Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на 3D LED TV

Featured Replies

Здравейте!!!

Намислил съм да сменям тв-то и ще Ви помоля за помощ при избора...

Имам бюджет от около 1000 лв...

Харесал съм няколко модела:

1. http://www.technomarket.bg/products/09130759/samsung-ue-40f6320#

2. http://www.technopolis.bg/b2c/details/15430/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-42AS650-3D-LED

3. http://technomarket.bg/products/09139107/philips-40pfs6909

... приемам и други предложения...

• Автор

Аз също много го харесвам...

а и + при него е 5 год. гаранция...

Разбира се може да ми препоръчаш и нещо друго за описаната сума, защото прочетох десетки теми за тв и ми е каша...

Разбира се може да ми препоръчаш и нещо друго за описаната сума, защото прочетох десетки теми за тв и ми е каша...

За тази сума това е най-добрия вариант!

Занимавам се с телевизори и имам много голям опит, но ще ти дам много ценни съвети. Първо не си купувай телевизор без да си го видял на живо, второ отиваш в магазина с твоя флашка с някое видео което да не е full hd и с ниска резолюция. Всеки телевизор който ти предложат там тествай с твоята флашка, заключенията накрая сам ще си извадиш. Относно марките телевизори, тук си говорим за различни екстри. Не съществува марка телевизор която да превъзхожда конкурентите си във всяко едно отношение!!!

Искаш телевизор с перфектния софтуер - Samsung

Искаш телевизор с перфектната картина - Sony

Panasonic не са лоши ако търсиш нещо средно, общо взето със скапан софтуер са viera която я има някое интересно приложение за телефона ти, я не. Да не говорим, че свързването на компютъра ти с телевизора през рутер е кошмар и въпреки всичко аз не съм стигал до желания резултат, а картината е средно качество 3D определено не е конкурент като опция спрямо останалите марки. Samsung е прехвалена марка телевизори, за феновете на самата марка, както има хора дето си купуват iphone всяка година защото е iphone, така и тук е същата работа, ще си купя Samsung телевизор щото имам Samsung телефон, но какво е качеството на картината дали телевизора е color blind хич не се обръща внимание. Sony са телевизорите който вадят най добрата картина, имат повече нюанси на цветовете от всеки сруг телевизор, но софтуера им не е нищо впечатляващо. Пак ти казвам купувай телевизор след като ти самия го тестваш!

Пич няма добра и лоша марка телевизори, има модели, класове, характеристики!Не съм съгласен, че SONY имат най-добра картина, пък 3D-то на Panasonic не ставало.Нещо да кажеш за 3D-то на любимото ти SONY !?

A Samsung-а как ги ,,оплю,, не е истина...Освен са софтуера им, което си е така...от към Смарт щуротии са си върха.

Бъди малко по обективен и не се изказвай така рязко.Ако имаш наистина опит не бива така рязко да отхвърляш една , или друга марка.

Напълно съм съгласен само с това, че телевизор се избира след оглед и тест на място!

В на съм с Панасоник 47 инча, някои 3D филми не ги хваща даже че са такива, че трябва да му казвам да ги пусне като 3D, и понякога се налага да правиш фина настройка на ефектите, за да не останеш без очи. Samsung имат много малко нюанса на червен и син цвят това означава, че са color blind и ако има два различни нюанса на син цвят на екрана ще ги слее в един, отделно детайлноста е много ниска дори сравнена с телевизори като Филипс. А ако говорим за филипс по бавен софтуер надали има и не говоря за разни приложения, а за едно елементарно сменяне на канал а да не говори, че няма опция за пренареждане на каналите :) . Как мога да кажа нещо лошо за Sony след като от един телевизор се иска да вади перфектната картика!

В на съм с Панасоник 47 инча, някои 3D филми не ги хваща даже че са такива, че трябва да му казвам да ги пусне като 3D, и понякога се налага да правиш фина настройка на ефектите, за да не останеш без очи. Samsung имат много малко нюанса на червен и син цвят това означава, че са color blind и ако има два различни нюанса на син цвят на екрана ще ги слее в един, отделно детайлноста е много ниска дори сравнена с телевизори като Филипс. А ако говорим за филипс по бавен софтуер надали има и не говоря за разни приложения, а за едно елементарно сменяне на канал а да не говори, че няма опция за пренареждане на каналите :) . Как мога да кажа нещо лошо за Sony след като от един телевизор се иска да вади перфектната картика!

Еми това само потвърждава горното ми мнение, че при телевизорите има модели, класове, характеристики и т.н.т. И аз съм с Panasonic, но флагмански модел и трябва да ти кажа, че при него всичко е на 6 и при него няма нито един от ,,симптомите,, които описваш :)

Както и да е -не ми се спори с никого.Всеки си има глава на раменете и пари, които може да си похарчи както и за каквото си иска.

Лек ден .

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Еми това само потвърждава горното ми мнение, че при телевизорите има модели, класове, характеристики и т.н.т. И аз съм с Panasonic, но флагмански модел и трябва да ти кажа, че при него всичко е на 6 и при него няма нито един от ,,симптомите,, които описваш :)

За това казвам, че телевизор не се тества с FULL HD 3D, а с някое средно качество филм, за да се види реално кво може телевизора. А Панасоника, отделно го връзквам към рутер, share-вам файловете намира ми директорията но не и филмите независимо че са share-нати и са с public модификатор. Просто някой е ходил до тоалетна и е нарекал това действие Viera :D ( с извинение). Пак казвам най-добра картина вади Sony, а ако искате телевизора да може и кафе да прави Samsung. Ако искате ефтин телевизор пълен с бъгни Филипс, за това казвам че Панасоника е нещо средно и да и не!

• Автор

Четох за клип с някаква японка, който служел за тестване на тв... Ако може да ми разясните какво точно тества и евентуално къде да го намеря...

Ето тук е клипчето с японката:

http://forum.setcombg.com/ремонт-сервиз-и-калибрация-на-телевизори/41133-обсъждане-и-коментари-на-резултати-от-тестови-клипове-и-изображения.html

Тест за качество на изображението при динамични сцени

Знаменитият тест “Японка на въже”.

Аз искам да попитам става ли изтегля някакъв филм (16:9) за теста за качество на картината и ако искам да пробвам 3D какво да си изтегля гледам има едни които са 'размазани' и други които изглеждат разделен на половина екран с две еднакви картини,(извинявам се ,че може би изглеждам смешна ,но за пръв път се сбъсквам с 3D)?

Редактирано от soniapro (преглед на промените)

... ако искам да пробвам 3D какво да си изтегля гледам има едни които са 'размазани' и други които изглеждат разделен на половина екран с две еднакви картини,(извинявам се ,че може би изглеждам смешна ,но за пръв път се сбъсквам с 3D)?...

По торентите е пълно с 3D демо клипове. Side by side...Top and bottom

Teзи размазаните са за анаглифно 3D

Свали си от youtube ето тези клипчета ,ако не можеш дай скайп да ти ги пратя и ги качи на флашка Отиди на място и ги тествай, за да видиш за какво иде реч тва 3D :

Благодаря, значи тези с 'двойната картина'Мога да записвам от utube. Днес ходих да гледам този Панасоник http://www.technopolis.bg/b2c/details/15430/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-42AS650-3D-LED

по ваша преценка , а се оказа че не е изложен,другият път с парите и ще се вадят кашони .

Редактирано от soniapro (преглед на промените)

няма проблем никакъв !!! Свали ги само с по-високо качество за да се насладиш на по-хубава картина !!!

пробвай от тук: http://www.clipconverter.cc/bg/

Позволява да си избереш с какво качество да го свалиш.

Но както са ти казали по-горе клипчетата с хубаво качество не трябва да са ти база за сравнение между телевизорите. На SD сигнал в къщи там ще е истината, защото масово програмите по кабеларките са такива засъжаление. Този модел който ще тестваш се справя доста добре с подобни канали.

Трябва да си наясно също дали пасивно или активно 3D искаш да гледаш. Аз избрах пасивното заради детето и смея да твърдя Панасоника се представя доста добре на него !

Редактирано от pepy86 (преглед на промените)

... А ако говорим за филипс по бавен софтуер надали има и не говоря за разни приложения, а за едно елементарно сменяне на канал а да не говори, че няма опция за пренареждане на каналите...

Моля?! Я пак помисли?

Теодор Иванов, ти с какви телевизори се занимаваш, с лампови ли? Съзнавам, че значителна част от клиентите предпочитат да си купуват телевизори с колкото се може повече смарт функции, щото "си е друго" да си ползваш скайпа пред гости на 50" екран, вместо на 15" прост лаптоп или 24" монитор, но и без да им дреме за основното предназначение на уреда. А аз като по-непретенциозен клиент, без акаунти в никоя от т,нар. "социални мрежи" (нея не ми пречат, просто не ги харесвам), залагам единствено на качеството на картината. 

Моля?! Я пак помисли?

Теодор Иванов, ти с какви телевизори се занимаваш, с лампови ли? Съзнавам, че значителна част от клиентите предпочитат да си купуват телевизори с колкото се може повече смарт функции, щото "си е друго" да си ползваш скайпа пред гости на 50" екран, вместо на 15" прост лаптоп или 24" монитор, но и без да им дреме за основното предназначение на уреда. А аз като по-непретенциозен клиент, без акаунти в никоя от т,нар. "социални мрежи" (нея не ми пречат, просто не ги харесвам), залагам единствено на качеството на картината. 

Остави го момчето. Поредното хлапе като Атанас! Везде понимает, а още не е изкарал 8 клас. След като не ти се плаща, не ми е ясно за какво ще помагаш. Да се караш с хората? Я се откажи и да си се оправят. Има си консултанти по магазините и за това им се плаща.Разбира се, на близки бих дал и аз съвет.А и само се пита като гледам. Нито един не е казал, че се е възползвал от съветите във форума.Това е мое мнение наблюдавано в продължение на 10 години.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Въпросът опира до обективност, не е само до лични мнения и пристрастия - в сравнение с останалите, менюто при Филипс е тромаво, но това не означава, че липсва нещо в него, особено пък опцията за преподреждане на каналите.

Честно казано аз имам Philips модел, за който вече писах в едва тема: 40 инча 3D от 2013г. Вярно не е смарт , но пък аз и Панасоника освен 1-2 пъти седмично за по половин час в youtube да влзяза , не ползвам тая екстра. Мисълта ми е, че Филипса освен минуса ,че менюто му е леко тромаво и малко странно измислено , освен това че няма 3D бутон на дистанционното , освен леко чувствителния DVB-C тунер , и звук който лично на мен не ми харесва особено за слушане на музикалните канали , смея да твърдя че марката не е никак лоша......даже напротив. Картината - НАЙ-ВАЖНОТО за мен е много добра особено  на HD. Нa SD също се справя прилично. Контраста , който предлага като телевизор с активен панел е много добър, качеството на картината когато гледам на HD новини, спорт , научнопопулярен филм и др. подобни е просто прекрасно. Телевизора предлага прекрасни възможности за донастройка на картината , който превъзхождат за мен поне не малка част от известните марки телевизори . Единствено мъничка разлика в картината може да се види само при по-бързите сцени при гледане на футбол най-вече,  в сравнение с Панасоника да речем ( но мисля че това е нормално -все пак Филипса е 200Hz PMR и реален до колкото знам 50Hz панел , докато Панасоника е с 100Hz реален панел и 1200Hz BLS). Получава се нещо като леко замъгляване на тревата при бързи движения на топката от едното поле към другото , но това е нормално. На бързите сцени е по-слаб, но това е ясно. Но като цяло да се плюе дадена марка за мен е меко казано глупаво, без да обиждам никого.

И дааааа Филипса ми също има тази уникална екстра : да си подреждам каналите по мой избор.

Всеки има свои предпочитания и вкус и никой не трябва да заблуждава, подвежда или подтиква човек да си купува дадена марка само заради лични симпатии и пристрастия!

В това число аз също не искам да обидя колегата , който симпатизира на Sony. Това е марка ,която е доста доказана и каквото и да говорим за нея е безмислено. Просто аз съм човек който иска като седне вечер пред "малкия" екран,  не да сърфирам , не да ползвам скайпа  или пък да ровя из сайтовете,а искам чисто и просто да гледам ХУБАВА картина :))))))))))))))) ( а моите предпочитания - не съм длъжен да ги съобразявам с нечиии други)

Живи и здрави!

...В това число аз също не искам да обидя колегата , който симпатизира на Sony...

Не става дума за обиждане, тук не е детска градина. Търсим обективност, пък колкото и да е условна, защото личните пристрастия все в някакъв момент надделяват. Но пък да е се ръсят голословия...

Мисля, че имам достатъчно основания да споря с колегата до сутринта, защото имам 2 Филипс-а и 2 Сони-та, и двете марки с по един активен и по един пасивен панел, макар и последното да не влияе на менюто. И няма шанс да ме убеди който и да е, че менюто на Сони не е абсурдно, особено пък на фона на Филипс. И знам до съвършенство как се подреждат канали на двете марки - японците бая водица ще трябва да попият, че да стигнат холандците.

Както се вижда, аз не коментирам качеството на картината, при това по тривиални причини - неизбежния субективизъм, съчетан и с лични пристрастия, сложна е комбинацията, ако се замисли човек по темата.

...освен това че няма 3D бутон на дистанционното...

Няма на моделите, които са без 3Д, то е излишно.

...и звук който лично на мен не ми харесва особено за слушане на музикалните канали...

Всъщност точно Филипс (все още) предлага най-добрия звук, като едва в моделите от 2013 г. Сони се опита и успя да стигне някакво ниво на конкуренция по тоя показател.

Съвсем не твърдя, че това са идеалните марки, но има и много по-зле в дадени показатели, както и по-добре в други. Затова всеки да си купува това, което сам си харесва най-много. 

Моя модел е 3D, но на дистанципнното найстина нямам бутон за 3D. Влизам в опции от там картина и звук и от там 3D. Това е напълно сериозно и се прави на моя модел всеки път като искам да го включа . За звука по скоро бас му липсват на говорителите ако трябва да съм честен, особено ма фона на LG то в къщи. Но хайде , че доста мисля се отдалечихме от темата :)))))

• Автор

Благодаря на всички. Спрях се на Samsung h6400...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.