Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов уиндоус - нови проблеми

Featured Replies

Резолюцията на монитора 4к ли е?

• Автор

Понеже не ми отваря споменатия сайт за тест на интернета (просто си върти и не излиза картата) , реших да го изеря в официалния профил който ми е предоставен от виваком.Вярно че си е бавничко... 9 сваляне и 0.7 качване.До скоро беше 12 на 1.
А с настройките в cmd не се оправи проблема.

ПП:ползвам външен източник на картината.

Понеже не ми отваря споменатия сайт за тест на интернета (просто си върти и не излиза картата) , реших да го изеря в официалния профил който ми е предоставен от виваком.Вярно че си е бавничко... 9 сваляне и 0.7 качване.До скоро беше 12 на 1.

А с настройките в cmd не се оправи проблема.

ПП:ползвам външен източник на картината.

Вземи покажи в крайна сметка с какъв хардуер разполагаш. Изтегли си програмата AIDA или Speccy.Те ще могат да те ориентират. След това виж в Device Manager дали са инсталирани всички драйвери. Ако имаш ? знак ( непознат хардуер) или ! знак ( проблемен драйвер) значи нещо не е направено както трябва.

• Автор

Резлюцията не е от значение.Факта , че засича леко и на FULL HD ..какво да говорим повече.

Нещо е станало с останалите 2 ядра.Попринцип са 4.......

7909083J.jpg

7909084p.jpg

7909085u.jpg

Че какво нещо може да стане  :biggrin:   Процесорът е 2-ядрен, всяко ядро с 2 хипер нишки. Първо, ако външият монитор не е 4к смисълът да гледаш филм 4к е колкото да стреляш с танк по мравки. Второ, за да гледаш безпроблемно трябват най-новите графични драйвери от AMD за r7 m265. За браузър ли питаш или за локални филми, ако е браузър виж HTML5 ли се ползва и Флаш, с десен бутон на видеото и свойства да видиш има ли  хардуерно ускорение, ако е за локални филми кой плеър ползваш и така. 

• Автор

Гледам поне на 2к , но както казах и на FULL HD има проблем , незнам за кой път го повтарям вече.Имам драйверите , всичко съм си играл да търся едно по-едно от доверени стайтове и източници.И за браузъра и за свалените филми и клипове става въпрос - и на двете убива удоволствието от гледането с това насичане.А графичния ускорител е пуснат.Дали с HTLM5 или Flashplayer , все е същата боза.

Редактирано от PaLMaL (преглед на промените)

Само една вметка: ако гледате клипове в youtube със изключен флаш плеър и включен HTML 5, качеството е ограничено за 720p.

За локален плеър за филми изтеглете Daum Pot Player.

• Автор

Добре де , кажете някаква програма за диагностика или нещо такова.Не е нормално просто като пусна един клип на 1080p да насича с тези параметри.... 

• Автор

Всякакви варианти пробвах , преинсталирах пак , ровичках се из настройките , дал съм High Performance режим на флаш плеър , и браузърите и пак нестава нищо.Явно наистина остава проблема да е в интернета , но пък с другия лаптоп няма ядове.Знам че не е болка за умиране , но ме дразни така...Ако някой знае още нещо нека сподели....

Я пробвай да си нулираш настройите за TCP/IP протокола:

Отвори cmd като админ и внего напиши:

netsh int ip reset c:\tcpip.txt

и натисни Enter.

Рестартирай и тествай.

• Автор

Същото е , но пък забелязах друго.Тоя проблем го има само в YouTube.

youtube във firefox? Май ще сеокаже често срещан проблем.

До автора на темата като ви насичат клиповете най-сигурния начин е да проверите скоростта си на нета ако там всичко е добре пусни един tracerouto на видео сайта

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.