Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Много по-добър избор за захранване е XFX TS Series 430W.
ОЕМ на Seasonic, много по-качествено от EVGA-та и от FSP RAIDER 550W/650/750W.
Кондензаторите са други, фана също, но качеството е супер, без конкуренция за тия пари.
Може да почнете да го предлагате! ;)
Соленке, взимай i3-4160+8GB RAM+SSD. 

То се каза,че място трябва,но кой да чете.Захранванията,които си предложил са и доста по-скъпи,а бюджета ни е точно 700 лева.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

• Отговори 74
  • Прегледи 4,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Че аз колко захранвания съм предложил? Честно казано почна да ми писва много от твоите глупави коментари. Хубаво е да се спреш, защото освен да правиш що годе балансирани конфигурации друго не умееш и въобще не разбираш от хардуер. Това ти го казаха много момчета, ама явно трябва да ти се повтаря по-честичко!!!

Ето и моето предложение. Дънната платка няма HDMI  изход но има USB 3.0 .Процесора е с малко по-слаба видео карта  но за изброените игри и програми е достатъчна на този етап. Хард диска е стандартен на 7200 оборотa и с капацитет 2 TB  ,които би трябвало да ви стигнат. Никой не е предлопжил записвачка но тя е с цена от 25 лева LG GH24NSC0 DVD RW BLACK и  можете да си я добавите и след време ако сметнете за нужно. Може и сега да се сложи ако се вземе диск с обем от 1 ТB.

GB F2A68HM-DS2
AMD A8-5600K X4/3.6GHZ/FM2/BOX
2X4G DDR3 1866 GEIL BL DRAGON
2TB SEAGATE ST2000DM001 64MB
CM N200 BLACK /USB3 /NO PSU
PSU FORTRON FSP350-60APN 85+

Обща стойност - 693.93 лв. с ДДС

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• 1 година по-късно...
  • Автор

Благодаря на всички за мненията! Вече съм с нова машина. :)  Конфигурацията от 600 лв. скочи на 850 лв. (с отстъпки, иначе щеше да е към 900 и отгоре) Доволна съм от машината. На части си я взех и ми я сглобиха. Понеже много не разбирам (вече го бях споменала и преди) набързо ще напиша това което знам за конфигурацията, без да ми трябва да гледам гаранцията и частите.
Процесор - Intel Core i3-4170 CPU 3.70 GHz
Рам - 8 GB
Система - 64-битова
Хард - 1 TB
Хард - 125 MB SSD
За по-любознателните - ще видя утре какви са точно частите и ще ги напиша. ;) 
Компа е бърз, в сравнение с предишният, който ползвах. Даже докато загрее екрана, уиндолса отдавна се е заредил и готов за работа. Шумен е в пъти повече от предишния, но се свиква. Сега ще си търся монитор, но за това ще питам в друга тема. :) 

Това с зареждането се дължи единствено на SSD-то. И на стария да го беше закачила ефекта щеше да е същият.

Шумът вероятно се дължи на изключително скапано захранване-бомбичка в комбинация с отвратителна кутия.

Просто няма какво друго да шуми от посочените части след като няма видеокарта и между другото е много опасно

за всяка една част та най-добре много бързо провери захранването какво е и го връщай ако е бомбичка.

Скапана кутия ще доведе до по-високи температури заради лошото охлаждане но без видеокарта не е голям проблем.

С захранването обаче трябва да се действа експедитивно защото всяка секунда с него е игра на руска рулетка.

пс. Между другото ако говорим за бюджетно SSD и дъно а се съмнявам да са ти сложили друго цената е 550 лв. без захранване и кутия.

Разбирай че 850 лв. е изключително много дори със качествено захранване и кутия понеже такива са по-около 100 лв. 

демек си оставила 100 лв. бакшиш а ако са ти сложили както подозирам боклуци за по 20-30 лв. не само ще имаш проблеми

но са те измамили с около 250 лв. Реално машината в комбинация с китайски комплект кутия+захранване излиза 600 лв.

Ако мислиш че преувеличавам - http://nikem-bg.net/cart/53657p1r46378p1r54190p1r2172p1r53178p1r55798p1r52030p1rf.html

Заради теб дано греша но посочената сума и оплакването от шума водят на тия мисли.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

За съжаление @Roujin Z ще се окаже прав, ползвах кутия от 25 лв и качествено захранване като си взех компа и то не беше дрънчане, греене, прежалих едни 120 лева и взех качествена кутия втора ръка и останах особено доволен. SSD, имам две от най-евтините и разлика в скоростите при ползване не можеш да определиш, но определено е плюс. Ако ти снимам задната част на кутията ще се изплашиш, трябва да поръчам вентилатори, че "хладната" AMD карта замества парното. Процесора е старото поколение, не е кой знае колко по-бавен, но вградената графика при 6ХХХ си заслужава.

• Автор

Шумът идва от вентилатора, на стария бях с по-малък вентилатор, който не се чуваше.
Иначе ето тава са всички части: 

MB ASUS H81M-PLUS/1150

CPU I3-4170 3.7 GHZ/3MB/LGA1150/BOX

RAM 8G DDR3 1600 KINGSTON BULK

HDD 1T SG SATA 6G/7200/64M/3Y WARR

HDD KINGSTON SSD SV300S37A 120 GB

CASE OMEGA ATX-8815BK/450W 12 CM/BK

OPTICAL LG GH24NSC0 DVD RW BLACK

Вентилатора на тия интелските охлаждания не е от безшумните. Но спрямо старото би трябвало да е по -добре. Запишете тоя звук и дайте да чуем. 

Захранването препоръчвам да се смени. Че и кутията също. От къде взехте частите, та толкова излезе цената? 

Вентилатора на захранването е проблема тоя на процесора няма как за го чуеш от него. Дори да беше що-годе читаво пак щеше да е по-шумно от бокса.

Както казах китайска бомбичка и скоро ще възникнат проблеми заради нея та бързо го сменяй. Кутията също е калпава.

• Автор

В момента нямам възможност да сменям каквото и да било. Дано тези проблеми да възникнат далеч в бъдещето. 

Както казах руска рулетка. Токов удар може да има и докато четеш това и да изгърми която и да е част или няколко.

Ако оцелее по-дълго време в бъдеще ще сменяш харда и кондензатори по-дъното заради кофти напреженията. 

От къде взехте частите? То е ясно, че са ви надписали сумата, ама поне да предпазим други хора от съответният магазин. 

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

Мда както винаги съм казвал тия хора не уважават крайни клиенти и освен безбожните надценки гледат да пробутат най-скапаните и проблемни захранвания.

Ако се случи нещо просто забрави за гаранцията ще те мотаят до безкрай освен ако не стигнеш до КЗП.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

И защо точно от този магазин, след като примерните конфигурации които са давани тук са от други магазини. 

• Автор
преди 1 минута, onogondur написа:

И защо точно от този магазин, след като примерните конфигурации които са давани тук са от други магазини. 

Няма значение вече кое от къде е закупено. Купено е , прецакала съм се и толкова. Другите, които четат темата ще знаят от къде и какво да не купуват.

За в бъдеще използвайте мненията от повече колеги във форума, например :

Аз казвам нещо, наруто ме поправя, или обратното, именно така избираме най-изгодното и подходящото.

• Автор
преди 1 минута, ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ написа:

За в бъдеще използвайте мненията от повече колеги във форума, например :

Аз казвам нещо, наруто ме поправя, или обратното, именно така избираме най-изгодното и подходящото.

Затова пиша във форума. Питам, чета кой какво мисли по въпроса, събирам различни мнения и след това крайното решение е мое. Тук във форума има много хора, които си разбират от работата на тема компютри и всичко останало, не споря с това. Аз лично си признавам, че не разбирам почти нищо. Споделих какъв компютър съм си взела, защото преди време някой беше помолил като го взема да напиша какъв е. Не съм обвинила никой, че ме е подвел и съм си взела смотана машина (на мен ми върши работа в момента и е много по-добра от предишната ми, с която бях 10 години). Но горното мнение на господин onogondur ме подразни. Един вид защо не съм взела частите от тези магазини, от които останалите са ми посочвали, а съм ги взела от мост.бг. Ами така съм преценила, така съм направила. 

Тук няколко човека напълно алтруистично се опитват да помагат на хората които имат нужда от съвет и мнение. Ние не сме рекламни лица, ние опитваме хем да съберем възможно най -доброто за бюджета, хем да спестим парите на питащите.  Въпреки че това не са нашите пари. Както се казва, правим го съвсем безрезервно. Помислете сега как трябва да се чувстваме, след като всички наши усилия и вложено време се окажат напълно излишни. Де факто, защо ви е трябвало да питате, пък накрая не сте се съобразили с изказаните мнения и коментари. 

Както и да е. Бъдете здрави. С удоволствие да си ползвате машинката. 

solenka, съжалявам че закъснях с моето предложение.

Все пак го показвам, ако някой друг го интересува.

http://www.erabg.com/

Артикул Брой Ед. цена Цена

Изтрий ASROCK H110M-HDV D4 HDMI 119.88 лв. 119.88 лв.

Изтрий DVD RW LG GH24NS95 SATA black 26.09 лв. 26.09 лв.

Изтрий Кутия Colorful COMPETITOR 550W 63.36 лв. 63.36 лв.

Изтрий 1000GB SEAGATE 64MB SATA3 96.79 лв. 96.79 лв.

Изтрий RAM 8GB DDR4 2400 KINGSTON H 91.37 лв. 91.37 лв.

Изтрий Intel i3-6100 3.7GHz 3MBs.1151 248.83 лв. 248.83 лв.

Крайна цена (с включ. ДДС): 646.32 лв.

преди 8 минути, criest написа:

solenka, съжалявам че закъснях с моето предложение.

Все пак го показвам, ако някой друг го интересува.

По-добре да не беше го показвал... С тая кутия и захранване много далече от истината. И темата вече е приключена.

преди 3 минути, antigravity написа:

По-добре да не беше го показвал... С тая кутия и захранване много далече от истината. И темата вече е приключена.

По-добре да не беше писал, щом е приключена темата. Или ти идва от вътре да се заядеш?

Току що, criest написа:

По-добре да не беше писал, щом е приключена темата. Или ти идва от вътре да се заядеш?

До преди малко се говори поне да останат добрите насоки в темата за компоненти и магазини. Ти сега с това абсурдно предложение, дето не стига, че е под всякаква критика, ами и "съжаляваш", че си закъснял. Няма за какво да съжаляваш, не се заяждам, просто не даваш добри насоки за някой, който ще се зачете.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.