Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безжична домашна мрежа (интернет от флашка)

Featured Replies

Веднага признавам - не съм изчел всички теми, но  тези, в които четох, не намерих това, което търся.

Ако съм прегрешил, то моля за извинение.

Та на въпроса:

Устройства:

-лаптоп - без значение какъв

-рутер - D-link N150

-флашка за достъп до Internet (на Vivacom)

Ако включа кабела на доставчика (pppoe) в рутера всичко е наред - net навсяъде.

Въпросът ми е, ако лаптопа получава достъп до мрежата от флашка и от него с кабел до рутера, може ли да се осъществи мрежа (не се получи при мен) и ако може, то какви са настройките.

Сполай ви!

По принцип може да се направи подобна мрежа, но е безмислено.  Да не говорим, че интернета с 3G модем, на който и да е оператор е лимитиран.

Но ако искаш да правиш подобна мрежа ти трябва нещо такова.

Може, но е леко безмислена постановката нет от 3G към рутъра и други да ползват споделения 3G интернет. Е, ако на място това е единственият начин за нет на повечко устройства, тогава да.
Принципът е следният - 3G адаптерът се настройва да споделя с LAN картата на лаптопа (десен бутон по иконата на 3G адаптера, щраква се на раздел Sharing, слага се отметка на Allow other network users to connect.., от падащото меню по-долу се избира Local Area Network, потвърждава се с ОК), а неният адрес ще стане примерно 192.168.137.1/255.255.255.0 Свързва се WAN портът на рутъра към LAN на лаптопа. На рутъра му се задава адрес:
IP :192.168.137.2
mask :255.255.255.0
gateway:192.168.137.1

DNS1 192.168.137.1
DNS2 8.8.8.8 примерно(това е Google DNS1) 

(MTel DNS 213.226.7.34 Vivacom DNS 212.39.90.42)

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Както е казано по нагоре от Emokostov,ти трябва 3G рутер с него е най-удобно,и връзката е най-стабилна.Аз ползвам TP-Link 3220 като основната връзка ми е от местния доставчик ,а ако тя отпадне се прехвърля през 3G модема,така винаги имам нет на компютрите у нас.

Веднага друг вариант без никакви проблеми и настройки за клиента - подмяна на 'модема - флашка' с 'бисквитка на виваком' - няма да слагам линк, защото не искам да ги рекламирам тия .....

Спрете да викате "флашка" на клетъчните модеми!

Няма да спрат колега. В момента в който на някой кажа 3G модем и той се чуди какво му говоря.

Веднага друг вариант без никакви проблеми и настройки за клиента - подмяна на 'модема - флашка' с 'бисквитка на виваком' - няма да слагам линк, защото не искам да ги рекламирам тия .....

И 'ква е ползата от това упражнение?

Ползата е, че ще има безплатен рутер с карта и няма да се бори с настройки. Друг е въпроса, ако иска 'кабелна' връзка, ама не го виждам като условие в първия пост. Също така виждам 'домашен потребител', което навежда на мисълта, че трябва да се предложи 'просто - лесно' решение.

vladko си имма хардуера! Иска да го ползва по по-различен начин! Което в слуая не е проблем (както съм посочил в по-горната си публикация) и е въпрос на несложни настройки.

Ех, ако за тебе е просто да си настройваш рутер-а при всяко отпадане на pppoe връзката и да връткаш как са вързани кабелите на рутер-а и да настройваш лаптопа в едната или другата посока, за мене това е хамалогия (дори за бизнес потребител - да не говорим за домашен).

А в случая доставчика си предлага 'готово' решение на проблема - няма pppoe интернет - просто включва 'бисквитката' и продължава да работи с всички безжични устройства наоколо - само трябва да сканира за нова мрежа първия път и да въведе данните за достъп...

Но както казах - това е 'друг' вариант - нека питащия да си избере начин удобен на него.

ОФ, направо да вземе да си купи един телеом, а? Варианти и решения с допълнителен хардуер има безброй. Човекът е казал нещо и ние трябва да се съобразим с наличния ресурс.

• Автор

Благодаря на всички, които са намерили време и желание да ми отговорят.

Не си бях у дома и затова чак сега пиша.

Да, там където искам да се осъществи тази мрежа, единствния достъп до Internet е чрез 3G модем (спрях да викам флашка на клетъчния модем).

Мисля, че това, което е написал belivakov най-добре отразява проблема, който ме вълнува (не мен де, а един приятел). Ще последвам указанията му и ще обадя какво е станало.

Късмет за всички!

Човек трябва да внимава 'кво си пожелава, да не му дойде до главата:

Преди 2-3 дни се наложи точно 3G интернет влизащ в лаптроп да споделя с wifi устройства.

Решението - WiFi HotSpot Creator - точно с 4 щраквания на мишката хотспотът е готов и споделеният интернет тръгва от 3G модема през wifi адаптера. И андроид устройствата са готови с мрежа.

Забележка: Папката с инсталираната програма може да се копира на флаша и да се ползва като портативна.

Благодаря на всички, които са намерили време и желание да ми отговорят.

Не си бях у дома и затова чак сега пиша.

Да, там където искам да се осъществи тази мрежа, единствния достъп до Internet е чрез 3G модем (спрях да викам флашка на клетъчния модем).

Мисля, че това, което е написал belivakov най-добре отразява проблема, който ме вълнува (не мен де, а един приятел). Ще последвам указанията му и ще обадя какво е станало.

Късмет за всички!

Г-н Владко или там както се казвате - прочете си пак първия пост. Там пише, че имате друг интернет (освен 3Г флашката/модема) и аз пиша с тази презумция какво да направите. Оттук нататък Ви пожелавам успех в осъществяването на вашата мрежа както намерите за добре и спирам да участвам в тази дискусия.

...

Въпросът ми е, ако лаптопа получава достъп до мрежата от флашка и от него с кабел до рутера

...

Доставчик е 3G i'net provider

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.