Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 на външен хард

Featured Replies

• Автор

По принцип няма нужда да се разархивира iso файлът - монтира се с някой от мениджърите на виртуални дискове. След монтирането в WinNTSetup се посочва пътят до install.wim (примерено F:\sources\install.wim)

Кой диск е външният? (Диск 3? Ако е той на кой дял е "насипана" инсталацията? Делът на който ще се инсталира Windows направен ли е активен?

Защо има 1,5GB неприсъединени?

Защо дял D: е активен?

Когато пусна WinNTSetup, в основния му прозорец маркира ли Drive letter preassignment?

Защо има дял с буква А:? По принцип А: B:  са запазени за флопи дискове.

Временно откачи кабелите за данни на всички вътрешни дискове или поне на вътрешния системен.

След като прочетох този пост,започнах всичко от начало. Не,не бях маркирал - Drive letter reassignment ,и сигурно за това не искаше да зареди имиджа на Win-a. След като го маркирах,си зареди както трябва. Партишъните ги направих,както ме посъветва, не присъединеното пространство и сега го има. Не знам защо се появява,при разделянето на диска само се задава, а аз само мога да го намаля до този размер. 

Самата инсталация премина гладко и бързо, но след като рестартирах положението пак е същото.

post-188293-0-21040800-1418978235_thumb. Някъде бъркам, но не знам къде  :brick wall: help%20wanted4.gif

П.С.  Прави ми впечатление, че WIn-a е само 8,69ГБ, а все си мисля,че трябва да е към 20ГБ.

Редактирано от NAKATA1972 (преглед на промените)

Инсталира ли се? Зарежда ли Win от външния диск?

• Автор

Инсталира ли се? Зарежда ли Win от външния диск?

Не. Изписва WINDOWS и до там. Не иска и това е. Преди малко даже откачих sata кабела на вътрешния диск и пак опитах и пак не ще.

Да не би този драйвер за USB3, където слагам при инсталацията да прави проблем.

А тази опция, която си оградил най- горе в твоя скрийншот - "Do not update the boot code" ,трябва ли да бъде избрана, защото аз направо му давах ОК и тръгваше инсталацията. Аз я оставях по подразбиране.

Там трябва да е долната опция: Use bootsect to update the boot code

• Автор

Там трябва да е долната опция: Use bootsect to update the boot code

Еми в началото не я бутах и си стоеше тя по подразбиране,но пак не става. Иначе с дяловете сега всичко наред ли е,като организация?

Прави ми впечатление,че като форматирам диска и все си остават някакви 99МБ. Мисля ,че при формат трябва всичко да се изтрива. Да не би от там да идва проблема. Да не иска пълно "зануляване" този диск?

Мисля да спирам с експериментите и да си го оставя ,както си е разделен на два дяла. Стария диск ще си го ползвам за системен,а в този  единия дял ще е за игрите на детето,а другия за по важните данни.
Жалкото е само,че не разбрах от къде идва проблема,но нищо.По натам може пак да се пробвам.

Благодаря за отговорите на всички!

Здравейте, имам външен хард диск

Някой предлагаше да се извади харда от кутията му и да се сложи в компа ,като вътрешен,но тогава би му отпаднала гаранцията, нали така.

Дайте идеи,какво мога да направя в случая за да използвам този диск.

Скоро и аз бях пред подобна дилема.

Външен хард събиращ праха в чекмеджето.

Отпадането на гаранцията не ме притеснява.

Накрая го отворих. И сега му ползвам харда като вътрешен.

330h3so.jpg

2zisuqf.jpg

• Автор

Както казах по-горе, така и направих конфигурацията. Днес реших да пробвам като на майтап ей така за спорта, върху една 16 ГБ micro SD карта. Иииии............ПОЛУЧИ СЕ !!! От раз и без каквито и да е проблеми. Даже без да искам съм инсталирал WIN 64. Наистина доста бавно стана цялата процедура (около 1 час) и от 14.7 ГБ на картата останаха едва 2.9 ГБ ,но стана.

Не знам на диска какво му пречеше та не щеше и не щеше. Явно тези към 99 МБ,които оставаха даже след като бях форматирал дяла и уж беше празен, пречеха на стартирането на WIN-a ,който виждах ,че се е инсталирал.

Не знам на диска какво му пречеше та не щеше и не щеше. Явно тези към 99 МБ,които оставаха даже след като бях форматирал дяла и уж беше празен, пречеха на стартирането на WIN-a ,който виждах ,че се е инсталирал.

Ами ако е отделна партиция и активна може и да пречи. Но ако не е няма причина там да ровиш. Иначе едва ли с някой дисков менажер ще имаш проблем да ти раздели и форматира след това диска (партициите му).

За да стане на HDD-тотрябва да се изтрият системният и зареждащият дялове, да се форматира системният дял и да се направи активен. След това се ползва WinNTSetup и се приготвя sysprep на Windows. Рестартира се и започва инсталацията. За по-сигурно може от BIOS да се скрият другите физичеси дискове или да им се откачи захранващият кабел(и).

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.