Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Upgrade на Acer Aspire 5742g

Featured Replies

• Автор

Добър ден отново колеги, Имам оферта да заменя настоящият ми лаптоп със този (чист бартер,без доплащане) Та на ясно съм че ще е много по - слаб от моя но все пак процесора е 22нм технология и ми се ще да пробвам нещо ново. Ще е голяма набутвация, като се има предвит че лаптопа ми е в перфектно състояние. Та въпроса ми е някой който притежава същият лаптоп или който се е докосвал до този модел да сподели мнение как се държи машинката и какви температури държи? Пределно ясно ми е че процесора е доста по - слаб от сегашният ми но просто искам нещо ново. А човекът който ми предложи бартера каза че е чисто нов със документи и гаранция 2 години. Та въпросният лаптоп е без оптично устройство и дилемата е следната дали да не продам моя за 60-70, лева повече да му платя на човека лаптопа и да взема едно ссд 60гб за стотина лева?

Другият вариант е Lenovo g500- 2020m - 2.4ghz. 6gb ram. intel hd graphics - 2500m. dvd-rw.  Но там се иска доплащане от моя страна 6-70 лева?

Редактирано от amd World (преглед на промените)

Добър ден отново колеги, Имам оферта да заменя настоящият ми лаптоп със този (чист бартер,без доплащане) Та на ясно съм че ще е много по - слаб от моя но все пак процесора е 22нм технология и ми се ще да пробвам нещо ново. Ще е голяма набутвация, като се има предвит че лаптопа ми е в перфектно състояние. Та въпроса ми е някой който притежава същият лаптоп или който се е докосвал до този модел да сподели мнение как се държи машинката и какви температури държи? Пределно ясно ми е че процесора е доста по - слаб от сегашният ми но просто искам нещо ново. А човекът който ми предложи бартера каза че е чисто нов със документи и гаранция 2 години. Та въпросният лаптоп е без оптично устройство и дилемата е следната дали да не продам моя за 60-70, лева повече да му платя на човека лаптопа и да взема едно ссд 60гб за стотина лева?

Другият вариант е Lenovo g500- 2020m - 2.4ghz. 6gb ram. intel hd graphics - 2500m. dvd-rw.  Но там се иска доплащане от моя страна 6-70 лева?

т.е иска с/у този [Acer Aspire 5742g] [intel Core i3 380m] [Nvidia gt540m] [4gb DDR3] [HDD Seagate 500 GB] да ти дадат лаптоп с процесор N2815...

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

А, бе тези ги знам ... много скъпо продават - въобще не се занимавай с тях!

Първо, твоя е с над 2 пъти по-мощен процесор, а да не говорим, колко по мощна е твоята видеокарта, от вградената в N2815... Te направо се подиграват с теб! Не се занимавай!

Взимай си едно SSHD и компа ти ще литне! ;)

• Автор

т.е иска с/у този [Acer Aspire 5742g] [intel Core i3 380m] [Nvidia gt540m] [4gb DDR3] [HDD Seagate 500 GB] да ти дадат лаптоп с процесор N2815...

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D

А, бе тези ги знам ... много скъпо продават - въобще не се занимавай с тях!

Първо, твоя е с над 2 пъти по-мощен процесор, а да не говорим, колко по мощна е твоята видеокарта, от вградената в N2815... Te направо се подиграват с теб! Не се занимавай!

Взимай си едно SSHD и компа ти ще литне! ;)

Получих и друго предложение - Леновото което съм посочил сега гледах сравнение мужду 2020м и моят и 2020м го превъзхожда

Да, малко го превъзхожда твоя процесор... но твоята Nvidia 540 e далеч по-мощна от Intel HD Graphics...

А и те реално ти продават лаптоп 2-ра употреба за 460 лв., а нов такъв, струва 550-600лв. 

Наскоро видях в продавалника HP Elitebook 8460p с i5-2520M за 400 лв.

Редактирано от stzbg (преглед на промените)

• Автор

Да, малко го превъзхожда твоя процесор... но твоята Nvidia 540 e далеч по-мощна от Intel HD Graphics...

А и те реално ти продават лаптоп 2-ра употреба за 460 лв., а нов такъв, струва 550-600лв. 

Наскоро видях в продавалника HP Elitebook 8460p с i5-2520M за 400 лв

Да наистина леновото са го оценили на 470 лева. Но получавам една година гаранция. НР не харесвам като марка. Държа да е или асус или леново. Но чета във един форум и доста хора плачат от 2020М но повечето са със 4гб рам, даже едно момче е написало че е добавило още 4гб и тамън е заработила и в дуал чанъл и каза че няма нищо общо със предишното му състояние - пък о колко е вярно не знам. А до колкото гт 540м да наистина е доста добра видео карта във класа си , но търся по - нов лаптоп, с по - малко топло отделяне , и по нова архитектура. Лаптопа няма да се ползва за игри

Искам да те поправя... не прави генерални заключения за марките лаптопи! :)

Можеш да си правиш такива заключения за отделните модели...

Elitebook на HP е висок бизнес клас лаптопи, нямащи нищо общо с евтините Pavilion модели, купувани масово в България!

Ако ще е 2-ра употреба, търси - Dell Latitude, HP Elitebook, Lenovo Thinkpad T сериите, бизнес класа на Fujitsu и в краен случай HP Probook 4540s

Но с твоя бюджет, ще си купиш или лаптоп с по-слаби характеристики от твоя или почти същите като твоя...

Така че ... пак ти казвам, че ако му купиш SSHD, лаптопа ти ще живне сериозно! :)

• Автор
Така че ... пак ти казвам, че ако му купиш SSHD, лаптопа ти ще живне сериозно!  :)

Разбирам те напълно,но просто преди 3 дена купих сегашният хард и няма как да дам още стотина лева за нов. Иначе и на мен ми се иска да купа едно хибритче но баща ми избърза и поръча този

Ще се прекарате много жестоко. Асуса за нищо не става. Тоя процесор не съм убеден, че в интернет ще се справя... Това е за хора, дето настина нямат никакви пари. Двуядрен Пентиум 2020 е по-добър вариант, ама пак е по-скоро минавка. Няма смисъл да се взима по-нисък клас.

• Автор
Ще се прекарате много жестоко. Асуса за нищо не става. Тоя процесор не съм убеден, че в интернет ще се справя... Това е за хора, дето настина нямат никакви пари. Двуядрен Пентиум 2020 е по-добър вариант, ама пак е по-скоро минавка. Няма смисъл да се взима по-нисък клас.

Мерси колеги, явно ще си седна на г**а и няма да взимам друг лаптоп. А вместо това париците които ще събера ще ги инвестирам в този защото наистина все още задоволява нуждите ми. След нова година съм намислил да му взема една плочка 4 гб рам или направо да му бодна един кит 2х4гб максимума му и едно ссд и да се надяваме да изкара студентските години. Благодаря на всички отзовали се и очаквайте продължение :D

Пусни си още от сега лаптопа в продавалника за 450, а и 400 да го продадеш - пак добре!

И с получените пари, като се добавият още 200лв., можеш да си купиш нещо със Sandy Bridge i5 процесор, може и нещо с Ivy Bridge да намериш, че и с остатъчна гаранция, но тук пак говорим само за бизнес клас лаптопи, не някакви пластмасови нискобюджетни! От последните - бягай!

Но покупката на лаптопа 2-ра употреба си е доста рисковано и ако не си наясно с тънкостите, можеш с много пари да се прекараш.....

Въпреки че съм убеден, че проблема ти с това забиване, си е чисто софтуерен, а не хардуерен проблем!

Направи му една преинсталация и виж дали има разлика... ако си с Win7, сложи му един Win8 - той е много по-лек от 7-цата..

• Автор
Направи му една преинсталация и виж дали има разлика... ако си с Win7, сложи му един Win8 - той е много по-лек от 7-цата.

Направих го и сега нямам този лаг. Размислих да го продавам и съм написал по - горе какво мисля да правя с лаптопа но ще бъде след нова година поради финансови затруднения. :)

• Автор

Колеги добър ден, тъй като мисля да слагам ссд ще се наложи да се махне двд то на лаптопа. Гледам тука в нета , че се купува нещо като касета в която се поставя самият диск. Ако може да ми предложите нещо такова или направо да махам двд то и да го свързвам на неговото място, но пак ще бъде грозно понеже ще зее дупка отстрани.??

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Добър ден колеги, подновявам темата със едно питане. Лаптопа вече е 6 гб рам и идва време за смяната на сегашният core i3 380m, със по - високият като клас core i5 520m/540m. Но тук изниква и питането ми към вас понеже съм намерил и двата процесора налични и tpd то им попринцип е 35 вата но във турбо режима достигало до 45вата - въпроса ми е ще може ли сегашното ми охлаждане да се справя със и5 понеже моето е със една медна тръба ,а на този модел съм виждал и със 2 медни тръби?

Какво налага подмяната с по-мощен процесор?

И да,ще има разлика в температурите.Съветът ми е да не правите това.

Какво стана с покупката на ССД?

• Автор

Значи с две думи няма да стане работата, а ако реша да го купувам да намеря другата охлаждаща система, която представлява това. Ами за ссд съм се размислил за сега защото го почнах едно по едно пък и когато се бях навил да го купувам не можах да намеря касетата която влизаше на мястото на сд - то. По принцип лаптопа се държи добре на това за което го ползвам но мислих да сложа и  друг процесор , но щом могат да изникнат проблеми няма да рискувам.

Първо,сигурен ли сте,че могат да се подменят проесорите?

Второ,направете по една съпоставка между двата процесора в сайта на Интел.Ще забележите,че особена разлика между тях няма.

• Автор

съпоставка съм правил колега, найстина няма огромна разлика , но от моят 380м и от 540м разликата е 10% според notebookcheck. Но просто процесора ми беше попаднал изгодно , но размислих да го взимам. Този месец ще кандидатствам вв университет със компютърна специалност и ако успея да вляза ми се ще да имам по - добър лаптоп от този особенно като почна да се занимавам със програмиране и други такива дейности. Пък и този вече е доста старо поколение и доста по - горещо от новите. Но за сега ще карам с него, пък за по нататък ще видим

То вече става супер не изгодно!

За някакви си 10-15% или малко повечко(а, ти не каза дали моделът е със спец. видео), не си заслужава да дадеш първо 40-50лв. за процесор и още толкова за тази нова охлад. с-ма!

А, този лаптоп може да те предаде съвсем скоро, в предвид неговите годинки!

Ако си с i3, има смисъл от ъпгрейд само с 4-ядрен i7 процесор, но при такъв ъпгрейд, задължително моделът ти трябва да има спец. видеокарта, защото в 4-ядрените моб. процесори от това поколение, нямат вградена видеокарта!!!!

• Автор

То вече става супер не изгодно!

За някакви си 10-15% или малко повечко(а, ти не каза дали моделът е със спец. видео), не си заслужава да дадеш първо 40-50лв. за процесор и още толкова за тази нова охлад. с-ма!

А, този лаптоп може да те предаде съвсем скоро, в предвид неговите годинки!

Ако си с i3, има смисъл от ъпгрейд само с 4-ядрен i7 процесор, но при такъв ъпгрейд, задължително моделът ти трябва да има спец. видеокарта, защото в 4-ядрените моб. процесори от това поколение, нямат вградена видеокарта!!!!

Моделът на моят лаптоп е със и3 380м и има вградена в него видео карта + Nvidia GT 540m 1gb.  Ще карам така до когато издържи пък ще го мисля.

Моделът на моят лаптоп е със и3 380м и има вградена в него видео карта + Nvidia GT 540m 1gb.  Ще карам така до когато издържи пък ще го мисля.

Сега проверих, ама беше малко трудно, защото нещо Acer май са му спрели поддръжката!?

Възможно най-мощният процесор за лаптопа ти е i5-580M, но според мен може и 2-ядрения i7 от това поколение, но няма да може да поеме 4-ядрените процесори, а само те осмисляха подобен ъпгрейд! 

По-добре забрави за ъпгрейд на процесор...

Ето я разликата от възможно най-мощният според Acer за твоя модел процесор: виж тук...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.