Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои спецификации определят една видео карта подходяща за игри ?

Featured Replies

Здравейте, разглежда видеокартите в интернет магазините и често в коментарите попадам на такива в които се казва: "тази видео карта не ставала за игри, че други само за офис работа били подходящи". Не разбирам много от видео карти, аз дълги години карам с NVIDIA GeForce 8400 GS 512 MB  не съм и голям геймър, но никога не ми е правила проблеми, ако играя игри като League of Legends. Искам сега да си купя нова видеокарта, но не разбирам кои спецификации определят една видеокарта подходяща за всичко?

Шината, честотата на която е клокната, производствен процес, температурите които държи, охладителя и дизайна му (при референтините модели е различен), цената и т.н. и т.н.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Определят я цената, спецификацийте, оценките дадени от хората (ХОРА не лапета) и останалата част от конфигурацията.

Кажи си дъното, процесора (тея неща можеш да видиш през AIDA64) и заханваннето (сега вече трябва да отвориш компютъра и да снимаш стикерчето).

Ако процесора не струва, ще има bottleneck, което ще ограничи функцийте на видео картата.

Ако пък дъното не я подържа, ще е все едно да сложиш двигател от ферари на моксвич.

П.П.Кажи и бюджет, че мога да ти извада и такава от 2 бона.

Определят я цената, спецификацийте, оценките дадени от хората (ХОРА не лапета) и останалата част от конфигурацията.

Кажи си дъното, процесора (тея неща можеш да видиш през AIDA64) и заханваннето (сега вече трябва да отвориш компютъра и да снимаш стикерчето).

Ако процесора не струва, ще има bottleneck, което ще ограничи функцийте на видео картата.

Ако пък дъното не я подържа, ще е все едно да сложиш двигател от ферари на моксвич.

Това важи по-скоро към конкретна цел или насока, а човека пита общо казано. Дъното не вярвам да е толкова старо, че да няма поне един PCI-E слот, а процесора си важи за определени заглавия. Иначе казано за League of Legends не е от особено значение.

Ако имаш актуален процесор той има вградена графика и покупката на GT610 примерно е безсмислена понеже е даже по-слаба от вгр.

Дори да си с по-старо поколение процесор това си остава карта за филми "домашно кино" тъй като при ползване на хард. ускорение 

се разтоварва процесора (картата поема част от работата му) и можеш да гледаш видео с по-висока резолюция.

Демек ако такъв е случая GT610 /20 или HD6450 са варианти но определено не са "геймърски".

За игри се купува минимум 250X (тия без Х не ги гледай) или GTX750 в случай че не си особено взискателен.

Ако искаш по-добра вече почва да има значение и процесора а и захранването.

пс. Техническите характеристики могат да са заблуждаващи. Стара 256 бит. карта би била много по-зле от актуална 128 бит.

Та ако се купува втора ръка карта имам предвид стар модел потърси сравнение с актуална като напишеш моделите в Google.

Примерно за втора ръка HD5770 / 6770 за около 100 лв. максимум 120 лв. е добър избор.

Ако захранването е много-много зле по-слабата HD5670 / 6670 тъй като е икономична и не иска допълнително захранване.

При по-слабата има модели с DDR3 и 5 като по-новата памет е за предпочитане дори да е по-малко като количество но не под 1ГБ.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Само гледай скоростта на шината да не е под 128 бита

• Автор

Извинявамс е ако не е позволено да поствам линкове от други сайтове, но ми е по-удобно да покажа конкретно кое съм гледал като видео карти. На линка който ще видите по-долу от първата до последната която струва 99 лева съм се ориентирал като покупка, но на някои коментарите са че не стават за игри. Сега разбирам, че някои искат да играят последно поколение игри, но аз дори и предпоследно не искам :) . Дъното ми е старо от 2008 година е, но пък поддържа DDR3 на слота за видеото PCI-Express.

Дънно: ASRock ALiveNF6G-VSTA

Процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4600+

http://www.emag.bg/video-karti/sort-priceasc/c

Тази карта е слаба дето си я избрал .

Със скока на долара за 99 лева много трудно ще намериш хубава карта нова- или търсиш втора употреба или събираш повече парички.

• Автор

Вие не ме разбрахте мисля, или аз вас не съм. На нито една от тези видео карти ли няма да въррви League of Legends, KOTOR, Eurotruck simulator ?

Лигата ще е малко по-на зор от 3-те игри, но и 3-те ще вървят без особени проблеми. Въпроса е че тия видеокарти за нищо друго не стават. Само за някакви неща от тоя калибър.

http://www.pazaruvaj.com/video-karti-c3142/sapphire/radeon-r7-260x-oc-2gb-128bit-ddr5-pci-e-11222-06-20g-p209376908/

Аз ползвам тази с нея ще можеш да играеш дори и Next-Gen игрите. Последната игра Dying Light всичко на макс , само че Монитор блур (изкл)  и Шадол Мап-Медиум и върви добре на 35 фпс! 

От този линк най-много ми хареса AMD Radeon R7 240, но е малко по-скъпа - 112лв. Все пак нека и другите да си кажат мнението, защото не съм много сигурен дали става за твоето дъно.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

В тоя ценови диапазон е най-добрата за сега.

• Автор

Благодаря за мненията, определено ми бяха полезни, само един последен въпрос и някой модератор може да заключва темата. Понеже компютърчето ми е на 32 bit ОS а на видео картите пише 64 bit, това проблем ли е ?

Едното няма общо с другото. Каквото решиш- това вземи. Няма да имаш проблеми.

Благодаря за мненията, определено ми бяха полезни, само един последен въпрос и някой модератор може да заключва темата. Понеже компютърчето ми е на 32 bit ОS а на видео картите пише 64 bit, това проблем ли е ?

Не е проблем. Защо не използваш 64 bit OS?

http://www.pazaruvaj.com/video-karti-c3142/sapphire/radeon-r7-260x-oc-2gb-128bit-ddr5-pci-e-11222-06-20g-p209376908/

Аз ползвам тази с нея ще можеш да играеш дори и Next-Gen игрите. Последната игра Dying Light всичко на макс , само че Монитор блур (изкл)  и Шадол Мап-Медиум и върви добре на 35 фпс! 

Само дето никъде не можах да я намера в наличност.

Тия относително евтини от бюджетен и среден клас видеокарти, ги има навсякъде. Проблемът е в това, че не се справяте с търсенето. 260Х ще е твърде силно ботълнеквана, ако не изгори поради слабо китайско захранване.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Тия относително евтини от бюджетен и среден клас видеокарти, ги има навсякъде. Проблемът е в това, че не се справяте с търсенето. 260Х ще е твърде силно ботълнеквана, ако не изгори поради слабо китайско захранване.

Това е най-актуалния отговор в темата към момента. Процесора на питащия е бавен за съвременни игри и графични карти, а и не се знаят останалите компоненти в това число захранването. За игри в мрежа е нужен малко по-добър процесор и повечко RAM. Примерно Star Craft си хапва над 2GB RAM и при повечко активни процеси на заден план 4GB не достигат за комфортна игра.

• Автор

С 3 GB рам съм, дето се вика не е проблем да си сложа още една плочка, захранването ми не знам какво е но е от 2008 година един път не ме е подвело, преди ми приказваха че тази видео карта която съм в момента с нея щяла да изгори 100%, а аз я имам от 2010 нищо и няма. Сега рано или късно компонените заминават да, но аз нямам намерение да си купувам нов компютър ако не ми се налага, за това купувам части според моите нужди. Процесора до колкото разбрах е най-доброто което може да се сложи на това дъно. Ако ще играя последно поколение игри ще си купя конзола. Основната причина поради която искам да си сменя видеокартата е че смених монитора. Преди бях с 19 инча и не се оплаквах игрите си ми вървяха добре като за пример LOL ми беше на 50-60 fps, в момента в който си сложих 22 инчовия fps-то ми падна на 20... 

Аз ползвам немарково захранване с R7 260X от 4 месеца и нямам проблеми. По-добре не си взимай конзола , защото на PC-то графиката е по-хубава , а като искаш вземи си един джойстик (аз ползвам на Xbox 360 да играя FIFA) . Аз лично никога не съм предпочитал конзоли.  :)

Редактирано от YordanYordanov1 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.