Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на интернет на компютър с Windows с телефон android OS

Featured Replies

Ok,не бързам много.

Извинявай, че се забавих малко с отговора, но ми се наложи да поработя по друг проблем . Следвай стъпките едно към едно и предполагам ще стане работата. Идеята е да автоматизираме процеса напълно. Бих ти драснал един скрип и да инсталираш всичко на куп с едни клик на мишката, но се появиха въпроси във форума и ще го опиша за да може да се види как съм го измислил. Малко е балъмско, но толкова... И така:

1. Премести файла StartMy_Wi-Fi.exe от десктопа в папка C:\Programs Files за 32 бит. система или в C:\Programs Files (86) за 64 бит.

2. В търсачката от старт бутона в Windows, въведи Taskschd.msc и дай enter - ще се отвори Task Scheduler

3. От менюто в дясно избери Create Task...

4. Таб General > Name: задай име на задачата SMWF

4.1. Най-долу дай отметка пред Run with highest privileges

4.2. Configure for: избери твоята система

5. Таб Triggers > Най-долу избери New...

5.1. Срещу Begin the task: от падащото меню избери At log on и даваш ОК

6. Таб Actions > Най-долу избери New...

6.1. Срещу Action: Start a program

6.2. Под Program/script избери Browse задай пътя C:\Programs Files\StartMy_Wi-Fi.exe потвърди с ОК

7. Таб Conditions > Махни отметката пред Start the task only if the computer is on AC power потвърди с ОК

Това е накратко. След това всеки път когато включиш компа и се логнеш .exe-то  ще се стартира автоматично и респективно ще пуска hostednetwork

Iliyan Georgiev, не знам само ка вържеш хАндроида с AccesPoint мрежата. Моят (4.1.1) пищи, че не поддържа свързване с такъв тип мрежа. Бях вързал такава мрежа с един WUSB dongle, но се наложи да пусна рутър заради Андроида. :)

ПП Радвам се, че сме свършили работа. Заради тая мрежа бях писал и бач за създаването й. ('щот съм мързел :) )

@echo off

:INPUT_SSID

cls

set /p SSID="Enter SSID: "

echo Your SSID is %SSID%

if "%SSID%"=="" (GOTO INPUT_SSID)

:INPUT_KEY

cls

echo Your SSID is %SSID%

set /p KEY="Enter Key (at least 8 character): "

if "%KEY%"=="" (GOTO INPUT_KEY)

set #=%KEY%

set length=0

:loop

if defined # (set #=%#:~1%&set /A length += 1&goto loop)

if %length% geq 8 (GOTO EXIT)

if %length% lss 8 (cls&echo at least 8 character&GOTO INPUT_KEY)

:EXIT

cls

echo Your SSID is %SSID%

echo Your key is  %KEY%

:SET

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=%SSID% key=%KEY% keyUsage=persistent

echo ssid=%SSID% key=%KEY%>"%Userprofile%\Documents\WiFiAP_%SSID%.txt"

rem This line add to registry autorun

rem reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" /f /v "WiFi AP" /t REG_SZ /d "netsh wlan start hostednetwork && netsh wlan connect Artemida"

rem echo netsh wlan start hostednetwork && netsh wlan connect %SSID%>"%ProgramData%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\WiFiAP_%SSID%.bat"

echo netsh wlan start hostednetwork && netsh wlan connect %SSID%>C:\Windows\System32\GroupPolicy\Machine\Scripts\Startup\WiFiAP_%SSID%.bat

mmc.exe gpedit.msc

pause

netsh wlan start hostednetwork && netsh wlan connect %SSID%

:EOF

Забележа: Зад rem-овете има вариант за стартиране на bat файла от Startup папката. :)

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Видях го в интернет преди месец някъде и реших да пробвам.То взе че се получи.И от тогава при всяко пускане на компа в cmd пиша тези неща и така си карах.Моят е по-стара версия 2.3.5 на htc desire hd.

exwol благодаря и на теб за оказаната помощ.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

Видях го в интернет преди месец някъде и реших да пробвам.То взе че се получи.И от тогава при всяко пускане на компа в cmd пиша тези неща и така си карах.Моят е по-стара версия 2.3.5 на htc desire hd.

Може би в по-новите версии са клъцнали поддръжката на Ad-hock мрежите. Да беше питал по-рано :ph34r:

Не, че нещо ама пак претупани решения. Интересни, но не до там подсигурени и премислени. belivakov за неам си кой път гледам избързваш с готово решения и копи/пейст. Не това е целта на форума, ама нейсе. Щом сте се оправили браво на вас. 5 приказки ще кажа, за ония де имат глава да мислят и четат темата в бъдеще, ако искат да увират. Първата част на поста означен като "отговорено" е верен, ама не и втората. Демек верен е до някъде и ще работи, ама при определени условия. За това обаче, автора на поста лекинко е пропуснал да ни осведоми, що ли? Чиста случайност, че се е получило тук. Тая раха не работи при всички версии на Windows, това първо. Второ,  какво правим ако на машината има повече от един юзер акаунт и те са без администраторски права и логването е през тях, както е и много често, пак липсва инфо за справяне с проблема? Още в пост №20 написах, ако някой се сети за създаване на аутостартер с админ права да пише. Но не и да се даде куцо решение, колкото да има нещо и колко да си пишем постове.

• Автор

exwol решението което си дал го пробвах и работи.

belivakov когато преди малко си реснах машината отново не работеше,въпреки че снощи го рестартирах няколко пъти и си работеше.

.. готово решения и копи/пейст. Не това е целта на форума, ама нейсе...

Ти, в качеството си на 'къФ се изживяваш, че да категоризираш кое е копи/пейст? И нима твоето предложение не е готово решение? А, разбрах - ти си открил колелото!

И каква е целта на форума? Да решава проблема с глобалното затопляне? Или конретно поставени проблеми? Мисля, че бях до тук с активното писане в този форум. Не смятам, че трябва да понасям смърдежите на някого(първите две цифри на ЕГН-то ми не ми позволяват :) ), само 'щот' се смята за...

Пожелавам всичко най-добро на помагащите тихо и кротко тук!

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ти, в качеството си на 'къФ се изживяваш, че да категоризираш кое е копи/пейст? И нима твоето предложение не е готово решение? А, разбрах - ти си открил колелото!

И каква е целта на форума? Да решава проблема с глобалното затопляне? Или конретно поставени проблеми? Мисля, че бях до тук с активното писане в този форум. Не смятам, че трябва да понасям смърдежите на някого(първите две цифри на ЕГН-то ми не ми позволяват :) ), само 'щот' се смята за...

Пожелавам всичко най-добро на помагащите тихо и кротко тук!

хахаха, де бре пък ти... :)

Не знам какви са ти първите две цифри на ЕГН-то, но ми се струва, че ти е много "тънко обиждалото". По принцип свят широк, можеш да си тръгнеш по всяко време. Никой никого на силна не държи тук. Аз ако ще си тръгвам, затварям форума с червения хикс и отивам да пия бира и ич ме не грее, к'во се случва, нито пък ще го обявявам. Тук влизам, за да споделя опит, да науча нещо и да общувам с хора, които ме разбират какво им говоря, за разлика от голяма част от обкръжението ми (предполагам и на всеки от нас), на които като им заговоря с терминология и ме гледат като "индианец пишеща машина". Що се отнася до въпросите ти - Не се изживявам, не категоризирам, а отбелязвам поради две причини. Първата чисто технически, която обясних в пост №30. Втората е малко по-различна. По спомени за пореден път в темите засичам твое мнение/пост, което директно или индиректно неоснователно оспорва мое такова. Обърни внимание на неоснователно. Питаш каква е целта на форума, ами да помогнем на потребителя без да го объркваме допълнително. И в предна тема мисля, че ти го казах същото. Нали идеята е да предложим решение заедно. Това е смисълът - повече глави, по-добри резултати, а не като в приказката риба, рак и щука. Т.е. аз го разбирам така - четем постовете, виждаме до къде се е развила темата и добавяме решение, а не генерално нов подход, който на всичко отгоре и грешен. Казах, че е копи/пейст, защото се вижда. Казах го вече, пропуснал си да предупредиш за възможните варианти, при които твоето решение няма да сработи. Липсва и предварителен диалог с автора на темата, при който го  уведомяваш за възможностите, така както подходих аз. Вече той си решава дали, как и на какво решение ще се спре, и какви биха били минусите и плюсовете. За мен твоето е копи/пейст, след като самия ти имаш неизвестни в него. И сега ще ти кажа, че моето предложени не е готово решение, а лично помислено от мен. Помислих за вариантите, уведомих автора и му дадох 100% рaботещo решение. В случай, че не го устройва, с още три клика на мишката и получава пълния вариант. Замисли се защо изобщо походих така и т.н. Или смяташ че всичко е случайно, просто налучквам или се правя на някакъв какъвто споменаваш там.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

да видим дали съм разбрал:

искаш да споделяш интернет-а от телефона към компютъра ?

• Автор

да видим дали съм разбрал:

искаш да споделяш интернет-а от телефона към компютъра ?

От компютъра към телефона,и вече е направено.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.