Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолно PC за около 900 лв?

Featured Replies

• Автор

На стария му сменяш дъното,процесора,захранването и картата с това предложение...

Точно така, като ще понадя още една плочка рам, а хард диска си ми е достатъчен.  Дори за две, три от нещата които сменям един колега благодарение на темата прояви интерес. На практика сменям най-важните компоненти които ще облека в същата кутия.

Редактирано от G0ld (преглед на промените)

• Отговори 105
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Точно така, като ще понадя още една плочка рам, а хард диска си ми е достатъчен.  Дори за две, три от нещата които сменям един колега благодарение на темата прояви интерес. На практика сменям най-важните компоненти които ще облека в същата кутия.

"добавя" ли искаше да кажеш ?

• Автор

"добавя" ли искаше да кажеш ?

Да :wink12:

• Автор

BB код:

POWER AXR9 280X 3GBD5-T2DHE/OC

PSU FORTRON HYPER 700 700W

ASROCK B85M-GL /1150

I5-4460 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

Линк:

http://nikem-bg.net/cart/50638p1r51883p1r51325p1r51435p1rf.html

Обща стойност - 925.98 лв. с ДДС

Малко над бюджета, но мисля че си заслужава :)

Да но 3570 е 363лв, а 4460 е 330 и 1155 вече е стар сокет

Колеги, има вариянт един приятел с доста старо ПС от нужда да вземе моето. Интересно ми е ако му го дам цялото дали мога да му взема едни 400 лв? И да ми кажете на тази конфигурация която си харесах като добавим нов хард пак 1 tb и 8 гб рам какви пари ще стане? Въпреки,че ще се вдигнат паричките с тия които взема от старото мога да уравня нещата, затова питам. Благодаря! :)

Редактирано от G0ld (преглед на промените)

Колеги, има вариянт един приятел с доста старо ПС от нужда да вземе моето. Интересно ми е ако му го дам цялото дали мога да му взема едни 400 лв? И да ми кажете на тази конфигурация която си харесах като добавим нов хард пак 1 гб и 8 гб рам какви пари ще стане? Въпреки,че ще се вдигнат паричките с тия които взема от старото мога да уравня нещата, затова питам. Благодаря! :)

Ако бюджета ти стане 1300 лева съвсем спокойно ще вземеш xeon e3 1231v3~i7 4770 и r9 280x,което е една конфигурация достатъчна за всяка игра на ултра без АА,или с АА..
  • Автор

Ако бюджета ти стане 1300 лева съвсем спокойно ще вземеш xeon e3 1231v3~i7 4770 и r9 280x,което е една конфигурация достатъчна за всяка игра на ултра без АА,или с АА..

Ами работата е,че аз кеш мога да извадя примерно към 600 лв + парите от цялата конфигурация ако я продам. Тоест едва ли мога да мина 1000 лв.... бих могъл някой лев отгоре да дам, но само ако е на изплащане примерно, а нито знам СкайБГ и Никем дали дават така, нито обичам да вземем неща на лизинг заради лихвите...

Ами работата е,че аз кеш мога да извадя примерно към 600 лв + парите от цялата конфигурация ако я продам. Тоест едва ли мога да мина 1000 лв.... бих могъл някой лев отгоре да дам, но само ако е на изплащане примерно, а нито знам СкайБГ и Никем дали дават така, нито обичам да вземем неща на лизинг заради лихвите...

Офф:

И аз ненавиждам лихвите

за това почти всичко до сега ми е на кеш (само последните ми 2 телефона са на изплащане)

• Автор

Офф:

И аз ненавиждам лихвите

за това почти всичко до сега ми е на кеш (само последните ми 2 телефона са на изплащане)

И аз съм го правил, но с 0% оскъпяване. Затова ако мога от цялата да взема 400 лв + 600 се налага да ми дадете предложение за 1000 лв, но тоя път и с харда и рама всичко...  а не както мислех да правя сглобки. Предполагам,че дори с тия неща и кутия пак може да стане прилична конфигурация?

Според мен, 400 лв за целия този компютър е малко. Ще се набуташ, ако го продадеш, защото след това някои от частите ще трябва да ги взимаш пак, но на по-високи цени.

Прочети пак третия пост в темата, на @naruto, мисля, че е най-доброто предложение от всички дотук.

• Автор

Според мен, 400 лв за целия този компютър е малко. Ще се набуташ, ако го продадеш, защото след това някои от частите ще трябва да ги взимаш пак, но на по-високи цени.

Прочети пак третия пост в темата, на @naruto, мисля, че е най-доброто предложение от всички дотук.

Добре, видео, рам и захранване ще взема и то нови ако трябва. Но от къде да намеря i5 втора ръка без да остана прецакан и на по-добра цена. Гледах сега в olx-а....но не ми вдъхват доверие. Може би си прав,че така ще ми излезе най-евтино и най-добре.

• Автор

Никем имат опция лизинг, обаждаш им се и се договаряте...

Благодаря! Ново 20, намерих карти Sapphire R9 270X и R9 280X които един човек явно е ползвал за копачи и не му са нужни всичките карти. На по няколко месеца са.  Ще договоря някаква цена (предполагам 280x) е по-хубавата и става за дъното ми, а процесора ще остава да го търся или ще го взема нов с рам и захравнване от НИкем пък ще видя лизинга им. А после живот и здраве продавам стария си процесор, карта и захранване. Само ми кажете кой i5 ще е най-добър и ще пасне за дъното ми. Другото го изяснихме :)

Благодаря! Ново 20, намерих карти Sapphire R9 270X и R9 280X които един човек явно е ползвал за копачи и не му са нужни всичките карти. На по няколко месеца са.  Ще договоря някаква цена (предполагам 280x) е по-хубавата и става за дъното ми, а процесора ще остава да го търся или ще го взема нов с рам и захравнване от НИкем пък ще видя лизинга им. А после живот и здраве продавам стария си процесор, карта и захранване. Само ми кажете кой i5 ще е най-добър и ще пасне за дъното ми. Другото го изяснихме :)

Повече от 270/х ще му дойде много на процесора ти 280x+ i5 3470 е чудна комбинацийка ;)

280x макс 180 лева,а 270х макс 150,щом са били копачи.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Щом са били копачи не ги взимай !!!

Един мой приятел така изпати като вземе копач и след 2 дена БУМ изгоря с 200лв

Щом са били копачи не ги взимай !!!

Един мой приятел така изпати като вземе копач и след 2 дена БУМ изгоря с 200лв

Може би си прав с тези копачи не е хубаво да се рискува...

• Автор

Аз все пак ги вземам от човек който се занимава с такива ит неща (фирма е) и са работили няколко месеца и са стояли на климатик. Иначе и на мен ми мина това през главата, но в случая може би е на късмет. Ако утре си поръчам някоя от непознат от друг град, то дори няма как да я тестваш в еконт и второ като я купиш може пак да е била от копач, но няма от къде да знаеш? Всмисъл втората ръка си е риск винаги....   :) На мен в случая мисълта ми е да помогнете с моделите процесор и карта за моето дъно като ако искате може и някоя рам и захранване да препоръчате (Дори нови може да са те) пък аз вече да се спасявам и рискувам с това как ще ги намирам. :(

• Автор

В момента ровя в продавалника и има много такива карти на какви ли не цени. И да на повечето си го казват, ползвани са за копачи. Но някои уж само за малко и добре охлаждани. От няколко месеца вече не било изгодно "копането" и затова продавали. Че повечето имат по година и горница гаранция...  както и да е избора на една от двете карти е голям, 100% ще я взема сигурно с гаранция остатъчна. Ако не намеря процесора който казахте май ще го поръчам нов от скай.бг + рам и захранване, а картата ще е втора ръка. Ъпдейтваме биоса и сглабяме. Това мисля,че ми е крайното решение само остава да помогнете с избора на процесора, същата рам и захранване. Не знам 600W ли трябва да е? Благодаря предварително:)

Ако можеш се отърви от това дъно и вземи пълноразмерно на GB за да намаш ограничения ако решиш да слагаш лан карта, звукова и т.н.

• Автор

Спрях се на i5- 3570k, но нещо не мога да намеря втора ръка.... или е на конфигурация или комплект с други неща. Нов в никем е 409 лв. 

Копачка - само с голяма оставаща гаранция. Направи си регистрация на форумите на Hardware bg - там се продават доста карти и когато хората казват, че са работили на нормални температури вероятността да те лъжат е по-малка :)

• Автор

Имам регистрация.  А какво ще кажете за http://nikem-bg.net/computer-components/XEON-E3-1220V3-QUAD-3.1-8M-B0X ? Малко по-евтин е...  картата е ясна вече,че ще е 280x ще търся с повечеко остатъчна гаранция. Остава да оправим само процесора... който май ще бъде нов... + захранване, а като продам някои от старите компоненти по-нататък ще бодна още рам...

Имам регистрация.  А какво ще кажете за http://nikem-bg.net/computer-components/XEON-E3-1220V3-QUAD-3.1-8M-B0X ? Малко по-евтин е...  картата е ясна вече,че ще е 280x ще търся с повечеко остатъчна гаранция. Остава да оправим само процесора... който май ще бъде нов... + захранване, а като продам някои от старите компоненти по-нататък ще бодна още рам...

Xeon е добре, но трябва да е минимум 1230v3, защото е с 8 трейда.

Редактирано от Twingo™ (преглед на промените)

Този ксеон,който гледаш не е повече от i5 4570,който ще намериш за същите пари+вграденото видео... xeon e3 1230v2 можеш да потърсиш втора ръка,той си струва...

Този ксеон,който гледаш не е повече от i5 4570,който ще намериш за същите пари+вграденото видео... xeon e3 1230v2 можеш да потърсиш втора ръка,той си струва...

Mного добро допълнение (може би за първи път съм съгласен с теб). Една единствена забележка, по скоро съвет - добре си се усетил за версията и сокета, ма като виждаш че другите не са обърнали внимание, подбутни ги, за да не станат фалове. 

Момчета (Twingo™ и G0ld), и двата проца дето ги гледате са за 1150, а дъното върху което ще се надгражда е 1155 ;)

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.