Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телевизор 2000 лева бюджет

Featured Replies

100% ще ми кажат че не могат да пуснат SD сигнал :)

Ами нали затова непрекъснато повтаряме едно и също в темите - носете си флашки за проби, ама не с музикални клипове 1080р от по 500+ МБ (не като тия в Тубата, дето нямат и по 50 МБ), а с ТВ и ДВД рипове, за да добиете представа какво ви очаква вкъщи. Това е нужно най-вече плюс 1-2 едноцветни (една в тъмен и една в светъл цвят) снимки за проверка за мъртви пиксели. Ако имате мераци, мятайте и прочутата "японка на въжето", но това - по желание.

То аз 10 пъти поне казах, че на 4К телевизор се вижда по-зле 1080p  сигнал, отколкото на Full HD телевизор, ма кой слуша.А по ми е интересно кой вижда!? Или просто да бъдем ''модерни''.

Нито сателит има със капацитет за 4K  нито наземна  инфраструктура за такива обеми  трафик нито има дискове изработени на които да се копира такова съдържание. Тия  работи ги няма в световен мащаб а  за България ги чакайте след минимум 5 години.  И по интернет няма кой да ви го пусне на тая резолюция и качество защото  никой не предлага  гигабитов интернет за 30 лева  още в България.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

... Тия  работи ги няма в световен мащаб а  за България ги чакайте след минимум 5 години...

Проблемът е, че след 5 години 4К телевизорите вероятно ще бъдат отживелица и на мода ще са 8К или 16К, освен ако не се тръгне в друга посока.

При положение,че всяка година излизат нови модели  се чудя защо хората се мятат на тия скъпи телевизори,като и един от 1000 лева ще им свърши работа.

• Автор

Добре де отказах се от 4к телевизора :) След толкова много хейт. 

Ако искам обаче да си пускам игри на PS3-ката на телевизора дали ISP модел е подходящ. Един приятел ми каза че не ставали за игри въпреки добрия си ъгъл на виждане. 

Не е въпросът в новите модели, а във възможностите им. Конвенционалните си идват всяка година с по някое дребно изменение или безсмислена екстра в добавка. Но не е така в по-съществените различия от типа на резолюцията - до съвсем неотдавна 4К телевизорите бяха някаква мечта, а днес ги има във всеки магазин. Вярно е, че все още са далеч от съвършенството, но никой от големите на пазара не може да си позволи да се остави на инерцията. И е нормално да драпа по-напред, а накъде, освен в резолюцията? Кой знае, може нещо друго да се окаже по-важно, но това е само гадаене.

И както до вчера нямаше HD канали, сега са в изобилие. Кое пречи след 2-3-5 години 4К каналите да са на нивото на днешните FullHD, а 8К или 16К да са в тестов период? У нас със сигурност ще закъснеят, но може би не чак толкова. 

Къде го видя тоя хейт? Има размисли по темата, но парите са си твои - купувай каквото си решиш. А в мрежата броят на 4К видеото (за неразбралите - не пиша за телевизии, макар че в много страни вървят тестове) расте лавинообразно. 

Чета из доста теми тук и другаде, че доста хора си търсят телевизори, но не гледат телевизия. Ако си от тях, имаш решение на проблема с резолюцията и мерак, не виждам какво ти пречи. 

Нито сателит има със капацитет за 4K ...

Абе то има, но за сега изобщо не си заслужава:

ASTRA 19.2 East

Transponder: 1.035

Frequency: 10.994 GHz

Polarisation: Horizontal

Symbol Rate: 22 MS/s

DVB-S2

Modulation: 8PSK

FEC: 5/6 

Pilots: on 

Service names: 'SES UHD Demo 

Channel', 'Astra Ultra HD 

Demo'

uhd10.jpg

@Dazzler PS3-ката и на CRT телевизор ще си я пуснеш! Въпроса е на теб да не ти вади очите до като играеш, а това ISP... - да не би да имаш в предвид IPS?

Тоя твоя приятел разбира от телевизори колкото баба ми от ядрена физика. Имаш ли си идея ,че дори и PS4-ката  ти  предава и във момента 1080p на 30 херца ?  И това е така защото дори и тя е слаба за 60 херца игри във момента  на тая резолюция. Още не е измислена по-добра матрица от IPS  и нейните разновидности.

• Автор

Хах АlkatrazBg това ще му го кажа, искам да му видя реакцията :)

Последно някой може ли да каже кой от тези телевизори е най-добър?

LG 55LB730V

PANASONIC TX-55AS740E 3D

PANASONIC TX-55AX630E 4K

SONY KDL-55W815

SAMSUNG UE-55H6670

LG-то и не-4k Panasonic-a са с IPS панели и предполагам че ще вадят по-хубава картина. 

Има ли някой сайт в нета където мога да ги съпоставям телевизорите или трябва за свеки да си чета поотделно?

Редактирано от Dazzler (преглед на промените)

За мен AS740 e най-добрият вариант от изброените, но заради PIP бих избрал AS750.

Ето ти едно ревю на Панасоника Panasonic TX-47AS740 (AS740) TV Review  има и за 47-цата на LG LG 47LB730V (LB730) TV Review разликата е само в диагонала от 47 на 55 инча. Къде е разликата между  тоя PANASONIC TX-L55DT60E 3D LED  и горния  модел като този даже е 1600 Hz BLS при 1200 за  другия . До кокото видях единия е  модел от март 2013  а другия от Юни 2014  и с това се изчерпват разликите.PANASONIC TX-L55DT60E - LCD Compare

Аз като гледам са сменили само  поставката и нищо повече. Икономисваш 100 лева и пeчелиш още 2 броя очила и по- бързо BLS. Сега е момента да блеснат ТВ гурутата и да  кажат разликите.

Авторе още в първия си пост съм ти посочил правилния избор за тези пари!  Ти обаче един път не спомена да си ходил и гледал някой модел.Само с четене не става.Накрая ша стане така, че пак само пишем тука, па ти ша хванеш бика за рогата, щото били по-шарени и щото имало повече жигосани цифрички по добичето.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

Скала що французите пишат ,че  Панасоника е с пасивно 3D a  ти  разправяш че е с активно  ? Панасоника е с двуядрен процесор а  Самсунга е с четири ядрен и активно 3D   SAMSUNG UE55H6410 - 140 cm

Тия работи ги споменавайте  от време на време ,да се ориентираме и ние правилно  в морето от телевизори. И за рефрешрейта една табличка  да вметна  ако може :)Fake Refresh Rates Conversion: Samsung Clear Motion ...

Caractéristiques principales du téléviseur LCD PANASONIC TX-55AS740E

• TV LCD à rétroéclairage LED
• Diagonale : 140 cm (55")
• TV Full HD (HD TV 1080p) : 1920 x 1080
• TV 3D (passive) avec 2 paires de lunettes
• Fluidité : 1200 Hz (BLS IFC)
Smart TV : Internet Apps • Lecteur multimédia • Enregistreur
TV Connectée : Navigateur Internet • HbbTV • WiFi • Bluetooth • DLNA • my Home Cloud/TV Anywhere

• Автор

Авторе още в първия си пост съм ти посочил правилния избор за тези пари! Ако не той, то модела AS740 в зависимост ако си избереш другия тип матрица! Ти обаче един път не спомена да си ходил и гледал някой модел.Само с четене не става.Накрая ша стане така, че пак само пишем тука, па ти ша хванеш бика за рогата, щото били по-шарени и щото имало повече жигосани цифрички по добичето.

Skalata_73 ходих до Технополис вчера и гледах Panasonic AS740E и AS750E. Това което не ми хареса в 750-ката е че картината ми изглеждаше малко по размита от тази на 740-ката. Най-много ми хареса картината на LG-to (LB730V), но това е на база на картината която им бяха пуснали в магазина и тя не беше еднаква на различните екрани. Затова не мога да преценя визуално на място. В петък ще ходя пак и този път ще си нося флашка с xvid файл да преценя как ще изглежда. 

Това което ме спира за Panasonic-a го пише и в ревю-то пуснато от AlkatrazBG  - слабото черно:

"Where this TV struggles is with any material with dark scenes. The native contrast of the panel just isn’t up to the job of delivering scenes where that is a requirement for any sense of impact. Where black should be, there is just dark grey and the Active Backlight Control dimming system is of no great benefit. It just dims the darker portions of the image and blocks out details in the shadows, which does nothing for the overall dynamic range of the picture."

Като цяло от това което чета в нета май черното е слабо по принцип на IPS, но не съм сигурен защото нищо не разбирам от IPS/VA панели. 

Прав си,че черното не е силата на IPS панела. Черното е най добро при плазмите ама те пък боледуват от други болести та е танто за кукуригу  работата.  Като го пипнеш малко   с настройка и  нещата заспиват. И как смяташ  да пуснеш  тоя  xvid  като телевизорите не  го плейват ? Дал съм ти сайт дето пише какво плейват тия телевизори и се  подготви с  качествени клипчета  от тия формати.

Скала що французите пишат ,че  Панасоника е с пасивно 3D a  ти  разправяш че е с активно  ?

За кой Panasonic става вътрос, че не разбрах?

...Skalata_73 ходих до Технополис вчера и гледах Panasonic AS740E и AS750E. Това което не ми хареса в 750-ката е че картината ми изглеждаше малко по размита от тази на 740-ката. ...

...Като цяло от това което чета в нета май черното е слабо по принцип на IPS, но не съм сигурен защото нищо не разбирам от IPS/VA панели.... 

Ами това е писано вече не знам колко пъти тук.

IPS има по-голям зрителен ъгъл и по вярно и точно цветоподаване, но по-лошо черно и по-малък контраст от VA панела!

Затова ти казах да си избереш това, което ще те устройва.

А този DT e повече от добър телевизор, но като гледам , че го има само на едно място и силно ме съмнява да е само една бройка и то дето ще е мостра, ами може и да е някоя върната бройка.Но ако си от София нищо не ти пречи да отидеш и да го видиш-определено си заслужава.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

пп.Да сега видях къде съм сбъркал-те признах си убийте ма с камъни :) Обърках се от 640 и 650 моделите на Панасоник-там имат разлика в матриците, а първоначално помислих, че Алкатраз може би има предвид DT модела, който заедно с WT от 2012 си бяха с активно 3D за разлика от 2013, когато ги направиха с пасивно 3D та се върнах малко назад в темата да видя къде какво съм писал и къде сбъркал.

Ами така е повечето се случва да пиша от работа и влизам за по 5-6 минути и е нормало и аз да сбъркам.

Сега доволни ли сте?

Здравейте,

Както винаги преди да си купя нова техника искам да се допитам до експертите във форума.

И как така някой ще се е допитвал винаги, от няколко години регистрация, пък ще е имал само 8 поста при пускането на тази фалшива тема ???

Като лъжеш, къде гледаш ?

Не съществува такъв потребител, който да може да задава толкова уместни и подходящи въпроси, пък да не е активен и да не пише тука.

Номерът с измисленият приятел го знаеме и практикуваме от години.

Изведнъж почнаха помагачите да сипят и подходящи линкове, щото аз съм писал в две теми тук. 

Вие по Скайпа ли си съгласувате въпросите и отговорите, а ?

Нищо де, поне ще напълните една тема с по-полезно съдържание, от предишните ви начини на писане.

А че няма да има снимки в домашни условия от никакъв потребител купил тези дни телевизор за 2000 лв е повече от гарантирано.

.............................................................................................

За да не се мъчите да търсите тестове на френски, те тоя им е сериозния сайт на франсетата:

http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/comparatif-tv-televiseurs-hd-lcd-led-plasma-a303.html

има и форум към сайта, от страницата на някой тест сеходи директно до темата от форума, с линк.

Ето тука ви обясняват постановката на тестовете

http://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/labo-numeriques-tests-televiseurs-a1814.html

..............................................................................................

английските и американските сайтове за тестове би трябвало да си ги знаете вече

===============================================================================

Да ви похваля нещо истинско и съществуващо, 32 инчовото ЛГ го сложих в кухнята днес, много му отива на стената, все едно че за там е правено. Да го видим как ще му се отразяват парите от готвенето, че белгийката нещо забравя да отваря прозореца и става като в баня в кухнята, ха ха ха ...

Редактирано от Ясновидеца (преглед на промените)

...И как така някой ще се е допитвал винаги, от няколко години регистрация, пък ще е имал само 8 поста при пускането на тази фалшива тема ???

Като лъжеш, къде гледаш ?...

...А че няма да има снимки в домашни условия от никакъв потребител купил тези дни телевизор за 2000 лв е повече от гарантирано....

Белжи що тъй си черноглед бе мама му стара?Тук едно момче постна снимка на Samsung, който си купи за олколо 3хиляди и нещо си беше-не помня точно, но ако те интересува потърси из темите.Правиш струваш все на снимки го избиваш!

Да ти постна ли снимка на моя телевизор, който като излезе на пазара струваше 3600лв!?А ма ша ма е срам щото правя по-лоши снимки от тебе.Па ти земи я снимай тая белгийка кат готви, хем и талавизора да видим.

Ако искам обаче да си пускам игри на PS3-ката на телевизора дали ISP модел е подходящ. Един приятел ми каза че не ставали за игри въпреки добрия си ъгъл на виждане. 

Хейт, и това, което са ти посочили хората са две различни неща момък. Ако не ти е ясно, крайно време е да го разбереш и да не питаш като малоумен а да отидеш да погледнеш моделите ! Той на дивана а другите да му търсят това, което иска да си купи.

Белжи що тъй си черноглед бе мама му стара?Тук едно момче постна снимка на Samsung, който си купи за олколо 3хиляди и нещо си беше-не помня точно, но ако те интересува потърси из темите.Правиш струваш все на снимки го избиваш!

Да ти постна ли снимка на моя телевизор, който като излезе на пазара струваше 3600лв!?А ма ша ма е срам щото правя по-лоши снимки от тебе.Па ти земи я снимай тая белгийка кат готви, хем и талавизора да видим.

Да, ама Белгиеца има напълно основателно право да се съмнява за темата и не го казвам напразно и не щото съм солидарен с него. То е логично. Някои си стоят тук и понякога наистина се чудят с какво да ни"забавляват". Като че ли те самите се забавлябат с такива като нас. Я го оставете да отиде по магазините, па тогава да "пише" и "пита".

...  Па ти земи я снимай тая белгийка кат готви, хем и талавизора да видим.

Телевизора вече си го видял на снимка, двата даже заедно.

А и на другия сайт ви пуснах една излегнала се белгийка. Ама там минава за люксембурка, ха ха ха ...

• Автор

Специално за Ясновидеца качвам тази снимка :)

Това е мястото където другия месец трябва да има нов телевизор. Снимал съм го от кухнята понеже искам да се гледа и от там докато си готвя нещо (7,5 метра) 

Утре ще ходя в Техномаркет да тествам с моя флашка какво е качеството на картината на Панасониците и Елджито. 

post-309459-0-75563400-1421328717_thumb.

Тази снимка не доказва съществуването на реално лице живеещо в бг и имащо 2000 лв за харчене за телевизор.

А пък и 2000 лв са повече пари отколкото харчат западняците средно за телевизор.

Ето тука едно списание тествало 12 телевизора, които те ги броят че са с голям екран

PANASONIC TX-47AS650E - PANASONIC TX-50AS600E - PHILIPS 47PFK7199/12 - SAMSUNG UE48H6410SSXZF - GRUNDIG 48VLE7462BL - TCL U49S7606DS - LG 47LB650V-ZN - THOMSON 48FZ5633 - TOSHIBA 48L5435DG - SONY KDL-48W605B - SONY KDL-50W805B - SHARP LC-50LE762E

http://s016.radikal.ru/i337/1501/66/fd33137dd209.jpg

Според мен 2000 лв могат да се похарчат за закупуването на няколко различни и полезни артикули, вместо само за един телевизор. Могат да се купят:  приемник, втори телевизор, сателитна мултифиид антена, 4 конвертори за нея, кабели, антена за ефирно приемане, твърд диск за запис на програмите от приемника и т.н.

Значи ако някой иска да плаши комшиите че е похарчил 2000 лв, пак може да го направи, като обясни колко струват нещата накупени около телевизора, за да има какво да се гледа от него без абонаменти.

Аз например съм похарчил през последните месеци следните пари:

1 ТВ  300 евро

2 ТВ  650 евро

1 приемник за fransat  144   евро

2 приемник за fransat   174  евро

1 сат. антена   69 евро

2 сат. ант. мултифиид  99 евро

2 дисек ключа с много нисък шум   60 евро 

кабели, конвертори и разни скоби и др   70 евро

общо станаха 1566 евро похарчени = 3053 лв

плюс парите за бензин за обикаляне по магазините.

Еми видя ли сега, трябваше да пуснеш тема за телевизор от над 3000 лв за да е ефектно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.