Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор - 40' - 42'

Featured Replies

От 2,5 м гледам 42" с 50-тина HD канали и е ОК. Много добре е и с малкото SD канали. Като си пусна филм с истинско 1080р ми се щеше инчовете да са +5. Рядко гледам 3Д, защото филмите, които предпочитам, не се снимат в такива формати, но и 50" са малко в случая.

Сложна е сметката...

• Отговори 60
  • Прегледи 5,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разстоянието е 2 - 2,5 метра.

Телевизията ми е нормална, нямам hd приемници и т.н.т., така че би трябвало да е sd.

Лакомя се за 47, може би защото 3Д-то ще е по яко?

Sobieskimania един съвет от мен - скачай на 47 инчов вариант!

От около 2.5 метра гледам на 47 инча и ми се ще да е по-голям дори.Следващия със сигурност ще е 55 инча.

Е...може би го казвам от гледна точка на това, че държа на киноманско изживяване когато гледам филми, но...това е моето мнение.

Иначе наистина много зависи от  сигнала!

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте,

от днес съм собственик на 47 инча версиата на телевирора, АДСКИЯ Е :D

Сигнала е добър, не е лош.

Имал съм и 20 ХД канала.. просто не съм знаел досега :D

Обаче пича от тв-то ми каза, че трябва да избера Швейцария или Норвегия

за държава, но аз избрал друга още в началото и сега не знам как да я сменя, някой може ли да помогне...

иии сигурно ще питам доста, защото за пръв път имам 3д/смарт тв :D

пп: Другото което ми прави впечетление в Ап. маркета имам само чуждестранни приложения... един фр е със самсунг и съм виждал че има приложение Вбокс, спортал  и т.н.т, да;о мога да ги намеря?

пп2: Още 1 въпрос се сетих, компютъра ми е до телевизора, искам да ви попитам, как е по-добре за гледането на филми, 3д филми, или двд филми - да си купя голяма флашка 32 гб? Или да си взема 1 външен хард, така и така ще си купувам, но не знам от него дали ще мога да си зареждам филмите или директно от пц-то към тв-то с кабел?

Кое е най-доброто, от към проблеми със зареждане на субтитри, файлове и т.н.т :)

Редактирано от Sobieskimania (преглед на промените)

Здравейте,

от днес съм собственик на 47 инча версиата на телевирора,....

...пп2: Още 1 въпрос се сетих, компютъра ми е до телевизора, искам да ви попитам, как е по-добре за гледането на филми, 3д филми, или двд филми - да си купя голяма флашка 32 гб? Или да си взема 1 външен хард, така и така ще си купувам, но не знам от него дали ще мога да си зареждам филмите или директно от пц-то към тв-то с кабел?

Кое е най-доброто, от към проблеми със зареждане на субтитри, файлове и т.н.т :)

Първо честито!

Ще ти отговоря само на този въпрос-за другите си имаш инструкции,а и телевизора е пред теб!

А за филми!?Най-добре е с HDMI кабел!При всякакви други щуротии ще имаш проблеми, особено пък с 3D-то!

• Автор

Нещо обаче не захапва с hdmi кабела, настроил съм тв-то, да е на hdmi, като го свържа към лаптопаа тръгва веднага, но на настолния не става, така че пробема трябва да е в настолното пц.

Не знам какво да му променя за да отчете, може би не разпознава hdmi„ входа или картата ми нещо не е способна, не знам

• Автор

Кажи с каква видеокарта си и какви настройки си си задал.

Здравей,

картата е

AMD Radeon  HD 7700 Series 1024 mb,

за настроиките нямам представа.

Първо,свързваш компютъра с монитора докато са изключени уредите.

След това,включваш ги и отваряш програмата на видеокартата.уверяваш се,че видеокартата вижда монитора.

Задаваш Extended desktop от видеокартата.След това,просто провлачваш плейъра,който ползваш на екрана на телевизора и си го ползваш с наслада.

п.п.Ще трябва от настройките на плейъра,да зададеш звукът да е от HDMI.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Бе като отида на Detection display, ми ги показва че са 2 устройства, ама не се случва нищо, а това с провлачването не го разбрах.

Отваряш програмата на АМД. така нареченият Catalyst Control Centre.

След това избираш Desktop Management.

След това Creating and Arranging Desktops.

И там си настройваш картата.

Ако не се получава,има и друго решение.Не знам с колко DVI извода е картата ти.Но ако е с два,може да преместиш кабела на монитора на другият DVI извод.

• Автор

Така май разбрах за влаченето, завлачих ги някъде отстрани, където не виждам нищо общо взето, тв-то продължава да е черен екран, даже 2 иконки там отидоха, пак ще се ровичкам с настроиките за разпознаване.. хм

• Автор

Е,ами имаш бутон на телевизора,за източник на сигнал.Направи източника да е от HDMI.

това е направено, настроил съм на hdmi2

• Автор

Има 3 входа, HDMI1,2 и 3, в телевизора е в момента кабела е на HDMI2, другите 2 са си празни.

На пц-то ми има 1 вход за HDMI, съответно кабела е включен там.

Избирам от тв-то сигнала да е на HDMI2 (проверил съм и другите), но и тук както и на другите места екрана си е черен.

Настроил съм този extended дисплей, пада ми се отдясно, като дам с мишката натам, се завлачва нещо, но не виждам къде, нито на пц-то го виждам, нито се появява на телевизора.

Направихте ли манипулацията с размяна на DVI изводите от картата,където е свързан мониторът?

Все пак трябва да сте сигурен,и че кабелът HDMI е изправен.

• Автор

Направихте ли манипулацията с размяна на DVI изводите от картата,където е свързан мониторът?

Все пак трябва да сте сигурен,и че кабелът HDMI е изправен.

Не знам дали правилно разбрах въпрос, но кабела е HDMI към HDMI, няма DVI, монитора ми е DVI и съответно си имам 1 изход за DVI - където е кабела на монитора и един изход за HDMI, където съм сложил кабела свързън с тв-то.

Добре,ясно.

Но все пак,явно сте направил правилно настройката за видеокартата.

Но сигнал на телевизора не идва.

Пробвайте с друг кабел,от някой познат.

Пробвайте вашият кабел на друг компютър и телевизор.

п.п.Виждате ли телевизорът,че е свързан с компютъра? Това в настройките на видеокартата.

• Автор

Добре,ясно.

Но все пак,явно сте направил правилно настройката за видеокартата.

Но сигнал на телевизора не идва.

Пробвайте с друг кабел,от някой познат.

Пробвайте вашият кабел на друг компютър и телевизор.

Кабела като го включа към лаптопа, тръгва веднага сигнала към тв-то, така че изключих проблема да е в кабела (в мене е :D )

Притеснявам се че или трябват някакви допълнителни драйвери за картата, за да отчита този вход (не знам дали е логично, просто си мисля), или това не е HDMI изход, въпреки че кабела пасва...

И отделно оплесках всичко, защото от контрол панела дадох да показва само втори екран и сега като включа кабела,,, ми се гаси монитора, защото си мисли че го пусна на телевизора, а там не тръгва нищо.. абе направо ебати цирка съм :D

Здравей тъга.

От клавиатурата натиснете Win бутона и P. (Win+P) .След това опитайте нещо на сляпо.Натиснете един-два пъти стрелите за ляво-дясно и после Ентър.

win-p-tab.png

• Автор

е това го оправихме, готово е :D

Остава само как да тръгне и на тв-то, бах маму

Преинсталирайте драйверите на видеокартата.

Съответните драйвери изтеглете от сайта на АМД, като ги съобразите с това с какъв Уиндоус сте и колко битов е той.

• Автор

Нещото което ми направи впечетление, е че когато натисна бутона indentify,било то през програмата на amd или през контрол панела, на екрана излиза една голяма цифра, и това обикновенно е една цифра - 1, което е номера на монитора, не се появява, след това 2, което трябва да е телевизора, не знам дали въобще коректно съм към адднал.

1 трябва да е монитора,2-телевизора.

Може и обратно,това не е проблем.Важното е кое ще бъде главният дисплей.Най-добре това да е мониторът.

Хайде действайте с преинсталацията.Да не забравите да рестартирате.И внимателно,да не си качите някоя допълнителна програма,която може да е нежелана.

И да махнете кабела не забравяйте,или поне изключете телевизора.

• Автор

Преинсталирах ги, нищо не се промени, отказвам се засега..

явно philips и panasonic не се харесват и не искат да се видят,

ще пробвам с dvi към hdmi кабел евентуално... явно hdmi към hdmi няма да го бъде.

Или ще си ъпдейтна видеокартата понатам..

Редактирано от Sobieskimania (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.