Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за компютърна конфигурaция

Featured Replies

Къде са тия 1000 пъти бре, мен? Недей баламосва публиката. Ами ако аз ти кажа, че фордовете са пълен боклук, а в частност фиестата абсолютна тояга ти как ще го поемеш? Ако задълбаем на фенска основа край няма да има, но тук сме се събрали да даваме колкото се може по-обективни мнения. А твоите не са такива и е редно да си признаеш вместо да клинчиш с разни похвати от татово време. Има място и за 2-та производителя, но логично пазара предварително е преразпледелен. Нито ти си на 20-се, нито аз, че да се занимаваме с такива глупости. И няма по-добър продукт. Има най-добър продукт за парите си. ОК?

О, точно защото съм на...42 не се занимавам с експерименти, а избирам това, което преценя за най-добро. разбира се за парите си. И понеже обичам все пак да играя игри и то с добра картина, а не просто да цъкам нещо на low,  то и не избирам процесор на AMD. От времето на Феномите АМД почти не са мръднали. И тогава ако можеше да се спори, дали Феном или някой C2D/i3/i5/i7, то сега не виждам причина за подобен дебат. При положение, че ей сега ще ти извадя 10 игри, при които АМД се провалят с гръм и трясък, не виждам смисъл да се спори дали FX6350  или i5.  A за парите пак не си много прав, защото ако на тоя i5  не му трябва клок за да работи идеално и с много бързи видеокарти, то за да стане FX6350  конкърентноспособен и то не във всички случаи, му трябва нещо простичко - клок. А всеки който се занимава с хардуер знае, че клока не е за всеки и не е за всяка конфигурация. Тоест трябват пари за дъно, захранване, охладител на процесора, а от там и кутия с вентилатори, която да побере всички тия допълнителни неща. И като дръпнеш чертата виждаш, че тоя FX6350  е излязал наравно с i5, но пак е по-назад. Е на това ли му викаш цена/производителност? Щото аз цена/производителност викам на едно дъно за 70 лева+i5  за 300 лева на промоция, каквито има по-често, отколкото им се иска на АМД феновете+ GTX750Ti  за 270 лева+ 350 ватов Фортрон за 50-60 лева. Ето това е цана/производителност/кеф. 

Аз като го купувах си правих сметката - със промоцията на FX 6300, охлаждането и дъното платих с около 30лв повече отколкото бих платил за i3+евтино 1150 и получих нещо което настига i5 в многонишкови предложения и теоретично губи от i3 в еднонишкови... но досега не съм забелязал съществена разлика дори в еднонишковите. Така, че аз лично съм доволен. Ако имах още малко пари аз щях да кацна на i5, но предпочетох да налея повече във видеото.

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

Щото аз цена/производителност викам на едно дъно за 70 лева+i5  за 300 лева на промоция, каквито има по-често, отколкото им се иска на АМД феновете+ GTX750Ti  за 270 лева+ 350 ватов Фортрон за 50-60 лева. Ето това е цана/производителност/кеф. 

Голям кеф ще да е със скопен процесор, още по-скопено дъно, нискокачествено захранване и хибридна графика(нито лоша, нито добра). И понеже си на 42 те приемам абсолютно на сериозно. А бре една жена ще те оправи, ама явно не се сещаш.

Поздрави!

Аз като го купувах си правих сметката - със промоцията на FX 6300, охлаждането и дъното платих с около 30лв повече отколкото бих платил за i3+евтино 1150 и получих нещо което настига i5 в многонишкови предложения и теоретично губи от i3 в еднонишкови... но досега не съм забелязал съществена разлика дори в еднонишковите. Така, че аз лично съм доволен. Ако имах още малко пари аз щях да кацна на i5, но предпочетох да налея повече във видеото.

Е точно за еднонишковите говоря. Същите тия еднонишкови тормозят и Xeon-a  ми заради ниската честота, но това е друга тема. Представи си сега, че бях с FX8350. Ами колкото и да го клоквам, няма да мине дори Xeon  в еднонишковите, както и в многонишковите. Само дето ще трябва да наливам пари за охлаждане, че не обичам нещо да ми шуми на главата. Като сложа и лакомията на тоя клокнат процесор, нищо чудно и захранването ми да почне да вдига врява.  Интересно, колко пари си налял за тоя FX6300+ добро дъно за клок+ охладител +малко по-добро захранване от необходимото + това да се съобразяваш и с ширината на кутията заради охладителя. Гледах една конфигурация в Мост с FX6350,  някакво водно охлаждане и п***и му майни за няколко бона и се чудех - тия хора акъл имат ли?

Голям кеф ще да е със скопен процесор, още по-скопено дъно, нискокачествено захранване и хибридна графика(нито лоша, нито добра). И понеже си на 42 те приемам абсолютно на сериозно. А бре една жена ще те оправи, ама явно не се сещаш.

Поздрави!

Не щеме ний богатство,

не щеме ний ЖЕНИ,

а искаме свобода,

човешки правдини!

Напред! Напред!

Напред да вървим!

България от робство

да освободим!

Не щеме ний боляри,

не щеме ний паши –

жадуват свободата

нашите души!

Сановници не щеме,

ни православен цар –

свободата свята

е нашият олтар!

Не щеме ний попове,

ни екзарх-шарлатан!

Не щем да сме робове

на Господ самозван!

Разкъсайте робове

робския ярем,

щом не сме свободни,

по-добре да мрем!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Доста малко всъщност, дъното ми е AsRock 970 Extreme 3 rev2, което е само 4+1 фази. По принцип не се препоръчва за клок, но FX 6300 не е FX 8320 и аз не гоня екстремни честоти от порядъка на 4.7, пък и Extreme 3 има радиатори на VRM-то така че се справя, пипал съм го с пръстомера и дори на 4300 клок положението е ОК.

Кутията е малко тясна наистина CM 350, взех True Spirit 120 M който е на цената Evo 212 но се събра перфектно защото точно за такива кутии е правен. Не отчитам разлика в шума със и без клок с този охладител. Под бенчове чувам само картата.

Повечето хора наистина хвърлят много пари за дъно и кулър и крайния резултат не оправдава инвестицията, но може да се клоква и по-бюджетно. Единственото за което завиждам на Интелите, е че техния фабричен охладител обикновено се справя. На АМД слагат една калпава алуминиева ламарина и немощно вентилаторче, пълна скръб. Решили са, че който купува АМД ще клоква и затова сигурно. Стария ми Core 2 Duo 5200 си стоеше клокнат с фабричния охладител на 55 градуса и ни звук ни стон :(

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново, може ли някои да ми каже каква в кутията защото гледам има и от 30 и от 70 лева с еднакви размери  , само външия вид ли е разликата ?И има ли значение дъното за игрите? А да ви питам дъното предложено от нико има ли оптичен изход ASROCK B85M PRO3

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.