Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От 4 часа се опитва да зареди уиндоус 8.1, вързах повреден хард.

Featured Replies

Здрасти от 4 часа не ми зарежда уиндоуса ,защото вързах един повреден харддиск от терабайт. Какво мога да сторя? Колко време да го чакам? Нещо може ли дассеповреди в системата ако го чакам повече?

Гледам индикатора лампичка под бутона за влючване все още работи и логото на уин 8.1 се върти и зарежда.....

• Отговори 53
  • Прегледи 3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здрасти от 4 часа не ми зарежда уиндоуса ,защото вързах един повреден харддиск от терабайт. Какво мога да сторя? Колко време да го чакам? Нещо може ли дассеповреди в системата ако го чакам повече?

Гледам индикатора лампичка под бутона за влючване все още работи и логото на уин 8.1 се върти и зарежда.....

Щом е повреден как очакваш да зареди ОС?

Ам, ъм, ааа, какво???

Какъв е този "повреден харддиск от терабайт"??? Хайде, Hrd Disk разбирам, ама какво е това "от терабайт"?

"от 4 часа не ми зарежда уиндоуса" - аммм, какъв е този Windows, как точно "не зарежда", изписва ли някаква грешка, до къде стига при зареждането???

Лаптоп, настолен, Windows-a оригинален ли е?

Как точно си свързал този "терабайт хард диск"? Какъв е този диск, къде и как го свърза? Външен, вътрешен, SATA, IDE, през USB????

Съжалявам, врачката ни не можа да понесе последните студове и реши да отлети към Сейшелските острови... Нямаше как да не я пуснем, имаше натрупана отпуска която или трябваше да ѝ я платим, или да я пуснем да си пече задника...

Маааааалко ни спъва работата това, защото само тя умееше да разчита такива неясни питания...

А ти от къде знаеш за какъв HDD говори и дали на него е OS?

Здрасти от 4 часа не ми зарежда уиндоуса ,защото вързах един повреден харддиск от терабайт. Какво мога да сторя? 

Просто е - отвържи го.

• Автор

Ам, ъм, ааа, какво???

Какъв е този "повреден харддиск от терабайт"??? Хайде, Hrd Disk разбирам, ама какво е това "от терабайт"?

"от 4 часа не ми зарежда уиндоуса" - аммм, какъв е този Windows, как точно "не зарежда", изписва ли някаква грешка, до къде стига при зареждането???

Лаптоп, настолен, Windows-a оригинален ли е?

Как точно си свързал този "терабайт хард диск"? Какъв е този диск, къде и как го свърза? Външен, вътрешен, SATA, IDE, през USB????

Съжалявам, врачката ни не можа да понесе последните студове и реши да отлети към Сейшелските острови... Нямаше как да не я пуснем, имаше натрупана отпуска която или трябваше да ѝ я платим, или да я пуснем да си пече задника...

Маааааалко ни спъва работата това, защото само тя умееше да разчита такива неясни питания...

А ти от къде знаеш за какъв HDD говори и дали на него е OS?

Настолен, сата хард. уина съм го написъл в заглавието. 64 битова версия е макар да няма значение, имам и уин 7 32 битова инсталиран на машината на друг хард, а 64-битовия уин е на ssd. Имам и убунту... и т.н.  Диска е като обем терабайт. Компютъра ми пише, че е с лош статус при включването и го определя като ST31000333AS CC1H. Операционните с-ми са както казах инсталирани на други дискове и ssd. На този болния има едно екс пи, което е ясно,че няма как да зареди на друго дъно и процесор. Аз просто искам да си извлека информацията и да годиагностицирам и ако е възможно що да не го и оправя....

Преди няколко дни за 20мин зареди OS-a, без да се вижда харда нито в аида64 нито в май компютър на уина. След толкова чакане,натиснах бутона за рестартиране и зареди ОС-а без д асе вижда пак болния хард. В Disk Management също не се показва..

Редактирано от ignorant (преглед на промените)

Явно е, че има проблем с този диск (най-вероятно електроника) и забива BIOS инициализацията на дисковете.

Може да направиш тест със Seagate DiscWizard 11.8326 в Hiren's Boot CD

Най-добре е да мине през сервиз и да се види дали е "неконтакт" или е дефектирала електроника. А може и нулев сектор да се е скапал.

Според мен е най-добре да се консултираш със samo

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Автор

Явно е, че има проблем с този диск (най-вероятно електроника) и забива BIOS инициализацията на дисковете.

Може да направиш тест със Seagate DiscWizard 11.8326 в Hiren's Boot CD

Най-добре е да мине през сервиз и да се види дали е "неконтакт" или е дефектирала електроника. А може и нулев сектор да се е скапал.

Според мен е най-добре да се консултираш със samo

?Може ли  малко помощ как да го инсталирам на флашка? мн неразбираемо ми е обяснено. Като включа grub4dos как да го инсталирма на флашката?

Теглиш Hiren's и разархивираш zip файла
Теглиш Rufus
Аз препоръчвам да си дръпнеш и MobaLive CD, с която да тестваш зареждаема(bootable) ли е флашката.
Поставяш една флашка поне 1GB в USB порт.
Стартираш Rufus, от най-горното падащо меню избираш разпознатата флашка. Настройваш с падащите менюта изгледът да е като на картинката в страницта на Rufus. Сега щракваш на иконката DVD drive (в долния десен край на картинката) и посочваш къде е разархивиран iso файлът.
И щракваш бутона Старт.
MobaLive CD работи както е - щракваш на нея и тръгва. Щракваш на Run LiveUSB, от падащото меню избираш буквата, на която е закачена флашката. Откажи създаването на виртуален диск. Изчакай да се разпознае и виж дали чее тръгне зарееждане от флашката.

• Автор

Тук

Тук

и Тук

С любезното съдействие на belivakov

велик си бате евала!!!

Теглиш Hiren's и разархивираш zip файла

Теглиш Rufus

Поставяш една флашка поне 1GB в USB порт.

Стартираш Rufus, от най-горното падащо меню избираш разпознатата флашка. Настройваш с падащите менюта изгледът да е като на картинката в страницта на Rufus. Сега щракваш на иконката DVD drive (в долния десен край на картинката) и посочваш къде е разархивиран iso файлът.

И щракваш бутона Старт.

благодаря!

пробвай да му пуснеш проверка и с HDA2T - има го в hiren-а :)

• Автор

E всичко хубаво, но след като Rufus-а го записа на флашката и не буутва :( без да я вадя, рестартирах, после  изключих и включих, уви нищо. Кво да направя за да  boot-нe?!

Аз зададе ли USB за First boot device в Disk Boot Order?

Edit: гледах дали си дал модел на дъното, ама не намирам.

Гледай дали не пише при стартирането на компютъра специализираните клавиши за "enter BIOS" или "boot order" и го използвай

Пробвай при стартирането да щракаш клавиш Esc  или Del или F9;F10 Shift+F11;F12

• Автор

Аз зададе ли USB за First boot device в Disk Boot Order?

Edit: гледах дали си дал модел на дъното, ама не намирам.

Гледай дали не пише при стартирането на компютъра специализираните клавиши за "enter BIOS" или "boot order" и го използвай

Пробвай при стартирането да щракаш клавиш Esc  или Del или F9;F10 Shift+F11;F12

За биоса ли говориш, ако да, преди няколко часа заредих една LIVE LINUX та отдавна съм го настройвал биоса, ама щомя заредфих би требвало да енастроено да ми зарежда от флашка като първо,нали така?. Asus M4A785T-M е дънцето.

• Автор

edit: промених някой настройки в биоса и ме пусна. Сега съм от някво смешно уни екс пи(имитация), щото като пробвах директно да вляза в  Seagate DiscWizardот текстовата(неграфична) среда и не ме пусна, хич не реагира, нали с ентъра би  требвало д асе влиза..не ме пусна хич в  Seagate DiscWizard.. От тва смешно екс пи или от линукс дистрибуцията мога ли да го пусна  щото намерих SeagateDiscWizard.cmd пуснах го и то ми каза, че трябвало да имам поне едно сигейт устройство на компютъра а аз според него нямам, хич не е засякло хардискчето. Друга програмка от списъка има ли с която мога да тествам?

едит2: HDD Scan не открива харда също. Казвайте кои други програми да пробвам за диагностика да видим дали поне една ще го диагностицира:(

Не, в XP няма инструмент на Seagate. Има други програми. Например HDD Scan. Пробвай в DOS програмите HDAT2

А вижда ли се дискът в Windows Explorer?

• Автор

HDD Scan също не го засича.

Не, в XP няма инструмент на Seagate. Има други програми. Например HDD Scan. Пробвай в DOS програмите HDAT2

А вижда ли се дискът в Windows Explorer?

ами аз го намерих и като опитах да го включа ти казвам ми изписа ,че не можело щото трябвалода имам поне 1 харддиск на сигейт. е не го засича ми се струва. 

едит: HDAT2 от дос програмите ми се включи ауто конзолата , изквича с некъв червен надпис и се махна ауто. Други идеи?др програми?

Кого и къде намери?

А терабайтовият диск чува ли се да се върти? Вижда ли се в BIOS? Кабелите му провери ли? Ако трябва ги размени с кабели от работещо устроойство за пробата.

A терабайтовият диск чува ли се да се върти? Вижда ли се в BIOS? Кабелите му провери ли? Ако трябва ги размени с кабели от работещо устроойство за пробата.

• Автор

не се вижда в биос, и не виждам да се върти, нито чувам. сега ще сменя от си ди -то кабела.

Hard умре ли  нищо не може да го оправи . И да го тормозиш  с някоя програма файдата ще е нулева. Засилвай го към кофата  и толкова. 

Нали трябва да се убедим, че е умрял. Наскоро един Seagate ST31000528AS така се е***аше. След протриване на контактни площадки на платката си върви пушка. Вярно е, че не езадължително и тук да е таъв случая, но трябва да го установим, доколото може дистанционно.

и двата кабела от CD му закачи - за данни и захранващ.

• Автор

Нали трябва да се убедим, че е умрял. Наскоро един Seagate ST31000528AS така се е***аше. След протриване на контактни площадки на платката си върви пушка. Вярно е, че не езадължително и тук да е таъв случая, но трябва да го установим, доколото може дистанционно.

и двата кабела от CD му закачи - за данни и захранващ.

Речено-сторено, гутоу. В май компютър се вижда устройство С, от мини екс пи то, и сигейт програмката пак не ще да се включва.. . Биоса ми го засича , бях вътре преди малко и го класира като второ сата устройство. Нз що тоя биос не запомня флашката да ми зарежда първа, но все едно, влизма секи път и го меням, та зарежда. Иначе тоя път не ми зареждаше ОС.. а след като ми зареди, че е със статус bad и си поиска пак F1, след F1  ми зареди черен екран с надпис  Reboot and select proper boot device or insert boot media  in selected  boot device and press a key_ и квото и да му натискам не можеше да се махне а се изписваше същото. Рестартирах от бутона, веднага влязох в биоса и настройх флашката да ми бутне  първа. А ся кво да правя?

ААААААааааа в май компютър има диск с името С, който не се отваря и само като отворя май компютър в тва мини екс пи и блокира файловия мениджър якооо. Кво да правя? Поне го класира в май компютър като устройство..

24fz95l.jpg  

2r5co51.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.