Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Google Chrome и Chromium деривати преносими

Featured Replies

Ново издание Google Chrome 107.0.5304.107

Google Chrome 107.0.5304.107  32-64 bit Multilingual|
Сложете отметка  на Stable за  последната 107.x.x.x
Сложете  отметка на  Beta  за   последната 108.x.x.x
Сложете  отметка  на  Dev  за   последната 109.x.x.x
Сложете отметка на Canary за  последната 109.x.x.x

107.0.5304.107 32-64 bit  на PortableAppz
Изтегляне

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 795
  • Прегледи 207,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Пробвай следното, Отвори - chrome://flags/ Сложи на Disabled - Accelerated 2D canvas При мен работи на Edge. В допълнение има и добавка (която също подобно на ClearType в Windows) з

• centbrowser_5.0.1002.295

• SuppressUnsupportedOSWarning.reg

Публикувани изображения

Ново издание Google Chrome 1107.0.5304.122

Google Chrome 1107.0.5304.122  32-64 bit Multilingual|
Сложете отметка  на Stable за  последната 107.x.x.x
Сложете отметка на Canary за  последната 109.x.x.x

107.0.5304.122 32-64 bit  на PortableAppz
Изтегляне

Нова версия Google Chrome 108.0.5359.72

Google Chrome 108.0.5359.72  32-64 bit Multilingual|
Сложете отметка  на Stable за  последната 108.x.x.x
Сложете отметка на Canary за  последната 110.x.x.x

108.0.5359.72 32-64 bit  на PortableAppz
Изтегляне

Ново издание Google Chrome 108.0.5359.95

Google Chrome 108.0.5359.95  32-64 bit Multilingual|
Сложете  отметка на  Beta  за   последната 109.x.x.x

108.0.5359.95 32-64 bit  на PortableAppz
Изтегляне

• 2 седмици по-късно...

Ново издание Google Chrome 108.0.5359.99

Google Chrome 108.0.5359.99  32-64 bit Multilingual|
Сложете  отметка на  Beta  за   последната 109.x.x.x
Сложете  отметка  на  Dev  за   последната 110.x.x.x

108.0.5359.99 32-64 bit  на PortableAppz
Изтегляне

• 2 седмици по-късно...
преди 24 минути, овню написа:

1874601162_.PNG.1268bec2249a7c496f27e0e6d57e08e7.PNGбета версия с  поправен горния проблем
Версия 5.0.1002.276 (Официално издание), (32 бита) (Portable) (Chromium 102.0.5005.167)
https://static.centbrowser.cn/win_stable/5.0.1002.275/centbrowser_5.0.1002.276_portable.exe

Всичко си работи по вече от отлично!

ScreenShot010.jpg

ScreenShot011.jpg

Първо за много години. Chromium си го обичам от много време , но сега повече от няколко месеца комодо стената или тази защитна програма https://www.secureage.com/ не ми позволяват да ползвам Chromium . Някой ако има решение моля да сподели. Пробвах какво ли не , но не мога да се справя.

Привет и за много години.

Първо защо ползваш две програми, които се припокриват? Второ е добре да се разбере от коя точно програма е проблема. Спри едната и после другата докато установиш кой е виновника за да знаеш за коя да си правиш правила. В Comodo можеш да видиш секцията (Отблокиране на програми или Unblock applications) и да видиш дали в списъка ще видиш Chrome или каквото там ползваш базирано на Chromium. После оттам можеш да отблокираш програмата за модула, който блокира програмата или дори да я отблокираш за всички модули. Може да отидеш на (Задачи - Tasks => Разширени задачи - Advanced Tasks => Отчети - View  Logs и от падащото меню разгледай отчетите за компонентите и виж от кой такъв се блокира браузъра. В настройките на HIPS виж дали за браузъра са зададени готовите правила Trusted, в настройките на стената избери правилата - Web Browsers за Chrome-a. В Containment избери от падащото меню за браузъра действие Пропуснат (или Ignore).

cis_unblock2.png

Сега не съм ползвал скоро SecureAplus, а хептен не съм я ползвал откакто стана CatchPulse, но виждам, че още има първоначално сканиране за прилагане на рейтинга от облака. След това в менюто Manage => виждам на снимките, че може би трябва да провериш каква е ситуацията в Application Control и може би Exclusions.

По-голяма сигурност ще получиш ако двете правят различни неща, но в случая модулите им доста се припокриват. Comodo ти е достатъчен, както и CatchPulse. Избери си една от двете и премахни другата. Многопластова защита се гради, когато се комбинират продукти с различно предназначение. В случая и двете дори нямат нужда от подпомагане, защото си имат да не кажа всичко. Най-много да сложиш някоя антивирусна (ако е премахната антивирусната на Comodo, която е слаба), а тази на CatchPulse, също не е добра (ClamAV). Та най-много да добавиш антивирусна или да оставиш вградения Defender, чийто дефиниции ще са предостатъчни. Така че или Comodo или CatchPulse. И двете не е препоръчително (особено ако не си ентусиаст, маниак или мазохист). :)

HIPS-a ти не знам в какъв режим си го пуснал, но не е обучен и е блокирал доста системни неща. Или го разучи или вземи го изключи и остави само стената, containment-a и евентуално viruscope. Нямаш нужда от HIPS ако ти е труден и от сканирането на страниците.

Иначе ако решиш да го оставиш кликни с десен бутон на блокираните файлове на Chrome и избери Unblock for all security components. Май са първите 6 файла в списъка, защото според датата тези setup файлове са от Chrome-a и те. Това би трябвало да ти реши проблема.

gen_unblck1.png

Отблокирах преди месеци още , като стана проблема , но пак го блокирва не знам , защо , но не ме слуша и не го харесва тоя файл. Благодаря за инфото , ще разкарам комодо стената и ще видя какво ще стане.

току-що, Gangosa написа:

Отблокирах преди месеци още , като стана проблема , но пак го блокирва не знам , защо , но не ме слуша и не го харесва тоя файл. Благодаря за инфото , ще разкарам комодо стената и ще видя какво ще стане.

Защото може би всеки път сменяш пътя на до файловете. В смисъл като сваляш нова версия и я разархивираш, ако кръщаваш папката всеки път с името + цифрите на новия build правилата вече не важат, защото пътя до изпълнимите файлове е променен и така всеки път трябва да задаваш правила и да отблокираш наново. Или ползвай инсталирана версия, която е с константни пътища или поне разархивирай в папка с едно и също име.

Иначе ако не ти се маха Comodo можеш да спреш просто HIPS-а, както ти казах. Вижда се, че 5 от файловете са блокирани от него и само 1 от пясъчника.

yrtQ2ShUDp8Ke7LDDaRLHK.jpg

Махнах хипс и сега комодо не се обажда но пак отваря се да стартира прозореца на браузъра и нещо го затваря веднага. Без да дава никакви грешки никакви известия. Ще махна защитната стена и утре като пусна компютъра ще видя.

Махни го, защото очевидно стават конфликти! То като цяло Comodo си изисква приучаване. Трябва да провериш настройките и на пясъчника, както казах дали е в режим на пропускане, да сканираш по рейтинг от главния интерфейс и да добавиш към доверени безопасните, след това в самите настройки в секцията Рейтинг също има подсекция списък с файлове - там също трябва да се сканират непознатите и дори има възможност да се изпратят до облака им за анализ и там след това да се добавят към доверени и т.н.

Ако и като премахне Comodo проблема остане, значи CatchPulse също може би не е конфигуриран правилно.

преди 13 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Ако и като премахне Comodo проблема остане, значи CatchPulse също може би не е конфигуриран правилно

Така се получи. Сега ще махна и CatchPulse И ще пробвам дали ще отвори. Ако не отвори и тогава не знам. Гимнастиката ще да е  била на-празно.

преди 2 часа, Gangosa написа:

Така се получи. Сега ще махна и CatchPulse И ще пробвам дали ще отвори. Ако не отвори и тогава не знам. Гимнастиката ще да е  била на-празно.

Ако не стане ще се наложи по-сериозна диагностика - дали няма друга програма, която да предизвиква проблема (например Software Restriction Policies или Applocker правила) или зловреден софтуер и т.н. Има си и EventViewer логове и други средства за анализ.

Не стартира  и съм без грам антивирусна. Дефендера се събуди и го ъпдейтнах. Много странен проблем. Не знам какво да правя. Ще погледна EventViewer .

Минах и с REfresh PC и нищо.

https://justpaste.it/ae9di

Само с преносимата версия ли го прави? И само с тази на Chrome ли? Гледам имаш и други браузъри - Chrome (предполагам инсталиран), Opera, Chromium.

преди 33 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Само с преносимата версия ли го прави?

Да другите браузъри нямат проблем. Не с абсолютно всяка версия го прави.

преди 47 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Само с преносимата версия ли го прави? И само с тази на Chrome ли? Гледам имаш и други браузъри - Chrome (предполагам инсталиран), Opera, Chromium.

Да се уточним имам проблем със стартирането на Chromium браузър. Другите си работят перфектно.

преди 13 минути, Gangosa написа:

Да се уточним имам проблем със стартирането на Chromium браузър. Другите си работят перфектно.

което значи, че вероятно регистрите са омазани
може да ти прозвучи глупаво:
моето предложение, деинсталирай , а после почисти регистритe с CClener, почисти с Dism++, като отмаркираш заменените възли и си направи нова инсталация

преди 8 минути, овню написа:

почисти с Dism++, като отмаркираш заменените възли 

Как се работи с тази програма? Къде да избера? Значи да размаркирам всичко и да сканирам така ли? 

https://i.imgur.com/DztQQ2M.png

преди 5 минути, Gangosa написа:

Как се работи с тази програма? Къде да избера? Значи да размаркирам всичко и да сканирам така ли? 

https://i.imgur.com/DztQQ2M.png

маркирай всичко, без най-горното- "заменени възли"
натисни "сканиране" и после натисни "почисти"
ще ти отвори няколко прозореца за потвърждение и само натискаш "ок"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.