Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Теглене на кредит от БНБ париба?

Featured Replies

• Автор

Ами успех!p.s.ДСК работят с Групама като застраховател. Условията са им направо убийствени на Групама, но няма как да избягаш там от задължителните застраховки... Познавам няколко човека, 2-ма от тях работят в централното управление на Групама, другите в представителства.Но пак, от 3500 лева лихва в 1-вия пост до 2500 лева в последния, не е малка разликата ;)Като съвет за всички - да се търси по-добрия вариант винаги и никога да не се "пита" само на едно място :)p.s.2Под "убийствени" нямам предвид невероятно добри, обратното - висока цена...p.s.3Ахахахах, сега видях, не е БНБ Париба, а е БНП Париба :D :D

Благодаря Джо, но кредита ще се забави за сега, че новите документи докато излязат, няма как да се изтегли кредита. Но днеска ми казаха, да проверя и в Фибанк. Тъй като към тази банка превеждат на бащата заплатата. Иначе БНБ ми е влезнало в главата и така съм запомнил :D

Благодаря Джо, но кредита ще се забави за сега, че новите документи докато излязат, няма как да се изтегли кредита. Но днеска ми казаха, да проверя и в Фибанк. Тъй като към тази банка превеждат на бащата заплатата. Иначе БНБ ми е влезнало в главата и така съм запомнил :D

FiBank или ПИБ, точно днес им осигуриха държавна помощ, абе "помощ" в размер на 1,2 милиарда лева. След КТБ те бяха следващата атакувана банкова институция и около 900 милиона изплатиха за един ден.

Най-вероятно ще имат печалба от цялата история, най-вероятно ще оцелеят и ще са добре, така и изглеждат, стабилни. Но имайте едно на ум с тях. Аз все още не искам да говоря "За" или "Против" ПИБ/FiBank.

Еврокомисията разкри условията на държавната помощ за ПИБ

FiBank или ПИБ, точно днес им осигуриха държавна помощ, абе "помощ" в размер на 1,2 милиарда лева. След КТБ те бяха следващата атакувана банкова институция и около 900 милиона изплатиха за един ден.

Най-вероятно ще имат печалба от цялата история, най-вероятно ще оцелеят и ще са добре, така и изглеждат, стабилни. Но имайте едно на ум с тях. Аз все още не искам да говоря "За" или "Против" ПИБ/FiBank.

Еврокомисията разкри условията на държавната помощ за ПИБ

Джо, това "днес" е било месец август.

И не говори така за ПИБ, защото те за момента са най-стабилните в страната, защото са под контрола на ЕС и така щее още година, докато не върнат държавната помощ.

Прочети поредицата информации за банката от ЕС и ще разбереш за какво говоря.

Джо, това "днес" е било месец август.

И не говори така за ПИБ, защото те за момента са най-стабилните в страната, защото са под контрола на ЕС и така щее още година, докато не върнат държавната помощ.

Прочети поредицата информации за банката от ЕС и ще разбереш за какво говоря.

Абе това точно днес го четох...

Договор за депозит ще бъде сключен с ПИБ - Статията е от 26.11, днес сме 26.11, нали?

(...) държавна помощ при съобразяване с условията по Решението на Европейската комисия, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. (...)

п.с.

Горната статия наистина е от Август, сега виждам, но я намерих през Google, не съм гледал датата, признавам си!

Абе това точно днес го четох...

Договор за депозит ще бъде сключен с ПИБ - Статията е от 26.11, днес сме 26.11, нали?

Те лятото им дадоха едни пари "за малко" - до днес, сега обачИ (и Европата са съгласни) им казват, че е за повече време. Щото от банката ревът, че ако върнат парите шЪ им отиде баланса.

То и аз на моите банки им разправям, че ми объркаха балансите, ама не им дреме.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Не мога да повярвам, че хората се връзвате на тези финансови компании. Сърдят се, че от една банка са ги отрязали за кредит, после от друга и така. Банките са създадени, за да финансират проекти с ясна цел. А другите са просто лихвари.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Здравейте :)

Имам едно питане, значи едни познати изтеглиха едни 2К от ТБИ кредит, въпроса е там, че един техен познат им дал други 2К , а тези от кредит-а за момента не им трябват. Хората са ги взели на 27.02.15 днеска са ходили да попитат дали могат да ги върнат, тъй като в договора пише, че до 14 дни от подписването могат да върнат парите, без никакво обяснение, без никакви допълнителни такси. Но от офиса в града са им казали, че ще заплатят някаква сума, че са задържали парите няколко дни. Мислят в понеделник да върнат заема, но се притесняват колко допълнително ще заплатят. Моля някой запознат, да обясни колко пари ще им поискат затова, че държат парите, а сега искат да си погъсят кредита.

Здравейте :)

Имам едно питане, значи едни познати изтеглиха едни 2К от ТБИ кредит, въпроса е там, че един техен познат им дал други 2К , а тези от кредит-а за момента не им трябват. Хората са ги взели на 27.02.15 днеска са ходили да попитат дали могат да ги върнат, тъй като в договора пише, че до 14 дни от подписването могат да върнат парите, без никакво обяснение, без никакви допълнителни такси. Но от офиса в града са им казали, че ще заплатят някаква сума, че са задържали парите няколко дни. Мислят в понеделник да върнат заема, но се притесняват колко допълнително ще заплатят. Моля някой запознат, да обясни колко пари ще им поискат затова, че държат парите, а сега искат да си погъсят кредита.

Принципно за взетите пари имат месечна вноска за срока на връщането.

Би трябвало да си сметнат какво им се пада на ден като утежнение и да си сметнат дните, в които са ползвали кредита.

Това, обаче са само разсъждения.

Нека си прочетат договора и общите условия, където също има доста неща.

Също така има национален телефон, на който могат да звъннат и да получат отговорите, които им трябват.

Могат и да заявят, че в понеделник ще си погасят кредита, което ще бъде отразено в системата като предварителна информация.

пп. А като не им трябват парите защо не ги върнат утре, а ще ги държат до понеделник?

• Автор

Принципно за взетите пари имат месечна вноска за срока на връщането.

Би трябвало да си сметнат какво им се пада на ден като утежнение и да си сметнат дните, в които са ползвали кредита.

Това, обаче са само разсъждения.

Нека си прочетат договора и общите условия, където също има доста неща.

Също така има национален телефон, на който могат да звъннат и да получат отговорите, които им трябват.

Могат и да заявят, че в понеделник ще си погасят кредита, което ще бъде отразено в системата като предварителна информация.

пп. А като не им трябват парите защо не ги върнат утре, а ще ги държат до понеделник?

В договора нищо не пише, дори аз също го прочетох, но не пише, че ще дължат пари при предсрочно погасяване. От офиса им са казали, че когато върнат парите от централния офис в София, ще им кажат колко ще заплатят. Парите ще ги държат до понеделник, общо дните стават 8 дни. Хората утре рано тръгват за Силистра, затова са решили в понеделник, но се притесняват да не им кажат, някаква огромна сума от порядъка на 100/200 лв , че имат им дължат. Затова се обърнах към вас, ако някой е запознат, поне да каже колко г/д ще трябва да заплатят, че ще задържат парите 8 дни.

П.п. Общия процент за една година лихва беше 25,8 %

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

В договора нищо не пише, дори аз също го прочетох, но не пише, че ще дължат пари при предсрочно погасяване. От офиса им са казали, че когато върнат парите от централния офис в София, ще им кажат колко ще заплатят. Парите ще ги държат до понеделник, общо дните стават 8 дни. Хората утре рано тръгват за Силистра, затова са решили в понеделник, но се притесняват да не им кажат, някаква огромна сума от порядъка на 100/200 лв , че имат им дължат. Затова се обърнах към вас, ако някой е запознат, поне да каже колко г/д ще трябва да заплатят, че ще задържат парите 8 дни.

П.п. Общия процент за една година лихва беше 25,8 %

Изхождам от моя бизнес (застраховките). Може и 1 ден да е била валидна полицата и да се поиска прекратяването ѝ, дължат се пари (т.е. приспадат се от върнатата премия).

От финансова гледна точка няма логика, да не е така и при кредитите и кредитните институции. Но колко точно ще дължат и защо, това не е регламентирано с някакъв закон. Всяка компания сама си определя условията.

В застраховането, което е различно от кредитните институции, е прието в практиката това да е проратната премия според броя дни + 15% от годишната премия. Проратна значи годишната премия, разделена на 360 дни (не 365) и умножена по дните, в които полицата е била активна. Тези 15% се наричат "административни разходи".

Та по моята логика, без да казвам, че е вярна, то ще дължат някакви пари, но колко, зависи от компанията. Аз лично прогнозирам около 50-тина лева и ще очаквам да видя дали съм прав или не :)

• Автор

Изхождам от моя бизнес (застраховките). Може и 1 ден да е била валидна полицата и да се поиска прекратяването ѝ, дължат се пари (т.е. приспадат се от върнатата премия).

От финансова гледна точка няма логика, да не е така и при кредитите и кредитните институции. Но колко точно ще дължат и защо, това не е регламентирано с някакъв закон. Всяка компания сама си определя условията.

В застраховането, което е различно от кредитните институции, е прието в практиката това да е проратната премия според броя дни + 15% от годишната премия. Проратна значи годишната премия, разделена на 360 дни (не 365) и умножена по дните, в които полицата е била активна. Тези 15% се наричат "административни разходи".

Та по моята логика, без да казвам, че е вярна, то ще дължат някакви пари, но колко, зависи от компанията. Аз лично прогнозирам около 50-тина лева и ще очаквам да видя дали съм прав или не :)

Върнаха допълнително 13,87 лв. Тъй като не съм разбрал добре, прекратили са кредита тъй като на тези 2К , лихвата за 17 месеца била близо 980 лв. Това си е почти половината кредит. Каза ли са им, ако ще теглят кредит по-добре да изтеглят от "Алианц" , ходиха хората да попитат, ако вземат същите 2К лихвата за 18 месеца е почти 270 лв. Проблема при тях е, че искат поръчител , а днешно време никой не иска да става поръчител. Благодаря ви ;)

Има такса ангажимент на кредита 3,5% но не по малко от 60лв.Ако теглиш 2000 те си удържат тази такса и превеждат 1930лв.

Редактирано от П.е.т.ъ.р (преглед на промените)

• Автор

Има такса ангажимент на кредита 3,5% но не по малко от 60лв.Ако теглиш 2000 те си удържат тази такса и превеждат 1930лв.

Днеска са кандидатствали за кредит от "Алианц", платили са 35 лв. за кандидатстването за кредит, до 1 час ще им се обадят да им кажат, дали са одобрени, но в договора не пишело, че има такса ангажимент от 3,5%?

А прочели ли са внимателно договора си, включително и най-дребния шрифт, и Общите условия на банката, които са част от него?

Днеска са кандидатствали за кредит от "Алианц", платили са 35 лв. за кандидатстването за кредит, до 1 час ще им се обадят да им кажат, дали са одобрени, но в договора не пишело, че има такса ангажимент от 3,5%?

3,5% е процента на Джет БНБ Париба преди няколко години бях много на зор и взех едни пари на заем от тях, върнах ги за 2-3 месеца но явно още фигурирам в системата им защото редовно ми изпращат по пощата готови договори с незабавно одобрение, та във всеки договор си го пише това за процента.

• Автор

Подписа ли са договора, но за 2500 лв. Не са им одържали пари. От банката са им дали 2500 лв. Темата е изчерпана вече.

• 3 седмици по-късно...

А прочели ли са внимателно договора си, включително и най-дребния шрифт, и Общите условия на банката, които са част от него?

абе четат нищо не четат

Благодаря на БНБ Париба за подкрепата !

Даже си имам и писмо за промоции за лоялен клиент.

• 11 месеца по-късно...

Здравейте,

Имам стоков кредит на стойност 540 лв. към Джет Кредит (БНП Париба). Интересува ме мога ли без да се обаждам в банката да изисквам предсрочно погасяване на кредита, да го погася като вкарвам примерно вместо по 45 лв. на месец, да вкарвам по 60-70 лв. на месец? Това ще доведе до месец два предсрочно погасяване.

Поздрави

И това ще доведе до краен редултат - погасяване на кредита?

преди 1 минута, algor написа:

Да, разбира се.

Да - справка Закон за потребителския кредит

• 1 година по-късно...

Хора не се лъжете да взимате пари от тази банка. Те са супер безотговорни и незаинтересовани. Отидох в мол парадаис и кандидатсвах за стока на исплаштане казаха ми че ште се обадят да ми потвардят и краи така си остана. Когато 10 дни по кьсно имах ходене натам слязох да попитам в краина сметка има или няма одобрение започнаха да си прехвърлят вината един на друг че не са ме били разбрали и така. След това ми идва падежната дата отидох внесох си парите един ден преди датата при което 3 дни след това получавам СМС че ако не си внеса парите ще последват лихви. Когато се обадих да им потърся сметка казаха че виждашли грешката била тяхна но искаха да ми вземат повече пари. ХОРА НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ДА ВЗИМАТЕ ПАРИ ОТ ТЯХ. Има мн по колпетентни и сериозни компании с които може да се върши работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.