Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за конфигурация до 1800 лв.

Featured Replies

Здравейте харесах си гейминг конфигурация и се нуждая  от вашето мнение за някои части които не знам дали са добро решение в случая, по-точно дъното и захранването. Моля за вашето мнение бюджета е 1800 лв. и не се нуждая от хард диск както липсва и в самия линк. http://nikem-bg.net/cart/51390p1r49180p1r45226p1r46717p1r52298p1r1125p1rf.html

В тоя бюджет влиза и едно ССД,така че,не се колебай да поспестиш от някои части,от захранването и кутията например.

Същата конфигурация  сглобих  вчера за един приятел като картата е на Гигабайт  и рамта е тази 2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9  а за захранване PSU FORTRON RIDER 650 BRONZE .  Кутията е  N300

Я  виж така дали ти харесва

XEON E3-1231V3/QUAD/3.4/8M/B0X
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5
ENERMAX OSTROG WHITE ECA3253-WB
ASUS H97-PRO GAMER /1150
PSU FORTRON RIDER 650 BRONZE
2X4G DDR3 1600G ADATA XPG CL9

Обща стойност - 1 778.57 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Intel Процесор intel core i7-4790k processor (8mb cache, up to 4.40 ghz) 616лв.

GB Z97MX-GAMING 5 / 1150   255.52 лв. 2X4G DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA   155.00 лв.

ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5     705.38 лв. или GIGABYTE 4096M GTX970 N970G1 GAMING-4GD PCI-E 3.0 ENERMAX

OSTROG BLACK/WHITE ECA3250-BW     103.36 лв.

Междинна стойност: 1 219.26 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 27.29 лв. Обща стойност: 1 191.97 лв. с ДДС

Захранване http://sky.bg/Details.aspx?ID=18671 137лв.

ОБЩО 1944лв.

Редактирано от Sensei_Rocky1 (преглед на промените)

Така даваш цените,че нищо не разбрах.Как с 600лв процесор и 700лв карта и с останалите компоненти цената е 1200?

Така даваш цените,че нищо не разбрах.Как с 600лв процесор и 700лв карта и с останалите компоненти цената е 1200?

Общо 1944лв.

Общо 1944лв.

Това общо го нямаше преди малко. :)

Това общо го нямаше преди малко. :)

:) Имах друга задача.

1798лв за:

Gigabyte 990FXA - UD3

FX 9370 4,4GHz

Noctua NH-U14S

A-DATA XPG 2x4GB 1600G

A-DATA SP920 128GB SSD

GIGABYTE GTX970 Windforce

Fractal Design Integra 650M

КОЛИЧКА

и отделно

NZXT Source 340 за 152лв

Общо 1950лв.

Качествен охладител за тоя процесор, изцяло черна цветова гама, с изключение на охладителя, качествена кутия, бързо 128GB SSD...

Като малко по-евтин вариант може да се вземе 8350.

КОЛИЧКА - 1748лв.

Психо  тоя дръглив FX 9370 4,4GHz  гори  колкото два i7 процесора 178.75W . Изобщо не си заслужава парите за тази АМД  фурна .

Психо  тоя дръглив FX 9370 4,4GHz  гори  колкото два i7 процесора 178.75W . Изобщо не си заслужава парите за тази АМД  фурна .

Уау, оценявам мнението ти, ама език да откършиш от него... Дръгливия FX 9370 съм го сложил на добро дъно с добро охлаждане и съм включил и ссд, за сметка на недръгливите интели, които струват колкото процесора, охладителя и ссд-то взети заедно, и за тая цена вадят 2 фрейма отгоре в някои игри...

Тея думи ги ползвай на улицата и пред приятелчетата си... Дай тука малко по-цивилизовано да се държим. Ако не можеш, не пиши въобще.

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Уау, оценявам мнението ти, ама език да откършиш от него... Дръгливия FX 9370 съм го сложил на добро дъно с добро охлаждане и съм включил и ссд, за сметка на недругливите интели, които струват колкото процесора, охладителя и ссд-то взети заедно, и за тая цена вадят 2 фрейма отгоре в някои игри...

Тея думи ги ползвай на улицата и пред приятелчетата си... Дай тука малко по-цивилизовано да се държим. Ако не можеш, не пиши въобще.

Всъщност е прав,а този процесор fx9370 гледах няколко теста и разликата в игрите с fx8350  е 2 кадъра...

Ако не разбрахте, предложих тая система, защото успях да вържа и SSD и охладител за процесора. Мога да я орежа малко и да падне още по-ниско като цена със енермакс острог примерно и т.н., но съм сложил качествено дъно с много опции, процесор, който в игрите е на нивото на i7, SSD, което го няма в нито едно друго предложение и охладител за процесора, за да не грее толкова...

Дал съм вариант с 8350, със същия охладител. Мога и от него да отрежа. Но не виждам смисъл.

Нека автора сам да си реши, но сметката за тока с лев-два месечно отгоре мисля че му е най-малкия проблем.

Психо не се излагай бе човек . 6 ядрен Ксеон  гори  2 пъти по-малко ток  от тоя  процесор.  Има едно нещо дето му викат КПД.АМД нямат и няма и да имат  алтернатива нито на Интел нито на nvidia .

Нека взема каквото реши човека. Аз съм си казал мнението. Вие си говорете глупостите... Проблема е, че хората ви вярват, щото не знаят.

Само заради последното ти изречение ми иде да избухна, ама няма.

АМД имат алтернативи и на Intel, и на Nvidia, а това, че вие не ги виждате, щото Intel и щото Nvidia, си е лично ваш проблем. Поне не лъжете хората...

Anandtech.com, уважаван сайт за ревюта на хардуер и статии и т.н. глупости.

Ревю на новия 5960Х звяр на интел.

Гейминг тестове...

67043.png

67047.png

67046.png

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Томоф    това дъно е в пъти по-добро  като характеристики от всичките дъна предложени в темата.  Загледай се   какви слотове има и звука какъв е .  Не всеки му трябва дъно за клок  и отключен процесор.  Дънцето изобщо не е скъпо  за екстрите и качеството което предлага а и  влиза идеално в бюджета.

• Автор

Не знам как по-добре да се изразя искам мнението ви единствено за захранването и дъното кое да избера за конфигурацията от линка който пратих. Моля прочетете първия пост преди да пишете. Благодаря предварително.

Corsair Graphite 230T Black Midi Case 139лв. или Corsair Carbide 300R CC-9011014 140лв.

ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5   705.38 лв.  

2X4G DDR3 1600 GEIL EVO LEGGERA   155.00 лв.

MSI Z97-G45 GAMING LGA 1150   255.00 лв.  

Corsair 600W Builder Series CX V2   141.49 лв.   Междинна стойност: 1 256.88 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 20.03 лв. Обща стойност: 1 236.84 лв. с ДДС

+140лв кутия + 617лв процесор = 1993лв.

Редактирано от Sensei_Rocky1 (преглед на промените)

Не знам как по-добре да се изразя искам мнението ви единствено за захранването и дъното кое да избера за конфигурацията от линка който пратих. Моля прочетете първия пост преди да пишете. Благодаря предварително.

Дъното си е ОК. Захранването е прекалено мощно. Ако си замислил последващи ъпгрейди и затова е такова захранването, бих ти препоръчал това: EVGA SuperNOVA 850 G2 80 PLUS Gold 220-G2-0850-XR. На тази конфигурация идеално и пасва PSU FORTRON RIDER 550, което е силвър сертификат, а не както е написано на сайта бронз.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.