Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте! Ще си купувам настолен компютър и се чудя кой от трите да купя ?? Имам мои мнения, но искам да чуя вашите , защото не се занимавам с компютри. Имам нещо впредвид, но съм само на 14 и нищо не разбирам :D Ето и линкове:

http://www.technomarket.bg/products/09134353/acer-aspire-xc-605-dt-steex-006 не храня надежди за този

http://plasico.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80-desktop-home-5-intel-i3-4160-360-ghz-3-mb-9847.html

http://plasico.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%8A%D1%80-amd-advanced-amd-a10-5800k-x4-38ghz-9848.html

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Готов компютър забрави да си купиш изчакай мнения и дай точен бюджет.

Редактирано от TheWalkingDead (преглед на промените)

А какъв е мониторът ти? За какво ще ползваш компютъра? Имаш ли стара конфигурация сега и каква е тя?

Готов компютър забрави да си купиш изчакай мнения и дай точен бюджет.

Прав си

Сега накратко ще обесния на автора защо е по-добре сглобен компютър

1.На части ще вземеш по хубав компютър за същата цена отколкото сглобен такъв

2.На готов компютър имаш гаранця на цялата конфигураця и сам не ожеш да ъпдейтваш а на части можеш преспокойно да си бърнникаш вътре и имаш гаранция

3.Развалили се нещо при компютър от части просто носиш дефектиралата част на сервиз а не целия компютър

• Автор

Значи... стария компютър има следните параметри ( счупи се :D )

RX 4250 Media Center

CPU: AMD Athion64 X2 4200+ 2.2 GHz, s. AM2

RAM: 2048MB DDR||

HDD: 320GB SATA||

ODD: DVD-RW DL/DF Samsung

VGA: ATI HD 3450 256MB DDR|| PCI-E VGA/DVI/TVO

MB: NVIDIA s. AM2,Dual DDR||, PCI Ex, SATA|| , RAID, Lan 10/100, 6-ch HD audio (int.)

Има и тв тунер, но не мисля, че е важно.

Ами главно новият компютър ще го ползвам за игри.

Няма ли да можеш да ползваш старите кутия и хард-диск?Така ще си спестиш едни стотина левчета на първо време.А по-късно като ти отеснее хард-а,ще си вземеш по-голям.

• Автор

От хард диска само ще взема снимките и нищо друго, а за кутия не съм мислил.....

Аз не смея да направя компютърна конфигурация, защото знам, че ще трябва частите да си пасват да се синхронизират и ,мисля че нищо няма да мога да направя :(

Спестените пари могат да се вложат в по-добри компоненти.

Аз година и половина карах със старият си 160 ГБ хард Хитачи и не съм се оплаквал.казвам ти го това,защото сумата на бюджета не е много голяма,за да могат да се вземат високопроизводителни части.А какви игри играеш?

Така и не чухме какъв е монитора.....

• Автор

За монитора: 1024x720 .За игрите играя Crysis, LoL понякога, Drakensang Online, Minecraft, надявам се да мога да играя counter strike: global offensive..

Ориентирал съм се и към The Sims 4

Редактирано от Християн Димитров (преглед на промените)

Вариантите ти са няколко.

Вземаш каквито можеш части да събереш в бюджета си.И всичко ще е с компромиси.

Вземаш си силен процесор,и след време добавяш и видеокарта,като запазваш старите кутия и хард.

Вземаш не много силен процесор и видеокарта,запазваш старите кутия и хард.

Ти прецени кой вариант те устройва,и ще предлагам.

• Автор

Проблема е, че от стария компютър процесора, видеокартата и дъното са изгорели. Но ми харесват идеите ти.

Най ме устройва 2рия вариант.

Дай мнение за последния линк. Този компютър най ме устройва.

Не си купувай готов компютър.Няма да видиш добро.

Количка

Обща стойност - 636.02 лв. с ДДС

Дъното има всякакви изводи,така че лесно ще го вържеш със сегашният ти монитор.Предостатъчно рам,ако ти идва в повече,може да се вземе само една плочка.Процесорът е най-предлаганият във форума.Чудесно захранване.

Тия готови сглобки не са добър избор. Многократно сме повтаряли защо. A10-5800K като процесорна мощ е на ниво Pentium, а вградената в него карта не е по-добра от 6670, а и това APU за да покаже сила му трябва двуканална памет по възможност над 1600MHz. Захранването по всяка вероятност е жълто и не би могло да се справи с мощна видеокарта.

Видеокартата (GT 740) е доста по-слаба от GTX750, а и е с бавната DDR3 памет и освен за играене на стари и леки игри за друго не става.

Освен размерите на харда и паметта друго не знаем за тях. Дъното по всяка вероятност е най-скопеното и евтино с A55 чипсет.

Ако бюджета ти е 750 лв. предлагам това:

Обща стойност - 761.34 лв. с ДДС
Ползваш стария хард. Не знам каква е кутията, но е хубаво да се вземе нова. Ако искаш веднага видеокарта става така:

Обща стойност - 770.09 лв. с ДДС
Но заради тая видеокарта трябва да вземеш по-слаб процесор, дъно с по-малко слотове, по-малко РАМ и по-скапано захранване.
Първия вариант е много по-добър и на него може да сложиш видеокарта от рода на GTX960/970, R9 280/X, R9 285/X без да се притесняваш, че ще бъде спъвана от процесора или че захранването няма да стигне.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

В процесора има вградена. На прилично ниво е, на по-ниска резолюция могат да се играят доста игри, макар и не на максимум детайли. След като съберете пари, се взима външна видеокарта, която в комбинация с процесора предложен от Onogondour ще е трепач, ще можете да играете почти всичко на макс. Вариантите предложени от Нико_ също са доста подходящи.

Взимай първото предложение на Нико,с него ще си играеш изброените игри на минимални настройки.

• Автор

Тия готови сглобки не са добър избор. Многократно сме повтаряли защо. A10-5800K като процесорна мощ е на ниво Pentium, а вградената в него карта не е по-добра от 6670, а и това APU за да покаже сила му трябва двуканална памет по възможност над 1600MHz. Захранването по всяка вероятност е жълто и не би могло да се справи с мощна видеокарта.Видеокартата (GT 740) е доста по-слаба от GTX750, а и е с бавната DDR3 памет и освен за играене на стари и леки игри за друго не става.Освен размерите на харда и паметта друго не знаем за тях. Дъното по всяка вероятност е най-скопеното и евтино с A55 чипсет.Ако бюджета ти е 750 лв. предлагам това:GB H81M-D3H /H81/LGA1150 I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150 2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9 PSU FORTRON RIDER 550 SILVER CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU  Обща стойност - 761.34 лв. с ДДСПолзваш стария хард. Не знам каква е кутията, но е хубаво да се вземе нова. Ако искаш веднага видеокарта става така:

ASUS H81M-C /1150 I3-4130 3.4GHZ/3MB/LGA1150/BOX 4GB DDR3 1600 GEIL /BULK PALIT GTX750TI STORMX DUAL 2G CM K280 W/ELITE 500W  Обща стойност - 770.09 лв. с ДДСНо заради тая видеокарта трябва да вземеш по-слаб процесор, дъно с по-малко слотове, по-малко РАМ и по-скапано захранване.Първия вариант е много по-добър и на него може да сложиш видеокарта от рода на GTX960/970, R9 280/X, R9 285/X без да се притесняваш, че ще бъде спъвана от процесора или че захранването няма да стигне.

видеокартата вградена ли е ?

видеокартата вградена ли е ?

Първата да,а втората не е.

• Автор

Първата да,а втората не е.

Да наистина първото предложение ме устройва най-много. Има и вградена видеокарта :)

Значи взимаш първата и събираш около 320 лева за новата карта,която се очаква скоро,а именно gtx 950ti.

• Автор

Значи взимаш първата и събираш около 320 лева за новата карта,която се очаква скоро,а именно gtx 950ti.

Но докато излезе ще може ли да се играят игри или евентуално да си стои така само с вградена карта ?

Да ще може,но на 720p при минимални настройки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.