Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 600 лева

Featured Replies

Направо да търсиш някой I7 втора ръка.SSD е глезотия,която не винаги е нужна,но си е благинка.Памет задължително.

Отново имам въпрос, за по късен ъпгрейд (другата година) какво може да се направи. Подмяна на захранването, добавяне на още една плочка памет,ssd и подмяна на процесора с i серия ?

Да, да, да и да. И смяна на кутия, защото тая е ужасна, но е нещо...

• Автор

Така и си е винаги, с отворен капак, но и зад компютъра на около 20 сантиметра има радиатор, който не грее силно, но все пак ще има ли някакви проблеми ? Със старата конфигурация не съм имал проблеми.

Отделно от новата конфигурация мога ли да добавя допълнителен вентилатор някъде ?

С един шлайф може да се направи отвор отгоре за да помогне за охлаждането, нали все пак топлия въздох се издига на горе.

Редактирано от darkhunt3r (преглед на промените)

Направо да търсиш някой I7 втора ръка.SSD е глезотия,която не винаги е нужна,но си е благинка.Памет задължително.

i7 на това дъно е извращение бе бате... Толкова млад, а вече извратен... :D

С един шлайф може да се направи отвор отгоре за да помогне за охлаждането, нали все пак топлия въздох се издига на горе.

На тази видях място за два вентилатора... Един отпред да вкарва въздух и един отзад да изкарва... На око не мога да ти кажа размерите... Ако сложиш двата вентилатора вече кутията ще е с доста по-добър въздушен поток... Поправка, с някакъв въздушен поток, че без вентилатори няма никакъв...

• Автор

За отзад само за захранването има място, то нали си върви с вентилатор. Доло отпред има някакъв вход, утре като се прибера от работа ще погледна дали има място за вентилатор, или направо като го карам да ми зглобят конфигурацията ще ги помоля да сложат допълнителен вентилатор. А последно за идеята за от горе има ли смисъл за отваряне на отвор?

За отзад само за захранването има място, то нали си върви с вентилатор. Доло отпред има някакъв вход, утре като се прибера от работа ще погледна дали има място за вентилатор, или направо като го карам да ми зглобят конфигурацията ще ги помоля да сложат допълнителен вентилатор. А последно за идеята за от горе има ли смисъл за отваряне на отвор?

На снимките дето видях има отпред и отзад отвор,не съм сигурен дали е за 120 или 80 мм вентилатор трябва да измериш.А тая идея да изрежеш дупка на горния капак с ъглошлайф е тъпа освен ако не направиш място за 3 вентилатора и да сложиш да духат навън.

• Автор

Е аз отгоре мога да добавя вентилатор да изкарва. И да отзаде има място за вентилатор, размерите са 12x12 отпред и отзад. Може ли да ми препоръчате вентилатор за отпред и за отзад ? Има ли някаква разлика м/у вентилаторите ?

Ето това не ми се гледа лошо

http://nikem-bg.net/computer-components/ENERMAX-Twister-Pressure-UCTP12P-120mm/picture.html

Е аз отгоре мога да добавя вентилатор да изкарва. И да отзаде има място за вентилатор, размерите са 12x12 отпред и отзад. Може ли да ми препоръчате вентилатор за отпред и за отзад ? Има ли някаква разлика м/у вентилаторите ?

Ето това не ми се гледа лошо

http://nikem-bg.net/computer-components/ENERMAX-Twister-Pressure-UCTP12P-120mm/picture.html

Тоя вентилатор е като за мен за радиатор. На теб масовия Spire за 8лв от Никем ще ти свърши идеална работа. Не ти трябва много, а просто да има движение на въздуха...
  • Автор

http://nikem-bg.net/computer-components/Spire-Case-Fan-120-SP12025S1L3-CB

Този нали ? А гледам дължина на кабела е 3 см... не е ли твърде малко.

Edit: Не съм видял добре :D 30см е предостатачно.

Блогодаря ви на всички за помоща и съветите, много ми помогнахте. Ще пиша до няколко дни, за да споделя как върви системата.

300mm=30cm.

21dBa е прилично тихо.

66cfm не е най-добрият поток, но не е в никой случай лош, а 1,8mm/H2O e достатъчно да преодолее предната решетка без проблеми...

Вентилаторчето е сериозно добро за цената си. Много други не постигат тея показатели за доста по-високи цени.

• Автор

Ех дънното има 2 слота за вентилатор... 1 - cpu fan, 2 - sys_fan . А сега ?

На теб това ти трябва. Ако вземеш два спайъра таман на двата System Fan конектора ги слагаш и си готов.

PS: Ако имаш само един System Fan, тогава ти трябва един сплитер за лев и двайсе стинки...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Аха добре не знаех, че и двата може да се свържат там :) мерси много ще ги поръчам сега.

Като пристигнат частите ще погледа слота.

• Автор

Взех всичко и сега го сглобявам, имам въпрос на захранването вентилатора е от доло,тоест духа в кутията това проблем ли е ? Също и към дъното ми дадоха два кабела на тях пише gigabye p/n: 12cf1-2sata01-32r те явно са ца хард диска и записвачката ?

• Автор

Няма значени оправих всичко, остана само процесора и малките кабелчета, които са за включване,рестарт,usb портове и т.н ще потърся в интернет... някакве идей кое точно за къде е ?

Оправих ги но няма за предните usb портове.

Има книжка с ръководството на дъното на няколко езика. Там си пише кое къде как се включва.

Прегледай го. За всяко дъно предния панел е индивидуален. Ако дъното ти е с Н чипсет не търси USB3. Ако търсиш USB2 - погледни в книжлето...

• Автор

Погледнах, няма къде да се включат, но не ми и трябват :) Включих системата работи всичко, сега записвам нов фреш диск с 7-ца 64 битова, и ще пиша после от новата система. Между другото термопаста си имаше на радиатора не съм слагал повече, видя ми се достатачно. Вентилаторите не са същите, които ми предложи защото нямаха такива. Взех някви на cooler master, но пак работят много добре и единия го включих директно към захранването а другия към дънното. И отново едно голямо благодаря на всичко и най-вече на psycho за съветите. :)

• Автор

Всичко работи перфектно, видео картата се представя много добре, процесора е малко слабичък, но нормално(по късно ще се сменя ).  Компютъра работи от обед температурите са:  CPU:29 , CPU Package:37, CPU IA Cores: 36, CPU GT Cores: 34.... PCH: -128(-198F) WTF ? PCH Diode: 37 

При speecy: На видео-то показва - 27,28

Според мен са нормални :) и между-временно цъкам една тежка флаш  игричка докато проверявам + музика на HD картина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.