Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Request For Default Login за модемите Zxdsl 831

Featured Replies

Добре, при условие че може да се направи дъмп на настройките и на фърмуера, не може ли от дъмпа да се извлече паролата?

Edit: Мда, порових малко и се оказва невъзможно. Ще се флашва с по-нов фърмуер явно. Обаче не ми е ясно как да направя бекъп на настройките при условие че нямам достъп? През конзолата от bootloader-a ли? Не ми звучи логично.

Някой да сподели опит?

Редактирано от yHuKyM (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 112
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

добре де колеги, влизам, като root , и имам достъп до всичко, обаче немога да си препиша настроиката за pppoe.. показва се за момент.. и веднага страницата се сменя.

Пробвах да запиша веб-а на hdd-to и като го отворя после с редактора никъде немога да вида каде е таз парола.

На 1на стъпка съм да го флашна, обаче без user/pass за акаунта кам БТК ме е шубе :whist:

за всеки случах си записах настройките в conf файл. дали след като го флашна и зареда тез настройки всичко ще работи ?

помагайте... !!!

Редактирано от 99ufo99 (преглед на промените)

добре де колеги, влизам, като root , и имам достъп до всичко, обаче немога да си препиша настроиката за pppoe.. показва се за момент.. и веднага страницата се сменя.

Пробвах да запиша веб-а на hdd-to и като го отворя после с редактора никъде немога да вида каде е таз парола.

На 1на стъпка съм да го флашна, обаче без user/pass за акаунта кам БТК ме е шубе :whist:

за всеки случах си записах настройките в conf файл. дали след като го флашна и зареда тез настройки всичко ще работи ?

помагайте... !!!

Хех ама си и ти, прочете ли всичко което съм писал по темата? Явно не или поне през пръсти. Направил си трудното - да влезеш, останало ти е лесното. Отиваш в Advanced настройките, избираш секцията WAN, след което Internet (която е и първата, която ти се отваря), виждаш PVC Name - pppoe_0_35, отиваш в десния край - Edit кликваш на молива и се отваря прозорец за едитване на настройките, стигаш до прозореца който е озаглавен по следния начин: Configure Internet Connection - PPP User Name and Password Вече си виждаш PPP User Name: - копираш си го. След това просто даваш на браузъра си View Source. След това с Find намираш къде точно из таговете на страницата ти се намира PPP User Name-а който си видял вече и имаш, точно под него ще намериш и паролата. Изглеждайки по следния начин:

pppUserName.value = 'тук ти е юзърнейма';

pppPassword.value = 'а тук паролата';

И си готов!

Но преди да се захванеш с флашване или друго рисково човъркане, горещо ти препоръчвам да прочетеш внимателно какво съм писал, за да не катастрофираш някъде по пътя към заветната цел.

Със здраве

вичко мина идеално !!!!! 10х много за оказаната помощ !

сега имам значително подобрение и в скороста и в стабилноста на връзката. не се е прецаквал модема от 20 часа близо !!! преди това беше непостижимо !!!!

Съвет: Който може да влиза да влиза и да ъпдейтва.. всичко описано работи перфектно !

• 4 седмици по-късно...

Значи да обобщим.... трябва първо да се направи такъв кабел - този който е даден по-горе, после с него се сменя firmware и т.н.... нали? Да питам пак за по-сигурно....

До сега няма индикации, някой да е успял да се справи с посочената схема хоре (чрез допълнителна интегрална схема и връзка с порт на компютъра) и да е флашнал (поне отзиви от БГ), всичко описано до този момент е станало с административната парола през WEB интерфейса на настройките на модема.

Проблемността на модема (забивите) в крайна сметка, най-вероятно ще се окажат от ниско-бюджетното изпълнение на модема и факта, че му е спестена паметта (би трябвало да бъде 16мб, но модемите серийно производство предназначени за различни телекомуникационни компании произведени от ZTE са фабрично произведени с 8мб памет, макар ядрото на софтуера да е настроено да работи с до 1000 връзки, това не може да се случи поради ограничения обем оперативна памет за неговата работа). За сега тези модеми успяват да се държат прилично, само ако бъдат окастрени част от излишните опции при работата на модема (DHCP, SNMP, SysLog, UpNP и други с цел намаляване потреблението на оперативна памет) или при настройката за работа на модема в бридж моуд, при което се спестява огромен ресурс от паметта, която е заета за обслужване на режима на NAT.

За новите модеми ZTE ZXDSL 831 II по първоначални огледи из виртуалното пространство, данните са, че този път паметта не е спестена и са с интегриран чип от 16мб, което може би означава, че тези модеми биха се справили при работа в режим на NAT и висок брой конекции (може би да достигнат въпросните 1000 заложени в ядрото на предната версия модеми ZXDSL 831), за сега нямам наблюдение по този въпрос, надявам се скоро да мога да изразя мнение.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Цените падат, скоростите се вдигат... Струва ли си да се занимавате с тия тъпи пароли ... за 5 лв разлика?... Пишете мейли на ХелпДеска. Ако имате приятели в БТК, звънете на тях.. другото не си струва..

Всеки телеком си поръчва фирмуеър специално за неговите услуги - напр. руснаците пренасят IPTV, видеонаблюдение, Интернет, VoIP - модем 831 в Москва струва 5$. Това са различни виртуални връзки, които отиват в различни сървъри - и контролът върху тях е в телекома.. Искрено ли вярвате, че като се бъзикате с тоя евтин китайски модем, ще си вдигнете скоростта, а? Пораснете и печелете повече, за да МОЖЕТЕ да си плащате

Някой някъде да е споменал, че се цели увеличение на скоростта? Къде го видя това чудо, защото увеличение на скоростта чрез настройките на модема е невъзможно да се постигне. Тук се коментира единствено и само постигане на стабилност в работата на модема, намялаване на забивите на устройството, рестартиранията и главоболията които причинява препълването на ъплоуд канала и високия интензитет на конекции при работата с интернет. Направи ли си труда да прочетеш нещо поне от темата преди да пишеш или просто реши да изкажеш своето неуместно мнение?

П.П. Аз отдавна съм порастнал мой човек и не еднократно съм искал от бТК да ми осигурят правото, след като са ми предоставили ниско качествен модем, който не ми позволява да оползотворявам ефективно услугата, за която си плащам, да ми дадат възможност да си закупя собствен (личен) ADSL модем кой ще ми гарантира безпроблемната работа. бТК обаче не ми дава тази възможност и ми натрапва собственото си оборудване, което обаче не ми върши качествено работа, за тази цел на мен ми се налага да ровя, бутам, пипап и човъркам модема, за да си осигуря някакъв минимален комфор при потреблението на услугата!

П.П.2 Уважавам правото на бТК да гарантира непрекосновенност до тяхното оборудване и да защити клиентите си от злонамерени опити за манипулации от 3-ти лица (не клиента на самата услуга, а външна злонамерена намеса в работата, с цел възпрепятстване на нормалното използване на услугата), но крайно не одобрявам политиката им да не предоставят на своите клиенти акаунта им за PPPOE сесията изграждана от модема и възможността да използват собствено техническо оборудване (не говорим за някакво модемче за 20$, а качествена техника, която струва от порядъка на 80-180$) за да си гарантират желаното качество и безпроблемност в потребяването на чинно плащаната услуга.

Не познавам друг телеком в Европа, който да не е дал подобна възможност на своите клиенти! Руската ADSL услуга се предлага с модем и фабрична парола, която клиента може да смени ако желае, клиента може да ползва друго техническо оборудване освен безплатно предоставеното и това не е само един изолиран случай, в цяла Европа практиката е такава, провери! И най-вече мисли преди да пишеш, чети какво е писано, изчакай 1 минута да протече мисловна дейност и чак тогава започвай да пишеш своя пост, така ще спестиш на свички ни ненужните слова, които ще ни се наложи да четем!

• 2 седмици по-късно...
До сега няма индикации, някой да е успял да се справи с посочената схема хоре (чрез допълнителна интегрална схема и връзка с порт на компютъра) и да е флашнал (поне отзиви от БГ)

Това не е ли цялата схема? За каква допълнителна ИС става въпрос, защото смятам да си правя такъв кабел. Това е единствената ми възможност да флашна шибания ;) модем sad.gif

Това имах в предвид като казах интегрална схема:

http://www.skyphone.it/rta230/images/MAX232_halfsize.png

Малко UPDATE:

записал сам си логина/паролата на ppp-to към BRAS-a на БТК, така че се надявам да мога да си възтановя интернета след това. (модема си ги показва след boot на конзолата)

Aз на това се надявам, защото нямам pppoe user-a & pass-a, а без тях нещо ме е шубе ;)

• 2 седмици по-късно...

Добър ден.

Искам да питам boruncho, но ако някой друг може да отговори ще се радвам. :)

Сега, т.к. съм почти напълно бос в електрониката, обаче се хванах да си правя и аз сериен кабел - въпроса ми е за кондензаторите от схемата, а именно - на какъв волтаж трябва да са? Понеже тръгнах да купувам елементи, ама лелката като ме пита за волтажа и не можах да й отговоря... :)

Отделно искам да питам - изводите, които на схемата се връзват към VCC, към 4-тия пин на конектора за към модема ли трябва да се вържат или?

Извинете невежеството ми.

Поздрави.

Hapkoc, слагай на 25v, на програматора ми са по толкова, и нямам проблем. Само дето са с по-голям капацитет, но това не е от същественно значение тук.

п.п. Междувременно някой успя ли да постигне някакъв положителен тезултат през конзолата, защото при мен никоя от изброените по-горе пароли не работят sad.gif

Редактирано от free (преглед на промените)

Здравейте колеги, имах злощастието да ми прецакат модемчето от БТК :) , и някой от HELLp дъската ми изтри PPPoE user /pass и увиснах в безтегловност sad.gif ( за мое най-голямо съжаление си бях изтрил бекъпа на настройките на модемчето ).

Явно пича или пичката е видел че си бацам с нов фърмуеър, и е рекъл да ми го сложи ;) та да ми е гадно и успе ! :)

Та мисълта ми е да си правите бекъп на настройките че да не изпаднете в същата шибана ситуация !

п.п. Модема си го префлашвах преди доста време, и до сега ми е работил без никъв проблем, докато не ми направиха този номер, за което даже се опита 1н хелл-деск ман да ме изкара мен виновен ?!!? :)

Защо им трябва да ги крият тия келяви юзър и пасс при положение, че само аз от домашния ми телефон мога да ги ползвам ?!?!?! модема има и МАК адрез, и паролата и юзъра са с по 16 символа абсолютно безпричинно размотаване от тяхна страна, ама в БГ е така, трябва на юзъра да му е гадно, щото е подписал договор и е редно да се гърчи !

ай със здраве ! и умната ! ;)

• 2 месеца по-късно...
Първо темата в която се разискват тези въпроси е тук!!! Не е нужно да си системен администратор за да знаеш кои портове да ти бъдат статично пренасочени и какво да бъде пренасочено. Ти си зад NAT за да ти вървят коректно всички програми на така конфигурирания модем, е необходимо да е включена опцията UPNP която би трябвало да е активна и без да го изискваш от Хелп Деск, другото необходимо да се направи е да се активира DMZ Host към твоя вътрешен адрес 192.168.1.2

Ако смяташ да пускаш ФТП сървър, уеб сървър или желаеш автоматично да ти бъде пренасочен някой външен порт (за да пуснеш гейм сървър или да правиш каквото си решиш от клиентската машина) той да бъде автоматично прехвърлян на вътрешния адрес при подаване на заявта отвън, тогава изискваш от хелп деск да ти пренасочат примерно портове: 21, 80, 23 или тези които ти трябват за да може при опит за комуникация с реалния адрес заявките да бъдат прехвърлени на локалния адрес 192.168.1.2

благодаря за паролата :huh:

имам само една забележка - ако е активна DMZ към съответния адрес, няма нужда от пренасочване на портове - те всички са отворени за съответния адрес

благодаря за паролата :)

имам само една забележка - ако е активна DMZ към съответния адрес, няма нужда от пренасочване на портове - те всички са отворени за съответния адрес

Не е точно така, само с активиран DMZ Host, не може да се подкара примерно FTP, което да е глобално достъпно от целия свят чрез реалния адрес, за целта е необходимо и допълнително статично пренасочване на порт 21 (твърдя го от личен опит).

Не е точно така, само с активиран DMZ Host, не може да се подкара примерно FTP, което да е глобално достъпно от целия свят чрез реалния адрес, за целта е необходимо и допълнително статично пренасочване на порт 21 (твърдя го от личен опит).

Не знам какво точно става, но при мен какъвто и порт да отворя(пробвал съм с 21, 22, 25, 80, 6667 и други) се вижда от външния свят без да е нужно да се обаждам за пренасочване, и като огледах конфигурацията на модема, там също не е зададено нищо за пренасочване. Не знам дали има някаво значение, но между модема и компютрите ми има рутер Linksys, но май и преди да го сложа беше така.

• 2 седмици по-късно...

Пичове какъв е mail на helpdesk на БТК...да ги попитам нещо тия калпазани и да им изтегля ушите

Нужен ли ми е кабел щом ми писна да се разправям с забилия моде, от хелп деска чакам 30/40 мин докато ми свържат и ми кажат Изключи си модема от бутона sad.gif а пък нито една от горе споменатите пароли не ми бачи ?

п.с.: Ресет за ресета отзад на модема ли питате? онуй дет се вкарва нещо и .т.н ? Случи ми се при токовите удари това лято във Варна sad.gif всички настройки на модема (пренасочените портове и т.н. се загубиха и част от тях така и не ми ги възстановиха sad.gif ) не е болка за умиране ако си знаиш къде ти е АДСЛ договора щот иска отново да конфирмнеш там юзърнаме и пасс в контакт.бг :help wanted3:

• 2 седмици по-късно...
Пичове какъв е mail на helpdesk на БТК...да ги попитам нещо тия калпазани и да им изтегля ушите

здравейте и от мен...тез... @!@#!#@#@##!@#!@#!@!!!!! от хелпдеска ми казаха че БТК не предоставя услуга бридж или пренасочване на портове повече....

няам думи...

Това което целя за сега е да изкарам image на firmware-то на моя ZXDSL831 които е (ZXDSL 831V4.2.g_B04_BG) за да мога да го възтановявам в последствие.

Идеята е да заредя мои кернел с променен init-line които да ми пусне шел без логин/парола на конзолата - от там на сетне е лесно :clap:

Успя ли да го направиш това със firmware смъкна ли оригиналния(ZXDSL 831V4.2.g_B04_BG) ,ако си успял дай линк да си го смъкна че прецаках нещо модема с едно флашване и сега като му въведа всичките настройки и след като го рестартирам ми изчезва Default Gateway на модема

Скоро може да ми писне обаче и може направо да взема да си флашна модема с някои от другите firmwares които имам:

ZXDSL\ 831V4.1_B04_OV

ZXDSL\ 831V4.2.a_B04_OV

ZXDSL\ 831V4.2.e_B04_RU

ZXDSL\ 831V4.2.f_B04_OV

Tия и аз ги имам бах сложил тоя ZXDSL 831V4.2.f_B04_OV , само че нещо май се цака при мен , другите как са преполагам че паролата и username си остават ZXDSL , ПОМОГНИ ако можеш с оригиналния firmaware(ZXDSL 831V4.2.g_B04_BG),който си идва с модема

Ако някой друг също може да ми помогне , ще съм благодарен,просто след като настроя всичко модема си бачка , но след рестарт на модема и компа Default Gateway на модема изчезва и требва да въвеждам пак на ново всичко зада се оправи

Дайте някакви идеи на какво може да се дължи,E-mail : [email protected]

Познат ми е този проблем, но не съм напълно сигурен на какво точно се дължи и защо се получава така с версията ZXDSL 831V4.2.f_B04_OV и мога само да изразя предположение. Проблема е решим лесно, изтрива се от Advanced - WAN: mer_40 и проблем вече няма, модема след рестарт (дали ръчен или след претоварване) си взема всички настройки и нета продължава. Всъщност не съм и много сигурен, каква точно роля играе това PVC в така конфигурирания от БТК модем, единствената асоциация, която мога да направя с оглед на статично зададените маршрути от Static Route и Странната мрежа, която се зарежда в Status - Internet Connection, е че това е част от системата за ремуут контрол на модемите в подмрежата на БТК, предположение за това ми навява факта, че опцията за ремуут контрол през mer_40 е разрешена на порт 80? (за разлика от pppoe_0_35 PVC където порта е изолиран на 61080 и не е достъпен от външен компютър), което на практика предполага достъп до уеб интерфейса на модема, освен телнет сесията, от вътрешната мрежа изграждана през mer_40. Всъщност проблема се получава само след саморестарт на модема, софтуерно рестартиране или бърз рестарт от бутона (без задържане в изключено положение на модема), ако обаче модема стои изключен за повече от 2-3 минути след включване Gateway-я се зарежда успешно. Гарантирам ти, че това което ти казвам за mer_40 е изпитано и аз нямам проблеми вече повече от половин година с въпросната версия на фърмуера за модема. Явно във версията на БТК има някакви локално оптимизирани и рестриктирани опции за отдалечен контрол на модемите, който не сработва както трябва чуждите версии на фърмуера.

Аз пък нито в модема,нито в рутера мога да се логна.

Рутера е D-Link DIR-100.

Не ми работи нито 1 праола за модема.

Редактирано от electric (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.