Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Пич,явно си малко "зелен" в хардуера още,няма как за 120 лева да направи някакъв смислен ъпгрейд от 775 сокет на 1150,просто не се връзва,защото рам паметта е ДДР3,а не ДДР2,дъната са различни,видеокартите са на много по-високо ниво и както билдера каза даже няма нужда от неговото видео.Алтернатива ще можем да покажем като ни се даде бюджет например 500 лева за ъпгрейд от пентиум на и5 на 1155 сокет например,тогава можем да намерим повече алтернативи,но тук,където има 3-4 човека,които си продават старите core 2 quad,не дуо както не си разбрал няма какво повече да искаме,между другото Q8400 е почти равен на i5 750 и по-бърз от i3 540.Аз имам 8400 и пак казвам,че по-добра инвестиция в хардуер не съм правил,процесор на 6 години да няма какво да му се опъне в момента все още няма игри,които да не тръгват на него,при това не беше скъп процесор,около 300 лева,а сега ако един и5 4460 изкара 6 години и всичко на него да тръгва след 6 години наистина ще кажа,че е добър процесор,но не е,добри процесори са тези,като i5 2500K,i7 2600K,които са един вид наследниците на 8400 и от 2011-та и 2012-та ли когато излязоха не би трябвало изобщо да има проблем поне до 2016-та да си подкарват всичко,i5 4690К,който е наследник на 2500К е едни 10-15 процента по-бърз от него на стокова честота,е извинявай за 3 години разлика толкова малко,виж че не си струва инвестицията,но през 2007-ма и 2008-ма като излизаха тези процесори инвестицията наистина си струваше и моя е именно на толкова.

май се справяш лошо с математика брат

май се справяш лошо с математика брат

Не,напротив не вярвам да се изкара цели 6 години с тях.Просто поне 4-5.

Не,напротив не вярвам да се изкара цели 6 години с тях.Просто поне 4-5.

технологията се развива без пауза, а системните изисквания стават все по лоши(за тези които нямат силен хардуер)

Смислен ъпгрейд написах как се прави. Лично аз съм го правил на два пъти по подобен начин - покупка на DDR3, евтино или сравнително евтино дъно и нисък клас процесор за новия сокет. Първия път ми излезе 230 лева, от които платих само 30 заради загубеняците, дето не могат да смятат като продават. Т огава не съм продавал нищо, но пък си ползвам старата РАМ памет на друга щайга. Втория път ми излезе около 320 лева, но продавайки старите неща стъпих на 180 лева. само че тук дъното бе 80-90 лева по-скъпо от най-евтината смислена алтернатива в микроформат. Значи ако бях взел почти базово микродъно, 100 лева щяха да са ми достатъчни. Винаги със 120 лева може да се мине от старa платформа като LGA775  или дори по-стара както в случая, на най-новото с процесор, който пак ще е по-бърз от всичко за тия платформи. Когато аз взех G860  на мястото на стария E6750, който работеше на 3.5 GHz  се оказа, че той е по-бавен от G860  с около 50%  при игри, където видеокартата беше спъната. A Е6750  струваше 370 лева. Само за 3 години той вече не ставаше за новите игри със среден клас видеокарта. така, че тия дето ги пишеш за 5-6 години, са писания, без да се отчитат реалностите. А реалностите са, че ако боднеш една видеокарта за 200-250 лева на тоя Q8400,  то картата ще е спъвана почти винаги. Ти правиш сметките си въз основа на бавния си хардуер, а така сметки не се правят. Аз вчера и оня ден написах няколко обяснителни поста, които явно никой не е чел и не е обърнал внимание на това, което пиша. Защото точно в 3 от постовете си имаше линкове към тестове с процесори Q9***, които дори са по-добри от Q8400. И точно там се вижда как процесорите увяхват след HD6970 и само клока спасява донякъде нещата. За какви 5-6 години говориш тогава, след като HD6970  излезе малко след края на LGA775?  Смисления ъпгрейд е като горния. Тоя Селерон както го гледаш, се представя по-добре при много игри от Q8400. 

• Автор

За 120 лева се сменя и дъно и процесор и РАМ, след к ато се продадат старите части за стотина лева. На практика имаме 220 лева, а там влизат 4 GB RAM  за около 70-75 лева, дъно за 70-80 лева и някой Селерон или дори Пентиум за останалите пари. Не знам какво толкова го умувате, как да сменял с LGA775 и как да набивал с чука i3. 

Ето нещо такова:

2015-01-10_133606.jpg

Дори при желание може да разкара и видеокартата, защото вграденото видео е почти на едно ниво с 9500GT. Освен това ще се отърве от шума, ако видеото му е с вентилатор. А ако събере достатъчно пари от продажбата на старите дъно, RAM, видео и процесор, може да се сдобие и с Пентиум. 

Така и ще направя - продавам старите и взимам новите. Благодаря за отговорите :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.