Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет на лаптоп

Featured Replies

Мхм, хвърлих един мн. бърз поглед, но не виждам нещо притеснително. Сега мисля за проблема, който спомена за еднаквите ип адреси. Искам да те питам, за да знам как да продължим да търсим причината - това кога го изписа, преди или след като въведе статичните записи, които те бях помолил да въведеш? Предполагам преди, защото го споменаваш преди да ти кажа какво да въведеш, но аз все пак да питам.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Отговори 104
  • Прегледи 7,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Мхм, хвърлих един мн. бърз поглед, но не виждам нещо притеснително. Сега мисля за проблема, който спомена за еднаквите ип адреси. Искам да те питам, за да знам как да продължим да търсим причината - това кога го изписа, преди или след като въведе статичните записи, които те бях помолил да въведеш? Предполагам преди, защото го споменаваш преди да ти кажа какво да въведеш, но аз все пак да питам.

Преди това ми го изписа.

Преди това ми го изписа.

Е това вече е проблем!

Разкажи ми какви устройства има свързани към рутера. Искам да проверим за нещо, което е много рядко, но не е изключено, за това свали и разархивирай пак прикачения файл и на двата ти лаптопа и ги стартирай, на десктопа ще се появи текстов файл с име mac_log.txt. След това прикачи резултатите, като упоменеш, кой за кой лаптоп се отнася.

get_mac.zip

Не, не е и това, което предполагах. Не ми отговори, какви други устройства има включени към рутера. Принтери, телефони, таблети и т.н. М/у временно

1. Смени името на безжичната, задължително! И си ги въведи отново в лаптопите.

2. Почвам да си мисля за някакъв софтуер инсталиран на лаптопа, който прави номера. Изключи временно антивирусната и защитната стена докато правиш тестове. Разгледай да нямаш две защити в реално време, т.е. две антивирусни!

3. Снимай ми наст. в рутера за DHCP

4. Профилактично на проблемния лаптоп - по познатия начин свали и разархивирай прикачения файл на десктопа. Този път обаче с десен бутон на мишката б/у него и даваш "Изпълни като администратор..." Изчакай докато компютъра не се рестартира! След всичко това, остава да тестваш колко ще изкара. Пиши за резултата. 

reset_internet.zip

• Автор

Не, не е и това, което предполагах. Не ми отговори, какви други устройства има включени към рутера. Принтери, телефони, таблети и т.н. М/у временно

2. Почвам да си мисля за някакъв софтуер инсталиран на лаптопа, който прави номера. Изключи временно антивирусната и защитната стена докато правиш тестове. Разгледай да нямаш две защити в реално време, т.е. две антивирусни!

Само 2та лаптопа са свързани към рутера. Сигорен съм, че имат само по 1 антивирусна скоро преинсталирвах Acera а Lenovoto е нов и използва само Нод.... ако сменя софтуера на рутера с DD-WRT възможно ли е проблема да бъде отстранен ? И не знам какъв софтуер, ще да е инсталиран в квартирата ми всичко беше наред нямаше проблем 3 лаптопа и изобщо не е спирал.Така стигнах до извода, че не е лаптопа а рутера.

Само 2та лаптопа са свързани към рутера. Сигорен съм, че имат само по 1 антивирусна скоро преинсталирвах Acera а Lenovoto е нов и използва само Нод.... ако сменя софтуера на рутера с DD-WRT възможно ли е проблема да бъде отстранен ? И не знам какъв софтуер, ще да е инсталиран в квартирата ми всичко беше наред нямаше проблем 3 лаптопа и изобщо не е спирал.Така стигнах до извода, че не е лаптопа а рутера.

Изпълни всички стъпки от предния ми пост и ще видим. Може да флашнеш с dd-wrt, но и той не е лишен от бъгове, даже напротив и е малко специфика там. Може също така да не останеш доволен от скоростта на wi-fi  и т.н.

• Автор

Изпълни всички стъпки от предния ми пост и ще видим. Може да флашнеш с dd-wrt, но и той не е лишен от бъгове, даже напротив и е малко специфика там. Може също така да не останеш доволен от скоростта на wi-fi  и т.н.

Да определено флашвал съм преди и драстично ми се намали скоростта на wifi-to

Да определено флашвал съм преди и драстично ми се намали скоростта на wifi-to

Ами не случайно го написах, че е специфика там и иска повечко занимаване. То иначе отдавна да го бях предложил. Както и да е, изпълни всичко от пост №80 и ще видим.

п.п. Не пропускай ресета!

• Автор

3. Снимай ми наст. в рутера за DHCP

4. Профилактично на проблемния лаптоп - по познатия начин свали и разархивирай прикачения файл на десктопа. Този път обаче с десен бутон на мишката б/у него и даваш "Изпълни като администратор..." Изчакай докато компютъра не се рестартира! След всичко това, остава да тестваш колко ще изкара. Пиши за резултата. 

Испълних всички стъпки, но не можах да разбера как да стигнах до DHCP настройките в рутера.Aха сега ми стана ясно след като се разрових но аз използвам PPPoE

Редактирано от Ninec (преглед на промените)

Испълних всички стъпки, но не можах да разбера как да стигнах до DHCP настройките в рутера.Aха сега ми стана ясно след като се разрових но аз използвам PPPoE

Не, там не пипаме!

От NETWORK SETTINGS > SETUP

Не :D

В момента си на ADVANCED, иди на SETUP (един таб на ляво) и после от менюто в ляво има NETWORK SETTINGS

• Автор

Не :D

В момента си на ADVANCED, иди на SETUP (един таб на ляво) и после от менюто в ляво има NETWORK SETTINGS

Нямам Network Setting там са Internet setup,Wirless setup и Lan setp

Нямам Network Setting там са Internet setup,Wirless setup и Lan setp

Добре извинявай, карам по инерция, значи LAN SETUP

Ок,

В реда DHCP Lease Time : сега е 10080, промени числото на 60 примерно временно и запази настройката. Закачи лаптопа само на wi-fi и тествай. Ако пак спре нета, промени числото на 15 и пак тествай. Пиши за резултата.

• Автор

Ок,

В реда DHCP Lease Time : сега е 10080, промени числото на 60 примерно временно и запази настройката. Закачи лаптопа само на wi-fi и тествай. Ако пак спре нета, промени числото на 15 и пак тествай. Пиши за резултата.

Спря на 60 както и на 15.

Спря на 60 както и на 15.

Ясно, върни си стойността, както си беше по подразбиране на 10080. К'вото можеше да се опита го направихме. Явно е някакъв специфичен бъг. Гледам рутера ти излъчва на 13-ти канал, което е малко нож с две остриета. Във времето на два пъти съм се се сблъсквал с подобен проблем и рутер на TP-Link, който беше настроен да излъчва на 13-ти канал, а wi-fi карта на Atheros губеше връзка с рутера. Проблема го отстраних, като смених драйвера на карта с по-стар, така че не ти пречи да опиташ и да смениш драйвера. Отделно не ми отговори на въпроса какъв power план е зададен на лаптопа? Като заключителни съвети:

1. Премести рутера на друг контакт/разклонител

2. Ако в близост има други устройства работещи на 2,4 GHz ги разкарай, като безжичен телефон и т.н. Също така рутера и лаптопа не трябва да са в близост до микровълнова печка.

3. Направи последен тест на връзката, за да видим какво се случва: Свържи проблемния лаптоп само на wi-fi. Отвори си команден прозорец и вътре в него напиши ping 194.145.63.12 -t дай enter. Остави прозореца отворен и си работи на лаптопа, когато спре нета виж в прозореца дали сървъра продължава да отговоря или вече се връща отговор request timeout. Сподели после.

• Автор

Ясно, върни си стойността, както си беше по подразбиране на 10080. К'вото можеше да се опита го направихме. Явно е някакъв специфичен бъг. Гледам рутера ти излъчва на 13-ти канал, което е малко нож с две остриета. Във времето на два пъти съм се се сблъсквал с подобен проблем и рутер на TP-Link, който беше настроен да излъчва на 13-ти канал, а wi-fi карта на Atheros губеше връзка с рутера. Проблема го отстраних, като смених драйвера на карта с по-стар, така че не ти пречи да опиташ и да смениш драйвера. Отделно не ми отговори на въпроса какъв power план е зададен на лаптопа? Като заключителни съвети:

1. Премести рутера на друг контакт/разклонител

2. Ако в близост има други устройства работещи на 2,4 GHz ги разкарай, като безжичен телефон и т.н. Също така рутера и лаптопа не трябва да са в близост до микровълнова печка.

3. Направи последен тест на връзката, за да видим какво се случва: Свържи проблемния лаптоп само на wi-fi. Отвори си команден прозорец и вътре в него напиши ping 194.145.63.12 -t дай enter. Остави прозореца отворен и си работи на лаптопа, когато спре нета виж в прозореца дали сървъра продължава да отговоря или вече се връща отговор request timeout. Сподели после.

Нищо не помага далеч е от каквито и да е уреди.След като спря даде отговор request timeout.Явно, ще се наложи да сменям рутера.

Нищо не помага далеч е от каквито и да е уреди.След като спря даде отговор request timeout.Явно, ще се наложи да сменям рутера.

Е ако е така и ще сменяш рутера, то по-добре първо флашни с някакво dd-wrt/openwrt. Поиграй си с настройките за wi-fi и виж как ще е.

• Автор

Е ако е така и ще сменяш рутера, то по-добре първо флашни с някакво dd-wrt/openwrt. Поиграй си с настройките за wi-fi и виж как ще е.

Не знам дали ще  успея да го настроя преди време го флашнах и скороста ми падна с 4-5мб при сваляне на торенти.

Не знам дали ще  успея да го настроя преди време го флашнах и скороста ми падна с 4-5мб при сваляне на торенти.

Ами не пречи да опиташ. Отделно като ще теглиш торенти, ще включиш един кабел временно. Ти така или инак сега нямаш пълноценна безжична връзка. Ама ако не си си поиграл с различни драйвери за wi-fi, първо това направи преди да флашваш. Това е моят съвет.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.