Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Теглене на кредит от БНБ париба?

Featured Replies

Здравейте колеги :)

Преди два месеца, погасихме последния си кредит от 10К , но днеска родителите ми решиха да изтеглят нови 10К , за  да пообиколят света. Но днеска когато са отишли в офиса на БНВ париба, след като са им съставили офертите, лихвите били доста надвишени. Предните 10К когато ги изтеглих ме, лихвата за 2 години беше около 1350-1400 лв. Но сега за 2 години лихвата е почти 3500 лв. Преди малко проверих на сайта им, лихвата там ни излиза 1398 лв. А в офиса им ни изкараха съвсем друга лихва, след това се обадихме в офиса които е в София, но от там ни отговориха, да се обърнем към офиса им в града, но се съмняваме тук в офиса, нещо да не искат да ни прецакат? Въпроса ми е, може ли да има такова разминаване в лихвите, които са им в сайта, и тези които ни казаха в офиса им?

Зависи.

Може да има завишение на лихвения процент за възраст. Нещо, което да не е заложено в калкулатура на сайта.

всъщност, на сайта на BNP, като въведа 10 000 лева за 5 години, крайната сума сатава 14 559 лева за връщане... ЛИНК

p.s.

За 24 месеца ми излиза на мен 11 739.60 за връщане.

• Автор

Зависи.

Може да има завишение на лихвения процент за възраст. Нещо, което да не е заложено в калкулатура на сайта.

всъщност, на сайта на BNP, като въведа 10 000 лева за 5 години, крайната сума сатава 14 559 лева за връщане... ЛИНК

p.s.

Избираш опцията "Ремонт" , там лихвата е малко по-ниска.

http://www.img-share.eu/f/images/37/BNByzzpgr4.png

П.с. Ако кандидастваме за кредит онлайн, лихвата е същата 1398 лв.? Но баща ми предпочита, лично да кандидаства в офиса им "за по сигурно"

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

ОК, но опцията за по-висок лихвен процент, заради възраст? Ако някой от тях е прескочил 64 или 69 години (обикновено това са границите, но може и да са други), условията се променят.

• Автор

ОК, но опцията за по-висок лихвен процент, заради възраст? Ако някой от тях е прескочил 64 или 69 години (обикновено това са границите, но може и да са други), условията се променят.

Добре де, 2012 г. когато изтеглихме едни 10К , нямаше никакъв проблем с възрастта, все пак баща ми е още млад няма даже 50 години. Ако това имаш впредвид. Окей благодаря за отговорите, ще проверим и в ТБИ кредит за лихвения процент. Благодаря още веднъж :)

Добре де, 2012 г. когато изтеглихме едни 10К , нямаше никакъв проблем с възрастта, все пак баща ми е още млад няма даже 50 години. Ако това имаш впредвид. Окей благодаря за отговорите, ще проверим и в ТБИ кредит за лихвения процент. Благодаря още веднъж :)

Ама задължително провери на няколко места.

И не, не казвам, че е това прчината, но е възможно обяснение.

Странно защо прибягвате за такива сериозни суми до тези фирми, аз през БНП Париба си купувам само стоки и то промоционални без оскъпяване с равни месечни вноски...

За заеми най - добре да проверите в няколко банки, като първо почнете от тази в която, имате сметки по които има ежемесечни движение in-out, особено ако има по - големи суми може да имате и някаква персонална оферта - всичко е въпрос на добри преговори ;)

• Автор

Странно защо прибягвате за такива сериозни суми до тези фирми, аз през БНП Париба си купувам само стоки и то промоционални без оскъпяване с равни месечни вноски...

За заеми най - добре да проверите в няколко банки, като първо почнете от тази в която, имате сметки по които има ежемесечни движение in-out, особено ако има по - големи суми може да имате и някаква персонална оферта - всичко е въпрос на добри преговори ;)

Просто сме редовни клиенти на БНП Париба и ТБИ кредит, затова прибягваме към тези фирми. Имаме една сметка в ДСК Банка, но родителите ми тези пари не искат да ги пипат, затова прибягваме към определени фирми.

Просто сме редовни клиенти на БНП Париба и ТБИ кредит, затова прибягваме към тези фирми. Имаме една сметка в ДСК Банка, но родителите ми тези пари не искат да ги пипат, затова прибягваме към определени фирми.

Не си ме разбрал :) - Не казвам да си пипате сметките и парите, а да попитате банките, в които имате пари в случая (ДСК) да Ви дадат персонални условия за потребителски кредит за 10К в конкретният случай, както и ако имате банка, в която имате "превод на работна заплата" там също би трябвало да Ви дадът малко по - хубав процент от колкото БНП или ТБИ.

• Автор

Благодаря и на двама ВИ, утре ще обиколим и ще разпитаме банките :)

... все пак баща ми е още млад няма даже 50 години ...

Малкия стар войник - ще имаш голямо (може и да не е много старо) черпене - за думичката "млад". Ех, и аз като баща ти ...

Недей да бъркаш БНП Париба с Jet credit и Jet cash. Вярно че са под една шапка, ама са си съвсем отделни.

Париба даже преди време ви направиха отсрочка (11 месеца) за закъснели /не внесени вноски.

Благодаря и на двама ВИ, утре ще обиколим и ще разпитаме банките :)

Задължително. Вчера бях на една среща и в разговора се стигна до това, как банките си дърпат сами лихвите надолу и надцакват. Като едната даде една оферта, другата гледа да е малко по-ниско. Така с малко обикаляне, събиране на оферти и показването им в следващата банка, на края може да свалиш процент, процент и половина от лихвата.

Задължително. Вчера бях на една среща и в разговора се стигна до това, как банките си дърпат сами лихвите надолу и надцакват. Като едната даде една оферта, другата гледа да е малко по-ниско. Така с малко обикаляне, събиране на оферти и показването им в следващата банка, на края може да свалиш процент, процент и половина от лихвата.

Абсолютно. От личен опит го знам. Най-добре ти да ги държиш в напрежение отколкото те теб

А да видиш кво става като ти видят доходите примерно <1000 лв, направо с съдират д-тата за по-ниска конкурентна оферта :) 

• Автор

Малкия стар войник - ще имаш голямо (може и да не е много старо) черпене - за думичката "млад". Ех, и аз като баща ти ...

Чакам си почерпката :D Смисъл, той ще направи 50 години след 3 дни, но както и да е. Все пак за мен той си е млад, както и другите хора които са на неговата възраст.

Абсолютно. От личен опит го знам. Най-добре ти да ги държиш в напрежение отколкото те теб

А да видиш кво става като ти видят доходите примерно <1000 лв, направо с съдират д-тата за по-ниска конкурентна оферта :)

Така е на всякъде. Аз така събирах оферти иза дограма. Избрах си Ролпласт. Взех оферта, обиколих там Ворошилов, други, дето намерих. Със събраните оферти обратно в Ролпласт. Да видиш как можело и по-ниско :D :D

Чакам си почерпката :D Смисъл, той ще направи 50 години след 3 дни, но както и да е. Все пак за мен той си е млад, както и другите хора които са на неговата възраст.

Съгласен и с това, но погледни го така.

(съжалявам, че е малко черногледо, но в този бизнес е така...)

По-високата възраст, близка до пенсионната, води до опасност от съкращение, което води до лиспа на доходи. Води със себе си и повишен риск за сърдечно-съдови заболявания и въобще всякакви. Банката, от гледна точка, че има по-голям риск този кредит да се окаже "лош" (необслужваем), повишава лихвения процент, за да отговаря на риска.

Същото е и при нас със застраховките. По-голям риск води до по-голяма премия.

И да си призная, хващам се, че съм с изкривено вече мислене, професията си оказва думата... За това и ми беше и първото хрумване, че може нещо да увеличава риска за банката, за това лихвата да е по-висока. Но банки много, условия различни. Само четете внимателно!!!

• Автор

Така е на всякъде. Аз така събирах оферти иза дограма. Избрах си Ролпласт. Взех оферта, обиколих там Ворошилов, други, дето намерих. Със събраните оферти обратно в Ролпласт. Да видиш как можело и по-ниско :D :D

Съгласен и с това, но погледни го така.

(съжалявам, че е малко черногледо, но в този бизнес е така...)

По-високата възраст, близка до пенсионната, води до опасност от съкращение, което води до лиспа на доходи. Води със себе си и повишен риск за сърдечно-съдови заболявания и въобще всякакви. Банката, от гледна точка, че има по-голям риск този кредит да се окаже "лош" (необслужваем), повишава лихвения процент, за да отговаря на риска.

Същото е и при нас със застраховките. По-голям риск води до по-голяма премия.

И да си призная, хващам се, че съм с изкривено вече мислене, професията си оказва думата... За това и ми беше и първото хрумване, че може нещо да увеличава риска за банката, за това лихвата да е по-висока. Но банки много, условия различни. Само четете внимателно!!!

Добре де, ако майка ми кандидаства по кредита, ако годините са толкова от значение, тя е на 41/42 години. Но на майка трудовия й стаж е само 5 години, тя повечето време изкара като работеше извън България.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Само кажи - кога, къде ... какво аз ще преценя.

И да си призная, хващам се, че съм с изкривено вече мислене ...

По добре изкривено, отколкото никакво.

Добре де, ако майка ми кандидаства по кредита, ако годините са толкова от значение, тя е на 41/42 години. Но на майка трудовия й стаж е само 5 години, тя повечето време изкара като работеше извън България.

Трябва да ме запознаеш с майка си (нещо младо) и баща си де - то вече само може някой лаф да си кажем и да се начерпим.

Но на майка трудовия й стаж е само 5 години, тя повечето време изкара като работеше извън България.

Стажа извън БГ не го зачерквай - ако е легален.

Зависи.

p.s.

На мен момента ми излиза, че ако сега взимам кредита - или ще е с 10 месеца по-кратко, или с десетина лева на месец по-малка вноската.

На мен момента ми излиза, че ако сега взимам кредита - или ще е с 10 месеца по-кратко, или с десетина лева на месец по-малка вноската.

каква опция избра? Защото аз избрах "Друго" за цел на кредита...

каква опция избра? Защото аз избрах "Друго" за цел на кредита...

Каквато и опция да избера - все тая, в момента е по изгодно.

Моя кредит - 6000 лева, за 64 месеца (в момента няма такъв срок), 149 лева и стотинки вноска.

Не знам какво се прехласвате по тези БНП, казах ви кога ги използвам и наистина за стоки съм много доволен - равни месечни вноски без оскъпяване ;)

Като влязох в сайта да видя калкулатора по кредити (след като ми ги прехвалихте) е в която и да е банка лихвите са много по - ниски, ама МНОГО!

Пример - БНП дърпам 10 000 за 84 месеца с вноска 181,38лв = 15 235,92 лв

Банка (моята няма да й казвам името) като се има предвид, че избирам продукт "Потребителски кредит с осигурителен доход над 1 400 лева" - дърпам 10 000 и връщам за същият период от 7 години = 13 554,92 лева

А както казах вече банките имат такива кредитни услуги с паричен залог в същата и след като автора спомена, че имат в ДСК проверих, че те също имат тази услуга с максимален размер на кредита до 90% от депозита, тъй че трябва да имат поне окол 11 500 лева на депозит там), за условия лихви и т.н., пише да се отиде до най - близкият клон ;)

Банка (моята няма да й казвам името) като се има предвид, че избирам продукт "Потребителски кредит с осигурителен доход над 1 400 лева" - дърпам 10 000 и връщам за същият период от 7 години = 13 554,92 лева

А както казах вече банките имат такива кредитни услуги с паричен залог в същата и след като автора спомена, че имат в ДСК проверих, че те също имат тази услуга с максимален размер на кредита до 90% от депозита, тъй че трябва да имат поне окол 11 500 лева на депозит там), за условия лихви и т.н., пише да се отиде до най - близкият клон ;)

Приятелю - остави я твоята банка, мини първо през твоето GP - нещо не ми харесваш.

Ти не казваш, аз ще кажа - в Алианц още преди години имаха преференциални условия за държавни служители и за такива с висок осигурителен доход.

Тези кредити, с залог - депозит, още преди години ги гледах, мигах и си виках - голяма простотия. Тогава даваха до 100% от депозита.

Аз да имам 10К на депозит, и да взема 10К - ами то елементарната аритметика казва, че лихвите по кредита винаги са по-високи от лихвите по депозита. Особено когато е в една банка. Имаше един момент - в една банка даваха кредити с много ниска лихва, в друга пък предлагаха депозити с много висока - ама пак нивата бяха почти равни.

Най-накрая един познат - банков служител ми отвори очите с лаконичния отговор - "Не е необходимо депозита и кредита да са на едно и също лице."

Сещате ли се къде е кучето ??

Ти имаш да ми даваш пари (200К), нямаш какво да напишеш като "основание за плащането" - правиш си един депозит и ми гарантираш кредит, който аз не връщам и банката ти взима депозита. Обаче аз придобивам много законно едни пари - кредит.

Така беше тогава, що сега да е по-различно ?

Аз не хвалех "моята" банка просто сайтът й ми е по - познат от другите, защото съм влизал неведнъж и се ориентирам лесно вътре - и дадох пример с продукт който не отивам аз да питам за преференциални условия, защо ме пращаш при доктор аз не знам, но само ще те помоля да се въздържаш от лични напатки - не ти отиват на годините ;)

Е то е елементарно и просто, че банката няма да ти даде по - изгодни условия за кредита спрямо депозита ти, това значи тя да фалира... Ама явно ти доставя удоволствие да "откриваш" топлата вода, но банката ще ти даде по - добър процент ако имаш депозит при тях отколкото ако нямаш, поне има такава логика - и след като хората казаха, че не искат да си пипат депозита - могат да си изтеглят кредит от същата банка на по - добри условия от колкото ако не споменат, че имат кредит или друга банка - не пречи да проверят нали?

Този спор е крайно нежелателен и излишен, защото нито една от страните не печели нищо просто не е градивен! Моля въздържайте се от лични напатки и категоризации (за втори път казвам).

Този спор е крайно нежелателен и излишен, защото нито една от страните не печели нищо просто не е градивен! Моля въздържайте се от лични напатки и категоризации (за втори път казвам).

Не се напрягай толкова - това не беше нападка, а закачка. Извинявай, ако съм те засегнал. Това си е просто разговор.

Основната мисъл ми беше, че не всички имат депозити и ос. доход като посочения.

Приятен ден.

ps. Ако акъла идваше с годините - дядо ми щеше да е поне академик.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

Здравейте отново :) Значи след дълго обикаляне, спрях ме се на банка ДСК лихвата за 2 години е 2500 лв. Родителите ми ги устройва тази лихва, понеделник/вторник най-късно ще се изтеглят парите, но с пътуването ще се отложи за сега, докато баща ми си изкара нови документи "или, ако му ги върнат". Благодаря на всички отново :)

Здравейте отново :) Значи след дълго обикаляне, спрях ме се на банка ДСК лихвата за 2 години е 2500 лв. Родителите ми ги устройва тази лихва, понеделник/вторник най-късно ще се изтеглят парите, но с пътуването ще се отложи за сега, докато баща ми си изкара нови документи "или, ако му ги върнат". Благодаря на всички отново :)

Ами успех!

p.s.

ДСК работят с Групама като застраховател. Условията са им направо убийствени на Групама, но няма как да избягаш там от задължителните застраховки... Познавам няколко човека, 2-ма от тях работят в централното управление на Групама, другите в представителства.

Но пак, от 3500 лева лихва в 1-вия пост до 2500 лева в последния, не е малка разликата ;)

Като съвет за всички - да се търси по-добрия вариант винаги и никога да не се "пита" само на едно място :)

p.s.2

Под "убийствени" нямам предвид невероятно добри, обратното - висока цена...

p.s.3

Ахахахах, сега видях, не е БНБ Париба, а е БНП Париба :D :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.