Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За правилата и трябва ли да се заключват теми?

Featured Replies

Правилата трябва да се спазват, нооо....

Та за торетните! Ми, всички знаят, че и дори врабчетата от къде , какво и как да си изтеглят. Всички ние също се възползваме малко или много и ,който твърди,че не го прави, то мися, че съвсем не е откровен!

Ако в даден случай няма директен линк, то аз не виждам проблем!  Така или иначе запитващия пак ще си изтегли съдържанието от там със или без нашето съгласие!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Отговори 115
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ма някой твърди ,че никога ама никога не е теглил нещо от торент тракер ли:)))))))))))))))?

Ма някой твърди ,че никога ама никога не е теглил нещо от торент тракер ли :)))))))))))))))?

Логическа грешка - Това, че критикуваш нещо, което и ти сам правиш, не значи, че нещото не заслужава критика.

Логическа грешка - Това, че критикуваш нещо, което и ти сам правиш, не значи, че нещото не заслужава критика.

Критикува се когато има пряк повод, не предположение! И, каво! Никой няма да спре да използа тракерите!

Друго се сетих! Тук се публикуват безплатни промоции на платени програми някои от, които публикувани на съмнителни места. Ключове се раздават - подаряват. Къде е гаранцията, че това са официални промоции!!!!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Критикува се когато има пряк повод, не предположение! И, каво! Никой няма да спре да използа тракерите!

Ама сериозно ли не разбирате, каква е причината за правилото или само си търсиш повод да се заяждате?

Ама сериозно ли не разбирате, каква е причината за правилото или само си търсиш повод да се заяждате?

Човекът иска гаранция за линкове към безплатни програми, ти какви неща го питаш.

Човекът иска гаранция за линкове към безплатни програми, ти какви неща го питаш.

Точно така! Защото това също може да се окаже кражба на авторски труд и тогава каква ще да е разликата от къде ще теглим т.е от тракера, който се санкцинира от правилата или от тук, на несанкционирано от правилата

Точно така! Защото това също може да се окаже кражба на авторски труд и тогава каква ще да е разликата от къде ще теглим т.е от тракера, който се санкцинира от правилата или от тук, на несанкционирано от правилата

Отново логическа грешка: това, че се позволяват някакви евентуално неправилни неща, не значи, че трябва да се допускат всички неправилни неща.

Тоест критиката ти може да е правилна, но ако е така, трябва да се спре това, не да се позволи другото...

Редактирано от flare (преглед на промените)

Ами като тръгнеш да сваляш програмата погледни дали сваляш от официалния сайт - просто е.

Да. Темите за отключване на телефони и т.н също трябва да се наказват тогава. Телевизиите също. Телефоните са заключени от производител за оператор и е нелегално да се отключват, без да си платиш. Нелегално е и да гледаш телевизия, освен от официални сайтове и регистрирани разпространители. Също така е нелегално да създадеш интернет радио и да пускаш музика със защитени авторски права. Имаше тема и как се прави онлайн радио с winamp.

Бях възмутен, когато преди няколко дни бях написал мнението си за торента, влизам след около 2 дни и гледам, че ми ги няма опциите за писане. Отидох в полето за бърз отговор и гледам, че трябва да се съглася и да потвърдя защо съм имал забрана за писане от 24часа и 1 точка предупреждение. Друг модератор преди време беше ме обиждал по тънката, оплаках се, никой не ме отрази и получих 7 дни забрана за писане. Къде отиват тези неща, въобще?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Друго се сетих! Тук се публикуват безплатни промоции на платени програми някои от, които публикувани на съмнителни места. Ключове се раздават - подаряват. Къде е гаранцията, че това са официални промоции!!!!

Това официално предложение за закриване на подраздела ли е?

Това официално предложение за закриване на подраздела ли е?

Не, не е, но като написа и един друг колега, то това евентуално би могло също да предизвика проблем. 

Идеята е когато се налага рестрикция по правило, то тя да е напълно основателна т.е публикуван директен линк или пряка и нескрита препоръка за ползване на конкретен тракер, а не за просто намек и евентуалното използване.

Дано бъдй разбран

Не, не е, но като написа и един друг колега, то това евентуално би могло също да предизвика проблем. 

Идеята е когато се налага рестрикция по правило, то тя да е напълно основателна т.е публикуван директен линк или пряка и нескрита препоръка за ползване на конкретен тракер, а не за просто намек и евентуалното използване.

Дано бъдй разбран

Това, за което симтех беше наказан беше директна препоръка за ползване на пиратски софтуер!

Дано бъдй разбран

Тогава, ако обичаш, престани да философстваш, опитай се да си включиш главата, ако е останало нещо в нея, като поразсъждаваш какво и за колко хора би могъл да предизивика един такъв непремислен коментар, и спри да се правиш на интересен и да се хващаш за глупости като удавник за сламка.

Това не е просто намек, затова използвай директно препоръката...

Край на разговора.

Както написах и на ЛС, и ще се самоцитирам:

Предлагане ще рече, че имам съдържанието налично или служа за посредник за разпространение. Аз просто отбелязвам. Въобще не съм доволен от увеличаващата се цензура.

Никъде не давам връзки, препратки, конкретни версии, нито служа за посредник за разпространение на нелегално съдържание. Единствено казвам, че е възможно да се намери. Наказанието за мен е тенденциозно.

Хубаво си го написал, но е невъзможно да го схванат! 

Просто ви се чудя на няколко надеждни потребителя, дето си губите часове да помагате БЕЗПЛАТНО

и накрая ядете предупреждения и банове!

Това, за което симтех беше наказан беше директна препоръка за ползване на пиратски софтуер!

Това не е вярно. Програмата има и пробна версия. Споменах, че я има и иначе, което всеки го знае. Никъде директно не съм написал или дал връзка към конкретно нелегално съдържание.

опитай се да си включиш главата, ако е останало нещо в нея

С това деликатно се казва, че потребителят е слабоумен ли? Правилата?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

и накрая ядете предупреждения и банове!

И дори да ни баннат - какво! Ще поям на някого нервите с писане от един от другите си 5 акаунта! Все пак няма да похабя време за простотии, а и форуми колкото искате - сантимент нямам!

Не е там работата!

Все пак правилата са за това за да се спазват Не е нужно прекаляване в рестрикциите! Та понеже сме го ударили на модераторска критика, то мога да дам и обратни примери за прекалена модераторска толерантност. Пример:

- личен!!!!!

Гледам в конкуренти форуми,че доста неща са направени за избягване на конфликт между участници във форума и мадератори:

- Излизат предупредителни съобщения при опит за влизане в прекалено стара тема!

- В разделите за вирусоборство и антивирусни програми стои напътстващо обяснение как да се действа, което не налага  подканяне от страна на други потребители или модератори какво да се прави и къде да се пише в случай на зараза.

- При публикация на директен лин към торент, то поста автоматично се филтрира.

- С кликането на акаунт ,то се появяват и други съпътстващи такива на даен потребител.

Всичко това прави модераторите по - невидими, четенето на правилата става по - належащо, а сърдитите остават сърдити на себе си! Няма разправии и дразги! 

И дори да ни баннат - какво! Ще поям на някого нервите с писане от един от другите си 5 акаунта! Все пак няма да похабя време за простотии, а и форуми колкото искате - сантимент нямам!

Не е там работата!

Все пак правилата са за това за да се спазват Не е нужно прекаляване в рестрикциите! Та понеже сме го ударили на модераторска критика, то мога да дам и обратни примери за прекалена модераторска толерантност. Пример:

- личен!!!!!

Гледам в конкуренти форуми,че доста неща са направени за избягване на конфликт между участници във форума и мадератори:

- Излизат предупредителни съобщения при опит за влизане в прекалено стара тема!

- В разделите за вирусоборство и антивирусни програми стои напътстващо обяснение как да се действа, което не налага  подканяне от страна на други потребители или модератори какво да се прави и къде да се пише в случай на зараза.

- При публикация на директен лин към торент, то поста автоматично се филтрира.

- С кликането на акаунт ,то се появяват и други съпътстващи такива на даен потребител.

Всичко това прави модераторите по - невидими, четенето на правилата става по - належащо, а сърдитите остават сърдити на себе си! Няма разправии и дразги! 

Тези "улеснения" са направени за "тъпите" американци.

Къде ни сравняваш с тях ?

Макар, че и тук си имаме важни теми лепнати най-отгоре и правила, които трябва да се четат, ама ние нали сме най-интелигентната нация.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Тези "улеснения" са направени за "тъпите" американци.

Къде ни сравняваш с тях ?

Макар, че и тук си имаме важни теми лепнати най-отгоре и правила, които трябва да се четат, ама ние нали сме най-интелигентната нация.

То е ясно. Който иска да спазва правилата, ги спазва. Който не иска, почва да обяснява колко са тъпи. при все, вече се е съгласил при регистрация, че ще ги спазва и няма да оспорват в теми налагането им...

Разбира се, това много говори, колко може да се вярва на думата на съответния човек.

То е ясно. Който иска да спазва правилата, ги спазва. Който не иска, почва да обяснява колко са тъпи. при все, вече се е съгласил при регистрация, че ще ги спазва и няма да оспорват в теми налагането им...

Разбира се, това много говори, колко може да се вярва на думата на съответния човек.

Правилата се спазват, но разни хора налагат тъпите си интерпретации, за да кажат на бялото - черно! 

Набелязват си някого и после търсят под вола теле! Това също говори за съответните хора и примитивния им начин на мислене. 

Правилата се спазват, но разни хора налагат тъпите си интерпретации, за да кажат на бялото - черно! 

Набелязват си някого и после търсят под вола теле! Това също говори за съответните хора и примитивния им начин на мислене.

Всеки може да си прави, каквото си иска тълкуване.

Точно затова има два вида потребители. Разликата между тях е, че този с табелка модератор има право да тълкува правилата, а този без такава, няма.

Всеки може да си прави каквото си иска тълкуване.

Точно затова има два вида потребители. Разликата между тях е, че този с табелка модератор има право да тълкува правилата, а този без такава, няма.

Не е така!

Примерът за уж нарушение от страна на simtech може да се пусне като анкета и ясно ще видите колко ви е точна преценката!

Хайде да не бъркаме некомпетентността на модераторите с това какво е правилно!

За такива произволи в други форуми си губиш правата. 

Не е така!

Примерът за уж нарушение от страна на simtech може да се пусне като анкета и ясно ще видите колко ви е точна преценката!

Хайде да не бъркаме некомпетентността на модераторите с това какво е правилно!

За такива произволи в други форуми си губиш правата.

Точно така - в други форуми. Има хора, които определят дали модератора си е превишил правата. И в правилата изрично пише какво да правиш в такива случаи, и то не е да пишеш тема по случая. И ми се струва безумно глупаво да разчитате на публичен натиск в частен форум, т.е. в който нямаш нито една буквичка повече права, отколкото ти е дала администрацията, от чието бездействие се оплакваш.

Точно така - в други форуми. Има хора, които определят дали модератора си е превишил правата. И в правилата изрично пише какво да правиш в такива случаи, и то не е да пишеш тема по случая. И ми се струва безумно глупаво да разчитате на публичен натиск в частен форум, т.е. в който нямаш нито една буквичка повече права, отколкото ти е дала администрацията, от чието бездействие се оплакваш.

Не е глупаво, а демократично! 

Когато има проблем трябва да се говори за него, а не да се премълчава и да се задълбочава. 

Помагащите са най-вече обикновени потребители, а не екипа и следователно ако екипа иска обикновения потребител да споделя знанията си безплатно, трябва да се съобразява с тяхното мнение (на помагащите). От 3 години съм тука и съм сигурен, че и други ще потвърдят твърдението ми, че няма кой да държи сметка на мод превишил правата си.  Оттам са и конфликтите! 

Нарушение в мнението на simtech няма и това е видно за всеки един модератор от който и да е сайт, тъй като няма линк, не е посочен торент-тракера и не е написано пълното наименование на торента/програмата.  

Редактирано от kadaif (преглед на промените)

Не е глупаво, а демократично!

Когато има проблем трябва да се говори за него, а не да се премълчава и да се задълбочава.

Ми не виждам никъде да пише форумът е демократичен и правилата се решават с общо гласуване на потребителите. Да, когато имаШ проблем, трябва да се говориШ за него, но нищо не задължава администрацията да се съобрази с мнението ти. Естествено, ти си напълно свободен, да си ходиш, като не ти харесва, а администрацията си носи евентуалните последствия от твоята (и на други недоволни) липса. Тъй като ти от 3 години си тука обаче, рискуваш да не създадеш негативния ефект, щото странични потребители (аз) биха си помислили, че ако беше толкова гадно наистина щеше да си си тръгнал, не да си правиш няколко акаунта.

Нарушение в мнението на simtech няма и това е видно за всеки един модератор от който и да е сайт, тъй като няма линк, не е посочен торент-тракера и не е написано пълното наименование на торента/програмата.

Правилото е:

Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер като кракове, пачове, серийни номера и произведения защитени с авторски права (филми, музика снимки и други), както и заявките за такива.

Не виждам никъде да се сповемнават думите/изразите: торент, тракер, линк, име на програма, т.е. тяхното наличие изобщо не е необходимо, за да нарушиш правилата. Нека да разгледаме цитата: "има я излекувана в торентите". Форумът служи за да дава полезна и законна информация на потребителите. Отговори ми точно на един въпрос: Каква полезна информация за някакво законно действие, дава това съобщително изречение на потребителя? И не ми излизайте с "ми това е всеизвестно". Ако е "всеизвестно", значи няма нужда да го известявате допълнително, нали?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.