Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с HFS сървър

Featured Replies

Ако имате в предвид това, че трябва в настройките на рутера да напиша реалния ип адрес пробвах няколко пъти - не става! Показва ми някаква грешка, че това не ми е ЛАН адреса

Не публичния!!! Адреса на компютъра ви. Примерно 192.168.1.100

Това го обяснявах няколко пъти по-горе. И софтуера трябва да слуша на този адрес, не може да слуша на публичния ви, защото той не е част от конфигурацията на локалната ви машина

• Автор

Не публичния!!! Адреса на компютъра ви. Примерно 192.168.1.100

Това го обяснявах няколко пъти по-горе. И софтуера трябва да слуша на този адрес, не може да слуша на публичния ви, защото той не е част от конфигурацията на локалната ви машина

http://store.picbg.net/pubpic/83/E8/94179d0f33ce83e8.JPGПокажете ми кое е "адреса на компютъра ви" от тук

192.168.0.100

Пренасочвате адреса с порта на който слуша приложението. Погледнете в упътването на маршрутизатора ви как се прави.

• Автор

Вече се замислям дали не съм бавно развиващ. С този порт "80" или "8080" или както ми беше преди "2121" - не става. Как да разбера кой е подходящият?

• Автор

Този на който слуша сървъра. Проверете порта от настройките му.

Но как? Толкова разбирам, колкото да не заспя пред компютъра, нямам идея как и от къде - чета, чета и никъде не намирам.

• Автор

В настройките на самия сървър (софтуера), по дифолт уеб сървърите ползват порт 80 или 8080

Ами пробвам и с двата и не става. Както и да е, оставете, достатъчно ви измъчих. Благодаря на всички, които се отзоваха и се извинявам за нервите, които ви създадох - със сигурност е така :D  Ще се справя все някак, заключвайте темата.

Ами пробвам и с двата и не става. Както и да е, оставете, достатъчно ви измъчих. Благодаря на всички, които се отзоваха и се извинявам за нервите, които ви създадох - със сигурност е така :D  Ще се справя все някак, заключвайте темата.

След толкова много насоки явно не се спрааш. Да походим съвсем като за неразбиращ. Изпълнявай коректно и ще помагам, но без да правиш свой настройки без да споделиш с нас, защото съвсем се объркват нещата и става сложно, ако това се случи ще се откажа.

1. Отвори команден прозорец (CMD) ето така

2. Напиши в него ipconfig /all

3. С десен бутон на мишката избери mark и маркирай изхода от командата. Клик с ляв бутон автоматично копира информацията. Публикувай я в следващ пост като текст.

4. Снимай началния екран на HFS и публикувай снимката. След това ще продължим с настр. на рутера.

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

След толкова много насоки явно не се спрааш. Да походим съвсем като за неразбиращ. Изпълнявай коректно и ще помагам, но без да правиш свой настройки без да споделиш с нас, защото съвсем се объркват нещата и става сложно, ако това се случи ще се откажа.

1. Отвори команден прозорец (CMD) ето така

2. Напиши в него ipconfig /all

3. С десен бутон на мишката избери mark и маркирай изхода от командата. Клик с ляв бутон автоматично копира информацията. Публикувай я в следващ пост като текст.

4. Снимай началния екран на HFS и публикувай снимката. След това ще продължим с настр. на рутера.

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Admin

Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . :

Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139 Family PCI Fast Et

rnet NIC

Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-E0-0F-08-19

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Lease Obtained. . . . . . . . . . : неделя, Януари 04, 2015 12:21:05

Lease Expires . . . . . . . . . . : неделя, Януари 04, 2015 14:21:05

Заповядай и снимка - http://store.picbg.net/pubpic/44/A4/7fdb829ab76044a4.JPGБлагодаря ти, наистина!

Благодаря ти, наистина!

Като тръгне всичко ще благодариш :)

Така, следва:

Стъпка 1

Отвори си любимият браузър (Mozilla, IE, Google Chrome, Opera и т.н.) и в адрес-бара напиши 192.168.0.1, следва enter. Въведи си името и паролата. Обикновено на рутери ТП-ЛИНК е admin за user и admin за password. Следвай стъпките от картинката по-долу, като се стремиш да не объркаш цифрите при въвеждането при номер 4! Преди да започнеш да попълваш полетата в номер 4 натисни бутона Add New!

785398.jpg

След като дадеш Save, рестартирай рутера!

Стъпка 2

След рестарта отново отвори любимия браузър, в адрес-бара напиши отново 192.168.0.1, следва enter. Въведи си името и паролата. Следвай стъпките от картинката по-долу, като се стремиш да не объркаш цифрите при въвеждането при номер 4! Преди да започнеш да попълваш полетата в номер 4 натисни бутона Add New!

785399.jpg

Рестартирай рутера!

Честитото! Ако всичко друго е спазено, трябва да имаш работещ файлсървър. Достъпът към него от вън става по публичният ти ИП адрес, или както го наричаш ти реален. Този, който почва с 78.ххх.ххх.ххх

Редактирано от exwol (преглед на промените)

• Автор

Като тръгне всичко ще благодариш :)

Така, следва:

Стъпка 1

Отвори си любимият браузър (Mozilla, IE, Google Chrome, Opera и т.н.) и в адрес-бара напиши 192.168.0.1, следва enter. Въведи си името и паролата. Обикновено на рутери ТП-ЛИНК е admin за user и admin за password. Следвай стъпките от картинката по-долу, като се стремиш да не объркаш цифрите при въвеждането при номер 4! Преди да започнеш да попълваш полетата в номер 4 натисни бутона Add New!

785398.jpg

След като дадеш Save, рестартирай рутера!

Стъпка 2

След рестарта отново отвори любимия браузър, в адрес-бара напиши отново 192.168.0.1, следва enter. Въведи си името и паролата. Следвай стъпките от картинката по-долу, като се стремиш да не объркаш цифрите при въвеждането при номер 4! Преди да започнеш да попълваш полетата в номер 4 натисни бутона Add New!

785399.jpg

Рестартирай рутера!

Честитото! Ако всичко друго е спазено, трябва да имаш работещ файлсървър. Достъпът към него от вън става по публичният ти ИП адрес, или както го наричаш ти реален. Този, който почва с 78.ххх.ххх.ххх

Еми да - ама не! Ето какво направих http://store.picbg.net/pubpic/4A/21/540dd44fcd7d4a21.bmp, http://store.picbg.net/pubpic/EC/7D/12863fa73a0cec7d.bmp Всичко, което ми каза и нищо... Да не е нещо от HFS ?

Еми да - ама не! Ето какво направих http://store.picbg.net/pubpic/4A/21/540dd44fcd7d4a21.bmp, http://store.picbg.net/pubpic/EC/7D/12863fa73a0cec7d.bmp Всичко, което ми каза и нищо... Да не е нещо от HFS ?

Проверете дали защитна стена не блокира трафика към порт 8080

Опитай да напишеш в браузъра си http://192.168.0.100:8080, ако се отвори и всичко е наред, стартирай сървъра и спри защитната стена на Windows. Вероятно проблема е в нея. Трябва да зададеш правило да не блокира порт 8080

• Автор

Проверете дали защитна стена не блокира трафика към порт 8080

Сега пък и Firewall прозореца не ми отваря, след малко като ще пусна диска с windowsa и премахна всичко, ще се оправят нещата... Окей, отново ви благодаря сърдечно - направихте каквото можахте.

Точно така от защитната стена е - сега ще го оправя, благодаря на всички, които писаха и най-вече на exwol, че ми обясни, като на първокласник всичко от - до. Бъдете живи и здрави и продължавайте да помагате на хора, като мен!

Редактирано от windosi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте! Много се извинявам, че пиша след 10 дни, но бях на екскурзия в чужбина и нямах време за форума. Искам да ви благодаря на всички, които се отзовахте и много ми помогнате. Всичко работи както трябва, продължавайте да помагате. Хубав ден, бъдете здрави, темата е приключена!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.