Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Заслужава ли си да се вземат видеокарти, а по нататък процесор?

Featured Replies

Здравейте, един приятел ме помоли да попитам тук, дали си заслужава да си вземе 2xr9 280x, втора ръка копачки, с оставъща гаранция 1,5 година, за 250лв, а след време есента, да си вземе i7 4770k, с дъно и захранване, знам че има много време, но заради видеотата, защото са втора ръка и не се знае кой ще ги купи.Есента тази комбинация с тези видеокарти ще бъде ли добра за гейминг, гледахме че сглобката с i7 4770k & 2Xr9 280x, е обра комбинация, но аз му казах, че до тогава 290х ще е паднала цената и ще е по добре да вземе две от тях, но предпочитаме да се изразят разбиращите, като цяло бюджета е 1500лв, което включва видеота 2-ра ръка, защото парите не стигат за първа.

Благодаря предварително на отзовалите се!

1500лв и парите не стигат за ново видео? От къде мислите да пазарувате?

• Автор

Не, явно не сте ме разбрали 1600 е общо, с всичко, той ще си ползва само харда и рамта, 1600лв е CPU+MB+PSU+CASE+2XGPU, но втора ръка са видеокартите

ЕДИТ: Сега погледнах че съм написал 1500лв, но е 1600лв.

Не, явно не сте ме разбрали 1600 е общо, с всичко, той ще си ползва само харда и рамта, 1600лв е CPU+MB+PSU+CASE+2XGPU, но втора ръка са видеокартите

ЕДИТ: Сега погледнах че съм написал 1500лв, но е 1600лв.

И защо са ви 2 карти.. на 4K резолюция ли ще играете?

• Автор

Сегашната му е АМД 740

НД 7730

8Рам 1333- ще се ползва

500гб -ще се ползва

Ще се ползва за ГТА 5 на FHD, с всякакви модове, той е маняк на ГТА, също така и BF Hardline

Ами избрахме и7 защото, е по-евтин

Това което избрахме е:

I7 4770k

2xr9 280x - втора ръка, общо 500лв, с 1,5година гаранция

MSI COMMANDER SNOW CASE

Дъното го забравих, но беше Asus, за 160-170лв.

И 750w Corsair Cx 750

Е една карта не му ли стига?  След година ще купува процесор, а дотогава чорба ли ще прави от тия карти? Една му стига, още повече, че вероятно е с доста по-слаб процесор, щом смята да ъпгрейдва. Пък на есен живот и здраве ( и за вас и за картата-копачка), ще я продаде и ще вземе два пъти по-бърза, която ще влиза в бюджета. Причината е, че ще излязат доста карти дотогава, доларът най-вероятно ще падне, защото нефта ще поскъпне и както казах, сега няма смисъл да се набутва с две карти, ако кара със слаб процесор. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Не, няма да е на 4К, но видяхме, че е доста добро комбо това което, избрахме го дават балансирно от към CPu & GPU, но както казах, искам вашето мнение

Е една карта не му ли стига?

Е сигурно е геймърче като тебе! :P

Бъзикам се, да не се стегнеш! 

Не, няма да е на 4К, но видяхме, че е доста добро комбо това което, избрахме го дават балансирно от към CPu & GPU, но както казах, искам вашето мнение

Най-вероятно тия двете 280-ки са били копачки, та лично аз не бих ги взел. Повечето игри не са оптимизирани за CF/SLI и резултатите едва ли ще са такива каквито очаквате! ;)

По-добре първо да си вземе дъно, процесор, захранване, кутия, след което да да добави наличните в момента на покупка видеокарта/и.

• Автор

Добре, какво бихте ми препоръчали за процесор и останалите, чаркалъци?

На колко монитора ще се играе? Нещо от сорта на nVidia surround ще се използва ли? Не знам еквивалента на AMD, пък не ми се и търси сега.

Една година е много време. Ако бе месец-два, да вземе две карти. Но и една стига за FullHD  с тоя процесор, който въпреки всичко ще я спъва пак. И две карти да сложи, няма да изкара много повече кадри, щом процесора я ограничава много. Дори напротив, ще е дал 500 лева, а ще вади същите кадри една година.  А след година едва ли някой отсега може да предположи какво ще стане с цените и бързината на видеокартите. Но ако се върнеш назад във времето ще видиш, че за една година излизат поне 50% по-бързи карти за същите пари. Но направи една проста сметка на колко се равняват две r9 280x сега, ако процесора не ги спъва.  Ето един тест, където хората изкарват 9-10% предимство за двете R9 280X CF  спрямо една GTX780Ti. Спокойно може да пренебрегнеш тая разлика, защото винаги е било за предпочитане една видеокарта вместо две, които колкото и да оправят драйверите, си остават с микронасичания и за избягването им се налага да има малко повече кадри, отколкото ако си само с една видеокарта. А в момента на една GTX780Ti  се равнява клокната GTX970, която може да намериш за малко над 600 лева. А нали говорим за след една година? Знаеш ли колко ще се променят нещата дотогава и как карта с производителност на GTX970  ще струва от порядъка на 300-400 лева най-вероятно? Ами ти си на абсолютна загуба, ако купиш две R9 280X  сега. освен това и не е ясно, дали ще дочакат новата платформа след година. 

• Автор

Както казах, ще се играе на FHD, а пък и той е стриймър и ми е казвам, че може да добави втори, но не е за играене, така че 1 монитор, ще се ползва.

Builder, благодаря за изчерпателният пост, ще му кажа и да видим какво ще реши

Щом ще се играе само на един монитор, то Crossfire-a е излишен.

Изобщо 2 видео карти не са за предпочитане има повече - отколкото +, защото повече ток, дигат се градусите вътре в кутията, шума е двоен.. Да не говорим от софтуерни проблеми с драйверите и поддръжката им от към игри. По - добре една по сериозна видео карта, за същите пари. Също Видео карта не се купува 2 ръка, освен ако не си сигурен, че човека я е ползвал нормално, а не да копа по цял ден и после да ти я пробутат. Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.