Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От 4 часа се опитва да зареди уиндоус 8.1, вързах повреден хард.

Featured Replies

Я докато си в hirens XP пусни testdisk и виж ще види ли терабайтовия диск. Ако го види, го пусни да сканира този диск.

И ко, дан съ укажи, чи кабелити ни съ у ред?

По принцип какво се очаква да изгрее на сигейта? Двата ВиндоЛЗа?

А да не би батериията ти да е умряла, че всеки път те кара да F1 и не помни boot order? 3v има ли?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Отговори 53
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Я докато си в hirens XP пусни testdisk и виж ще види ли терабайтовия диск. Ако го види, го пусни да сканира този диск.

И ко, дан съ укажи, чи кабелити ни съ у ред?

По принцип какво се очаква да изгрее на сигейта? Двата ВиндоЛЗа?

А да не би батериията ти да е умряла, че всеки път те кара да F1 и не помни boot order? 3v има ли?

Нз дали батерийката е умряла, тфа предполагам не е толко важно и после мога да го мисля. Но пък как мога да го установя междувпрочем? Часовника си е точен винаги.

ТРудное да търся в май компютър постоянно където и да ровя във файловия мениджър забива иначе всички програми показват новия болен хард. На него има само един дял от терабайт  и  една ОС- уиннЕкс Пи. Не може ли да ми кажеш в дос папката ли е или къде в менюто да я търся на тестване(тестинг)?  Има една програма HDD Scan for Windows version 3.3 има и категории в менюто: Hard Disk / Storage/; Backup;Testing? Partition/ boot/MBR; Recovery?

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Чакай да запаля виртуал.

\HBCD\Programs\TestDisk.cmd

• Автор

Чакай да запаля виртуал.

\HBCD\Programs\TestDisk.cmd

ок, стартирах го,м третата опция лида избера д ане мизаписва лог файл,за дане драска по диска?

fdt5dg.jpg тука кво да избера? избрах ПиСи.

Пуснах го да анализира: Резултата:

30vnh3d.jpg 

без лог(той не се записв на сканирания диск), Intel, Quick search. Като свърши Quick, ако не намери нищо - Deep Search

• Автор

30vnh3d.jpg

без лог(той не се записв на сканирания диск), Intel, Quick search. Като свърши Quick, ако не намери нищо - Deep Search

ама къде ги виждаш тия Quic и Deep Search? Аз виждам само едно Analyse. И ми дава тая грешка :(

Пробвай да пуснеш проверка от раздела Tools, който се вижда отворен в ляво, бутон Check Now. Ако върне грешка, че не може да направи проверка, \HBCD\Programs\HDDLowLevelFormat.cmd

• Автор

Пробвай да пуснеш проверка от раздела Tools, който се вижда отворен в ляво, бутон Check Now. Ако върне грешка, че не може да направи проверка, \HBCD\Programs\HDDLowLevelFormat.cmd

aMa HDDLowLevelFormat.cmd няма ли да ми форматира дискчето?Аз искам да си запазя информацията, важна е...

Добре, да опитаме drevitalize.

\HBCD\Programs\DRevitalize.cmd

Но вече изпитвам огромни съмнения за възможността за възстановяване на инфо. Пусни го от втория ред - Scan and repair - read test

Психически се настрой за загуба на информация.

Може да се пробва и с R Drive да се копае диска. Но е платена.

Как важна информация е съхранена само на едно място? Значи не е толкова важна.

• Автор

Но вече изпитвам огромни съмнения за възможността за възстановяване на инфо. Пусни го от втория ред - Scan and repair - read test

бате къде е тва Tools?????  убих се да го търся :( Моля те обясни ми къде е :(((

На снимката, която си закачил - левият прозорец (панел) - Properties на диска

Я пускай направо drevitalize.

• Автор

На снимката, която си закачил - левият прозорец (панел) - Properties на диска

Е така кажи, аз гледам за програми и се побърках да търся. Все едно. Кликнах на него, дадох отметка да поровери за лоши сектори т.н. тфа което е втория ред от долу , натискам старт. и след секунди изчезва, никва грешка не показва, просто изчезва. В никакъв случай не искам да пиша по диска, защото ако го дам на фирма за възстановяване на информацията ще е по-трудно и по-скъпо.

Пиши като тръгне drevitalize. Оттам насетне - 30 часа скан :)

(ако е рекъл господ)

Всъщност преди drevitalizе пусни Find and mount:

\HBCD\Programs\PartitionFindAndMount.cmd

Да видим дали ще намери инфо.

• Автор

добре батенце ,защо аз нямам \HBCD\Programs\DRevitalize.cmd , ти с коя версия си на тва чудо,аз съм с последната и там няма \HBCD\Programs\DRevitalize.cmd , от къде да го намеря в менютата до часовника в коя категория се намира, може да е със сменено име..

Пиши като тръгне drevitalize. Оттам насетне - 30 часа скан :)

(ако е рекъл господ)

Всъщност преди drevitalizе пусни Find and mount:

\HBCD\Programs\PartitionFindAndMount.cmd

Да видим дали ще намери инфо.

2053539.jpg 

Кое да избера? 

• Автор

Да, първо го пусни на intelectual scan

Aми аз вече го пуснах на най-пълното сканиране  (третото) и нее мръднало от 0%, от мн време, да го спра и пусна ли от интелигентното? :)Нали няма да се повреди нещо?

Не, няма. Сега само се опитва да чете.

• Автор

Не, няма. Сега само се опитва да чете.

:) колко ли време ще ми сканира, че отново е замръзнало на 0%..

Диска най вероятно изчезва по интерфейса.

Като го помъчите още малко можете да му видите сметката така....

• Автор

Диска най вероятно изчезва по интерфейса.

Като го помъчите още малко можете да му видите сметката така....

Aко се окаже, че е това, как се процедира да се извлече информацията?

едит: не мръда от 0%.. :(

Информацията вече си е  загубил. Може да ти се извади информацията ако го дадеш някъде да свалят плочите  на специален стенд  и да извадят инфото. Ама такива гимнастики струват колкото 3 деска та няма смисъл . Изпий  една .... и бягай за нов в магазина.

81c626cafb4d3932b2cf44124ce853ec.jpg

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

AlkatrazBG ти да не работиш за някоя харддиск компания или просто си скептик?  Да се похваля скана вече е 1 %, за няколко дни може да удари стоте %! Ако разполагах с пари още сега да съм отишъл в някоя фирма за извличане на информация от хардове, но уви.. Нямам, бедно момче съм   :(

Едит:Занимавам се любителски с актова фотография от години и имам няколко сантиментални сесии, които искам да си върна

И аз като тебе едно време се  бъхтех по 3 дена да оправям хардове дето стържат и палят от дъжд на вятър. В един момент се оказа,че съм се морил 10 часа и той на 11 изпука за последно и до там . Харда е толкова прецизно настроена техника че  и най малките вибрации могат да му  разкажат играта. Той щом не се вижда под никаква опер. с-ма  и със никакви софтуери  значи има дефектирала електроника . Щом имаш нерви играй си още ама си обречен на неуспех.

..... Той щом не се вижда под никаква опер. с-ма  и със никакви софтуери  значи има дефектирала електроника....

Нищо такова не означава!

Да се похваля скана вече е 1 %, за няколко дни може да удари стоте

И като мине скана ? После какво? Като минимум още толкова време да се опитва да копира ...

• Автор

Нищо такова не означава!

И като мине скана ? После какво? Като минимум още толкова време да се опитва да копира ...

То ако успее да го копира и 2 седмици да е, няма никакви проблеми, само да го копира.. И аз предпочитам да си реша проблема  бързо, но като съм с ограничени финанси, какво мога да сторя..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.