Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Request For Default Login за модемите Zxdsl 831

Featured Replies

Рутера се предполага, че е твоя собственост и след като си го настроил, все някак си успял да влезеш в него за да го направиш (ти или този който е направил това) и би следвало или да си с фабричната парола на устройството (ако изобщо има такава, то тя упомената в наръчника към рутера - Manual) или с тази която е била въведена допълнително (пък ако си я забравил или човека правил настройките не я помни или не иска да ти я каже, рутера би трябвало да има бутон за Reset - зануляване и връщане до фабричните му настройки и съответно отново чрез наръчника към рутера /който ако нямаш или не пазиш можеш да си свалиш от сайта на производителя/ можеш да си влезеш с фабричния акаунт за достъп и да си преконфигурираш рутера и да имаш достъп до настройките му).

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

• Отговори 112
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Познат ми е този проблем....

Мерси за информацията и аз имах съмнение че точно от mer_40 става проблем.При мен стана така че на другия ден като пуснах модема я нямаше портата.

В Момента mer_40 си е на мястото и не съм го изтривал , но в Static Route не съм въвеждал нищо , а опцията за Remote Control през mer_40 съм я забранил , също и през pppoe_0_35 (няма нищо чекнато).DMZ host ми е deactivate.DHCP Server ми е disable.С тоя вид настройки карам 3-ти ден и да чукна на дърво всичко е 6 (модема не е забил , портата си е на мястото).Евентуално нещо ако стане мисля във Advenced/Wan/Internet да въведа на mer_40 , следните ръчни настройки за :

WAN IP Address:192.168.2.1

WAN Subnet Mask:192.168.2.2

Default Gateway:212.39.87.234

Primary DNS server:212.39.90.42

Secondary DNS server:212.39.90.43

Dns и двете Wan натройки са еднакви(преполагам) за всички потребители на Бтк.За портата не знам но тая е мойта за модема.

Ако бъркам някаде , поправи ме :yanim:

Не знам какво точно целиш с въвеждането на тези неща на mer_40 и как точно определи да сложиш точно тях (особено странна ми се вижда маската която слагаш и ме съмнява, че изобщо ще я приеме за валидна). Относно други неща DMZ Host опцията ще ти трябва, а махането на отметките за ремуут контрол на pppoe_0_35 (или дори промяната на паролата за достъп) крият риска да ти спрат от БТК изцяло DSL линията към модема и мисля, че съм писал за това. На мен лично заради спиране на достъпа през Telnet и WEB, от БТК ми изключиша DSL линията и ми бяха нужни повече от 3 дни за да се разправям с тях и да разбера защо се е случило, пратиха ми и техник който да подмени модема, тъй като били решили, че е повреден след като не отговаря на периодичните проверки за достъп. За да си решиш проблема, изпитаното от моя страна решение е ампутирането на mer_40, ако имаш br_0_36 и него спокойно може да разкараш, но и да остане не създава проблеми, основния носител на интернет връзката е pppoe_0_35 който издига РРРОЕ сесията към БТК. По менюалите на бТК замисъла на mer_40 би трябвало да бъде резервен канал за връзка със сървърите на БТК, чрез идентификация по MAC адрес.

И пак повтарям не препоръчвам цялостно спиране на Remote Access Control, защото крие рискове при рутинна проверка от страна на бТК да бъде установена липса на отговор от страна на устройството (модема) и DSL линията да бъде спряна.

Не знам какво точно целиш....

Ами мисля че по тоя начин ще се избегне изчезването на портата като я задам да я постоянна,Виж за Wan IP и за Двата DNS и

за портата съм сигурен,но за маската не.Това за DMZ Host го разбрах защо трябва да е включено и ще го направя.За Remote Control ще позволя тогава само на pppoe_0_35 за Web Browser(защо на Web Server port on Wan Interface e : 61080 , след като моя по default e 8080) и Ping , може и без mer_40 нали щом е резервен(да не му давам и там Remote Control).

br_0_36 съм го шитнал(ампутирано е).

А за DHCP

Още нещо не ми каза и за Advanced/IP Routing/Static Route , и там нищо не съм сложил , като гледам упътването което си оставил при евентуално ампутиране на mer_40 , те овисват , т.е. не са задължителни и няма да ми влият на връзката.Ако се сетя нещо което не ми ясно пак ще те тормозя :rolleyes: , Мерси за информацията и помоща

Редактирано от n_kostov_82 (преглед на промените)

Това че си спрял DHCP-то не е от значение, просто ще си задаваш ръчно настройките (няма да ги получаваш на готово) за да имаш интернет, което е и по-добрия вариант защото сам директно ще си въведеш и DNS-ите на бТК. Относно порта за WEB ремуут контрол, първоначално в първите версии на фърмуерите порта беше 80 и 8080, обаче бТК бързо се светнаха, че по този начин при опит за зареждане отвън на реалния адрес директно ще изскочи промпта за юзър и парола на модема и ако все пак от някъде изтече паролата им, всеки който иска може да влиза в чуждите модеми и дори да прави пакости. Също така доста хора започнаха да искат пренасочване на порт 80 (или 8080) за да си стартират малки уеб сървърчета от личните компютри, което отрезви бТК и преместиха порта за достъп на 61080, който не е достъпен от всекиму (умишлено) и в по-горните версии на фърмуерите разработени за бТК порта за достъп под default вече е 61080.

Относно статичните маршрути, при изтриване на mer_40 си отиват заедно с него, защото те са настроени да обслужват единствено и само него, следователно при изтриване на mer_40, те се изтриват заедно с това PVC.

Златни приказки имаш.Благодаря много за информацията и за помоща която ми оказа. ;)

Rub4o можеш ли да ми обесниш за какво се използват настройките в това PVC ipoa_1_39 , могат ли да се видят по някакъв начин , това го нямаше преди да флашна Биоса и за това питам от любопитство

Rub4o можеш ли да ми обесниш за какво се използват настройките в това PVC ipoa_1_39 , могат ли да се видят по някакъв начин , това го нямаше преди да флашна Биоса и за това питам от любопитство

До колкото си спомням в определени версии на фърмуера (оригиналния) това PVC е под default, като в първите версии дори не можеше да бъде изтривано (версии 3.*) дори и в тези версии разработени за бТК, в последствие във версии 4.* вече може да бъде изтрито от настройките на модема. Ако не ме лъже паметта, това го пишеше и в менюалите на бТК към които съм дал линк.

както виждам вече се знае логин.Аз имам проблем с порт 80.Много пъти се пробвах с хелп деска да ми пренасочат всички портове но 80 не го преносочват.Четох нейде че го рутират до 192,168,0,253 и си го добавих на лана но без успех.Мисля че единствения изход е да влязя да си го пренасоча сам.БТК ползвам от 3 години още от старите им модемилС него си правих всичко докото не сминиха логина.Сега ми дадоха от новите модеми защото подписах за 1024.Ако може някой да помогне предварително благодаря.

Не виждам причина да не ти пренасочат порт 80, най-малкото поради факта че порта за ремуут контрол както казах от доста време е изместен на 61080. Ако са се опитали да ти пренасочат всички портове с една транслация и запис от 0-65536 явно няма да стане или ако ти си поискал (опитал) нещо подобно, тъй като от личен опит имам представа, че модема не зацепва така. Ако ще се насочват портове най-сигурно е след DMZ Host активирана опция към 192.168.1.2, да се насочи всеки един желан порт статично и индивидуално по TCP&UDP (тоест трябва ти 80 искаш само 80 да ти насочат към вътрешния адрес 192.168.1.2 /или друг вътрешен адрес ако си на БИЗ абонаментен план/, трябва ти 21 искаш отделно и него да ти насочат и така според нуждите и желанията).

Разбирам те.Според хелп деска всичко е пренасочено но истината е че 21 е отворен но 80 не.Многократно им звънях без резултат.Затова съм тръгнал да търся решение.

Здравейте!

От декември 2004г. съм с БТК АДСЛ. Досега не съм имал кой знае какви проблеми с връзката и постоянството и като изключим онези неизбежни забивания на модема при препълване на ъплоад канала и/или многото кънекции и за 2 год. и 3 мес. съм нямал нет два или три пъти за няколко часа. Това добре даже доста добре. Но проблемите ми започнаха преди 3 месеца. Понеже в къщи имаме две телефонни линии, с брат ми решихме да си прекараме втори АДСЛ (до тогава си поделяхме връзката м/у двете PC-а чрез рутер, но проблема естествено беше, че не ни беше достатъчен ъплоад-а : 32К/2=16К на човек). Та обадих се на БТК, дадох втора заявка за втори АДСЛ, пратиха ми го до тук (Варна) чрез DHL. Дотук добре. Инсталирах го сам, всичко на пръв поглед беше наред, до момента в който започнах да ползвам мулето , торенти и въобще p2p , всичко което минава през индивидуални портове. Обадих се на съпорта и с ужас разбрах, че новият модем който ми е предоставен (ZTE ZXDSL 831 II) е със затворени портове по default. Направо не е за вярване, че тогава(началото на декември 2006) ми отвориха портовете на следвашия ден. Точно след месец обаче по незнайно каква причина(тогава от съпорта изказаха мнение, че може от токов удар) модема се беше ресетнал и съответно отворените ми портове вече не бяха отворени sad.gif . Отвориха ги отново след 4-ри дневен маратон по звънене на вече омразния за мен телефон. И какво мислите: отново точно след месец същото: ресетнат модем, отново логване в mycontact.bg или както беше там, отново портовете затворени(default), отново обяснения, че може да било от токов удар(може и така да е- на всички е ясно колко е качествен тока във Варна, пък и не само тук, но това изобщо не ме топли). В момента в който пиша това вече 10-ти ден съм с неотворени портове. След като през цялата предна седмица им звънях вече вдигнах ръце! ПИСНА МИ! Писна ми от своеволията на некомпетентните им оператори и шефове. Затова ще процедирам по по-радикален начин(стига да успея). В противоречие с тъпия им договор, ще се опитам да флашна модема(не знам как иначе мога да отворя портовете ръчно - въобще не знам дали е възможно, но не ми остава нищо друго освен да търся начин).

Естествено веднага ударих на камък като не мога по никакъв начин да се логна в модема. С user/user мога да вляза само в стария модем (ZTE ZXDSL 831), но това изобщо не ми върши работа. Явно като са си поръчвали новите модеми, от БТК са сметнали да покажат в пълен смисъл какво е да мачкаш клиента и са забранили и юзър/пасс, че на всичкото отгоре и затворени портове sad.gif

Хора, ако някой има идея как да се добера до проклетите настройки за портовете ще съм много благодарен!

Единственото което ми остава е да пробвам с тази конзола, за която става въпрос в по-горните постове, но не съм сигурен дори ако си я направя как точно да я използвам след това...

Мерси предварително!

п.п. и дори от БТК да благоволят да ми отворят отново портовете - това много не ми помага, с оглед на това, че при следващото 'мистериозно' ресетване на модема отново се връщам в първи клас. И затова искам да си имам достъп, осигуряващ от мен самия отварянето на портовете, а не да чакам кефа на някой който му се плаща за това и се ослушва като гърмян заек :clap:

Не съм сигурен дали ще успееш, при положение, че аз така и не успях да намеря firmware за ZTE ZXDSL 831 II, а между старата и новата версия, освен в габаритите има различие в менютата, характеристиките на двете устройства и съответно в софтуерите им. Едва когато успееш да намериш някакъв firmware за ZTE ZXDSL 831 II ти препоръчвам да мислиш за самото флашване. Относно описания от те проблем, наистина има нещо вярно, при новите модеми и аз съм забелязал, че периодично (явно едностранно от страна на бТК) модемите се ресетват (незнайно за мен по каква причина, но съм го наблюдавал при модем на мои познати, които са с новата хардуерна версия, възможно е да се дължи и на проблемна серия модеми с някакъв софтуерен или хардуерен дефект). Може би бТК почнаха да се страхуват, че абонатите може да си пощипват модема и да са решили да се презастраховат като периодично (целенасочено и регулярно) ресетват модемите и качват базовите настройки за всеки един абонаментен план (Биз/Безкрай). Друго лично мое наблюдение е, че в голям процент от случаите когато абонат се обади за проблем на хелп деск му ресетват модема (което в никакъв случай не смятам, че решава проблема, но явно толкова са компетентни всички работещи в бТК). Не ти остава друго освен да им надуваш главата на тези шматки от съпорта при всяко едно падане на DMZ Host и статично пренасочени портове ако използваш такива.

Вчера сутринта благоволиха от БТК да ми отворят портовете(на 11-я ден). След като вече се бях доста назвънил на съпорт телефона, бях се отказал за няколко дни и добре, че като отново им се обадих имаше резултат. Най-накрая! Вече съм напълно сигурен в некомпетентността и безотговорността на служителите им, клоняща към 100% от персонала. Може би има няколко човека, които са съвестни и си вършат работата. Добре, че попаднах на свестен пич.

Сега остава да се моля да не ми се ресетне скоро модема (сигурно е въпрос само на време), че всичко ще отиде отново на кино.

Rub4o, и аз започвам да си мисля, че това проклето ресетване най-вероятно е целенасочено от БТК. Наистина си прав, че firmware за ZTE ZXDSL 831 II не се намира, но аз съм длъжен да ровя здраво из сайтовете. Попаднах на няколко руски форума, където обясняват някои интересни неща точно за тези нови модеми и споменават няколко firmware версии, но още не съм намерил от къде да ги сваля... А пък и кой знае дали на ZTE ZXDSL 831 II ще може да се приложи онзи номер с конзолата (докато не го отворя), но първо да намеря фърмъуер-а...

Между другото искам да попитам за едим въпрос - малко в сферата на фантастиката и невъзможното, но все пак. Значи възможно ли е да използвам модема от друга телефонна линия, не тази по договора(трябва ми като ходя за няколко дни на вилата). Бях чул някъде за такова нещо. Първо питам, преди да пробвам, щото да не стане така, че дори да успея или не, онези нещо да се светнат и да ми резнат изцяло достъпа, дори от линията по договора. Нали машините на БТК си извличат от съответния модем онези 16 цифри за юзър/пасс и един вид идентифицират модема и го свързват към мрежата. Обаче като помисля сигурно самата телефонна линия предварително трябва да е разрешена(чрез съответния договор)..?? Моля ако някой знае нещо по въпроса да каже.

Благодаря!

Благодаря!

Няма да стане от друг телефон да ползваш модема си, поради простата причина, че абонатите на ADSL усулга (самата им телефонна линия) е закачена на специално табло, което осигурява връзката към сървърите чрез които се осъществява преноса на интернет услугата. Също така до преди известно време не ставаше и номера, ако примерно на работа си имаш Биз абонаментен план с висока скорост, а вкъщи Безкрай, да си вземеш модемчето под мишница и вкъщи вечерта да сървираш с по-висока скорост - поради причината, че съществува и известно разделение на таблата и машините обслужващи различните абонаментни планове (дори да бъде закачен модем на по-високоскоростен абонаментен план, към по-ниския домашен план е много възможно скоростта да бъде същата, все пак информацията която имам е от преди 7-8 месеца и не гарантирам, че е актуална тази диференциация между Биз/Безкрай към настоящия момент).

Относно фърмуер за ZTE ZXDSL 831 II, ако успееш да намериш нещо читаво, ще се радвам ако постнеш линк към форума, за да го имат повече хора ако решат да правят някои акробатични номера.

Здравейте, имам БТК ADSL BIZ абонамент. В момента се опитвам да направя мрежа между два настолни компютъра и един лаптоп. За целта бях взел SWITCH Repotec RP-1708 K, като се надявах само да включа кабелите и Рутера на бтк да си направи всичко автоматично. Да ама Не. Разбрах че който пръв се включи в мрежата само той има достъп до интернета, а другите дават грешки.... Понеже лаптопа има Wireless Lan си взех и безжичен рутер на DLINK 524UP с намерението да не разкарвам излишни кабели. И пак да ама НЕ. Обаждах се на БТК и ми дадоха СТАТИЧЕН IP адрес, но пак нищо не става. Моля помогнете, ако можете. Благодаря предварително.

Здравейте!

Имам няколко въпроса и мисля, че можете да ме насочите към правилните отговори:

Вкъщи ползвам BTC ADSL, като мрежата ми е направена по следния начин - ADSL модема, директно вързан с wireless router на Linksys, като съм си настроил модема (със ZXDSL 831V4.2.g_B04_BG firmware съм) да предава истинското IP към рутера (IP Extension). Като цяло всичко работи идеално - изобщо не забива откакто съм махнал NAT на adsl modem-a. Странното е че независимо какви настройки правя за remote access, web interface-a на модема е видим отвън (на порт 80 разбира се). Това е доста дразнещо според мен, а и като се има предвид, че default паролите са еднакви ми се струва доста абсурдно откъм сигурност. В момента съм сменил паролата на модема - но както става ясно това май не е добра идея...

Та - какво бихте ми препоръчали - флаш с generic firmware (ако да - коя версия!?). Имам ли нужда от mer_0_40 след като така и така настройките за pppoe ги въвеждам ръчно? Освен настройките на pppoe_0_35 ще имам ли нужда от нещо друго за нормалното функциониране на модема - например routing настройки?

Мерси!

Edit: inicki: Има два варианта да си подкараш рутера - или да зададеш ръчни настройки на рутер-а, или да активираш IP extension от модема на БТК и да оставиш рутера на автоматични настройки.

Тези би трябвало да свършат работа:

IP:

192.168.1.2

Gateway:

192.168.1.1

MASK:

255.255.255.0

DNS:

212.39.90.42

212.39.90.43

Редактирано от Viatoris (преглед на промените)

За да са ти дали Статичен IP Адрес (ако е вярно) би трябвало да си минал на абонаментен план БИЗ (защото само на него се полага статичен реален IP Адрес), ако си минал нистина на БИЗ абонаментен план, тогава са ти пуснали рутиращата функция и следователно само със суич ще имаш интернет на останалите компютри. Явно не си минал на БИЗ пакета, не знам какво си говорил с бТК (хелпдеск и съпорта им) и какво са правили, но няма пречка да си настроиш рутер стига да имаш елементарни познания за целта, ако ги нямаш тези познания се захващаш, рочиташ (и си превеждаш ако имаш затруднения) menual-a (книжката към рутера), желателно да си криптираш мрежата ако ще ползваш безжично мрежата, за да не се накачат половината ти съседи и на аванта да ползват нет. С няколко думи в какво се изразява настройката на рутера (повторено за n-ти път) задаваш IP адрес на WAN входа на рутера (вход на мрежата) 192.168.1.2; mask: 255.255.255.0; Gateway: 192.168.1.1; DNS: 212.39.90.43 и 212.39.90.42 след това си избираш изходна мрежа на която да рутира (примерно 192.168.0.1 или друга пожелание), правиш си настройки за адресите на тази мрежа (дали да има включено DHCP, дали да има описани MAC адреси с което да се постигне статичност на определени машини в мрежата или да се спре изобщо DHCP и да се мине на твърди статично зададени адреси на компютрите в рутираната от устройството мрежа). След това си криптираш (ако ще криптираш) безжичната мрежа, желателно е да си изискаш от хелпдеск да ти активират DMZ Host към адрес 192.168.1.2 (от който рутера взема интернет връзката от DSL модема).

И общо взето питанката ти по-скоро трябваше да бъде в темата Всичко за БТК-ADSL, а и ако беше прочел въпросната тема щеше да си придобил представа около изписаните в този момент неща!!!

Ами трудно ми е да ти отговоря, би трябвало от секцията Remote Access Control да се опиташ да промениш порта за достъп на 61080 по pppoe_0_35 (след което задължително да рестартираш модема софтуерно от Reset Router - Reboot), след това да провериш (така и така имаш mer_0_40) неговия порт за достъп (по настройки на бТК трябва да си е 80 и няма да е видим от глобалната мрежа), следващата стъпка която може да опиташ ако не се е крил промпта за достъп до модема, е да опиташ да си пренасочиш статично порт 80 към твоето РС или евентуално към адрес, който не се използва и да провериш отново отвън какво е положението (все пак не забравяй, че за да придобиеш реална представа какво си постигнал е необходимо да изпробваш достъпа до модема си от външен IP адрес, ако от твоята интернет връзка се опитваш да си заредиш реалния адрес е напълно нормално да ти излиза промпта за достъп до модема, въпроса е от чужд адрес дали отново ще го показва!). Относно бридж моуд настройката която използваш не мога да ти отговоря дали ти е необходим mer_0_40 или не (така или иначе и в NAT режим не мисля, че е особено необходим, а дори с различен от бТК фърмуер пречи и създава проблеми). Все пак без да искам да те стряскам и плаша, но предполагам, че си наясно относно факта, че бТК от около година вече не предлагат (не правят и разрешават) настройка на модемите им в бридж моуд и това изрично е описано в описанието на услугата, публикувано на сайта на бТК. Ако не им се наложи да бърникат в модема, мисля че няма да усетят този факт (но за целта и ти самия рязко трябва да се ограничиш в обажданията си към Хелп деск - желателно до 0), за да не ти ресетнат модема (много обичат да го правят при почти всяко оплакване или недоволство на абонати - по-лесно им е по този начин да отчитат някаква дейност явно, вместо да се задълбочат в същността на проблема).

П.П. Както съм писал в предходни постове, routing настройките обслужват mer_0_40, както е и записано в наръчника за конфигуриране на модемите на бТК (към който съм публикувал линк) и след изтриване на mer_0_40 рутингите се изтриват заедно с него.

Относно фърмуера, описал съм общо взето негативните последствия от флашване с версия ZXDSL 831V4.2.f_B04_OV (с която съм от доста време вече), общо взето единствения проблем който се получава е отказа да сработи фърмуера с настройката на mer_0_40 (след бърз рестарт на модема или саморестарт се случва често момеда да не си вземе Gateway), при изтриването на mer_0_40 всичко си работи коректно. Писал съм по-горе за какво смятам, че служи mer_0_40 и какво всъщност обслужва. Желателно е ако успееш да изместиш порта за WEB достъп до модема, да си пренасочиш порт 23 (и/или 2323) към модема, защото от бТК много често използват телнет сесия за настройки (пренастройки и контролинг) на модемите и съответно ако няма отговор от страна на модема, ако решат да проверяват, може да стане неприятно (да останеш без DSL индикация на модема).

Благодаря ти за подробния отговор...

Какво постигнах дотука - проблема с виждането на порт 80 отвън не мога да го реша - очевидно е свързан с custom firmware-a на БТК. Да уточня, че проверявам през VNC на компютър, който не е в мрежата на БТК. Обаче след като влезнах през telnet и дадох remoteaccess disable страницата се отваря и иска user и pass, но пък не ги приема. Което до някъде ме удовлетворява - доколкото нямам намерение да хоствам web server на това PC.

clipboard.jpg

Както се вижда от тая картинка - при активиране на IP Extension (мисля че неправилно употребяваш Bridge Mode като заместител на IP extension) - настройките за remote management na pppoe се губят от менюто.

Сега - разбира се нямам представа дали по този начин не съм премахнал и remoteaccess за mer_0_40, ама какво да се прави - няма начин да разбера. Иначе съм си направил backup на оригиналните настройки, отреди да тръгна да бърникам, така че ако ми се налага да звъня на Helpdesk-a първата ми работа ще е да ги върна обратно.

Добре приемам забележката за Bridge Mode и IP extension, макар IP extension режима на настройка да ми е известен също и като Half Bridge Mode /не настоявам, че правилно го употребявам/ (за разлика от Full Bridge Mode при който рутера след модема вдига и осъществява РРРОЕ сесията, при което модема играе чисто фиктивна роля, опосредстваща сигнала от DSL линията към рутера, който играе основната роля - за този режим на работа съм чувал най-добри отзиви за надеждност, безпроблемност и стабилност при натоварване и многосесийни връзки).

Дам сега като се зачетох в менюала и там е описано дискутираното положение:

"- С показаният начин на конфигуриране TCP портовете 23 и 80 (телнет и уеб) се прихващат от модема дори да се спре опцията му за отдалечено управление. Това означава, че потребителят няма да може да пусне свой уеб или телнет сървър на компютъра си. Заявките от Интернет към тези портове няма да достигнат до съръвъра му, а ще се прихванат от модема и вместо уеб страницата ще се покаже интерфейсът на модема (с парола). По тази причина при инсталация на клиенти с PPP IP Extension, трябва изрично да се питат дали възнамеряват да вдигат телнет или уеб сървър на компютъра си, които да могат да се достъпват от Интернет на портове съответно 23 и 80. Ако да – то се прави конфигурация с НАТ, както е показано в отделен документ, т.е. или може реалния IP адрес да се назначава направо на компютъра на абоната (PPP IP Extension mode) или да са видими Web/Telnet портовете на PC-то на абоната от Интернет (за което трябва NAT mode).

...

На страницата Management -> Remote Access се конфигурира за PVC0/40 (единствена възможност) пълен достъп, като порта за Web е 80 (това ще е порта за достъп до модема през PVC0/40 – не това е причината за прихващането на порт 80 по интернет-ското PVC в режим PPP IP Extension)."

Цитат от наръчника на бТК за конфигуриране на модемите в IP Extension режим на работа.

П.П. Трябва да се провери в англоезичните менюали как стои въпроса и дали положението е по-различно в чуждите версии на фърмуера, ако положението е същото (портовете са резервирани за отдалечен контрол) акробатичния номер с опит за флаш на фърмуера се обезмисля (поне в твоето положение не би било нобходимо).

Мерси много! Още едно доказателство, че е добре първо да се чете, а после да се задават въпроси, но айде - следващия път първо ще прочета по-задълбочено manual-a. :rolleyes:

Това, което мисля да направя като ми остане малко свободно време, е да се опитам да bridge-на модема и рутера (който има поддръжка за pppoe) за да видя така какво ще се получи...

• 1 месец по-късно...

значи при мен си работят паролите влизам си пипам си всичко.Така и не разбрах обаче за какво ми е да влизам там.Кажете ако нещо може да се подобри връзката или пък стабилността тъй като мн често ми се разпада нета sad.gif.Влизам със следните username: ***** password: *****. Пишете ми на скайп: petko_15 очаквам ви.Благодаря предварително.

Здравейте!! Много Ви моля за помощ и консултация. От седмица и нещо се карам с тия от БТК. Когато натоваря малко модема и той се ресетва. Започват да му мигат индикаторите за LAN и DIAL, при което връзка никаква. След това трябва да го изключа, да изключа РС -то, да изчакам 5 мин. да включа модема, да включа РС-то и тогава да активирам наново услугата. Точно в тази последователност. Според мен причината е в модема, но Ви моля за по-компетентно мнение. Миналата година бях на 512 безкрай. От тази година съм на 1024.

Предварително Ви благодаря!

Кажете ако нещо може да се подобри връзката или пък стабилността тъй като мн често ми се разпада нета sad.gif. Пишете ми на скайп: petko_15 очаквам ви.Благодаря предварително.

Прегледай постовете в предишните страници, защото няма смисъл да се пишат все едни и същи неща! Както @Rub4o казва

Крайно време е да научите правилото на ППП - Прочети Преди да Питаш

Редактирано от cold_shadow (преглед на промените)

Относно проблема с модема. При натоварване на модема, като му пусна пинг до 192.168.1.1 в продължение на 10 мин. същия забива и се държи по описания начин. Връзката с него започва да прекъсва. При изключване и оставяне да почине, след извесно време се оправя. Това ме навежда на мисълта, че прегрява. Ползвам го по-вече от година и кой знае какъв прахоляк е събрал. Бях решил да го отворя, но вчера дойдоха от БТК и го смениха с такъв от новите модели.

Между другото и на него действа посочената парола.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.