Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолно PC за около 900 лв?

Featured Replies

Колеги, реших да взема тази карта сега -> http://olx.bg/chisto-nova-video-karta-amd-radeon-r9-280x-sapphire-dual-x-3gb-i45344505(чисто нова) останали са му две бройки и едно ново захранване. За сега смятам,че конфигурацията още ще има животец в нея и да карам така. А след месец, два или след НГ да си събера пари и да си поръчам тогава ново дъно и процесор. Примерно XEON E3 - 1231V3/QUAD/3.4/8MB/BOX пък дъното ще искам съвет от вас... че така и иначе ще съм чакал може и втората плочка рам да си поръчам. И ще нацъкам и останалите компоненти , нали са унверсални и ще си бъдат съвместими и така завършена конфигурация ще имам след НГ. Но пък вярвам,че ще е много по-добра, всичко ново и няма да се налага да давам парите на камара. Съгласен съм с вас,че няма смисъл да наливам в стара платформа и на два пъти ще си направя нещата. Предполагам,че i3-ката няма много да изостава с тази карта докато събирам парите за останалото? :)

С i3 ще трябва да играеш с vsync.
  • Отговори 105
  • Прегледи 6,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

С i3 ще трябва да играеш с vsync.

И кое е лошото на това? Че може да падне малко fps-а ли? И защо ще се налага? 

И кое е лошото на това? Че може да падне малко fps-а ли? И защо ще се налага?

Точно обратното е vsync поддържа г/д едни кадри без да падат...Тоест ако имаш 60 кадъра с vsync  ще са ти 40-45,но ще са бетон,а без ще падат от 60-35 най-вероятно...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

• Автор

Точно обратното е vsync поддържа г/д едни кадри без да падат...Тоест ако имаш 60 кадъра с vsync  ще са ти 40-45,но ще са бетон,а без ще падат от 60-35 най-вероятно...

И в крайна сметка толкова ли е фрапиращо? И не може ли да изкарам така примерно 2 месеца? :D

Кадрите когато "поискат" на слязат надолу, нищо не може да ги спре. И с вертикална синхронизаници и без нея, те пак ще си падат. Vsync-а понякога при тежки игри направо "спича" кадрите и те вместо да стоят стабилно, играят доста надолу.

И в крайна сметка толкова ли е фрапиращо? И не може ли да изкарам така примерно 2 месеца? :D

Изобщо не се притеснявай! Аз съм с 770 и много рядко пускам Vsync. Така съм си свикнал просто. А и при Vsync, ако си забелязал, мишката сякаш става една такава "мазна", което малко пречи, когато трябва да се направят по-резки движения.

• Автор

Аз ако трябва през това време няма да играя....или ще са някви по-обикновени игри. Но предпочитам да е сложена и да поработи докато събера парички за дъното и новия процесор. :)

Редактирано от G0ld (преглед на промените)

• Автор

Колеги, прочетох си отново темата и предложенията и от всеки откраднах по нещо и се спрях на това:

http://nikem-bg.net/cart/51139p1r51390p1r51883p1rf.html

Мисля,че дъното не е зле, по-нов сокет е, процесора също, защото не мисля да клоквам и ми го хвалиха доста + захранване което мисля,че е малко множко ама нека има. Вземам тези като след НГ ще си поръчам Amd Radeon R9 280x Sapphire Dual-X 3GB + Още 4 гб рам и това ще сглобяваме. Знам,че е малко тъпо да взема първо процесора и дъното пък да не ги ползвам, а после цените им могат да паднат като поръчвам останалите компоненти, но ако чакам да събера парите за всичко може и да не се случи понеже се познавам.... :D Или по-добрия вариант, но малко по-трудоемък е  да взема сега карта, захранване и може би рам и да ги бодна на сегашното пс (предполагам,че ще живне и няма да изостава или прегравя) , а процесора и дъното да са след НГ и да сглобявам наново вече още по-добра машина..>?

Колеги, прочетох си отново темата и предложенията и от всеки откраднах по нещо и се спрях на това:

Мисля,че дъното не е зле, по-нов сокет е, процесора също, защото не мисля да клоквам и ми го хвалиха доста + захранване което мисля,че е малко множко ама нека има. Вземам тези като след НГ ще си поръчам Amd Radeon R9 280x Sapphire Dual-X 3GB + Още 4 гб рам и това ще сглобяваме. Знам,че е малко тъпо да взема първо процесора и дъното пък да не ги ползвам, а после цените им могат да паднат като поръчвам останалите компоненти, но ако чакам да събера парите за всичко може и да не се случи понеже се познавам.... :D Или по-добрия вариант, но малко по-трудоемък е  да взема сега карта, захранване и може би рам и да ги бодна на сегашното пс (предполагам,че ще живне и няма да изостава или прегравя) , а процесора и дъното да са след НГ и да сглобявам наново вече още по-добра машина..>?

Не мисля, че това захранване е най-удачния избор. Аз бих избрал нещо такова.

Редактирано от Tomoff1 (преглед на промените)

Добре си направил с процесора. Цените на процесора и дъното посмъртно няма да паднат, освен при някоя моментна промоция и при спад на долара спрямо лева. Видеото обаче след Нова година ще е остаряло, защото ще имаш по-богат избор от нови видеокарти и на AMD  и на NVIDIA  в лицето на GTX960. Ако вземеш сега видео, най-вероятно ще си прецакан доста. 

ПП: О, ти май щеше да вземаш на старо. 

Кадрите когато "поискат" на слязат надолу, нищо не може да ги спре. И с вертикална синхронизаници и без нея, те пак ще си падат. Vsync-а понякога при тежки игри направо "спича" кадрите и те вместо да стоят стабилно, играят доста надолу.

Изобщо не се притеснявай! Аз съм с 770 и много рядко пускам Vsync. Така съм си свикнал просто. А и при Vsync, ако си забелязал, мишката сякаш става една такава "мазна", което малко пречи, когато трябва да се направят по-резки движения.

А, ще трябва да поговорим с теб за тая ВС  май :) Аз пък без ВС никога не играя. Единствено Dead Island,  която е направена зле и просто се налага да я играя с много фпс въпреки тиъринга. 

Резките движения при 90% от игрите се оправят чрез задаване "Maximum pre-rendered frames" на 1. Дори при СТАЛКЕР ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Благодаря колеги:)

@bildera_ относно картата мисля да я вземам нова, но за 350 от човек с останали бройки НЕизползвани които е щял да ползва за копачки. За 350 лв ново какво по-добро мога да взема? :))  Пък и ако взема дъното и процесора, след нг като дойде време за картата мога да ви пиша пак. :))

Благодаря колеги:)

@bildera_ относно картата мисля да я вземам нова, но за 350 от човек с останали бройки НЕизползвани които е щял да ползва за копачки. За 350 лв ново какво по-добро мога да взема? :)) Пък и ако взема дъното и процесора, след нг като дойде време за картата мога да ви пиша пак. :))

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=5%7C11%7C403%7C28946%7C0%7C0
  • Автор

А иначе колко е редовната цена? Да я вземам нея с онова горното захранване и да ги бодвам,а?  :)

Благодаря колеги :)

@bildera_ относно картата мисля да я вземам нова, но за 350 от човек с останали бройки НЕизползвани които е щял да ползва за копачки. За 350 лв ново какво по-добро мога да взема? :))  Пък и ако взема дъното и процесора, след нг като дойде време за картата мога да ви пиша пак. :))

Така като гледам как падна цената на R9 290,  нищо чудно за 350 лева след Нова година да може да се вземе и по-добро. А и нали казах, долара сега е висок, та ако случайно падне и руснаците си приберат стратегическите бомбардировачи, може и да те огрее нещо по-изгодно. 2 месеца са много време, при положение че се чака нова серия карти на AMD  и GTX960/950Ti  на NVIDIA. Всичко все пак зависи от цената. Обаче ако се надяваш процесор да падне, такова животно няма от 10 години насам, с изключение на някакви съвсем моментни намествания на цените от страна на АМД. 

Така като гледам как падна цената на R9 290,  нищо чудно за 350 лева след Нова година да може да се вземе и по-добро. А и нали казах, долара сега е висок, та ако случайно падне и руснаците си приберат стратегическите бомбардировачи, може и да те огрее нещо по-изгодно. 2 месеца са много време, при положение че се чака нова серия карти на AMD  и GTX960/950Ti  на NVIDIA. Всичко все пак зависи от цената. Обаче ако се надяваш процесор да падне, такова животно няма от 10 години насам, с изключение на някакви съвсем моментни намествания на цените от страна на АМД. 

960ti кога се очаква и дали ще има добри възможности за клок,какво мислиш ?

Иначе не е зле картата за парите ... Ако чакаш никога няма да си купиш компютър,винаги ще има нещо по-добро и по-евтино...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

:offtopic_s:

Автора няма ли най-накрая да се реши да вземе нещо ?!

:offtopic_s: 

• Автор

Реших се, написах го по-горе. Само,че замених захранването с http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-650W-INTEGRA-BLACK

и картата ще взема от hl-eshop докато е на промоция, а не от olx-a. :)  #caseClose :)

п.с. Иначе теб нещо притеснява ли те? 

Реших се, написах го по-горе. Само,че замених захранването с http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-FD-650W-INTEGRA-BLACK

и картата ще взема от hl-eshop докато е на промоция, а не от olx-a. :)  #caseClose :)

п.с. Иначе теб нещо притеснява ли те? 

Не, нищо не ме притеснява, просто има 5 изписани страници и само се колебаеш. :) (както при мен когато за пръв път си избирах по скъпи колони :D)

• Автор

Така е защото многото различни мнения освен,че ти предлагат избор доста често те и разколебават. Второ не си вземам всяка година компоненти за по 1000 лв та по-добре да питам и 10 страници, но да не съм разочарован. И трето гледам,че още 9 човека наблюдават темата та вярвам,че тези 5 страници (в които има и спам, не гледай само броя) са били полезни и на други колеги които са щели да пуснат подобна тема.  :drunk:  ;)

п.с. АКо искате може да я заключвате или каквато е процедурата. Пък ако не ще ъпна да се похваля или ако имам въпроси по-нататък за процесора и дъното. Лека вечер :) 

Така е защото многото различни мнения освен,че ти предлагат избор доста често те и разколебават. Второ не си вземам всяка година компоненти за по 1000 лв та по-добре да питам и 10 страници, но да не съм разочарован. И трето гледам,че още 9 човека наблюдават темата та вярвам,че тези 5 страници (в които има и спам, не гледай само броя) са били полезни и на други колеги които са щели да пуснат подобна тема.  :drunk:  ;)

п.с. АКо искате може да я заключвате или каквато е процедурата. Пък ако не ще ъпна да се похваля или ако имам въпроси по-нататък за процесора и дъното. Лека вечер :)

Лека вечер. :)

П.П.Тук не се заключват темите освен ако не са против правилата.

• Автор

Картата я оправих колеги, но от Никем ще си вземам захранването, за да не поръчвам само захранване от там ще ми препоръчате ли и още една плочка рам 4гб. Сегашната ми  е 4GB DDR3 1333 A-DATA. Дайте линкче към никем да сложа и рам-та в количката. Ще взема от там нея и захранване, а картата е поръчана от hl-eshop. :)

Картата я оправих колеги, но от Никем ще си вземам захранването, за да не поръчвам само захранване от там ще ми препоръчате ли и още една плочка рам 4гб. Сегашната ми е 4GB DDR3 1333 A-DATA. Дайте линкче към никем да сложа и рам-та в количката. Ще взема от там нея и захранване, а картата е поръчана от hl-eshop. :)

Дай точния модел на рам паметта,понеже има много модели...
  • Автор

Къде да го видя? Нещо като еверест ли тряя свалям?

Къде да го видя? Нещо като еверест ли тряя свалям?

Не, отваряш компютъра, сваляш рам паметта и има едно стикерче някъде по нея. :) (там пише модела)

• Автор

Ох, в момента не мога да ги правя тия упражнения. Ще видя утре. Няма ли друг начин без да я вадя? И какво ако е друг модел? Не е ли достатъчно да е еднаква честота примерно и пак DDR3? 

Ох, в момента не мога да ги правя тия упражнения. Ще видя утре. Няма ли друг начин без да я вадя? И какво ако е друг модел? Не е ли достатъчно да е еднаква честота примерно и пак DDR3?

не.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.