Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

i5 4460+ r9 270x Или Fx 8300+r9 270x за игри(и за в бъдеще)

Featured Replies

Ще клоква той с дъно за 80 лв. Като вкара в дъно охладител и кутия пари колкото за I7 тогава ще клоква като хамав.

• Отговори 75
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Само да спомена, че r9 280/X са карти с по-добри параметри от r9 285, нищо че последната е с по-висок моделен номер.

прав си гледах benchove

Ще клоква той с дъно за 80 лв. Като вкара в дъно охладител и кутия пари колкото за I7 тогава ще клоква като хамав.

:D :D :D :D

Само да спомена, че r9 280/X са карти с по-добри параметри от r9 285, нищо че последната е с по-висок моделен номер.

280 не е .

280 не е .

Лъжеш се. 280 все така е с 3ГБ памет комуникиращи с графичния чип през 384 битова шина. В някои леки игри има минимално изоставане, в по-тежкитe заглавияq при игра със сериозни настройки се получава това:

BF4-FR.png

Разликата е още по-голяма в резолюциите над FHD, но това не касае автора на темата Освен това r9 280  е не само малко по-бърза, но и осезаемо по-евтина от r9 285, на чията цена може да се намери дори r9 280X

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Лъжеш се. 280 все така е с 3ГБ памет комуникиращи с графичния чип през 384 битова шина. В някои леки игри има минимално изоставане, в по-тежкитe заглавияq при игра със сериозни настройки се получава това:

BF4-FR.png

Разликата е още по-голяма в резолюциите над FHD, но това не касае автора на темата Освен това r9 280  е не само малко по-бърза, но и осезаемо по-евтина от r9 285, на чията цена може да се намери дори r9 280X

285 ще поддържа DirectX12.

285 ще поддържа DirectX12.

Ми не точно. ДХ-ха ще върви на по-стари модели карти, появили се доста преди излизането на пазара на Windows 10. Причината е, че е имплементиран да работи на по-ниско ниво от предишните си версии и няма да е в такава зависимост от драйверите. Иначе, първата видео карта, която ща има хардуерна поддръжда на DirectX12, ще е високият клас на АМД Радеон r9 390X с ядро Bermuda XT,  r9 380X, ще е със старото ядро Tonga, това с което е r9 285 и ще му видим колая точно колко поддържа DirectX12, когато последния излезе наяве.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Ми не точно. ДХ-ха ще върви на по-стари модели карти, появили се доста преди излизането на пазара на Windows 10. Причината е, че е имплементиран да работи на по-ниско ниво от предишните си версии и няма да е в такава зависимост от драйверите. Иначе, първата видео карта, която ща има хардуерна поддръжда на DirectX12, ще е високият клас на АМД Радеон r9 390X с ядро Bermuda XT,  r9 380X, ще е със старото ядро Tonga, това с което е r9 285 и ще му видим колая точно колко поддържа DirectX12, когато последния излезе наяве.

280 струва 380 лева,285 е 356 спрете със споровете,можело за същите пари 280Х,искам да видя къде има такава за същите пари.

http://olx.bg/video-karta-amd-radeon-r9-280x-sapphire-dual-x-3gb-i45344505

Човек не си пробутвай употребяваните вещи. Аз съм показал с линкове в онзи си коментар цените и. Ти че не може да четеш и че можеш да тролиш, си е твой проблем.

• Автор

Явно ерата не стават тогава ще можели да ми предложите нещо от джар компютърс до 1020лева макс таван и да е в наличност де мек да е във Зелено а не във синьо защото джаз е близко до нас(15-20 минути пеша)

Знам че съм досаден и че не та би там от техника не го пишете аз го знам:D

Човек не си пробутвай употребяваните вещи. Аз съм показал с линкове в онзи си коментар цените и. Ти че не може да четеш и че можеш да тролиш, си е твой проблем.

Леле,ти хамав ли си ? Ако ми видиш профила ще видиш,че това не е моята видеокарта.Троля,ай стига глупости....

От жар има един талон за отстъпка 5 процента ако ти трябва мога да ти го дам.

Също гледай някой друг тест да видиш,че изобщо 285 не е по-слаба от 760 и 280.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

CM N200 ако ще купуваш микро дъно (Интелската конфигурация) - https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=562136

EVGA 500W - https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=580727

Arctic Cooling Fusion 550R - https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=574360

DeepCool DA500-M - https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=574367

Другите части ако искаш си ги вземи от Ера.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

CM N200 ако ще купуваш микро дъно (Интелската конфигурация) - https://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=562136

Аз не бих я препоръчал,защото би го ограничила към пълноразмерно дъно в бъдеще.Като цяло кутията никак не е лоша и е много практична.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Явно ерата не стават тогава ще можели да ми предложите нещо от джар компютърс до 1020лева макс таван и да е в наличност де мек да е във Зелено а не във синьо защото джаз е близко до нас(15-20 минути пеша)

Знам че съм досаден и че не та би там от техника не го пишете аз го знам :D

Като искаш да пазаруваш от приятелите си, вземи само тия чарколяци, които са ти изгодни при тях. Другите си ги набави от друго място.

Аз не бих я препоръчал,защото би го ограничила към пълноразмерно дъно в бъдеще.Като цяло кутията никак не е лоша и е много практична.

Монка при положение че купува микро дъно за какво ограничение става дума? Кой нормален човек сменя дъно?

След години като сменя целия компютър ще купи пак микро дъно понеже е по-изгодно та няма никво ограничение. 

За АМД конфигурация е друг въпрос ама си е чисто набутване да купува такава.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Монка при положение че купува микро дъно за какво ограничение става дума? Кой нормален човек сменя дъно?

След години като сменя целия компютър ще купи пак микро дъно понеже е по-изгодно та няма никво ограничение. 

За АМД конфигурация е друг въпрос ама си е чисто набутване да купува такава.

Така си е,но ако има някоя оферта след време за пълноразмерно би било проблем,според мен N300 е по-добрата кутия,но родните търговци нещо нямат никаква наличност от нея,не знам какво стана.

• Автор

С какво дъно да съчетая процесора до 100 лева

И да тази i5-тица кога трябва да е сменям със друг процесор имам предвид след колко години

Та казал ли си кой ще е процесора ти?

И разбери,пълноразмерно дъно се взема,ако ще закачаш много допълнителен хардуер-разните му PCI карти,или пък ще ползваш SLI или CrossFire.

• Автор

Ще кyпя и5 4460 и питам какво дъно ще ми върши работа няма да ползвам SLI...,

И след колко време ще се наложи да сменям процесора

На последният ти въпрос едва ли някой може да отговори.Считам че поне три години няма да имаш ядове с него.Моят също е 4-ядрен Интел,другият месец стават три години откакто го имам.И смятам,че поне още толкова ще ми върши чудесна работа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.