Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Request For Default Login за модемите Zxdsl 831

Featured Replies

Здравейте колеги, имах злощастието да ми прецакат модемчето от БТК ;) , и някой от HELLp дъската ми изтри PPPoE user /pass и увиснах в безтегловност sad.gif ( за мое най-голямо съжаление си бях изтрил бекъпа на настройките на модемчето ).

Явно пича или пичката е видел че си бацам с нов фърмуеър, и е рекъл да ми го сложи :P та да ми е гадно и успе ! ;)

Та мисълта ми е да си правите бекъп на настройките че да не изпаднете в същата шибана ситуация !

п.п. Модема си го префлашвах преди доста време, и до сега ми е работил без никъв проблем, докато не ми направиха този номер, за което даже се опита 1н хелл-деск ман да ме изкара мен виновен ?!!? :)

Защо им трябва да ги крият тия келяви юзър и пасс при положение, че само аз от домашния ми телефон мога да ги ползвам ?!?!?! модема има и МАК адрез, и паролата и юзъра са с по 16 символа абсолютно безпричинно размотаване от тяхна страна, ама в БГ е така, трябва на юзъра да му е гадно, щото е подписал договор и е редно да се гърчи !

ай със здраве ! и умната ! ;)

напротив!

с юзера и пасса за ППОЕ сесията може да се конектне всеки един модем от мрежата на БТК! друг е въпроса че акаунта не е мултиюзер и които първи се конектне тои печели!!!

относно скоростта - тя няма да се промени ако ще да намериш ю/п на 4мб пакет. дслам-а в централата ти ограничава дата рейта на малко над това за което си плащаш.

Разбирам те.Според хелп деска всичко е пренасочено но истината е че 21 е отворен но 80 не.Многократно им звънях без резултат.Затова съм тръгнал да търся решение.

вероятно ти е направено пълно пренасочване, което по подразбиране не отваря всички портове. трябва изрично да се направи само 80 към 1.2 за да се случи.

Някой някъде да е споменал, че се цели увеличение на скоростта? Къде го видя това чудо, защото увеличение на скоростта чрез настройките на модема е невъзможно да се постигне. Тук се коментира единствено и само постигане на стабилност в работата на модема, намялаване на забивите на устройството, рестартиранията и главоболията които причинява препълването на ъплоуд канала и високия интензитет на конекции при работата с интернет. Направи ли си труда да прочетеш нещо поне от темата преди да пишеш или просто реши да изкажеш своето неуместно мнение?

П.П. Аз отдавна съм порастнал мой човек и не еднократно съм искал от бТК да ми осигурят правото, след като са ми предоставили ниско качествен модем, който не ми позволява да оползотворявам ефективно услугата, за която си плащам, да ми дадат възможност да си закупя собствен (личен) ADSL модем кой ще ми гарантира безпроблемната работа. бТК обаче не ми дава тази възможност и ми натрапва собственото си оборудване, което обаче не ми върши качествено работа, за тази цел на мен ми се налага да ровя, бутам, пипап и човъркам модема, за да си осигуря някакъв минимален комфор при потреблението на услугата!

П.П.2 Уважавам правото на бТК да гарантира непрекосновенност до тяхното оборудване и да защити клиентите си от злонамерени опити за манипулации от 3-ти лица (не клиента на самата услуга, а външна злонамерена намеса в работата, с цел възпрепятстване на нормалното използване на услугата), но крайно не одобрявам политиката им да не предоставят на своите клиенти акаунта им за PPPOE сесията изграждана от модема и възможността да използват собствено техническо оборудване (не говорим за някакво модемче за 20$, а качествена техника, която струва от порядъка на 80-180$) за да си гарантират желаното качество и безпроблемност в потребяването на чинно плащаната услуга.

Не познавам друг телеком в Европа, който да не е дал подобна възможност на своите клиенти! Руската ADSL услуга се предлага с модем и фабрична парола, която клиента може да смени ако желае, клиента може да ползва друго техническо оборудване освен безплатно предоставеното и това не е само един изолиран случай, в цяла Европа практиката е такава, провери! И най-вече мисли преди да пишеш, чети какво е писано, изчакай 1 минута да протече мисловна дейност и чак тогава започвай да пишеш своя пост, така ще спестиш на свички ни ненужните слова, които ще ни се наложи да четем!

Ръбчо какъв е проблема като имаш ю/п за ППОЕ да си купиш АДСЛ модем и да си го конфигурираш?

що не минеш на 1 мегабит кви са тея 512 от 2005 година ти се счупваш да плащаш..

линията ти държи и повече

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 1024 Kbps 256 Kbps

Attainable Line Rate 9568 Kbps 1312 Kbps

хубаво маската си я направил .0

ами я ми кажи кво е тва пренасочване което си си праснал

TELNET Both 23 23 192.168.1.1

казваш на модема че като доиде до модема заявка на 23 порт да я прехвърли пак на модема.. ?!

иначе модема ти е 6ца ъптайма е Line Up Time Duration 12:22:09:56 дни/часове/мин/сек

айде и умната.

• Отговори 112
  • Прегледи 70,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Да даже вече е System Up Time Duration 12:23:30:10 защото съм го моднал модема яко (разбирай максимално съм облекчил използването на памет за да може да разгръща по-голям брой връзки и фърмуер различен от осакатената версия тикана от страна на бТК) и няма да мина на по-висок план, просто защото договора ми вече е изтекъл и нямам намерение да се обвързвам отново, просто чакам "Вестител" (вкопаната оптика на "Овергаз") да стартира услугата си във Варна и да се прехвърля на него (а още 2 години са ми безбожно много към бТК).

П.П. А относно транслацията на порт 23, може и сам да се сетиш каква е целта, след като с руската версия не ми работи порт 2323 за телнет достъп до .... знаеш къде и ще се сетиш защо.

:yanim:

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Да даже вече е System Up Time Duration 12:23:30:10 защото съм го моднал модема яко (разбирай максимално съм облекчил използването на памет за да може да разгръща по-голям брой връзки и фърмуер различен от осакатената версия тикана от страна на бТК) и няма да мина на по-висок план, просто защото договора ми вече е изтекъл и нямам намерение да се обвързвам отново, просто чакам "Вестител" да стартира услугата си във Варна и да се прехвърля на него (а още 2 години са ми безбожно много към бТК).

П.П. А относно транслацията на порт 23, може и сам да се сетиш каква е целта, след като с руската версия не ми работи порт 2323 за телнет достъп до .... знаеш къде и ще се сетиш защо.

:yanim:

ква е офертата на вестител? кабеларка ли е тва?

Да се върнем малко към заглавието на темата :lol6:

За тези, които имат достъп до модемите - погледнете /etc/passwd и кажете нещо не ви ли прави впечатление? :cheers: Освен root има и още един user, също с root права. От чисто любопитство съм пуснал bruteforce, но никакъв успех до този момент - а няма и да има ако дължината на паролата е подобна на тази на root. Dictionary attack не доведе до никъде, дори и с доста сериозен list.

Да се върнем малко към заглавието на темата :lol6:

За тези, които имат достъп до модемите - погледнете /etc/passwd и кажете нещо не ви ли прави впечатление? :cheers: Освен root има и още един user, също с root права. От чисто любопитство съм пуснал bruteforce, но никакъв успех до този момент - а няма и да има ако дължината на паролата е подобна на тази на root. Dictionary attack не доведе до никъде, дори и с доста сериозен list.

този има ограничени права макар че е подобен на root, името е user , паролата е user , в някои модеми паролата е друга

този има ограничени права макар че е подобен на root, името е user , паролата е user , в някои модеми паролата е друга

Грешен отговор. Юзърът е support, а паролата още не му я знам каква е. С root права е.

/etc/passwd

support:taVoguK6ZiS5g:0:0:Technical Support:/:/bin/sh

/etc/group

root::0:root,admin,support

А междувременно намерих и едно интересно .html -> http://192.168.1.1/accessuser.html -> разгледайте му source-a...

Аз тъкмо се логнах в Busybox-a и влизам в etc/ и когато се опитам да вляза в group или passwd :

# ls
adsl group passwd services
dhcp inetd.conf ppp sysmsg
ethertypes init.d pppmsg udhcpd.conf
fstab inittab profile udhcpd.leases
gateway.conf modules_install resolv.conf wshaper
# cd passwd
passwd: bad directory
[/codebox]

между другото забелязах че тоя Busybox e доста орязан но може и да е от версията което много ме съмнява, защото [u]тук[/u] са всичките команди за това "чудо" ако въобще може да го нарека дистро :), а това по долу е от моето ZTE

[codebox]BusyBox v0.60.4 (2005.06.24-01:00+0000) multi-call binary

Usage: busybox [function] [arguments]...
or: [function] [arguments]...

BusyBox is a multi-call binary that combines many common Unix
utilities into a single executable. Most people will create a
link to busybox for each function they wish to use, and BusyBox
will act like whatever it was invoked as.

Currently defined functions:
[, busybox, cat, df, echo, expr, false, halt, ifconfig, init,
insmod, kill, klogd, ledctrl, linuxrc, login, logread, ls, lsmod,
mkdir, modprobe, mount, msh, ping, ps, pwd, reboot, restore, rm,
rmmod, route, sendarp, sh, sysinfo, syslogd, test, top, traceroute,
true, tty

Редактирано от cold_shadow (преглед на промените)

Голямо безхаберие е настанало в тоз форум ...

/etc/password не ти е директория за да влизаш в нея

Не само твоя busybox е "орязан", тои за това е направен за да е орязан, що ли, щот няма памет.

това е ембедед система, в случаи че не си забелязал.

и не е никво дистро.

"списъка" с командите е минимален - колкото да рабоят няколкото шел скрипта дето вдигат системата.

иначе и тия команди нямаше да ги има.

Мдам, ще срещнеш затруднения да изпълниш cd на файл. Иначе - направило ли ви е впечатление, че NTP Client-а нещо не работи? Аз все си мисля, че е заради липсата на date и adjtimex...

Edft: Каквато и да е паролата - очевидно е дълга - до 8 символа няма никой - за по-нататък ми е къс живота :wors:

Редактирано от Viatoris (преглед на промените)

Голямо безхаберие е настанало в тоз форум ...

/etc/password не ти е директория за да влизаш в нея

Не само твоя busybox е "орязан", тои за това е направен за да е орязан, що ли, щот няма памет.

това е ембедед система, в случаи че не си забелязал.

и не е никво дистро.

"списъка" с командите е минимален - колкото да рабоят няколкото шел скрипта дето вдигат системата.

иначе и тия команди нямаше да ги има.

Благодаря за информацията ;) . Аз съм доста невеж в тия истории angry.gif

• 2 седмици по-късно...

Моля за помощ. :clap: Ако на някой му се намира firmware за REPOPTEC IP509 - router, и то да е версия: R1.97e5a ...

ША почерпа BEER ;) . На site-ро на РЕПОТЕК - линк-а НЕ работи ...

Предварително БЛАГОДАРЯ

Много сте умни

Публикувайте е

Колко хора ще изпискат, знаеш ли ?

А после бТК, гадините, смени ли я - ами да дадат на (не)редовен потребител руутска парола? За да плюва после поддръжката - не ми работииииии

Santa Simplicita

Много сте умни

Публикувайте е

А после бТК, гадините, смени ли я - ами да дадат на (не)редовен потребител руутска парола? За да плюва после поддръжката - не ми работииииии

Santa Simplicita

Мдаа, тези пароли биха били полезни само на хора, които знаят за какво са им. А останалите какво ще си причинят.... и както каза Topper на кого ще реват....

Много сте умни

Публикувайте е

Santa Simplicita

Абсолютно си прав.

В тази тема няколко пъти разни потребители в стремежа си да се покажат колко са напред с материала, постваха user и pass за модемите на БТК.

Мисля си даже, че темата е в разрез с правилата на форума.

Не може да се искат и дават серийни номера и пароли, но щом трябва да се прекара БТК - може.

Може и аз да не съм прав, не знам.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Прав съм разбира се, но май малко хора мислят тук

Да се прекара бТК ли ? Че как ще я прекарат - като изгасят модема на някой нещастен потребител, на който са му вдигнали мерника, защото не им е угодил в "чанъла" на "мирката" ?

Че к'во ги бърка бТК-то .... Те си взимат парите, човека няма интернет. Или пък някой с 10 инсталации на Уиндоус (пардон, домораслите специалисти му казват Уиндовс, толкова можем да четем) е решил да си пуне 4Мб и разбъркал де що има настройки, на метода на пробите и грешките и баааам...БТК са педерасти, защото нета ми е скапан, а поддръжката отказва да ми погледне модема. Модема е техен, някой да си го е плащал. Ама кой ти мисли, дайте паролата и да почваме да мачкаме. Защо ли да не стъбним живота на някои специалист.

ПП.Като видите паролата в другия форум, прочетете малко за ефекта на потребителя:

зна4и влязох в модема зададох му стандартните,фабри4ните настройки и сега мога да отворя само страницата с настройките за рутера,даже не се отваря mycontact плс помогнете а xp-то ве4е не ми заси4а рутера баси ако някой може да помогне просто ,а да и скайп и другите неща на които им трябва нет не зареждат sad.gif

Наври му тел отзад

Неслучайно БТК не дава достъп. За да се избегнат подобни проблеми.

Редактирано от Topper (преглед на промените)

ПП.Като видите паролата в другия форум, прочетете малко за ефекта на потребителя:

Точно така, преди да се прави нещо, трябва да се попрочете малко за него, ако знаеш,че няма да се справиш,по-добре недей започва,че да не излезе БТК-то криво....за нашата неграмотност...

щом иска всеки да пипа, нека да чете внимателно и сам да си носи отговорността....

..а това да говорите че БТК били мн добри доставчици и само потребилите били виновни за своята неграмотност въобще не е така...от супер мн време се моля да ми пренасочат портовете към моето ip от мрежата, но без успех...

...освен това преди известно време се появи един проблем - нямах нет за около 5-6 дни званя им аз на 'помощниците' и обяснявам и какво, всеки ми казва едно и също да правя, което ест. бях сторил преди още да им се обадя, но нямаше никакъв резултат...и вече като за n-ти път им звъня и им казвам че нищо не става, един пич почва да ме убеждава че проблема е в начина по който съм вързал модема към телефонната линия, аз го питам ' бе добре как вече 1 години работи без проблем и чак сега се е появил тоз проблем с 'жиците'' той отговаря 'не знае'....и аз ест. решавам че грешката е в мен...разкачам всички 'жици' по у нас и го вързвам както ми казва човека и резултата познайте какъв беше - 'НИКЪВ"--- мен ми писна ..........след 1 час някой звъни по телефона : 'Добър ден, ние сме от БТК АДСЛ проблема, които имахте вече е отстранен, съжаляваме за неудобството.." ....... няма да коментирам повече

а иначе аз влезнах в модема със следните :

username: password:

щом иска всеки да пипа, нека да чете внимателно и сам да си носи отговорността....

..а това да говорите че БТК били мн добри доставчици и само потребилите били виновни за своята неграмотност въобще не е така...от супер мн време се моля да ми пренасочат портовете към моето ip от мрежата, но без успех...

...освен това преди известно време се появи един проблем - нямах нет за около 5-6 дни званя им аз на 'помощниците' и обяснявам и какво, всеки ми казва едно и също да правя, което ест. бях сторил преди още да им се обадя, но нямаше никакъв резултат...и вече като за n-ти път им звъня и им казвам че нищо не става, един пич почва да ме убеждава че проблема е в начина по който съм вързал модема към телефонната линия, аз го питам ' бе добре как вече 1 години работи без проблем и чак сега се е появил тоз проблем с 'жиците'' той отговаря 'не знае'....и аз ест. решавам че грешката е в мен...разкачам всички 'жици' по у нас и го вързвам както ми казва човека и резултата познайте какъв беше - 'НИКЪВ"--- мен ми писна ..........след 1 час някой звъни по телефона : 'Добър ден, ние сме от БТК АДСЛ проблема, които имахте вече е отстранен, съжаляваме за неудобството.." ....... няма да коментирам повече

Така, обаче ,както повечето потребители в БГ на каквато и да била услуга, ако си прецакат нещо,дори без да искат, при кой отиват да се оплачат....и аз няма да коментирам. Затова казахме, че не би било добре да се ровичка в модемите и то от хора, които могат само да омажат нещата....Другото, като разберат тия от БТК-то,че масово се влиза в модемите, могат да сменят паролите. Никой не е казал, че те са супер или са безгрешни, в повечето случай обаче са коректни, естествено,че и при тях има "дупки" в обслужването. А не знам как си си обяснил проблема, че толкова време да не ти обърнат внимание...На мен лично ми се е налагало да опирам до телефона и да им звъня и въобще не мога да кажа, че са били некомпетентни и не съм чакала сума ти време да ми оправят проблема... Може би начинът ти на поднасяне на информацията не е бил правилен, но не знам...

Вече разполагаме с user и pass.

Нека сега някой обясни как може да рестартираме модема на всеки потребител на БТК отвън.

Вече разполагаме с user и pass.

Нека сега някой обясни как може да рестартираме модема на всеки потребител на БТК отвън.

Ха-ха, кажи ми, че се бъззикаш...

Първо трябва да се окаже на самия модем да се достъпва отвън, после влизаш, разглеждаш и търсиш reboot и така...Ама ,ако това не знаете как се прави, по-добре не влизайте там

Първо трябва да се окаже на самия модем да се достъпва отвън, после влизаш, разглеждаш и търсиш reboot и така...Ама ,ако това не знаете как се прави, по-добре не влизайте там

Ако си на БТК ADSL, дай си IP-то.

Ако си на БТК ADSL, дай си IP-то.

Мисля ,че стана ясно,че съм на ADSL, но не си давам ip-то :rolleyes:

тва определено не е добра идея...чи то ако можи се боот-ва отвън и както резбрахме кодовете на всичките модеми ..че стане мн ' хард'

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.