примерна ситуация.

Друго предложение: няма да е зле още след регистрацията да се предупреди потребителя да прочете правилата. Има потребители (предимно за новаците имам предвид), които нарушават правилата не защото не им пука за тях, а защото не са ги видели, забравили да ги погледнат или предполагат, че са подобни като на друго място.

Едно предупреждение (по някакъв начин), което да се набива на очи след регистрацията, би било добре.

По първата част от предложението ти ще кажа, че съм упорит (не само аз, а и колегите)и предупреждавам/е на ЛС и в темата, която си е пуснал потребителя. Имам дори и пресен пример.

Ето го "пресен пресен" пуска една тема, и fifa го предупреждава. Човека пуска вотра тема, която е копие на първата, след като вече му е казано, че е нарушил правилата, но той не си е направил труда да ги прочете. Аз след като видях първата го уведомих, че във форума се пише на кирилица, но той си пуска пак на латиница. Местим я и нея. Човека ми праща ЛС и ме пита къде и с какво е сбъркал. Обяснявам му пак, че се пише на кирилица и той си пуска темата написана на кирилица. Всичко завършва мирно и тихо в случая. Тъй като потребителя е "пресен", въпреки двете си последователни нарушения не бива наказан. А кажете сега, не сме ли душички, направо ангелчета.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=23209

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=23265

Ето вече темата и на кирилица:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=23266

При регистрация всеки се съгласява и минава първо през правилата. Кликва, че е съгласен и продължава. Който иска да ги чете ше ги прочете, а който не иска и в носа да му ги завреш няма да има ефект.

Не знаех за уведомяването по ЛС. Вече съм наясно. Благодаря за уточненията.

• Автор

По какъв принцип се определя кое е реклама и кое не? То рекламата е вид популяризация на нещо!А всъщтност нали смисъла на почти всички теми е да популяризират опредлен продукт!Ако дам линк на сайта на Азис и попитам - Какво мислите за тези същества? , това реклама ли е? Аз примерно писнах тена със заглавия "H2C" в музика и незнам какво стана с нея!? И защо стана това което стана! Може нещо да съм сбъркал ама поне искам да знам какво, за да не се повтаря!

За известяването - хем сте прави, хем не...

Ако може да се направи нещо автоматично - ОК. Примерно при затваряне на тема да се известява автора за това и аз мисля, че ще е полезно. Тук трябва kal и zazzko да се обадят дали може. Но това ние модераторите да се заемем с известяването - сори, но не вися по цял ден във форума, а и на моменти нямам нервите да обяснявам и уча.

Като ви се затвори някое тема, на която сте отговорили и искате вашия отговор да присъства - пишете на модератора, който е затворил темата. Ще кажете, че понякога няма обяснение защо е затворена тема - да случва се. В такъв случай - пишете на мен едно ЛС и ще оправим нещата.

За известяването - хем сте прави, хем не...

Ако може да се направи нещо автоматично - ОК. Примерно при затваряне на тема да се известява автора за това и аз мисля, че ще е полезно. Тук трябва kal и zazzko да се обадят дали може. Но това ние модераторите да се заемем с известяването - сори, но не вися по цял ден във форума, а и на моменти нямам нервите да обяснявам и уча.

Като ви се затвори някое тема, на която сте отговорили и искате вашия отговор да присъства - пишете на модератора, който е затворил темата. Ще кажете, че понякога няма обяснение защо е затворена тема - да случва се. В такъв случай - пишете на мен едно ЛС и ще оправим нещата.

Точно това имах в предвид.Сигурен ли си че ще издържиш на инфопотока,ако всеки почне да пита защо е затворена темата? И не е ли при всички тези случаи излишно пращането на ЛС до автора,ако има пост накрая защо е затворена?

Не ви хокам да преправите всички теми където няма.В крайна сметка това са минали неща които не ме интересуват особено.

Само казвам че би било хубаво да възобните тази добра практика.

Бях тръгнал да отговарям ,но ми спряха нета преди това.Затова пействам...

В такъв случай пишеш ЛС на този, който е заключил и ще се измисли нещо.

Далеч съм от мисълта да се правя на толкова важен.Ако една тема е затворена,тя е затворена за всички и никой няма право на допълнителен рунд.А и в крайна сметка винаги можех да пратя ЛС на Night_Raven.

Въпросът е че не разбрах защо другата тема е затворена и сигурен съм този въпрос тормози не само мен.Затова помолих за един кратък пост накрая,от този които затваря подобна тема,когато е възможно.Преди доста по-често процедирахте по подобен начин :) .

А за предупреждение за затваряне - не виждам смисъл и начин.

Ясно ми е че подобна технология е "таралеж в гащите" за форумната система.

По-скоро имах в предвид да постнете че имате намерение да затворите темата (20 мин преди това).Разбирам че сте се съобразили с мнението на някои потребители,за което трябваше да се досетя.Намирам обаче че един пост нямаше да е излишен впредвид противоречивите мнения.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Уф сложно... прав си, че е хубаво да се пише защо е заключена дадена тема, но не винаги имаме времето да го направим... понякога влизаш за 4-5 минути и се мъчиш да свършиш работа за 30 :)

Също така не се обаждаме в случаите, когато някой потребител е свършил нашата работа. Дал е инструкции да се прочетат правилата или пък, че раздела е грешен и т.н. (всъщност в такива случаи обикновено се прибягва към местене, а не към затваряне)

Много изписах и не знам дали станах ясен

Искам да задам един въпрос. По какъв начин тази тема е изчерпана от към съдържание или в е разрез с правилата, че беше затворена. Тъкмо обратното, хората проявиха желание да пишат и тогава и дръпнахте шалтера. Пуснах е, защото ми беше интересно да видя хорските мнения по въпроса. Нямаше нито нарушение на правилата, нито някакво разясняване по случая.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Днес за първи път забелязах, че ми е изтрит пост, няма и следа от него... Може и друг път да се е случавало, а аз да не съм забелязала... Няма значение... Но не разбирам прочината и ми стана интересно...

Подкрепям идеята да се известява съответният потребител, чийто пост е изтрит и/или преместен. Може би трябва да се направи някоя автоматична операция, която да се генерира при изтриване на поста и да се препрати съобщение към потребителя, че поста му и/или темата му са изтрити поради еди каквиси причини. За причините може да се състави някоя база от няй-често срещаните и модератора просто да избере от готов списък причината.

Иначе така е тъпо да пишеш и да не знаеш защо пишеш, нали?

Малко повече инфо относно раздел, тема, съдържание на поста? Може да намерим причината за изтриването.

Малко повече инфо относно раздел, тема, съдържание на поста? Може да намерим причината за изтриването.

Темата за заснемането на духа на М. Джексън, в раздел Празни приказки...

Хм, дори и в кошчето го няма. Странно. Може би някой глобален е минал и е забърсал некой друг коментар...

Нe знам за IPB, но в други форумни системи се вижда и къде е имало изтрита тема/пост заедно с причината за премахването им.

Ето как изглеждат изтритите теми във vBulletin например.

deleted-threads.png

Би било хубаво, ако и тук можеше да се добави нещо подобно.

Щом някоя тема е изтрита/затворена явно някой от модераторите е преценил, че противоречи на правилата. Предполагам, ви е ясно, че модераторите отделят от личното си време да се занимават с форума(не, не сме на заплата и не получаваме никакви лични облаги от това което вършим, въпреки че се разнасят подобни слухове) и никой не е задължен да обяснява на всеки който не е прочел правилата, не иска да ги спазва, или си е изпуснал нервите някъде, къде, и с какво е сбъркал.

2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на тези правила, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Толкоз.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.