Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За правилата и трябва ли да се заключват теми?

Featured Replies

Ми не виждам никъде да пише форумът е демократичен и правилата се решават с общо гласуване на потребителите. Да, когато имаШ проблем, трябва да се говориШ за него, но нищо не задължава администрацията да се съобрази с мнението ти. Естествено, ти си напълно свободен, да си ходиш, като не ти харесва, а администрацията си носи евентуалните последствия от твоята (и на други недоволни) липса.

Да, форумът е тоталитарен и дори си позволяват да държат тон, сякаш потребителят им е някакъв служител, подчинен, който като общ работник им кОпа нивата всеки ден! Докато продължават някои хора със селския си манталитет и скандалите ще продължават. Правилата са измислени от хора и когато някои ги интерпретира неправилно или като резултат от тях се натрупва напрежение, винаги могат да се коригират.

Тъй като ти от 3 години си тука обаче, рискуваш да не създадеш негативния ефект, щото странични потребители (аз) биха си помислили, че ако беше толкова гадно наистина щеше да си си тръгнал, не да си правиш няколко акаунта.

На мен ми харесва да си пиша с определени хора и затова останах.

Злоупотребите с права са наказани от мен по следния начин - спрях да помагам на незнаещите.

Никъде не пише, че при регистрация съм длъжен да помагам, а и винаги има някой друг, който да сподели знанията си безплатно. Доста от "старите кучета" не влизат, обидени от двойните стандарти и некоректна модерация.

Това обаче не е мой проблем!

Правилото е:

Не виждам никъде да се сповемнават думите/изразите: торент, тракер, линк, име на програма, т.е. тяхното наличие изобщо не е необходимо, за да нарушиш правилата. Нека да разгледаме цитата: "има я излекувана в торентите". Форумът служи за да дава полезна и законна информация на потребителите. Отговори ми точно на един въпрос: Каква полезна информация за някакво законно действие, дава това съобщително изречение на потребителя? И не ми излизайте с "ми това е всеизвестно". Ако е "всеизвестно", значи няма нужда да го известявате допълнително, нали?

Всеизвестно е! :D

Потребителят не е малоумен, при негово желание може да си закупи програмата или ползва в тестови период.

• Отговори 115
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Злоупотребите с права са наказани от мен по следния начин - спрях да помагам на незнаещите.

Пич, и кого наказваш с това твое решение ?

Смешно и жалко е.

Пич, и кого наказваш с това твое решение ?

Смешно и жалко е.

Не, пич!

Смешно е да си споделям знанията при положение, че за тях навън получавам хонорар, а някакви си смешници дето знаят по-малко от мене да ме банват без причина и аз да се натискам да помагам! 

Редактирано от kadaif (преглед на промените)

Не, пич!

Смешно е да си споделям знанията при положение, че за тях навън получавам хонорар, а някакви си смешници да ме банват без причина и аз да се натискам да помагам! 

Че кой те кара да ги споделяш ? Като не искаш - недей, но ти го наричаш наказание срещу злоупотребата с права.

Че кой те кара да ги споделяш ? Като не искаш - недей, но ти го наричаш наказание срещу злоупотребата с права.

Точно, аз съм го писал по-горе! Никой не ме кара и си спамя в Празни приказки... и така!

Лека вечер! :)

Бе за друго иде май реч ама хаиде! Видя се и молко по - горе! Правилата се нарушават както от потребители, то така и от модератори. Едно се вижда, друго не, трето не искаме да видим щото така ни изнася. Манталитетец!

Както казах- правила и ред трябва да има иначе ще настане анархия. Други интрижки се въртят тук. Т.е кой на кого симпатичен, кой на кого човек. Гледам едни потребители яко се натискат модератори да стават. Някои модератори пък май не искат да загубят табелата. Собственика го интересува само колко голяма е цифрата на регистриралите се. Българска работа! Едни не изпускат повода да покажат,че са силните и те колят и бесят. Други се регисрират хей така заради закачката и скандал да има. Трети пък отидоха по другите форуми където се подвизават със същите никове с които и тук и се радват на успех.

Тук си говорим, никой не вдява. Кучетата си лаят, кервана си върви и те така!

Бе за друго иде май реч ама хаиде! Видя се и молко по - горе! Правилата се нарушават както от потребители, то така и от модератори. Едно се вижда, друго не, трето не искаме да видим щото така ни изнася. Манталитетец!

Както казах- правила и ред трябва да има иначе ще настане анархия. Други интрижки се въртят тук. Т.е кой на кого симпатичен, кой на кого човек. Гледам едни потребители яко се натискат модератори да стават. Някои модератори пък май не искат да загубят табелата. Собственика го интересува само колко голяма е цифрата на регистриралите се. Българска работа! Едни не изпускат повода да покажат,че са силните и те колят и бесят. Други се регисрират хей така заради закачката и скандал да има. Трети пък отидоха по другите форуми където се подвизават със същите никове с които и тук и се радват на успех.

Тук си говорим, никой не вдява. Кучетата си лаят, кервана си върви и те така!

Абе много гледате по чуждите канчета и следите обикновените потребители - какво пишат, как го пишат.

Не ви ли омръзна едно и също да дъвчете ?

Има хора, които определят дали модератора си е превишил правата.

Няма. Администраторът очевидно тези неща не ги следи и дори и на директна жалба няма реакция.

Не виждам никъде да се сповемнават думите/изразите: торент, тракер, линк, име на програма, т.е. тяхното наличие изобщо не е необходимо, за да нарушиш правилата.

Аз НЕ публикувам и НЕ разпространявам пиратско съдържание. Нито съм дал връзки за сваляне, нито самият притежавам сървър, на който да хоствам публично достъпно такова съдържание. Никъде не съм прикачил кракната програма и не съм публикувал връзка към такава. А то всъщност е законно и да ти изнасилят жената хора от малцинствата, но е незаконно да ги застреляш като ти влязат у вас.

Как по-точно аз РАЗПРОСТРАНЯВАМ или ПУБЛИКУВАМ пиратско съдържание? По същата логика НСБОП трябва да ми нахълтат у нас, защото съм се изказал не ласкаво за правителството неведнъж, така ли?

Не ви ли омръзна едно и също да дъвчете ?

А на теб не ти ли омръзна да се правиш на "модератор"? Аз пиша защо съм възмутен, а не общи приказки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А на теб не ти ли омръзна да се правиш на "модератор"? Аз пиша защо съм възмутен, а не общи приказки.

Явно не си спомняш поговорката "По-умният отстъпва".

• Автор

Капитане, това как ще обясниш? Темата е абсолютно грамотно написана, на кирилица, без главни букви.

Капитане, това как ще обясниш? Темата е абсолютно грамотно написана, на кирилица, без главни букви.

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително.  Теми  и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Кой не е чел правилата?

• Автор

Кой не е чел правилата?

Ама темата е на кирилица! Объркал си се нещо, според мен.

Ама темата е на кирилица! Объркал си се нещо, според мен.

Осмисли какво съм маркирал с получеерно! Името на темата има ли някоя буква на кирилица?

То е специфичен раздел и там темите не са за проблеми, представят нови програми и се обновяват темите главно да се дадат връзки към по-новите им версии и евентуално да се обсъдят предимства и недостатъци. Съответно няма и смисъл в заглавието да се изяснява нещо. А е задължително заглавието да е името на програмата, то е такова каквото го определи производителят на съответната програма. Релация има с  новини, подсекция  "Софтуер" на главната страница на сайта. Има и важна тема, в която е обсъдено как да изглежда и съдържанието на темите в раздела.

То вярно е отсвирен въпросният сайт. За причината има нещо споменато в темата. Може би "автора" е крал код отнякъде и го е представил за свой продукт. Или е нарушил по друг начин авторски права и патенти. Наистина ще е добре да се поразходи човек из онзи раздел и да направи проверка, какво що.

Аз съм абсолютно за дори теми написани изцяло на латиница да не се заключват, а направо да се изтриват без предупреждение! За подобен подход съм и спрямо теми със съдържание т.е. ще цитирам по памет и малко ще интерпретирам "колко мастило за принтер мога да изпия"

Все пак неволно се нарушават правил в опит за описание на проблем - "Проблем с Philips" Темата се третира като неправилно озаглавена или неправилно описана. Понякога хората нямат пълна информация за модела техника, а и описание от рода за дадена тема пр."Странен проблем с Philips ach-220 на който изчезва картината от време на време само когато е много горещо"  не е най - подходящо.

Трябва да се подхожда гъвкаво, а не автоматично а когато се налага, то да не се допускат компромиси спрямо никого!

Аз съм абсолютно за дори теми написани изцяло на латиница да не се заключват, а направо да се изтриват без предупреждение! За подобен подход съм и спрямо теми със съдържание т.е. ще цитирам по памет и малко ще интерпретирам "колко мастило за принтер мога да изпия"

....

И как автора ще разбере какво е станало с темата му? Нали 99% от вас не са чели правилата

Къде му е нарушението на въпросния пост?

не можеш ли да четеш

не можеш ли да четеш

Мога. Не виждам нищо притеснително. Няма вулгаризми, няма картинки или снимки, съответно не е нарушено антиеротичното правило. Няма описание на действието, с което как продавачката е консумирала, каквото е консумирала. А колкото до споменаването на торенти, там няма заявка от автора на поста, няма и даден линк.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.