Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Геймърска конфигурация. Бюджет 1100 лв.

Featured Replies

Като не се интересуваш от игри,защо се мъчиш да пробуташ AMD процесор за геймърска конфигурация?Виж i7 2700k,нали много трябва да ъпгрейдваш ако си с него...Един 5960X на 4.8 не можеш с FX на 6.0 да го стигнеш.

Аз не пробутвам, аз предлагам. И не мисля че е с нещо по-лош. Може да се направи по-евтино ако примерно бюджета е ограничен от процесор може да спестиш за повече рам, по-добро видео, или ССД. Много хора ти се нахвърлиха заради тези ти агресивни коментари.

Дърдориш си колкото да не мълчиш. Нямаш никаква база за сравнение. Нямаш въпросните процесори. Разбирам да имаш база за сравнение за да се изказваш.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4960X-vs-AMD-FX-9590

По принцип не обичам такива сайтове но дори там като погледнеш се вижда ясно че за всеки потребител има по нещо. Но изобщо няма да ти угаждам и да водя този безсмислен спор.

Като толкова си наперен пусни бенчмарк в моята тема. Аз съм пуснал вече бенчмарк там. И нека сравняваме, това ще е много по-полезно за питащите в форума.

Росене повече няма да  говоря  Intel Core i7 4770K vs AMD FX 9370

АМД

• Operating Mode 32 Bit/64 Bit

• Base Speed (GHz) 4.4

• Boost Speed (GHz) 4.7

• Wattage 220 W

• AMD Virtualization Technology Yes

• L2 Cache Size 8MB

• L3 Cache Size 8MB

• CMOS 32nm

• Socket AM3+

Интел

Type CPU / Microprocessor

Market segment Desktop

Family Intel Core i7

Model number i7-4770K

Frequency 3500 MHz

Turbo frequency 3900 MHz

Clock multiplier 35

Package 1150-land Flip-Chip Land Grid Array

Socket Socket 1150 / H3 / LGA1150

Size 1.48" x 1.48" / 3.75cm x 3.75cm

S-spec numbers

Part number SR147

Microarchitecture Haswell

Manufacturing process 0.022 micron

Data width 64 bit

The number of cores 4

The number of threads 8

Floating Point Unit Integrated

Level 1 cache size 4 x 32 KB instruction caches

4 x 32 KB data caches

Level 2 cache size 4 x 256 KB

Level 3 cache size 8 MB shared cache

Electrical / Thermal parameters

Thermal Design Power 84 Watt

Дъна за клок и ексти

GB Z97-D3H / 1150

GB 990FXA-UD3 /AMD 990FX/AM3+

Къде  му е предимството на това AMD ? Защо въпреки по-голямата честота на ядро е по-слаб от Интела  както във сингъл така и при многозадачна работа ?  Защо единия при клок  харчи 100 вата а другия и без клока 220 ? Кой ще изхарчи повече ток за 1 година  и ще ми бръкне в джоба повече ?

Също, както казах на колегата, Росен и пред 4770k има към 10-15 процесора, които са по-добри и от него. Сметни колко са изостанал от към процесори. Никой не казва, че са лоши, просто изостанаха, защото са много лакоми и зареди многото ядра, които пише и високите честоти хората очакват много повече, а то насреща няма нищо спрямо това, което пише. ;)

Редактирано от Стъпил на дъното (преглед на промените)

Също, както казах на колегата, Росен и пред 4770k има към 10-15 процесора, които са по-добри и от него. Сметни колко са изостанал от към процесори. Никой не казва, че са лоши, просто изостанаха, защото са много лакоми и зареди многото ядра, които пише и високите честоти хората очакват много повече, а то насреща няма нищо спрямо това, което пише. ;)

Много ядра? Вътре са 4 ядра.

Покажи ми къде са многото ядра.

Обоснови се и къде е голямото изоставане ? Нека не говорим като фенове, а да говорим обективно.

http://openbenchmarking.org/result/1412137-LI-1412120LI17

Къде е много по-голямата производителност на 4790к ?

post-350722-0-98585000-1418474063_thumb.

Да ви попитам и аз нещо, надявам се няма да ми се нахвърлите,значи ако си взема FX 8350 & GTX 760, ще мога ли да си ползвам захранването Fortron 500W Hexa 500?

процесор - ATHLON X4 750K /BOX/FM2
видео карта - ASUS R9 270X-DC2T-4GD5
хард диск - 1T SG SATA 6G/7200/64M/3Y WARR
кутия и захранване - Coolermaster K350 /600W PSU

цена - 1099лв.

Изпрати ми съобщение за повече информация.

Редактирано от krasimirkrastev1980 (преглед на промените)

Процесора би спънал доста това видео,а един i5 е съвсем в бюджета,видеото няма смисъл от 4 гигабайта,като има 280-ки с 3 за по-малко пари.Можем да сложим по-хубаво захранване от ранга на SS520/FD INTEGRA 550M...

Ей това е твоя компютър ако искаш  да играеш  поне 18 месеца на някакви прилични кадри и да имаш възможност  да обновиш след време.

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR
GB R9 270X OC 2GB GDDR5 GV-R927XOC-2GD
AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+
PSU FD 550W INTEGRA BLACK
CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU
2X4G DDR3 1866 GEIL BL DRAGON

Обща стойност - 1 275.33 лв. с ДДС

ПС

Този ATHLON X4 750K /BOX/FM2  е  свършил курса  преди  1 година още. А и сокета е мъртвец  от  горе долу толкова.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Ей това е твоя компютър ако искаш  да играеш  поне 18 месеца на някакви прилични кадри и да имаш възможност  да обновиш след време.

1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

GB R9 270X OC 2GB GDDR5 GV-R927XOC-2GD

AMD FX-8320/3.5G/X8/BOX/AM3+

PSU FD 550W INTEGRA BLACK

CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU

2X4G DDR3 1866 GEIL BL DRAGON

Обща стойност - 1 275.33 лв. с ДДС

ПС

Този ATHLON X4 750K /BOX/FM2  е  свършил курса  преди  1 година още. А и сокета е мъртвец  от  горе долу толкова.

8320 е един много хубав процесор,но в случая трябва да сложим дъно от 220 лева,което не е много добре,защото струва колкото процесора почти за малко повече пари ще сложим xeon e3 1231v3 и някое евтино b85 дъно за отново 4 ядра и 8 нишки,цялата конфигурация е добре балансирана,стига той да иска да клоква този FX8320 до към 4.6-4.7 с това дъно,защото то е именно за клокове.Тук един i5 4590 на промоция от тук  би се представил значително по-добре,а ако реши да изчака да събере малко парички за по-добро видео тук имаме и i7 4790 за 550 лева,което също е много добра цена.Срещу i7 4790 няма AMD,което да победи на стокова честота.

Пича дето е пуснал темата си няма хал хабер от цени  а да не говорим от качествени части. Единственото което знае е ,че иска да играе най новите игри на ULTRA  за  скромните 1100 лева. Докато  не започнете да обяснявате на хората кое наистина си заслужава парите ще асемблирате виртуални конфигурации на всеки  12 годишен  хлапак  само за спорта.

Дори някои хора използват плейстейшъни като сървъри тъй като са много мощни и икономични.

Плейстейшъните са много мощни... хаха..ха.ха

8320 е един много хубав процесор,но в случая трябва да сложим дъно от 220 лева,което не е много добре,защото струва колкото процесора почти за малко повече пари ще сложим xeon e3 1231v3 и някое евтино b85 дъно за отново 4 ядра и 8 нишки,цялата конфигурация е добре балансирана,стига той да иска да клоква този FX8320 до към 4.6-4.7 с това дъно,защото то е именно за клокове.Тук един i5 4590 на промоция от тук  би се представил значително по-добре,а ако реши да изчака да събере малко парички за по-добро видео тук имаме и i7 4790 за 550 лева,което също е много добра цена.Срещу i7 4790 няма AMD,което да победи на стокова честота.

Дъното е перфектно, но от към биос не е много добре. Аз малко видях от потенциала му с бета биоса, с който като с магия паднаха температурите на мосфетите и северния мост. Клокването вече е средно с 0.03 волта по-ниски напрежения. Но за 4.6 4.7 нека не говорим. Трябва си много стабилно захранване.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590

CPUBoss recommends the Intel Core i7 4790K  based on its single-core performance.

Малко по-добра еднонишкова, и при тези 5ГХз 9590 смазва наред i7ците в мултитрейдинг. Да знам ще заговорим за разликите в изразходваната енергия.

Дъното е перфектно, но от към биос не е много добре. Аз малко видях от потенциала му с бета биоса, с който като с магия паднаха температурите на мосфетите и северния мост. Клокването вече е средно с 0.03 волта по-ниски напрежения. Но за 4.6 4.7 нека не говорим. Трябва си много стабилно захранване.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4790K-vs-AMD-FX-9590

CPUBoss recommends the Intel Core i7 4790K  based on its single-core performance.

Малко по-добра еднонишкова, и при тези 5ГХз 9590 смазва наред i7ците в мултитрейдинг. Да знам ще заговорим за разликите в изразходваната енергия.

В момента амд могат само FX83XX,FX63XX,760k,860k и някое друго апу могат да ни предложат като изгоден вариант,всичко друго са го изкарали колкото да има...Предпочитам интел,защото имат огромен избор...Да се надяваме до година две AMD да се съвземат и да правят малко по-добри процесори.

В момента амд могат само FX83XX,FX63XX,760k,860k и някое друго апу могат да ни предложат като изгоден вариант,всичко друго са го изкарали колкото да има...Предпочитам интел,защото имат огромен избор...Да се надяваме до година две AMD да се съвземат и да правят малко по-добри процесори.

Догодина няма да има FX. Догодина може би ще видим APU от архитектурата Excavator както и АРМ процесори. След началото на 2016 ще се знае дали ще има FX.

Догодина няма да има FX. Догодина може би ще видим APU от архитектурата Excavator както и АРМ процесори. След началото на 2016 ще се знае дали ще има FX.

Да се надяваме да е нещо съществено,защото като гледам интел се фокусират на ATOM-ите за таблети и телефони в момента.

Да се надяваме да е нещо съществено,защото като гледам интел се фокусират на ATOM-ите за таблети и телефони в момента.

АМД май за това оставиха на заден план FX за да правят АРМ за мобилни устройства. Но ние тук не се интересуваме от мобилни устройства, а от големи железа.

Не е изключено в бъдеще да мина на Интел ако този процесор стане недостатъчен и няма нищо по-добро изкарано до тогава. Но за момента имам топ машина.

А и най-големия за мен интерес са процесорите Эльбрус на МЦСТ. За това че не се знае нищо :>

http://openbenchmarking.org/result/1412136-LI-1412125LI51

Това е един мой тест сравнен с 4790k като и двата са на 4500МХз. Разликите са минимални и пренабрежими.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.