Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на интернет на компютър с Windows с телефон android OS

Featured Replies

Чудех се дали да питам тук или в GSM,но се спрях тук.

Значи проблема е следният:

Свързвам си лаптопа и телефона безжично с компютъра като използвам вградената в Windows функция за свързване безжично.Проблемът е че всеки път когато преспа или изгася компа,трябва отново и отново да въвеждам дадените команди в cmd.Въпросът ми е как да го направя така че да не се въвеждат тези команди постоянно.

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

• Автор

Говоря за това:

1. Стартирате CMD с администраторски права.

2. За активиране на microsoft virtual wifi miniport adapter се пише в конзолата следното:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=TEST key=12345678
Можете да замените TEST със произволен текст, това ще бъде името на мрежата, а 12345678 ще е паролата за свързване

3. Отивате в КонтроленПанел/Център за мрежи и споделяне/ Промяна на настроиките на адаптера/ Избирате Мрежовата карта която е свързана с интернет/ Десен бутон/ Свойства/ Споделяне/ Слагате тикче в полето Позволи на други потребители да се свързват с интернет връзката на този компютър/ и от падащото меню отдолу избирате microsoft virtual wifi miniport adapter/ OK

4. Връщате се в Конзолата и пишете: netsh wlan start hostednetwork което активира мрежата :)
Вече имате споделен интернет по WLAN

Вече не помня от къде го свалих,но чрез него си правя връзката.

Здравей,

А ти всъщност какво искаш да правиш? Искаш да си влизаш и контролираш компютъра от смартфона ли? Ако е така - защо не ползваш просто TeamViewer или някакъв подобен софтуер?

• Автор

Здравей,

А ти всъщност какво искаш да правиш? Искаш да си влизаш и контролираш компютъра от смартфона ли? Ако е така - защо не ползваш просто TeamViewer или някакъв подобен софтуер?

Не,искам като стартирам компа да мога да му ползвам интернета и да си го шервам на лаптопа и телефона.Не само един го използва в нас.Но при всяко стартиране трябва да въвеждам командите постоянно.А аз го рестартирам на 24 часа,като същевременно го проверявам за вируси и други гадини.

ПП:Аз ли не пиша на български или някой хора не ме разбират.Написал съм че иска да ползвам интернета от компа безжично за лаптопа и телефона,а не да ползвам лаптопа като рутер.

ЩЕ ПОМОЛЯ ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е ЗАПОЗНАТ С ЕСТЕСТВОТО ДА НЕ КОМЕНТИРА.

Че за тази работа защо не си вземеш едно безжично рутерче и да ти е мирна главата?

• Автор

Че за тази работа защо не си вземеш едно безжично рутерче и да ти е мирна главата?

Абе приятел,ти с коя глава мислиш.Защо да се дават пари за нещо което го има вградено в самата ОС.Аз съм си платил за нея за разлика от повечето потребители в България.Решение мога да намеря като се свържа с Microsoft,но всеки който се е сблъскал с тях,знае че е изключително трудно и въпрос на много нерви да се оправи.

Хах, ти си решаваш. За мен лично е непрактично да си включа настолен компютър, само за да имам интернет на телефон, лаптоп, таблет и тем подобни. Със сегашните цени на приличните безжични рутери на пазара, не мисля че е болка за умиране, но все пак всеки сам си преценя.

Успех с намирането на по-добро решение за твоя случай тогава. Лека вечер. ;)

• Автор

Хах, ти си решаваш. За мен лично е непрактично да си включа настолен компютър, само за да имам интернет на телефон, лаптоп, таблет и тем подобни. Със сегашните цени на приличните безжични рутери на пазара, не мисля че е болка за умиране, но все пак всеки сам си преценя.

Успех с намирането на по-добро решение за твоя случай тогава. Лека вечер. ;)

Та какъв отговор даде на моето конкретно питане?

Отговор:НИКАКЪВ.

Та какъв отговор даде на моето конкретно питане?

Отговор:НИКАКЪВ.

Ако обичаш без заядлив тон!

Нито беше обяснил като хората първоначално какво искаш, нито нищо... Дадох ти алтернатива (доста по-практична лично за мен), но както и да е, явно си достатъчно отворен, за да си намериш решението и сам. Спирам да пиша тук, защото прекалено много се отклонихме (а и нямам намерение повече да се опитвам да ти помагам с каквото и да било), не мисля, че има нужда от повече спам.

Хайде, със здраве...

• Автор

Погледни малко по-нагоре : >

Пробвах го сега това което предложи,но за жалост положението е пак същото.

Отговор към kakovtou:не се заяждам,не го приемай така.Никога и с никой не съм  се заяждал,и не мисля да започвам.Но както искаш го приемай.

Абе малко наперено подхождаш ама айде. Та да си дойдем на темата. Би ли обяснил от какъв точно физически адаптер виртуализираш? Защото това не е нищо повече. Отделно леко си забравил да споменеш, че е необходим и съответен драйвер и още и още. Или се опитваш да кажеш колко си запознат, а ние какви глафони сме...

Конкретно решение и за това, което искаш мога да ти дам Т.е. аз лично да ти го направя, ако трябва. Ще ти драсна за 5 мин. едно .exe, което да стартираш било ръчно или да стартира със старта на системата и толкова, проблема е решен. Но нужно ли е да се палиш толкова и защо всъщност не се огледаш за по-елегантни решения?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Че кой се пали?

И да,наистина не съм споменал за адаптера,понеже мисля че е нещо от настройките на самата ОС.А пък ако бях толкова запознат щях ли да питам?
Адаптера е:Realtek RTL8192CU Wireless LAN 802.11n USB 2.0 Network Adapter
ОС:Windows Ultimate 32-битова.

Това е друго вече и сега това, което предполагах вече е затвърдено. Та кажи ми сега това решение ли искаш или ще търси друго? И ако е това, прати ми на лични с какво име и парола да бъде мрежата и да ти драсна решението, за да си го свалиш.

• Автор

Това е друго вече и сега това, което предполагах вече е затвърдено. Та кажи ми сега това решение ли искаш или ще търси друго? И ако е това, прати ми на лични с какво име и парола да бъде мрежата и да ти драсна решението, за да си го свалиш.

Имаш ЛС.

Имаш ЛС.

Отне ми малко повече време, но ето ти файла прикачен по-долу. Свали го на десктопа и стартирай да видим  първо дали работи и трябва ли да го поправим, ако всичко е наред ще помислим, как да се стартира автоматично, че са му нужни админ права. Пиши да видим...

StartMy_Wi-Fi.zip

• Автор

Отне ми малко повече време, но ето ти файла прикачен по-долу. Свали го на десктопа и стартирай да видим  първо дали работи и трябва ли да го поправим, ако всичко е наред ще помислим, как да се стартира автоматично, че са му нужни админ права. Пиши да видим...

С него се стартира.

С него се стартира.

Т.е всичко е наред? Сега имаш няколко варианта да се стартира автоматично.

1-ви. Много лесен вариант 2-3 клика и след старт на системата ще се стартира, а ти само трябва да и дадеш правата на админ, демек да цъкнеш на YES и това е.

2.-ри. Малко по-сложен вариант със създаване на таск, който да се стартира със системата и да има админ права (тука трябва да си припомня как беше).

3-ти. Вариант е да се създаде датабейс за .exe-то, но ще ни е необходима допълнителна програма на майкрософт, която да инсталираш и да ти дам стъпките как да си направиш нещата. За тези три се сещам на първо четене. иабери и да ти кажа. а ако някой пък се сети междувременно как да го направим ауто стартер с админ права да каже .

• Автор

Ами какво да го мисля давай от първия,че да видим какво ще стане.

жахах за мен супер, но аз ти предлагам да го направим малко по-интелигентно, та като ще е "гарга да е рошава". Демек вариант 2 и да видим какво ще се получи. Тъкмо искам да си припомня, но ми дай малко време да ти драсна инструкциите, Съгласен? :)

• Автор

Ok,не бързам много.

1. Стартирате CMD с администраторски права.

2. За активиране на microsoft virtual wifi miniport adapter се пише в конзолата следното:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=TEST key=12345678

Можете да замените TEST със произволен текст, това ще бъде името на мрежата, а 12345678 ще е паролата за свързване

3. Отивате в КонтроленПанел/Център за мрежи и споделяне/ Промяна на настроиките на адаптера/ Избирате Мрежовата карта която е свързана с интернет/ Десен бутон/ Свойства/ Споделяне/ Слагате тикче в полето Позволи на други потребители да се свързват с интернет връзката на този компютър/ и от падащото меню отдолу избирате microsoft virtual wifi miniport adapter/ OK

4. Връщате се в Конзолата и пишете: netsh wlan start hostednetwork което активира мрежата :)

Вече имате споделен интернет по WLAN

Добави накрая keyUsage=persistent т.е.:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=TEST key=12345678 keyUsage=persistent

Направи си един бач файл:

netsh wlan start hostednetwork

netsh wlan connect TEST

Запиши някъде като wifi.bat примерно.

Бих ти препоръчал да стартираш бача от Group Polisy:

Щракни с десен бутон по файла и избери Copy. Сега

Start->Run->напиши gpedit.msc и натисни Ctrl+Shift+Enter->User Configuration->Windows Settings->Script->Scripts (/)->в десния панел->двоен клик по Startup->бутон Add->бутон Browse. В новия джам щракни с десен бутон на празно място в прозореца и избери Paste. Щракни върху новопоявилия се файл и потвърди с бутон Open. Потвърди всички прозорци назад. Вече при всяо стартиране на системата ще се свързва автоматично с hostednetwork.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Добави накрая keyUsage=persistent т.е.:

netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=TEST key=12345678 keyUsage=persistent

Направи си един бач файл:

Запиши някъде като wifi.bat примерно.

Бих ти препоръчал да стартирраш бача от Group Polisy:

Щракни с десен бутон по файла и избери Copy. Сега

Start->Run->gpedit.msc->User Configuration->Windows SettingsScript->Scripts (/)->в десния панел->двоен клик по Startup->бутон Add->бутон Browse. В новия джам щракни с десен бутон на празно място в прозореца и избери Paste. Щракни върху новопоявилия се файл и потвърди с бутон Open. Потвърди всички прозорци назад. Вече при всяо стартиране на системата ще се свързва автоматично с hostednetwork.

Благодаря ти много.При рестарт всичко стана както го исках. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.